.Αύξηση – σοκ 37%, σε τρεις δόσεις, από την 1η Γενάρη, στα τιμολόγια της ΔΕΗ – 15 σε δύο χρόνια


Ηλεκτροπληξία… στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» θα είναι 37% και πρόκειται για εισήγηση που κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο υπουργείο ΠΕΚΑ.
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. 

Οπως προκύπτει από το κείμενο, η αύξηση-σοκ θα πέσει σε τρεις δόσεις. Η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως. 

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μνημονιακή μας υποχρέωση, θα εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος. Βέβαια, δεν αποσαφηνιζεται αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Μέσα σε δύο χρόνια οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει, μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια. Είτε αυτές είναι ευθέως, δηλαδή στην τιμή της κιλοβατώρας, είτε εμμέσως, όπως φόροι ενέργειας, ΦΠΑ και τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ).

Σε ό,τι αφορά τη νέα μεγάλη ανατίμηση του 37%, αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας τελείως στρεβλής κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας. Το Δημόσιο, αντί μέσω του προϋπολογισμού του να επιδοτεί χαμηλά τιμολόγια για τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες, υποχρέωνε τη ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική. 

Ετσι, έχουν διαμορφωθεί χαμηλές τιμές για τα νοικοκυριά (τη χαμηλή τάση ρεύματος), τις οποίες χρηματοδοτούν άλλες κατηγορίες τιμολογίων. Ταυτόχρονα αυτές οι τιμές δεν αντανακλούν το κόστος παραγωγής ρεύματος. Με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας, το 1999 ως κοινοτική υποχρέωση, η είσοδος των ιδιωτών ήταν και είναι ακόμη απαγορευτική καθώς η ΔΕΗ διατηρούσε, όπως και τώρα, το μονοπώλιο στην παραγωγή και διάθεση ρεύματος. 

Ετσι, είναι ουσιαστικά αδύνατος ο ανταγωνισμός. Αν με απλά λόγια είχε ξεκινήσει με σταδιακό τρόπο, από τα προηγούμενα έτη, το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ και τη διαμόρφωση τιμολογίων που να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πλήρωναν μονομιάς και με βίαιο τρόπο την απελευθέρωση. 

Ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη έκανε γνωστό ότι η απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Σημείωσε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ασθενείς οικονομικά ομάδες. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα είναι έτοιμο και το σχέδιο για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

.Με δύο λίστες η ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Με ξεχωριστή λίστα υποψηφίων κατέβηκε τελικά το Αριστερό Ρεύμα στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου πλέον πολιτικού φορέα. Η απόφαση αυτή είχε γίνει γνωστή από το βράδυ της Παρασκευής όταν σε σύσκεψη της τάσης πάρθηκε η σχετική απόφαση.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές παρασκηνιακές προσπάθειες να μεταπεισθούν τα ηγετικά στελέχη του Ρεύματος, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και με νέα ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου των στελεχών του Ρεύματος επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη απόφαση. 

Η απόφαση αυτή και η όλη εικόνα που την ακολούθησε, προκάλεσαν χθες το μεσημέρι την παρέμβαση –δευτερολογία - κλείσιμο του Α. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τα μέλη του κόμματός ν’ αφήσουν πίσω τους τη «Δημοκρατία των συνιστωσών» 

και ως ένα πρώτο δείγμα γραφής ανακοίνωσε στους συνέδρους την απόφαση του να μην είναι ένα από τα 75 αριστίνδην μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αλλά να θέσει υποψηφιότητα ως ίσος προς ίσο.

Τελικά αποφασίσθηκε δια ανατάσεως των χεριών να κατατεθεί ενιαία λίστα, αλλά με ξεχωριστά ψηφοδέλτια (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, Αριστερή Πλατφόρμα, περισσότεροι από 700 υποψήφιοι) ώστε να ικανοποιηθεί τόσο ο πρόεδρος του κόμματος και η πλειοψηφία των συνέδρων, αλλά και το Αριστερό Ρεύμα που επεδίωκε, κατεβάζοντας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, να μετρήσει τις δυνάμεις του στη νέα Κεντρική Επιτροπή. 

Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ο κάθε σύνεδρος θα μπορούσε να επιλέξει πρώτα τη λίστα και μετά είτε τους 68 από τη λίστα που επέλεξε, είτε τους 60 και τους υπόλοιπους 8 από την άλλη λίστα.

