.Γίναμε και επισήμως Αργεντινή

Κάνοντας έναν απολογισμό της πρώτης ημέρας από την... επόμενη ημέρα της Ελλάδας, θα μπορούσαμε με βεβαιότητα να πούμε ότι γίναμε και επισήμως Αργεντινή. Έχουμε και τον δικό μας... Μέσι και είναι ο ταλαντούχος μπαλαδόρος Αλέξης Μέσι - Τσίπρας ο οποίος τίναξε τα δίχτυα της Ελλάδας με τα σουτ που έριξε αυτές τις ημέρες. 

Άξιοι παιχταράδες αυτής της άπιαστης ομάδας που έκανε μια ευρωπαϊκή χώρα... Ζιμπάμπουε ο Παππάς, ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος και όλοι εκείνοι οι ανεπάγγελτοι που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός. Ο απολογισμός απλός, τον είδαμε όλοι όσοι βγήκαμε έξω και κάναμε μια βόλτα. Ου...περισσότερα »

.Επίσημο «όχι» στο αίτημα Τσίπρα για παράταση του προγράμματος

*Το νέο αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για παράταση του τρέχοντος προγρλαμματος, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί με ομαλότητα στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, 5 Ιουλίου, αλλά και με ανοιχτές τράπεζες, απέρριψε η Ευρωπαϊκή Ένωση.*

 Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με απαντητική του επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει βάση, προκειμένου να χορηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση η παράταση που ζητάει. Μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τους εταίρους, η πόρτα παραμένει ανοιχτή, α... περισσότερα »

.Νέα υποβάθμιση από την Standard & Poors. Στο 50% η πιθανότητα της χρεοκοπίας

Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος S&P.
Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα στην κατηγορία «CCC-» από «CCC».
Οι προοπτικές της αξιολόγησης να είναι αρνητικές.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της S&P, το αρνητικό outlook σημαίνει πως μπορεί να υποβαθμίσουν την αξιολόγηση σε “SD” μέσα στους επόμενους έξι μήνες σε περίπτωση που υπάρξει μια “επώδυνη ανταλλαγή χρέους” (distressed exchange).
“Χωρίς μια αναπάντεχη αλλαγή στις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα, είναι αναπόφευκτη μια χρεοκοπία στο εμπορικό χρέος τους επόμενους έξι μήνες” σημειώνουν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι η πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ ανέρχεται στο 50%.

.Σάλος στη Βουλή με τα «καμώματα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ολομέλεια ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, και αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση της (συζητήθηκε μία και μόνο σε σύνολο 12 ερωτήσεων) η συνεδρίαση διεκόπη.
Περιμένοντας να ξεκινήσει το νομοθετικό έργο οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες είδαν τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Μπαλάφα να ανεβαίνει στο βήμα για να προεδρεύσει της συζήτησης επί του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου του Δημήτρη Στρατούλη.
Ξεκινώντας όμως την διαδικασία ενημερώθηκε πως θέλει η προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μάλιστα αντί να προχωρήσει στη συνεδρίαση και η Πρόεδρος της Βουλής να ανέβει στην έδρα όποτε είναι έτοιμη, διέκοψε και όλο το Κοινοβούλιο περίμενε την κ. Κωνσταντοπούλου να πάρει τον χρόνο της…

..Αντώνης Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ

"Βρισκομαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του και πρόσθεσε ότι "με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ".

 Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή. 

Πρώτον είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι το "όχι δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά οδηγ...περισσότερα »

.Ομπάμα - Ολάντ: Προσπάθεια για να επαναληφθούν οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ, Φρανσουά Ολάντ και Μπαράκ Ομπάμα «συμφώνησαν σήμερα να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών» για το ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

«Συμφώνησαν να ενώσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενθαρρύνουν την επανάληψη των συνομιλιών, που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση της κρίσης και θα διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» επισήμανε η ίδια πηγή.

.Η κίνηση σε βενζινάδικα, τράπεζες, σούπερ-μάρκετ

Αισθητά μειωμένες εμφανίζονται σήμερα οι ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) των τραπεζών, αλλά και στα βενζινάδικα, καθώς και στα σούπερ-μάρκετ. Στο Κέντρο της Αθήνας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπίστωσε ουρές 5-10 ατόμων. 

