.«Δεν θα σηκώσουμε το βάρος κανενός»

«Η συνεδρίαση της ΚΠΕ έστειλε πολλά μηνύματα προς το εξωτερικό και το εσωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση του Οργάνου. Απευθύνθηκε επίσης προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε την εικόνα που δημιουργείται για τους κυβερνητικούς του εταίρους, την οποία όπως είπε δημιουργούν εκείνοι που «παίζουν επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα ανέφερε για τον κ. Σαμαρά ότι δημιουργείται η εικόνα του «πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ πριν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά». Για τον κ. Κουβέλη, είπε, η εικόνα που δημιουργείται είναι εκείνη του «συμπαθούς εταίρου που απολαμβάνει γενική ασυλία», ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος».

Όλο αυτό, πρόσθεσε, είναι άδικο, αφελές και επικίνδυνο και αναπαράγεται με μανία από επικοινωνιακά κέντρα. Αλλά όσοι το κάνουν, πρόσθεσε, υπονομεύουν τη δική τους υπόσταση. Τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να πετύχει η κυβέρνηση, κάτι που θα σημάνει και την επιτυχία της χώρας και πρόσθεσε ότι υπάρχει προοπτική της γεωμετρικής αποκλιμάκωσης των βαρών αν η οικονομία πάει καλά. 

Όμως, όπως τόνισε, δεν θα βρούμε το μέλλον μας ως χώρα στη μείωση του κόστους εργασίας αλλά μέσα από την ποιότητα, την καινοτομία κ.α. Αναφέρθηκε ακόμη στα προτάγματα της χώρας και της κυβέρνησης και τόνισε ότι η μάχη κατά της Χρυσής Αυγής δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση διότι είναι «αξιακό πρόταγμα της κοινωνίας».

«Μηνύματα έστειλε η ΚΠΕ και στο εσωτερικό της παράταξης, στην ευρεία της έννοια», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Είπε ότι «θέσαμε τα ακραία όρια των προσωπικών συμπεριφορών», πρόσθεσε ότι ο παραγοντισμός δυστυχώς ενθαρρύνεται από το δημόσιο βίο, αλλά είναι κατανοητός και υπογράμμισε όμως ότι ο τυχοδιωκτισμός δεν συγχωρείται με τίποτα. 

Επικρίνοντας τη στάση πολλών πρώην αλλά και νυν στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το μήνυμα της ΚΠΕ προς αυτούς είναι «τέρμα στις πόζες, όχι άλλες πόζες».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια προσωπική αναφορά, λέγοντας ότι το 2007 το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε διασπαστεί αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα, είπε, το ΠΑΣΟΚ ανέκτησε τη δύναμή του και ανέδειξε πρωθυπουργό. 

Ο ίδιος είπε ότι θα μπορούσε να διασφαλίσει εαυτόν και να εμφανιστεί εκ των υστέρων να δώσει λύση στην κρίση που θα ανέκυπτε μετά τη διάσπαση, αλλά δεν επέλεξε κάτι τέτοιο. Τόνισε δε ότι δεν βλάπτει λίγος σεβασμός προς τα ιστορικά συμβάντα.

Ο κ. Βενιζέλος επανήλθε και στα οικονομικά των κομμάτων τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα καλέσει ΝΔ και ΔΗΜΑΡ να συμφωνήσουν στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και ότι εάν αυτό απορριφθεί, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει το θέμα μόνο του.

.Κυκλοφορούν κι οπλοφορούν 51 βουλευτές

Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 15 είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια. 

Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

Μέχρι να ξεσπάσει ο πρόσφατος σάλος με την υπόθεση της οπλοφορίας των βουλευτών, οι περισσότεροι από όσους διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν όπλα μέχρι και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων καθώς σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων αλλά και όταν περνούσαν δεν ήταν κάποιος αστυνομικός εκεί να τους ελέγξει.

Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους γραμματείς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές πως δεν πρέπει να βάζουν τα όπλα στο Κοινοβούλιο.