.ΠΑΣΟΚ: Συνεδρίαση της Ο.Ε.


«Ενθαρρυντική και ευοίωνη» χαρακτήρισε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τη σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως κρισιμότερο στοιχείο τη συμμετοχή, που, όπως είπε, απέδειξε την ανθεκτικότητα του στελεχιακού δυναμικού και σημείωσε ότι από τις τοποθετήσεις φάνηκε «η διάθεση αντίστασης στο αδιέξοδο από το οποίο κινδυνεύει η κοινωνία, αλλά και στην αδικία που συντελείται εις βάρος της παράταξής μας» και ότι έχουν όλοι έντονη συνείδηση εθνικής και παραταξιακής ευθύνης. 
«Αποδείξατε ότι προχωράμε στο συνέδριο συντεταγμένα και οργανωμένα, χωρίς αμφιβολία και αμηχανία, χωρίς επιφυλάξεις για το εάν πρέπει να γίνει», σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο προσυνεδριακός διάλογος που ξεκίνησε επισήμως σήμερα πρέπει να είναι ουσιαστικός, χωρίς ίντριγκες, παραγοντισμούς και ξύλινο λόγο, αλλά επαφή με τον κόσμο, προτάσεις για το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. «Η παράταξη πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στην ευτέλεια, την παραπολιτική», τόνισε.
Επιπλέον, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε στην κοινωνία γιατί, όπως είπε, οργάνωσε την κοινωνία και την οικονομία σε βάσεις που δεν ήταν στέρεες και σημείωσε ότι «έχουμε την ευθύνη να καλύψουμε με πραγματικό υλικό τα κενά που είχαν τα θεμέλια της εθνικής μας υπόστασης».
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι μύωπες της πολιτικής και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ότι όποιος χτυπά και αποσταθεροποιεί το ΠΑΣΟΚ, χτυπά και αποσταθεροποιεί τη χώρα», συμπλήρωσε.
Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εκτός του συνταγματικού φάσματος της χώρας» και κάλεσε «όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα να συσπειρωθούμε ως κόμματα του συνταγματικού τόξου εναντίον της».
Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι χρησιμοποιήθηκε ως όχημα την τελευταία στιγμή, στις τελευταίες εκλογές, για να εκφραστεί μια αρνητικού χαρακτήρα επιλογή προς το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, υποστήριξε ότι τώρα που προσπαθεί να μετασχηματιστεί σε ενιαίο κόμμα «έχασε πολύ σύντομα τη δυναμική του και έπαψε να είναι μόδα». «Η στρατηγική του Ιουνίου της εξ εφόδου κατάληψης της εξουσίας δεν επανέρχεται», πρόσθεσε.
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη να ενεργοποιηθούν και να συγκροτήσουν ξανά τα δίκτυα στις τοπικές κοινωνίες, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρά την απώλεια της κοινοβουλευτικής του δύναμης, διατηρεί αλώβητη σχεδόν την ισχύ του στο στελεχιακό δυναμικό.
«Τέρμα τώρα στην εσωστρέφεια. Και προσωπικές προσκλήσεις απευθύνω και διαγραφές δεν θέλω να κάνω», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι προσκλήσεις απευθύνονται σε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν. 
«Εάν δεν το θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή τους», είπε, τονίζοντας πως «αυτό το ενδιάμεσο "είναι δεν είναι", πρέπει να σταματήσει». Στο ίδιο πνεύμα, είπε πως «το να ζει κανείς ή να μη ζει» και το «τι θα κάνω στη ζωή μου», τα σέβεται, ωστόσο δεν μπορεί να τα αποδεχτεί πολιτικά. «Τους θέλω όλους μέσα, αποδέχομαι ακόμα και κάθε προσωπική αμφισβήτηση αλλά μέσα στην παράταξη», σημείωσε.
Μιλώντας σε προσωπικό τόνο, είπε ότι εκείνος πάντα διαφύλαξε την ενότητα και πως συνεπώς δεν δέχεται από κανέναν υποδείξεις. Επιπλέον, είπε ότι συγκροτείται και νέα ηγετική ομάδα με ανοικτό, δημοκρατικό και απροκατάληπτο τρόπο.
Συνεχίζοντας στο ίδιο προσωπικό ύφος, τόνισε ότι βρίσκεται εδώ σε εκτέλεση εθνικού και παραταξιακού καθήκοντος, ότι δεν τον δελεάζει τίποτα που σχετίζεται με την κομματική ή κυβερνητική εξουσία και πως δεν θα τον εμποδίσει τίποτα από το να ανταποκριθεί στο εθνικό καθήκον αλήθειας που, όπως είπε, θεωρεί ότι έχει.
Αφού μίλησε για την «αναγκαιότητα» κυβέρνησης τετραετίας και κυβερνητικής συνεργασίας των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με την τρίτη θέση ή τον δεύτερο ρόλο.

