.Προς την αξιότιμη Κυβέρνηση…

Αξιότιμοι κύριοι, είχα και εγώ 322 ευρώ (οικονομίες δύο ετών) και αποφάσισα να τις βάλω στην τράπεζα, γιατί όπως είπατε δεν πρέπει να αποκρύπτουμε χρήματα. Ως έντιμος πολίτης είπα να το κάνω. Ξαφνικά όμως με ενημερώνουν ότι μία συμπολίτης, η οποία έχει λέει από δωρεές Ελλήνων συμπολιτών μας, 340.000 ευρώ, αλλά ενώ τις τα έκαναν δωρεές Ελληνες συμπολίτες, θεώρησε σωστό τις δωρεές των Ελλήνων, να τις πάει σε ξένες τράπεζες της Βουλγαρίας και κάπου αλλού. Αποφάσισα λοιπόν, ότι δεν είμαι κορόιδο εγώ και κράτησα τα 322 ευρουλάκια μου στο στρώμα

 Μετά σκέφτηκα, 20 χρόνια δουλεύω στο ελεύθερο επάγγελμα ως ιδιώτης, έχω πτυχίο μεταπτυχιακό και διδακτορικό, γιατί να μην πάω να διοριστώ και εγώ; Και τι μου είπαν κύριοι της Κυβέρνησης; Πρέπει να έχω σύζυγο Πρωθυπουργό, γιατί μόνο αυτός διορίζει ή μόνο αυτός μπορεί κάποιον δάσκαλό πχ να τον διορίσει σε ένα χρόνο από δάσκαλο δημοτικού σε καθηγητή Πανεπιστημίου. Έτσι αφού δεν έχω πρόχειρο σύζυγο Πρωθυπουργό, ξαναγύρισα και δουλεύω 15 ώρες ημερησίως… 
Σ.Σ. δεν έχω και εραστή μέλος του κόμματος να με βολέψει κατά πως συνηθίζεται, όπως μου είπαν…

Μετά μου είπαν ότι θα πληρώσω λέει εισφορές για υγεία σύνταξη το 26,95%. Να σας ρωτήσω κύριοι της Κυβέρνησης εσείς τόσα πληρώνετε; Εσείς έχετε εργασθεί επί 30 χρόνια 15 ώρες ημερησίως; Γιατί να σας πληρώσω εγώ που μια ζωή διάβαζα σαν σκυλί, εργαζόμουν σαν σκυλί και πλήρωνα σαν σκυλί; Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία αδιάβλητα μαζί όσοι κυβερνάτε 15 ώρες ετησίως δεν έχετε εργασθεί ποτέ στον εργασιακό σας βίο. Και περιμένετε να σας πληρώσουμε όλοι εμείς που δουλεύουμε σαν σκύλοι; 

Να σας δώσουμε το 70% του εισοδήματός μας; Αντέστε παραπέρα μην σας πω κάτι πιο βαρύ… 
Σ.Σ. και να ήταν και ανταποδοτικά όπως παντού να τα πληρώσω, αλλά να πληρώνω για να πάρω την εθνική σύνταξη και να συνεχίσουν να παίρνουν σύνταξη όσοι πλήρωναν 3 και 60, δεν θα το κάνω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος.
Και μετά λέει βγήκαν και οι νέοι φόροι, εκτός από τους έμμεσους, θα πληρώνω δηλαδή για ποσά πάνω των 40.000 ευρώ 45%. Δηλαδή για κάθε 10.000 ευρώ άνω των 40.000 θα σας δίνω 4.500;

Δηλαδή θα δουλεύω 15 ώρες κάθε μέρα και το βράδυ θα πηγαίνω σπίτι να σας στέλνω τα χρήματα; Σκέφτομαι ότι π.χ ένας Καρδιοχειρουργός βγαίνει να εργασθεί στα 40 του, με την επιστήμη του δίνει ζωή σε ασθενείς, έχει σπουδάσει 15 χρόνια και του λέτε ότι θα δουλεύει και θα σας δίνει το 70%; 'Εχει και άλλους έξυπνους το σόι σας; Σκέφτομαι έναν υδραυλικό που όλη μέρα τρέχει και ασχολείται με τα.... και οφείλει να σας δώσει ομοίως το 70%; Και ακόμα χειρότερα ένας με το μπλοκάκι που πληρώνει τα πάντα μόνος του να σας δώσει τα ίδια λεφτά;

