.Ανδρέας ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ Επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ζωγράφου

Είμαστε στρατιώτες του κόμματος και υπηρετούμε από όποια θέση μας προταθεί, δηλώνει στη συνέντευξή του ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανδρέας Καραβίδας. Κριτικάρει τον «Καλλικράτη», εξηγεί γιατί πρέπει ένας Δήμος να έχει αυτονομία, γιατί αντιπρότειναν τα δημοτικά τέλη να μειωθούν κατά 40% και όχι 13% που πρότεινε η Διοίκηση και ορίζει ποιο είναι το διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθούν οι Δήμοι με ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση προς την Κεντρική Εξουσία. *Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει η παράταξή σας για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου. Υπάρχουν προτάσεις, όπως η ... περισσότερα »

.Οι «μονομάχοι» για το δήμο της Αθήνας

Με την υποψηφιότητα-βόμβα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων,Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος κατεβαίνει ανεξάρτητος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας και τη σχεδόν ταυτόχρονη γνωστοποίηση του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, *Άρη Σπηλιωτόπουλου, διαμορφώνεται σταδιακά το παζλ των υποψηφιοτήτων στη μάχη για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας. 
Οι «γαλάζιες δυνάμεις» εμφανίζονται διασπασμένες, με τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιοτόπουλο να αναμετράται με τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ηγείται ανεξάρτητου σχήματος. «Καταθέτω επίσημα, στις Αθ... περισσότερα »

.Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων η λίστα Λαγκάρντ και οι περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», βάσει εντολής προς το ΣΔΟΕ, του εισαγγελέα κατά Οικονομικών Εγκλημάτων Π. Αθανασίου, ο οποίος ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου εντός δύο μηνών. 

Ο Παν. Αθανασίου ζητά με έγγραφό του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υπάλληλοι με ελεγκτικά... περισσότερα »

.Συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Σε ουσιαστική συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, έχει έρθει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της δημοσιοποίησης των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού, «επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων και έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση στο σκέλος των δαπανών. 

Έγινε πλήρης αποτίμηση για το 2013, υπάρχει συμφωνία σε αριθμούς, υπάρχουν οριακές αποκλίσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αξιολογούν τα δημοσιονομικά στοιχεία, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε δρόμο συμφωνίας για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013».

Πρόσθεσε δε, ότι «τα στοιχεία μας, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014». Το μείζον δε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι το ύψος του θετικού αποτελέσματος που μεταφέρεται από το 2013 στο τρέχον έτος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις «τρύπες».

Ο συγκεκριμένος παράγοντας, αν και δήλωσε άγνοια για την ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, σημείωσε ότι η βασική αιτία της καθυστέρησης δεν είναι τα δημοσιονομικά. Η ελληνική πλευρά έχει αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών ένα πλήθος στοιχείων, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απαντήσεις σε αρκετά θέματα.

.Συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδης-Έρογλου

Με το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο ανέγνωσε η Λίζα Μπάντεχαϊμ, ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου και, εντός της εβδομάδας, θα αρχίσουν επί της ουσίας οι συνομιλίες από τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουτρέτ Οζερσάι.

Όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι δύο ηγέτες συμφωνούν στο ότι «η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και η παράτασή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους» και επιβεβαιώνουν ότι «η επίλυση θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την περιοχή».

Ακόμη, οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να «επαναρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις με τρόπο που προσβλέπει σε αποτελέσματα».

Σύμφωνα πάντα, με το κοινό ανακοινωθέν, «η επίλυση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. 

Η ενωμένη Κύπρος, σαν μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια ενιαία νομική προσωπικότητα και μία κυριαρχία, η οποία θα καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη- μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπό τον χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μια ενιαία κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία».

.Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Βουδούρη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Αρνητική στάση κράτησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, απέναντι στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πραγματοποιήθηκε μακρά και διεξοδική συζήτηση που κατέληξε σε ψηφοφορία, από την οποία η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη δεν έλαβε θετική ψήφο. Αντίθετα 9 ψήφισαν κατά και 4 λευκό.

Η Νομαρχιαρχή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ζητεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να υπάρξει επιλογή άλλου προσώπου στη βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στις δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού της Περιφέρειας που συνεδρίασε στις 19 & 31 Ιανουαρίου.
 Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής έδωσε το "παρών" και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

.Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της GPO

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και η ΝΔ 20,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,8%.
  
Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42,8% των ερωτηθέντων, έναντι 30% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26,3% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,8% και η ΝΔ 19%. Και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, και το ΚΚΕ με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.

.«Οι επενδυτές να στοιχηματίσουν στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις»

«Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηματίσει για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της για το Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας, στο οποίο περιγράφεται η λειτουργία και η πορεία του Χρηματιστηρίου μετά την ιδιωτικοποίηση, αλλά και o κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στη χώρα.

«Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί αναλυτές στην Αθήνα ασχολούνται με τους είκοσι σημαντικότερους χρηματιστηριακούς τίτλους στην Ελλάδα, η ουσία των προγνωστικών τους συνοψίζεται στο ότι η τάση στην τιμή των μετοχών για τους επόμενους μήνες εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα πρέπει να στοιχηματίσει για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τον Μάιο δεν γίνονται μόνο ευρωεκλογές, αλλά και αυτοδιοικητικές για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων», συνεχίζει το άρθρο και εκτιμά ότι «επειδή το κυβερνητικό κόμμα του πρωθυπουργού Σαμαρά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν θα πάρει την πλειοψηφία, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν πιθανή κυβερνητική ήττα θα οδηγούσε στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού». 

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι «το ενδεχόμενο νέων πρόωρων εκλογών και πιθανής οικονομικής παράλυσης ανήκουν στα αρνητικά σενάρια του δεύτερου εξαμήνου της χρονιάς και οι θετικές εξελίξεις προϋποθέτουν όχι μόνο σταθερή κυβέρνηση, αλλά και συμφωνία με την τρόικα, για τα επόμενα μεταρρυθμιστικά βήματα και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων».

.Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Βενιζέλος

«Αυτό είναι το πρώτο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την ελληνική Προεδρία. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε, όχι μόνο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις πρώτες μας προσπάθειες και τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών», δήλωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πιο κρίσιμο θέμα του σημερινού συμβουλίου είναι η συζήτηση για το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι. 

Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά, αλλά και για τα θεσμικά θέματα, διότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η συνθήκη και να αποσαφηνιστεί το πεδίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ του συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων είναι η διαβούλευση για το επόμενο εαρινό ευρωπαϊκό συμβούλιο σχετικά με την οικονομία, την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, καθώς και η προετοιμασία της συνόδου κορυφής ΕΕ-Αφρικής. «Αυτή είναι μία μεγάλη πρόκληση για την ΕΕ» δήλωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου.

.Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάει Χάρβαρντ

Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, ακόμη ένας Έλληνας πολιτικός θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε δύο ομιλίες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Λέσχη του Harvard Kennedy School of Government.

Ο κ. Γεωργιάδης θα αναχωρήσει αύριο για τις ΗΠΑ μαζί με τον Βασίλειο Μπεσκένη, προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του υπουργού. Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη» για τις διαλέξεις ο κ. Γεωργιάδης δε θα αμειφθεί. 

Τα έξοδα του ταξιδιού έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 2.420 ευρώ. Τα εισιτήρια κόστισαν 765 ευρώ και στα έξοδα δε συμπεριλαμβάνεται διαμονή για τον κ. Γεωργιάδης καθώς θα φιλοξενηθεί στο οίκημα «Winthrop Ηouse».

.Σαμαράς: Όποιος καταθέτει, καταθέτει

«Όποιος καταθέτει καταθέτει». Αυτό ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όταν κλήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες να σχολιάσει το γεγονός ότι δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανακοίνωσαν οι ίδιοι την υποψηφιότητά τους για το δήμο της Αθήνας.

Ο κύριος Σαμαράς επισκέφθηκε το καφενείο της Βουλής μαζί με στενούς του συνεργάτες και αμέσως περιστοιχήθηκε από πολλούς βουλευτές της ΝΔ, κυρίως από την επαρχία ενώ στο τραπεζάκι βρίσκονταν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές, Ανδρέας Ψυχάρης, Διονύσης Σταμενίτης, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος.

Η συρροή των βουλευτών γύρω από τον πρωθυπουργό ήταν τέτοια ώστε ένας βουλευτής της ΝΔ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ένα τσάι θέλει να πιει ο πρωθυπουργός, αφήστε τον να αναπνεύσει».

.«Πρόσκληση-πρόκληση για μία Αθήνα με ασφάλεια και αισθητική»

Σε λίγη ώρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την κάθοδό του στην διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων. Όπως αναφέρει το περιβάλλον του πρώην υπουργού δηλώνει ότι έχει το OK του Μαξίμου για την συγκεκριμένη κίνηση, αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων.

«Πρόσκληση-πρόκληση για μία Αθήνα με περισσότερη αισθητική και με περισσότερη ασφάλεια.Σε αυτήν την προσπάθεια δηλώνω παρών» δήλωσε ο υποψήφιος, πλέον, δήμαρχος Αθηναίων.

.Υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας και ο Νικήτας Κακλαμάνης

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε δήλωσή του, ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει: «Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον».

«Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι πρώτα, η Αθήνα» καταλήγει.

.Τουρκική κορβέτα περιέπλευσε τέσσερα ελληνικά νησιά

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αιγαίο και έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ. 

Η τουρκική κορβέτα «TCG BANDIRMA» κινούμενη από Βορρά προς Νότο πέρασε από το στενό του Καφηρέα και περιέπλευσε την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο και την Άνδρο.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας η τουρκική κορβέτα «TCG BANDIRMA», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 11η Φεβρουαρίου την 06:25 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία Νότια-Νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε την 09:50 από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα νοτίως Ν. Κέας.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.