.«Αποφασισμένη να αλλάξει η Ελλάδα»


Την αποφασιστικότητα να αλλάξει τη χώρα και να δημιουργήσει νέες δομές, διαπιστώνει στην ελληνική κυβέρνηση η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη, που παραχωρεί στην Bild am Sonntag. Η κ. Μέρκελ τονίζει ότι «υπό τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά πράγματι πολλά πράγματα μπαίνουν μπροστά» και εξηγεί ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρά τη θέλησή της, θα κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα. Αναφέρει, δε, ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα πρέπει να γίνει μετά το 2014-15.

«Φυσικά νιώθω το σκεπτικισμό πολλών πολιτών και τον κατανοώ εν μέρει και επειδή η Ελλάδα κατά τα περασμένα χρόνια συχνά απογοήτευσε τους εταίρους της» δηλώνει η Καγκελάριος και προσθέτει ότι «πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί η ελληνική ηγεσία, δεν θα τήρησε». Συνεχίζει, ωστόσο: «Αλλά θα πρέπει και να δούμε ότι υπό τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά πράγματι πολλά μπαίνουν μπροστά. 

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώνεται, το μισθολογικό κόστος επίσης. Ανοίγεται, έτσι, η ευκαιρία ώστε να δημιουργηθεί σιγά σιγά ανταγωνιστικότητα και να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη». Συμπληρώνει: «Αισθάνομαι στην ελληνική κυβέρνηση επιτέλους μια αποφασιστικότητα να αλλάξει τη χώρα, να δημιουργήσει σύγχρονες δομές - η Γερμανία θα συμμετάσχει σε αυτό, με λόγια και με έργα».

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες για τον ελληνικό λαό, η καγκελάριος κάνει λόγο για «μεγάλες θυσίες» με τις οποίες είναι συνδεδεμένη αυτή η μεγάλη αλλαγή για τους περισσότερους Έλληνες - ειδικά οι φτωχότεροι ζουν πολύ δύσκολους καιρούς, επισημαίνει-, αλλά απευθύνει έκκληση «να μη σκεφτόμαστε συνεχώς την αποτυχία και τα σενάρια τρόμου, καθώς η οικονομία, όπως ξέρουμε από τον Λούντβιχ Έρχαρτ, αφορά κατά 50% ψυχολογία, αλλά να συνοδεύσουμε θετικά την επίπονη αλλαγή στην Ελλάδα, ώστε στο τέλος να γίνουν πραγματικότητα πιο θετικά σενάρια».

Η κ. Μέρκελ εξηγεί ακόμη ότι η διάσωση της Ελλάδας «είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, διότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται με το βλέμμα στο σύνολο της Ευρωζώνης και υπηρετούν έτσι κάθε κράτος - μέλος. και τη Γερμανία». Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «ως τώρα επιτυγχάναμε εισοδήματα από την 
βοήθεια για την Ελλάδα, τα οποία στο μέλλον δεν θα υπάρχουν».

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών ότι δεν λέει στους πολίτες όλη την αλήθεια για το ελληνικό πρόγραμμα, η καγκελάριος χαρακτηρίζει την κριτική «αντιπολιτευτική γλώσσα» και τονίζει: «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι αυτό λέω στους πολίτες πάντα πώς είναι η κατάσταση. Και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι είναι καλύτερο για τη Γερμανία και για την Ευρώπη και ό,τι έχει τις μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις και δε μας εκθέτει σε υπερβολικούς κινδύνους». 

Ανάλογη είναι η απάντησή της, όταν καλείται να σχολιάσει και την άποψη του Οικονομικού Συμβουλίου του κόμματός της περί «αναβολής χρεοκοπίας» της Ελλάδας, ενώ τάσσεται υπέρ μιας νομικής διαδικασίας για τα κράτη που δεν αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. 