.Προβάδισμα 2,4% στην πρόθεση ψήφου για τη Ν.Δ.

Προβάδισμα 2,4% στην πρόθεση ψήφου δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Έλλάδα 1,1%, άλλο κόμμα 3,8%, άκυρο-λευκό 4,7%, 15,2% αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει όμως και τον περιορισμό της «ψαλίδας» ανάμεσα στο αίσθημα απογοήτευσης και αισιοδοξίας, ικανοποίησης και δυσαρέσκειας, καθώς στην ερώτηση αν βλέπουν σημάδια εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, οι πολίτες απαντούν αρνητικά σε ποσοστό 57,4% και θετικά σε ποσοστό 41,4%.

Όσο για το αν επιθυμούν η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία το 54,9% απαντά «ναι» ενώ το 38,0% θέλει πρόωρες εκλογές.

Στην ερώτηση τέλος αν η κυβέρνηση τα πήγε καλύτερα ή χειρότερα από ό,τι περίμεναν τον ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το 50,4% απαντά χειρότερα και το 30,3% καλύτερα.

Όσο για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αυτή δε βρίσκει αντίκρισμα στην κοινή γνώμη, ενώ φαίνεται πως αμφισβητείται ακόμη και από ψηφοφόρους του κόμματος.

Δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση δηλώνει το 59,3% των ερωτηθέντων, ενώ ικανοποίηση εκφράζει μόλις το 13,8% των πολιτών.

.Πώς χτυπούν τα τάγματα εφόδου στη νυχτερινή Αθήνα

Τρεις ομάδες κρούσης βρίσκονται κάθε βράδυ στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Η μία από αυτές λέγεται «τάγμα ανηλίκων» γιατί αποτελείται από νέους κάτω των 19 ετών. Υπάρχουν 25 χώροι συνάντησης σε ολόκληρη την Αττική και οι επικεφαλής των ομάδων διαθέτουν «στρατιώτες» σε 24ωρη επιφυλακή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επικαλούμενη απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αττικής είναι το τρίγωνο όπου κινείται το πρώτο τάγμα αποτελούμενο από πέντε άνδρες με ομοιόμορφες σκουρόχρωμες στολές και ξυρισμένα κεφάλια. 

Πετράλωνα, Σταθμός Λαρίσης, Ψυρρή, Μεταξουργείο περιπολεί μια δεύτερη ομάδα κρούσης, ενώ στη ζώνη του κέντρου, από πλατεία Βάθη μέχρι Κουμουνδούρου, Ομόνοια και τα στενά της Γερανίου, αλωνίζουν κάθε βράδυ τα μέλη του τρίτου τάγματος εφόδου.

Κάθε τάγμα, σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αποτελείται από πέντε άτομα που δουλεύουν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Όπως εξηγεί μάλιστα στην εφημερίδα αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, «μόλις πέσει το σκοτάδι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, περιπολούν μόνο στις προβληματικές περιοχές του κέντρου τρεις ομάδες των πέντε ατόμων.

 Κινούνται στα όρια της νομιμότητας. Δεν οπλοφορούν. Φέρουν μαζί τους αστυνομικές ταυτότητες και σταματούν σε κάθε έλεγχο. Μάλιστα φροντίζουν να είναι «καθαροί» έτσι ώστε να μην υπάρχουν προσαγωγές. 

Μαζί τους έχουν συνήθως ένα σκύλο για να δικαιολογούν τις μεταμεσονύκτιες βόλτες τους. όταν δε οι αστυνομικοί τους ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις για την παρουσία τους τότε περνούν στην αντεπίθεση λέγοντας την κλασική ατάκα “είμαστε Έλληνες και νόμιμοι. Να πάτε παρακάτω να ελέγξετε τους παράνομους αλλοδαπούς. Αυτούς να πιάσετε”».

H οργάνωση που διαθέτουν είναι δομημένη σε νόρμες στρατιωτικού τύπου. Έτσι οι επικεφαλής μπορούν με ένα τηλεφώνημα να κινητοποιήσουν άμεσα έναν μικρό στρατό που παραμένει ανάλογα με τη βάρδια του σε άμεση επιφυλακή.