«Γίνεται πιο πολύς ντόρος για τις ουρές, από ό,τι πραγματικά συμβαίνει» σχολίασε η κ. Μαρία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και έδειξε με το χέρι της τα δημοσιογραφικά συνεργεία που έκαναν ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

 «Αυτοί είναι πιο πολλοί από τον κόσμο που περιμένει για χρήματα. Περισσότερο χρόνο περνάμε στην αναμονή για τις συναλλαγές μας όταν είναι ανοιχτές οι... περισσότερα »

.Γιούνκερ: Δεν έχω να κάνω νέες προτάσεις, πρέπει οι Έλληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ»

Δεν έχω να κάνω νέες προτάσεις ωστόσο ζητώ από τους Έλληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν τελεσίγραφα και ότι η ευρωζώνη θα συνεχίσει να έχει 19 μέλη. Χαρακτήρισε δίκαια τη δέσμη μέτρων που πρότειναν οι θεσμοί λέγοντας ότι δεν περιλαμβάνουν περικοπές συντάξεων.   ΄
 «Είμαι υπέρ μιας Ευρώπης της υπομονετικής αναζήτησης του κοινού συμφέροντος όχι της αντιπαράθεσης εθνικών συμφερόντων όχι της αντιπαλότητας εθνικών εγωισμών είπε ο Γιούνκερ.

«Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Όλοι κερδίζουμε όλοι χάνουμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το θέαμα που παρουσίασε η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι προδομένος» ανέφερε.

.Επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στους ηγέτες της ΕΕ για την παράταση του προγράμματος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε στους ηγέτες της ΕΕ το αίτημα για την παράταση του προγράμματος που λήγει στις 30 Ιουνίου, το οποίο απέρριψε το Eurogroup στη συνεδρίαση του Σαββάτου. 

Στην επιστολή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι η σχετική απόφαση, θα συμβάλλει στον κοινό στόχο της επίτευξης μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών και του χρέους, που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης. 

*Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:* «Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους... περισσότερα »

.Πως λειτουργεί η αγορά με τα νέα μέτρα

Κλειστές παραμένουν οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. 

Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.στις 16:00.

 *Τι ισχύει ανά περίπτωση * *Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις* Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιο... περισσότερα »

.Μέρκελ: Οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέρα με τη μέρα

Εναπόκειται στην Ελλάδα να κινηθεί σε ό,τι αφορά το αδιέξοδο για τις μεταρρυθμίσεις, φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του κόμματός της CDU.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε στους παριστάμενους ότι σχετικά με την Ελλάδα και δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέρα με τη μέρα.

.Την Τετάρτη θα αποφασίσει η ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ερωτηθείς για το εάν η έκτακτη ρευστότητα του μηχανισμού ELA θα αυξηθεί πριν το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, δήλωσε: «Την Τετάρτη, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση του συμβουλίου της ΕΚΤ , που είναι στην ατζέντα. Δεν θέλω να το προκαταλάβω? Τώρα η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

«Υποθέτω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, άρα μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι μια βάση για νέες διαπραγματεύσεις (αλλά) εδώ υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες» δήλωσε ο Νοβότνι σε σχέση με το δημοψήφισμα.

.Μέρκελ-Γκάμπριελ συζητούν για την Ελλάδα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ θα έχουν συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξετάσουν την ελληνική κρίση. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 14:30 τοπική ώρα, (15:30 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια θα ενημερώσουν από κοινού τους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.

.Κομισιόν: Δικαιολογημένα τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί «δικαιολογημένα, εκ πρώτης όψεως», τα «προσωρινά» περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι ελληνικές αρχές στην κίνηση κεφαλαίων, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, της Ευρωζώνης και της ενιαίας αγοράς της ΕΕ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, Τζόναθαν Χιλ σχετικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων από τις ελληνικές αρχές έχει ως εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτρο... περισσότερα »

.Χρ. Σπίρτζης: Δωρεάν οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου

Δωρεάν θα είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Η σχετικά απόφαση θα βγει εντός της ημέρας προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, λόγω των μέτρων περιορισμού, και θα αφορά το μετρό, τα αστικά λεωφορεία, τον ΗΣΑΠ και τα τρόλει, αλλά όχι τον προαστιακό. Η απόφαση δεν θα αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου οι συγκοινωνίες εκτελούνται από ιδιωτικούς φορείς.

.Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λιου

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και του είπε ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Εξάλλου, ο Τζακ Λιου συνομίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με κορυφαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε και της Γαλλίας Σαπέν καθώς και την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.