.Ευ. Βενιζέλος: Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη

 Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μηχανισμός πρόκλησης εκλογών, αλλά διαδικασία συναίνεσης.
«Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη», υπογράμμισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλία του.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι μέσα σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία αυτή να αποκτήσει ξανά αυτά τα θεσμικά χαρακτηριστικά της, εξηγώντας ότι για πρώτη φορά διασταυρώνονται χρονικά δύο τόσο κρίσιμες διαδικασίες, η εκλογή και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το μέλλον της χώρας, που αφορά όχι μόνο την ολοκλήρωση του λήγοντος προγράμματος, αλλά και την επόμενη σελίδα, τον θώρακα προστασίας της χώρας εκτός μνημονίου και τρόικας.

Περαιτέρω, τόνισε ότι στην πρόταση που έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συναινετική εκλογή ΠτΔ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε καν όταν έγινε γνωστό το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση, τον Σταύρο Δήμα, «πολιτικό μετρημένο, μετριοπαθή, με ευρωπαϊκό κύρος, απολύτως κατάλληλο να αναλάβει τα απλά αλλά κρίσιμα καθήκοντα του ΠτΔ».

.Την πρόταση της κυβέρνησης στήριξαν 160 βουλευτές

Με μοναδική έκπληξη τη στάση του Παναγιώτη Μελά που ψήφισε παρών, ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού τον Σταύρο Δήμα στήριξαν 160 βουλευτές, ενώ παρών ψήφισαν135 .

Όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές παρών ψήφισαν οι Πολύδωρας, Τατσόπουλος, Φούντα, Οικονόμου, Βουδούρης, Γιαταγάνα, Μακρή, Παραστατίδης, Μουτσινάς, Μελάς, Κουράκος, Μπόλαρης, Ανδρουλάκης

Από την άλλη, τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Λυκούδης, Νταβρής, Μάρκου, Αηδόνης, Ψαριανός
Από τη διαδικασία απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης λόγω της κηδείας του πατέρα του, καθώς και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ημαθία, καθώς και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, καθώς και η Χατζησοφιά.

.Στις 12 το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

Αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη πράξη του πολιτικού θρίλερ

Στις 12 το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

.«Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες»

«Ήταν απόψε η πρώτη από τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχουμε μπροστά μας άλλες δυο και ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι συνθήκες στη χώρα είναι δύσκολες και οι βουλευτές αντι9λαμβανονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. 

Συγχαίρω τους βουλευτές που στήριξαν τον Σταύρο Δήμα», δήλωσε, έξω από τη Βουλή , ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

.Τσίπρας: Η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε. Η κινδυνολογία των τελευταίων ήμερων έπεσε στο κενό», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξερχόμενος της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως τη διέξοδο θα τη δώσει ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα γίνει «πρωταγωνιστής στις εξελίξεις»

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και πολύ σύντομα ο λαός θα είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Θα υπάρξει διέξοδο, θα τη δώσει ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.