«Μακροπρόθεσμα, είμαι της άποψης να σκεφτούμε πώς θα αναπτύξουμε στο νομικό μας σύστημα διαδικασίες για κράτη, τα οποία δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους» αναφέρει, αλλά επαναλαμβάνει πως «η ιδέα ότι η Ελλάδα πρέπει ενάντια στη βούλησή της να φύγει από το ευρώ, θα μας κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα απ, ό,τι ο δρόμος που χαράξαμε και θα ζημίωνε βαριά την οικονομία μας και πρέπει να αποφύγουμε τις ανασφάλειες».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και το εάν για κάτι τέτοιο περιμένει πρώτα να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, η κ. Μέρκελ σημειώνει: «Το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα "τρέχει" ως το 2014. 

Για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων του προϋπολογισμού, δώσαμε στους Έλληνες δύο χρόνια ακόμη, ως το 2016. Όταν η Ελλάδα, μια μέρα, θα έχει επάρκεια με τα δικά της έσοδα, χωρίς να δημιουργεί νέα χρέη, τότε θα πρέπει να δούμε την κατάσταση και να την αξιολογήσουμε. Αυτό δεν θα γίνει πριν από το 2014-15, εάν όλα κυλήσουν βάσει σχεδίου».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση, εάν η ίδια συνδέει το πολιτικό της μέλλον με την έκβαση της ευρω-κρίσης, η Άγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι δεν σκέφτεται καθόλου έτσι, καθώς, όπως λέει, εργάζεται με όλη της τη δύναμη για να κρατήσει το ευρώ σταθερό και να το ενισχύσει. «Διακυβεύονται τόσο πολλά περισσότερα από μόνο το νόμισμά μας. 

Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενότητας των τελευταίων δεκαετιών. Επιθυμώ η Ευρώπη, ως η ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο» σημειώνει.

.Αρχίζει η επαναγορά ομολόγων


Με ευθύνη του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ξεκινά αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, η διαδικασία επαναγοράς ελληνικών ομολόγων με εθελοντική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομολογιούχων. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται το 50% των ομολόγων που διακρατούν Έλληνες και ξένοι ομολογιούχοι, να αγοραστεί στο 30 με 35% της ονομαστικής αξίας τους, με στόχο η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει μείωση του χρέους κατά 20 δισ. ευρώ ή περίπου 11% του ΑΕΠ. 

Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος θα τεθεί υπ' όψιν του Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου, προκειμένου να "ξεκλειδώσει" το πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα μας.

.Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ


Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ με την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου.

Στελέχη του κόμματος εξέφρασαν σε ομιλίες τους την ανάγκη το κόμμα να διαμορφώσει μια αριστερή πολιτική στρατηγική που να απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, δεδομένου ότι η Αριστερά έχει μπροστά της μια πρόκληση με ιστορικές διαστάσεις.

Ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, είπε ότι η Συνδιάσκεψη είναι απόδειξη των δυνατοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ και η διακήρυξη είναι από τα πλέον σημαντικά κείμενα της ελληνικής Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί εύκολες συνταγές του παρελθόντος, έχει εναλλακτική λύση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι συντελείται μια βαθιά πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει ακόμα και μέσα σε «συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης» ενώ τόνισε ότι συγκροτείται «ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος».

.Κατέρρευσε τμήμα σήραγγας στο Τόκιο


Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, ανακοίνωσαν τα συνεργεία διάσωσης. 

Πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν στο αυτοκίνητό τους το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στη μέση της σήραγγας Σασάγκο, μια από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας με μήκος 4,7 χιλιόμετρα, και οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι, διευκρίνισε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Πυρκαγιών και Φυσικών Καταστροφών. 

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί αφού και ένα άλλο αυτοκίνητο πήρε φωτιά και άλλα έχουν καταπλακωθεί από πλάκες τσιμέντου που ξεκόλλησαν από την οροφή", πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία. 

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπογράμμισε πως θα χρειαστεί χρόνος για να ανασυρθούν τα πτώματα, αλλά και για να υπάρξει πρόσβαση στους οδηγούς και στους επιβάτες που πιστεύεται πως έχουν παγιδευτεί. 

Οι αρχές έκαναν νωρίτερα λόγο για επτά αγνοούμενους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.