.Καθαρό το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία

Το μήνυμα που εξέπεμψε η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία, το οποίο υπενθυμίζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο αρχών, «που δεν είναι δυστυχώς αυτονόητο και πρέπει πάντα να το λέμε», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε τη μεγάλη σαφήνεια του μηνύματος -που εκπέμπεται, εξάλλου, απ' όλη τη διεθνή κοινότητα- πως απαιτείται σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και «πρωτίστως» της υπόστασης της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τόνισε πως «δεν μπορεί μια χώρα να έχει φιλοδοξίες να γίνει μέλος της ΕΕ χωρίς να αναγνωρίζει ένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Εξέφρασε, επίσης, «και δημόσια» τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι είχε μια τηλεφωνική συνομιλία μαζί του και «η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλύτερη».

.«Βούλιαξε» η Αττική από την νεροποντή

Μέρες Οκτωβρίου 1994 ζει και πάλι η Αττική! Ακριβώς 20 χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η πρωτεύουσα βιώνει από το μεσημέρι σήμερα τον υδάτινο εφιάλτη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το ύψος της σημερινής νεροποντής μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα νούμερα του 1994 και μόνο από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα. 

Οι καταστροφές, ωστόσο, από τη σημερινή νεροποντή είναι τεράστιες. Εκατοντάδες αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα, σε Νίκαια, Ρέντη, Ίλιον, Ανθούπολη και Πειραιά είτε παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, είτε πλημμύρισαν με τους ιδιοκτήτες να έρχονται αντιμέτωποι με... περισσότερα »

.Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με τη θετική ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, παρά τις επιφυλάξεις των τελευταίων, ψηφίστηκε από την Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ «όχι» είπε η ΧΑ και το ΚΚΕ. 

Η τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ήξεις - αφήξεις», αφού με το «παρών» δεν ψηφίζεται η ρύθμιση, άρα δεν συνεπικουρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στα ωφελήματ... περισσότερα »

.Η έξοδος που έγινε επιστροφή

* ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ * 
Παρότι σε πολλές δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των συγκυβερνώντων κομμάτων υπολείπονται αθροιζόμενα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση εξακολουθούν να βρίσκονται η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση. 

Αυτό σημαίνει ότι τα τρία κόμματα αξιολογούνται με κριτήριο το πώς ανταποκρίνονται στον θεσμικό ρόλο που τώρα τους αναλογεί, και όχι στον μελλοντικό που οι μεν επιθυμούν και ονειρεύονται, οι δε φοβούνται και ξορκίζουν. 
Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να αποσαφηνίσει έγκαιρα και υπεύθυνα με ποιες πολιτικές δυνάμεις σκοπεύει να συμ... περισσότερα »

.Τα μαύρα σύννεφα

*ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ *
 Και ενώ τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την προεδρική εκλογή. 
Τα μαύρα σύννεφα δεν είναι μόνο τα ελληνικά spreads (χθες τα ελληνικά επιτόκια των δεκαετών ομολόγων έσπασαν το φράγμα του 7%), ούτε η κάθετη πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ξαναέσπασε το φράγμα των 1.000 μονάδων (προς τα κάτω).

 Είναι και διάφορες μικρές ειδήσεις από την αλλοδαπή, στις οποίες δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Το γεγονός δηλαδή ότι τα ομόλογα της Φινλανδίας έχασαν την κατάταξη ΑΑΑ σημαίνει ότι το κόστος ...περισσότερα »

.«Μπούσουλα» για το μνημόνιο αναζητά στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και τις αποφάσεις που θα λάβουν οι Βρυξέλλες βρίσκεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν ήδη και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο με την έξοδο από το Μνημόνιο και τη νέα επιτήρηση να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Οι αγορές έδειξαν ήδη τις διαθέσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα είναι ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα δίχτυ ασφαλείας από την πλευρά των Βρυξελλών ώστε η έξοδος να γίνει ομαλά και χωρίς κλυδωνισμούς. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι καλά μ... περισσότερα »

.Στο φουλ οι μηχανές της Κουμουνδούρου για τις εκλογές

Μετά τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική οικονομία και τις προτάσεις νόμου για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και των εργασιακών, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να συνεχίζουν την αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα με αιχμή του δόρατος συγκεκριμένες προτάσεις. 

Η κίνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες προτάσεις νόμου που κατέθεσε πριν από δύο εβδομάδες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έρχεται ως απάντηση στα περί θεωρητικών και ανεφάρμοστων προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη βασική κατηγορία του κυβερνητικού συνασπισμού. Στην Κουμουνδούρου, μετά την παρένθεση του «κουμπαρά... περισσότερα »

.Διετής παράταση της έκτακτης εισφοράς και μείωση 30%

Για δύο ακόμη χρόνια παρατείνεται η έκτακτη εισφορά, η εισφορά ειδικής αλληλεγγύης, όπως αναφέρεται στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή. 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο μέτρο, καθώς πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή για να ισχύει και για αυτό μπήκε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. 

Με διάταξη που έχει περιληφθεί στην τροπολογία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνεται κατά 30% σε όλα τα υπόχρεα φυσικά πρόσωπα.

«Η Ειδική Εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ Α΄ 152/01.07.2011) επιβάλλεται και στα εισοδήματα που αποκτώνται κατά τα φορολογικά έτη 2015 και 2016 ε με μειωμένους τους συντελεστές των περιπτώσεων α, β, γ και δ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού κατά τριάντα τοις εκατό (30%)» τονίζεται στο τελικό κείμενο.

.Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1

Τον πρώτο του βαθμό στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός στο «Φίλιπς Στάντιον» από την Αϊντχόφεν, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Το γκολ του Ντεπάι στο 43΄ έβαλε μπροστά την ολλανδική ομάδα, αλλά στο 87΄ ο Καρέλης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κρατώντας «ζωντανό» το «τριφύλλι» στην υπόθεση πρόκριση

.Ο γιατρός που πάσχει από Έμπολα, στις ΗΠΑ, είχε περάσει από ενισχυμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο Κένεντι

Ο γιατρός της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που διαγνώσθηκε στη Νέα Υόρκη θετικός στον ιό Έμπολα, είχε φθάσει στις 17 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι και είχε περάσει από τους ειδικούς, ενισχυμένους ελέγχους που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται περισσότερο από το θανατηφόρο ιό, δήλωσαν χθες, Πέμπτη, αξιωματούχοι. 

Από τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο Ασθενειών (CDC) ανακοινώθηκε πως ο ασθενής, ο οποίος είχε εργασθεί με ασθενείς του Έμπολα στη Γουινέα, "υποβλήθηκε (κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK) στον διευρυμένο έλεγχο στον οποίο υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ' αυτές τις χώρες".

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο προσπάθησε να καθησυχάσει τους Νεοϋορκέζους λέγοντας πως είναι ασφαλείς από τον Έμπολα, μολονότι αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως ο δρ. Κρεγκ Σπένσερ είχε μετακινηθεί στην πόλη με το μετρό και ένα ταξί και είχε επισκεφθεί μια αίθουσα μπόουλινγκ στην περίοδο αφότου επέστρεψε από τη Γουινέα και μέχρι που εμφάνισε τα συμπτώματα. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε στην είδηση για το κρούσμα του Έμπολα μετά την ανακοίνωσή της αργά χθες, Πέμπτη. Ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση 9 μονάδων ή 0,45% ενώ το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.