Τέλος πάντων κύριοι της Κυβέρνησης, δεν σας λέω τι θα πάρετε, το λέει ο σοφός λαός.... Όμως εκτός από την Κυβέρνηση υπάρχει και η Δικαιοσύνη. Η πολιτική αλητεία έχει πλέον ονοματεπώνυμο.
Ελπίζω να βρεθούν εισαγγελείς και δικαστές και να σας δικάσουν για την δήμευση της περιουσίας του κάθε πολίτη που εργάζεται σκληρά
Κυρίως όμως να σας δικάσουν γιατί υφαρπάξετε την εξουσία και καταστρέφετε έναν ολόκληρο Λαό.

Μπιάνκα


ΥΓ- σύμφωνα με αποφάσεις του Λαού, μην τολμήσετε να βγείτε στους δρόμους, γιατί αν τολμήσετε θα δείτε τα γεμιστά όχι στο πιάτο σας αλλά κάπου αλλού πάνω σας. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες αποφάσεις, το σανό σας τελείωσε, τώρα έρχονται πετριές!

.Αντισταθείτε στους «ψεκασμένους»!

Τον Δεκέμβριο του 2015, στη Νορβηγία, το κράτος αφαίρεσε την επιμέλεια για ένα διάστημα, και των πέντε παιδιών μιας οικογένειας ρουμάνων μεταναστών με την κατηγορία ότι τους έκαναν «κατήχηση». Το ζευγάρι είχε κατηγορηθεί για «ριζοσπαστισμό», ύστερα από καταγγελία της διεύθυνσης του σχολείου, επειδή μεγάλωνε τα παιδιά του με τις χριστιανικές πεποιθήσεις, που το κράτος θεώρησε ακραίες! 

Στην Γερμανία, απολύθηκε εκπαιδευτικός για ρητορική μίσους εναντίον των Εβραίων. Αλλά και στην Ισπανία, στην περιοχή της Σεβίλλης, γιατρός παύτηκε από τα καθήκοντά του σε δημόσιο νοσοκομείο επειδή συμμετείχε σε μυστικιστικές οργανώσεις.

 Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και η ανοχή του κράτους και της Πρόνοιας είναι μεγάλη, απέναντι στις «ιδιαίτερες» συμπεριφορές συμπολιτών μας. Βέβαια, η κοινωνία δεν είναι ίδια με αυτή της Νορβηγίας. 

Και μόνο η διαδεδομένη αντίληψη ότι μας «ψεκάζουν», συνιστά μια πράξη ομολογίας! Και ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα καλό άλλοθι για απεριόριστο «αυτοψεκασμό», χωρίς να αισθάνεται κανείς τύψεις για τις συμπεριφορές του. «Δεν φταίω εγώ που δεν είμαι καλά, αφού με ψεκάζουν!»…

 Η νοθευμένη παράδοση, η κατηχητική Εκκλησία, το «θρυλούμενο» έθνος, η σοσιαλιστική ουτοπία και η μονοδιάστατη ερμηνεία του κόσμου δημιουργούν την πρώτη ύλη των μύθων γύρω από τους οποίους συσπειρώνονται οι συμπολίτες μας που ανακαλύπτουν τη μεγάλη «αλήθεια». Αυτήν που οι υπόλοιποι αδυνατούν, ως θύματα, να γνωρίσουν και πρέπει να την μάθουν οπωσδήποτε από τους «μυημένους».

Τους συναντάς παντού και με απίστευτες ιδιότητες. Θεούσες δασκάλες στα σχολεία, «αντιεξουσιαστές» καθηγητές στα πανεπιστήμια, «συνέλληνες» διευθυντές κλινικών σε νοσοκομεία, πολιτικοί, τακτικοί πελάτες σε ξεματιάστρες και μέντιουμ. Και ένα σωρό άλλοι καθημερινοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι να σε κατακεραυνώσουν, όταν τους θίξεις τα «ιερά και όσια» της μεγάλης «αλήθειας» τους.

