.Η πληγή του ΕΝΦΙΑ

*Δυστυχώς* αυτή η ιστορία του ΕΝΦΙΑ και της επιπολαιότητας με την οποία αποτίμησαν την αξία των ακινήτων οι αρμόδιοι για τη συγκεκριμένη δουλειά, κάθε άλλο παρά έληξε με την πρωθυπουργική παρέμβαση και την επανεξέταση του θέματος. Αντιθέτως, μοιάζει με πληγή που όχι μόνο δεν επουλώνεται εύκολα, αλλά καθημερινά μοιάζει να κακοφορμίζει. 

*Για παράδειγμα*, οι περιπτώσεις που βραχώδεις και άγονες εκτάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές αποτιμήθηκαν σαν οικόπεδα-φιλέτα της Αττικής αποκαλύπτεται καθημερινά ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τους αρχικούς υπολογισμούς. Μόνο που αυτή είναι η προφανής μό...περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των ομάδων παραγωγών που έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο, τον οποίο κατηγορεί για προτίμηση στην αλα καρτ συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο στον πολιτικό του λόγο.

«Η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αλά καρτ συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστή αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου. Όπως σε όλα τα θέματα και σε αυτό πολιτεύονται με αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο. 

Ζητάνε από τη μια «η Ε.Ε. να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους αγρότες» και από την άλλη η Ελλάδα «να διαχωρίσει εδώ και τώρα τη θέση της από την Ε.Ε. στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

Προσθέτει στην ανακοίνωσή του το κόμμα ότι «η αγροτιά ξέρει καλύτερα από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντά της που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε».

Επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ με όλα τα στελέχη του κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το εμπάργκο της Ρωσίας για συγκεκριμένα προϊόντα» και ότι «βρίσκεται καθημερινά μέσα και δίπλα στους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών και ενημερώνεται διαρκώς από τα συναρμόδια υπουργεία».

Yπενθυμίζει ότι κεντρική θέση του κόμματος είναι αυτή που εκφράστηκε από τις 9/8 από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, «που δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της Πολιτείας καλώντας παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποφεύγουν τις αποσπασματικές και δημοκοπικές προσεγγίσεις».

.Πλήθος φορολογικών παραβάσεων εντόπισε το ΣΔΟΕ τον Ιούλιο

 «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Ιούλιο, που εντόπισαν σωρεία περιπτώσεων φοροδιαφυγής, μεταξύ αυτών και ιδιώτες που αναφέρονταν στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς επίσης και επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν έκοβαν τιμολόγια.

Σε σχετική ανακοίνωση, παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανά Διεύθυνση. Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, στην Περ/κή Δ/νση ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ δέκα επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 3.109.600 ευρώ, 

προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους. Περιλαμβάνονται μόνο επιχειρήσεις με ανύπαρκτες συναλλαγές άνω των 100.000 ευρώ.

- Τέσσερις επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 31.636.146 ευρώ. Για τις συναλλαγές αυτές δεν καταβλήθηκε κανένας φόρος, ενώ από τους λήπτες χρησιμοποιήθηκαν για τον παράνομο συμψηφισμό ΦΠΑ και τη μείωση των φορολογητέων κερδών.

- Ένας ιατρός κατά τα έτη 2005-2013 δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 1.051.167 ευρώ.
- Δύο δικηγόροι κατά τα έτη 2005-2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 289.000 και 234.370 ευρώ, αντιστοίχως.

- Ένας λογιστής-σύμβουλος επιχειρήσεων κατά τα έτη 2007-2012 δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 1.128.206 ευρώ.

- Οκτώ φυσικά πρόσωπα παρουσίασαν μεγάλη προσαύξηση της περιουσίας τους, χωρίς αυτή να δικαιολογείται από τα δηλούμενα εισοδήματά τους και χωρίς να προκύπτει η πηγή ή η αιτία προέλευσης.

