.Τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ και η διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας

Μέσα σε λίγες μέρες η συνολική και όχι μόνο οικονομική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε και έδειξε σε τι αδιέξοδα και επικίνδυνη διπλωματική απομόνωση μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα.

 Η ιστορία με τα φωτογραφικά νομοσχέδια για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού έχει προκαλέσει την οργή των Αμερικανών που επίσημα μέσω ανακοινώσεών τους από το State Department και την πρεσβεία τους εδώ στην Αθήνα κατηγορούν ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για «φιλική πράξη» προς την τρομοκρατία και τη 17Ν. 

Η απάντηση του Τσίπρα από την πρωινή του παρουσία στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ ότι «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» δεν λύνει το πρόβ... περισσότερα »

.Ιούνιος με κάλπες; -Ολα τα σενάρια

Σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος διαρρέει η κυβέρνηση όσο πλησιάζει ο Ιούνιος -καταληκτικός μήνας της 4μηνης παράτασης- και δεν επέρχεται συμφωνία με τους δανειστές, με τους όρους που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. 

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι οι πρόωρες εκλογές ή το δημοψήφισμα δεν είναι η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού. 

Ωστόσο, οι πλέον στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν διάπλατα ανοικτό το ενδεχόμενο. Τη συζήτηση, άλλωστε, άνοιξε ξανά ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης *Γιάννης Δραγασάκης*, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Βήμα» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλ... περισσότερα »

.Η κυβέρνηση πήρε τα χρήματα των φορέων για να πληρώσει μισθούς-συντάξεις

Η κυβέρνηση παίρνει, πλέον, και «με τη βούλα» τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων γενικής κυβέρνησης (Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ), τα οποία και θα μεταφερθούν στον Κοινό Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, έχει ως στόχο να «γεμίσει» τα ταμεία του Δημοσίου ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα. Είναι γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας και η κυβέρνηση ψάχνει ... περισσότερα »

.Οι 11 λόγοι που η Ελλάδα ακροβατεί επικίνδυνα... Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών καταρρέουν

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών καταρρέουν, η ένταση της ρητορικής αυξάνεται και το χρονοδιάγραμμα γίνεται τρομακτικά πιεστικό, μεγαλώνει η ανησυχία ότι οι διαφωνίες γύρω από την Ελλάδα δεν είναι μια ακόμη πράξη στο ελληνικό δράμα. 

Με άρθρο του στο Bloomberg View, ο γνωστός οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν καταγράφει τους 11 λόγους που στην παρούσα φάση κάνουν την κατάσταση πολύ επικίνδυνη για την Ελλάδα, σε σύγκριση με ότι έχει γίνει στο παρελθόν. Κάνει δε λόγο για «ανησυχία που περιλαμβάνει ένα άθλιο σύνολο περιστάσεων που μπορούν ... περισσότερα »

.Guardian: Κίνδυνος χάους και αναταραχής στην Ελλάδα... «Οι αγορές φοβούνται άμεση χρεοκοπία της Ελλάδας»

Υπό τη σκιά της ανησυχίας ότι ο χρόνος τελειώνει, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και της Ελλάδας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στη διαδικασία νέων, εξαντλητικών συνομιλιών. Όπως αναφέρει ο Guardian, ολοένα και περισσότερο στις αγορές εμφανίζεται ένα κλίμα δυσπιστίας ως προς τι μπορεί να περιμένει κανείς στη Λετονία. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι παράγοντες των διεθνών αγορών έχουν διαγράψει κάθε πιθανότητα προσέγγισης μέχρι τα τέλη Απριλίου και περιμένουν να συμβεί κάτι θετικό στις αρχές του επόμενοι μήνα. «Η Ελλάδα και η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνησή της έχει αποτύχει μέχρι τώρα να πα...περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Σε περίπτωση Grexit η κρίση θα μεταδοθεί

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης επισήμανε σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε χθες Κυριακή από ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, είναι αναπόφευκτο ότι η κρίση θα μεταδοθεί. 

«Όποιος παίζει με την ιδέα της αποκοπής τμημάτων της ευρωζώνης ελπίζοντας ότι η υπόλοιπη θα επιβιώσει παίζει με τη φωτιά», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από δέκα ημέρες και μεταδόθηκε χθες. 
«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πλέον οχυρωθεί έναντι ...περισσότερα »

.Μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος

Τα ταμειακά τους διαθέσιμα και τα κεφάλαια των προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών εντός δεκαπενθημέρου μεταφέρονται υποχρεωτικά σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Αυτό προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Από την υποχρέωση αυτή η ΠΝΠ εξαιρεί τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο στις οποίες διατηρεί συμμετοχή το δημόσιο. Η Πράξη Νομοθετικού ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.