Όλα αυτά θα ήταν απλώς η γραφική παθογένεια μιας «ανατολίτικης» κοινωνίας αν δεν έπαιρναν τη μορφή εγκληματικών οργανώσεων. Αν δηλαδή είχαμε μόνο το κάψιμο βιβλίων του Ανδρουλάκη από παραθρησκευτικές οργανώσεις, θα τα θεωρούσαμε φυσικές εξάρσεις του περιθωρίου. 

Η επικινδυνότητα όμως έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή την τελευταία δεκαετία, όταν έχουμε πλέον τα πρώτα θύματα. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου, οι νεκροί της Μαρφίν, η δολοφονία του Φύσσα, οι δύο νεκροί της Χρυσής Αυγής και λίγες μέρες πριν, η δολοφονία της ψυχιάτρου στη Λαμία από πρωτοπαλίκαρο του Αρτέμη Σώρρα! 

Προσέξτε όμως την εξοργιστική ανοχή της πολιτείας. Η Δικαιοσύνη -στην πραγματικότητα μόνο ο εισαγγελέας Ντογιάκος- έσπευσε να κηρύξει εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, μετά την δολοφονία του Φύσσα και αφού πρώτα είχε νομιμοποιηθεί πλήρως στις συνειδήσεις των Ελλήνων, ως κόμμα. Ο Σώρρας επίσης, που θέλει να χαρίσει τα χρέη των Ελλήνων, οργανώνει πυρήνες σε όλη την Ελλάδα και δεν τον εμποδίζει κανείς.

Πέρα όμως από τις αριστερές και δεξιές οργανώσεις που επαγγέλλονται τη βία ή ακόμα και την κατάλυση του πολιτεύματος, η καθημερινότητα είναι ακόμα πιο ζοφερή. Θολωμένοι άνθρωποι μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν κατήχηση, να στρατολογούν συναδέλφους σε υπηρεσίες ή να αγορεύουν στα κανάλια, υποστηρίζοντας ακραίες συμπεριφορές (ο Παπαδάκης δεν έβγαζε τον Σώρρα στις εκπομπές του;).

Kάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι τόσο αυτοδύναμη ώστε να μην προστατεύεται από τους θεσμούς της. Και οι «ψεκασμένοι» δεν είναι απλώς, οι «χαριτωμένοι» που προκαλούν γέλιο. Αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνοι πια σε εποχές κρίσης και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων.
Το ξέρω πως μπορεί, σε πολλούς χώρους, να είναι και οι περισσότεροι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται υπεράνω του νόμου και του Συντάγματος. 

Η πολιτεία έχει χρέος να σταματάει γρήγορα αυτό που εξελίσσεται ως καρκίνωμα στο υπογάστριό της. Έχουμε όμως και οι υπόλοιποι ευθύνη, όταν απλώς γελάμε πίσω από την πλάτη τους, χωρίς αντιδράσεις.
Οι «ψεκασμένοι» δεν είναι μόνο αστείες καρικατούρες αυταρχισμού. Ενίοτε γίνονται και δολοφόνοι. Και το μόνο μέσο αντίστασης είναι η νομιμότητα. Όχι μόνο από το κράτος δικαίου αλλά και από μας τους ίδιους στην καθημερινότητα.