.FAZ: ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουν συμφέρον να τελειώσει η τρόικα

«Ελληνική επιθυμία» αποτελεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, το «τέλος της τρόικας», σύμφωνα με άρθρο της Frankfurter Allgemeiner Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ λήγει το α' τρίμηνο του 2016. Η εφημερίδα αναφέρει, ωστόσο, ότι μακροπρόθεσμα ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουν συμφέρον να τελειώσει η τρόικα.

«Φήμες από την Αθήνα, βάσει των οποίων υπάρχουν σχέδια για ένα τέλος της τρόικας δεν είναι μεν βραχυπρόθεσμα τίποτα περισσότερο από ελληνική επιθυμία, διότι το ΔΝΤ, ως αποφασιστικό κομμάτι της τρόικας, θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση ως την λήξη του δικού του προγράμματος, στο α' τρίμηνο του 2016. 

Μακροπρόθεσμα όμως πολλοί συμμετέχοντες έχουν συμφέρον από το τέλος της τρόικας», υποστηρίζει ο αρθρογράφος σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «η επόμενη συζήτηση για την Ελλάδα θα έρθει σίγουρα».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της FAZ, στο τέλος του χρόνου λήγει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά το ποια θα είναι η συνέχεια, είναι ανοιχτό. 

«Οι πιστωτές αναβάλουν διαρκώς το λεπτό θέμα», τονίζεται και παρατίθεται δήλωση του εκπροσώπου του Επιτρόπου για τα Δημοσιονομικά Γίρκι Κατάινεν προς την εφημερίδα, στην οποία χαρακτηρίζει «απόλυτα πρόωρες» τις εικασίες για το τι θα κάνει η Ευρωζώνη για την Ελλάδα από το 2015.

Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το εάν η Ελλάδα χρειάζεται από το 2015 επιπλέον χρήματα για την χρηματοδότηση του κράτους και επομένως ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει ότι το ίδιο ανοιχτό είναι το πώς θα μπορέσει το κρατικό χρέος, το οποίο για το 2014 υπολογίζεται σε 177% του ΑΕΠ, να καταστεί μεσοπρόθεσμα και πάλι βιώσιμο - και εάν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς ?κούρεμα' χρέους. 

.Εντοπίστηκε γιάφκα συνεργών του Ν. Μαζιώτη στα Πατήσια

 Εδώ και αρκετές ημέρες είχε εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική το κρησφύγετο συνεργών του Ν. Μαζιώτη που εντοπίστηκε στα Πατήσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιου είδους κινητικότητα συνεργών του συλληφθέντα. 
Ενώ οι έρευνες είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι βρήκαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο διαμέρισμα. Τα μέχρι στιγμής ευρήματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

.Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, δήλωσαν Κέρι και Χέιγκελ

Οι ΗΠΑ θέλουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ιράκ, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη διεύρυνση της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειάς τους, δήλωσαν σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, που επισκέπτονται το Σίδνεϊ. 

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Χέιγκελ επιβεβαίωσε εξάλλου πως η Ουάσινγκτον παραδίδει όπλα, μέσω της ιρακινής κυβέρνησης, στους Κούρδους που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο Κέρι απέκλεισε πάντως κάθε ενδεχόμενο να αποσταλούν χερσαία στρατεύματα των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη πως, παρόλο που οι ΗΠΑ δεν έχουν αμφιβολία πως η Πτήση MH17 καταρρίφθηκε από φιλορώσους αντάρτες στην Ουκρανία, είναι ανάγκη να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για να νομιμοποιηθούν «οποιαδήποτε μέτρα πάρουμε στη συνέχεια». 

«Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να μπορέσουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες να βρούμε ένα τρόπο για να μπορέσουν ο (ουκρανός) Πρόεδρος Ποροσένκο και η Ουκρανία να δουλέψουν με τη Ρωσία» είπε ο Κέρι στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Σίδνεϊ.

.Στον Άρειο Πάγο θα «κληρώσει» για τις εφόδους της εφορίας σε σπίτια

Στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει ήδη αποσταλεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανάβει το «πράσινο φως» για εφόδους της εφορίας σε κατοικίες για φορολογικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι λόγω της σπουδαιότητα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.