Εκείνο πάντως που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ειδικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των ατόμων που μετέχουν στα τάγματα εφόδου δεν εργάζονται. 

Είναι σε μόνιμη επιφυλακή, ξενυχτούν πολλές φορές την εβδομάδα για να κάνουν ελέγχους και παρόλα αυτά έχουν χρήματα να συντηρούνται.

.Απόλλωνας, Εργοτέλης και Καλλονή στη Σούπερ Λίγκα

Μια αγωνιστική περίοδο διήρκεσε η απουσία του Εργοτέλη από τα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Ηρακλείου επέστρεψε στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία μετά την ισοπαλία 1-1 (31΄ Παππάς - 77΄ Βερπακόφσκις) που απέσπασε στον Βόλο από τη Νίκη. 

Μαζί με την ομάδα της Κρήτης επιστρέφει ύστερα από 13 χρόνια και μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες, ο Απόλλωνας Σμύρνης, που νίκησε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-1 (25΄ Τσιλιγκίρης, 49΄ Μανιάς - 9΄ Γκούρτσας). 

Τις δύο ομάδες ακολούθησε η μεγάλη φετινή έκπληξη, η Καλλονή, καθώς, μετά την ισοπαλία 2-2 (40΄ Μαρσέλο, 83΄ Κώτσιος - 31΄ Πινδώνης, 68΄ Στογιάνοφ) απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, κατέλαβε την τρίτη θέση, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους Βολιώτες και τον Παναιτωλικό. 

Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ηρακλής και Παναιτωλικός, ενώ υποβιβάστηκαν Αναγέννηση Επανομής και Θρασύβουλος.

.Δεύτερη νίκη σε τέσσερις ημέρες ο ΠΑΟΚ επί του Αστέρα

Δεύτερη νίκη μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επιβλήθηκε στην Τούμπα 1-0 με γκολ του Ολίσε στο 57ο λεπτό, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. 

Με τη νίκη του ο «Δικέφαλος» πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς, ενώ το αρκαδικό συγκρότημα έμεινε στους 5 και, πλέον, διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάτσε στο 88΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

.Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα θα πάει καλύτερα

«Δεν θέλω να σκεφθώ τι θα συνέβαινε αν η χώρα χρεοκοπούσε ή αν η χώρα έφευγε από το ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας κατά τη συνάντηση που είχε στη Χαλκίδα, τόπο καταγωγής του, με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Ο κ. Βενιζέλος άρχισε από τη Χαλκίδα έναν γύρο περιοδειών σε όλη τη χώρα, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των περιφερειακών οργάνων του Κινήματος.

   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι τώρα μπορεί να μιλάμε για την απώλεια του 30% και τη διάσωση του 70%, αλλά αν είχαμε φθάσει στη χρεοκοπία θα μιλούσαμε για απώλειες του 80% και διάσωση του 20%.

   Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η χώρα θα κάνει τη μεγάλη στροφή, θα πάει καλύτερα». Κι αυτό, όπως ανέφερε, γιατί «η Ευρώπη είναι αναγκασμένη, από ένα σημείο και μετά, να αντιδράσει πολιτικά»,


 καθώς «βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη απειλή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δημοσιονομικά ή χρηματοοικονομικά εργαλεία, αλλά χρειάζονται και άλλου τύπου αλλαγές».

.Μέσω διαδικτύου και ΚΕΠ οι βεβαιώσεις συντάξεων

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012 οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ .

   Οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ενεργές στους ιστότοπους του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΟΓΑ (www.oga.gr) και του ΝΑΤ (www.nat.gr).

   Η χορήγηση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου,  σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία, οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

.Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί τάπητος

Με αιχμή της συζήτησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, συναντώνται -στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους- αύριο, Δευτέρα, στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την πορεία του κυβερνητικού έργου, οι κύριοι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την εμπλοκή, που αυτό προκαλεί στην ομαλή συνεργασία των τριών αρχηγών.


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό πως θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για «συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.