Ανδρέας Ζαμπούκας

.Μην διαβάζετε αυτούς που πολεμάνε την... επανάσταση

Ένα εκπληκτικό βίντεο, όλη η Ελλάδα, η αποκάλυψη του πολιτικού συστήματος της αδιαφάνειας, του ρουσφετιού, της αμορφωσιάς αλλά και της διαρκούς χορήγησης… σανού στον κόσμο. Απ΄όλα τα κόμματα, από τον Τσίπρα κατά κύριο λόγο. Είναι ένα βίντεο από την περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όπου πήγε να ενημερωθεί από τη Νοτοπούλου και τον Καρανίκα.
Εκεί ο Τσίπρας συναντά διαδηλωτές, απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για συμβασιούχους στο δήμο Καλαμαριάς. Προσέξτε. Συμβασιούχοι, δηλαδή όχι μόνιμοι, με συγκεκριμένη εργασία κι όχι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι άνθρωποι που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο επικεφαλής αυτών δείχνει να είναι και… κομματάρχης. Έχει κάνει 25 χρόνια αγώνες, όπως λέει. Παίρνει μέρος και στα μπλόκα κάθε Τετάρτη των πλειστηριασμών. Εκεί όπου δεν βγαίνουν στο σφυρί οι πρώτες κατοικίες, όπως εντέχνως έχουν περάσει στον κόσμο. Βγαίνουν καταστήματα, γραφεία, εξοχικά κ.λπ. για τα οποία πολλοί δεν πληρώνουν επειδή δεν γουστάρουν. Εν πάση περιπτώσει αυτοί οι κύριοι και κυρίες ζητούν από τον Τσίπρα να κάνει με τις συμβάσεις τους. 
«Μα πέρασε τροπολογία και λύνουμε το θέμα» λέει ο μεγάλος ηγέτης. Είναι η πρόσφατη τροπολογία όπου ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να διορίσει μόνιμα χιλιάδες συμβασιούχους αν έχουν μια πρωτόδικη απόφαση υπέρ τους. Και ξέρουμε καλά πώς βγαίνουν αυτές οι αποφάσεις. Έτσι, οι συμβασιούχοι γίνονται μόνιμοι και τα κορόιδα πληρώνουν… «Ναι αλλά μόλις το κάναμε αυτό βγήκαν πρωτοσέλιδα που έλεγαν ότι κάναμε ρουσφέτι», λέει ο Τσίπρας με τη γνωστή εξυπνάδα του. «Εμείς δεν διαβάζουμε εφημερίδες», λένε οι συγκεντρωμένοι και ο Τσίπρας απαντά «καλά κάνετε, έχετε την υγειά σας».
Εδώ είναι όλο το ζουμί. Η κυβέρνηση έκανε μια προεκλογική, ρουσφετολογική ρύθμιση που φορτώνει κι άλλο τα κρατικά ταμεία, χωρίς αξιολόγηση για το αν χρειάζονται οι συμβασιούχοι στους δήμους ή κάποιοι από αυτούς. Αλλά για όλα φταίει ο Τύπος. Ναι κύριοι, οι εφημερίδες φταίνε που έβγαλαν το ρουσφέτι κι όχι ο κάθε εξευτελισμένος πολιτικός που τάζει θέσεις εργασίας αλλά χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν μειωμένες συντάξεις ή εκατομμύρια ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έχουν δουλειά.
 Και ο μέγιστος πρωθυπουργός τους προτρέπει «μη διαβάζετε τις εφημερίδες». Εδώ είναι ο σεβασμός στη Δημοκρατία από το αριστερό αγόρι. Όχι, μην διαβάζετε τις εφημερίδες, δείτε την ΕΡΤ, πάρτε και κανένα τηλεγράφημα από το ΑΠΕ. Αλλά προς θεού, μην διαβάζετε αυτούς που πολεμάνε την... επανάσταση.
Το βίντεο έχει κι άλλα ευτράπελα. Οι συγκεντρωμένοι του λένε να κάνει κάτι και με τη ΔΕΗ, να κάνει κάτι και με την πρώτη κατοικία και μια κυριούλα τον αγκαλιάζει και του λέει συνωμοτικά «κάνε κάτι σε λέω κύριε Τσίπρα» και τον χειροκροτά.
Αυτή είναι κύριοι η Ελλάδα που έφτιαξαν τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και που άξιος συνεχιστής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η Ελλάδα που δεν ντρέπεται να ζητά να παραμείνει το φαύλο, ρουσφετολογικό σύστημα. Που βρίσκει στο δρόμο τον πρωθυπουργό και αυτός κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους για να δείξει πόσο κοντά στο λαό είναι. Ο Αλέξης, ο «αριστερός» που πονάει την πατρίδα γι’ αυτό και τους κάνει όλα τα χατίρια. 
Εμπρός λοιπόν, όλοι ας φωνάξουμε στον Αλέξη «κάνε κάτι. Βάλε μας στο Δημόσιο, βόλεψέ μας στους δήμους, να μην πληρώνουμε και το ρεύμα, να μην πληρώνουμε και τα δάνειά μας». Αφού έτσι κι αλλιώς σε ένα κράτος – μπάχαλο κάποιο άλλο κορόιδο θα πληρώσει.

Ε, ρε έρμη Ελλάδα. Και μετά μας φταίει ο Σώρρας, ο Λεβέντης ή ο κάθε ημίτρελος που το παίζει σωτήρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.