.Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Ανασχημάτισε λοιπόν ο πρωθυπουργός το κυβερνητικό σχήμα κι από πολύγωνο το ΄κανε σφαίρα. Για ν΄ αποφύγει τις αιχμές της δυσαρέσκειας λόγω λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και γιατί, όπως και να το κάνουμε, μια στρογγυλεμένη αντιευρωπαϊκή λαϊκή εθνικοφροσύνη τσουλάει ευκολότερα στην αντιμνημονιακή κατηφόρα προς τις εκλογές. 

Μα, θα μου πεις τώρα εσύ ο αριστερός, είσαι αντίθετος με όσα υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, τη χαλάρωση της λιτότητας και την αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης; Αντίθετος δεν είμαι αλλά ούτε εύπιστος. Γιατί όποιος – αριστερός, δεξιός, κεντρώος – εκτός απ... περισσότερα »

.Ο Ανδρέας και οι άλλοι

Στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας κατέχει ξεχωριστή θέση ο Ανδρέας Παπανδρέου, όχι μόνο διότι κατάφερε να ενώσει τη Δημοκρατική Παράταξη και να την οδηγήσει στην εξουσία, αλλά πρωτίστως γιατί σφράγισε με τις επιλογές του την πορεία του τόπου. 

Σε έναν άτυπο διάλογο συνεννόησης με τον ηγέτη της άλλης πλευράς, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Ανδρέας συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της Δημοκρατίας και την απελευθέρωση της χώρας από τα μετεμφυλιακά κατάλοιπα. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ το 1974 δεν δέχθηκε να... κληρονομήσει την Ενωση Κέντρου όπως περίμενε το κατεστημένο της εποχής κα...περισσότερα »

.Το «παιχνίδι» με τη ΔΕΗ...

*Η όλη* ιστορία που εξελίσσεται σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πιστοποιεί απολύτως ότι ένα μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας δεν έχει καταλάβει τίποτε από την κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ, διότι περί αυτού πρόκειται, εξακολουθεί να φλερτάρει με τους δημοσίους υπαλλήλους και φαίνεται ότι -μετά τις ευρωεκλογές- έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να τους... δυσαρεστήσει, μήπως και ένα τμήμα από αυτούς φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέψει. *Δεν μπορεί* να εξηγηθεί διαφορετικά το ότι ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση τ... περισσότερα »

.Η κρίση αυξάνει ανισότητες και... εκατομμυριούχους!

Γροθιά στο στομάχι τα στοιχεία μελέτης του ΟΟΣΑ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης των προηγμένων καπιταλιστικών χωρών, που αφορούν τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Το 2011, το φτωχότερο 10% του ελληνικού πληθυσμού έχασε το... 33% (!) του εισοδήματός του σε σύγκριση με το 2010, λέει η μελέτη του ΟΟΣΑ. 

Οι πιο φτωχοί της χώρας μας έχασαν μέσα σε έναν και μόνο χρόνο το ένα τρίτο του εισοδήματός τους! Αντιθέτως, το πλουσιότερο 10% των Ελλήνων έχασε μεν και αυτό, αλλά «μόνο» το 13% των εισοδημάτων του! Οχι ότι η απώλεια του 13% του ε...περισσότερα »

.Μπορούμε πιο πολλά

Μας έχει* συνηθίσει από το 2004 και μετά η Εθνική ποδοσφαίρου σε υπερβάσεις. Αλλά ποιοτικά σε καμία σαν τη χθεσινή. Εχει νικήσει πολλούς και μεγάλους αντιπάλους, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ευρώπης, έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά χθες έκανε ένα βήμα παραπάνω. Χθες δεν εντυπωσίασε μόνο με το αποτέλεσμα που πέτυχε και την πρόκριση που εξασφάλισε. Εντυπωσίασε και με την απόδοσή της. Κι αυτό προσδίδει μια πρόσθετη διάσταση στη νίκη. *Είναι πολλαπλά* πολύτιμη η χθεσινή προσφορά των ποδοσφαιριστών μας. Και ο λόγος είναι προφανής. Εχουμε α... περισσότερα »

.Παράκληση/απαίτηση μέσω FB: Να πάει στο Μουντιάλ ο μικρός Jay!

Έλληνες φίλαθλοι προσπαθούν να στείλουν τον Jay στο παιχνίδι μας με την Κόστα Ρίκα

"Εδω και λίγες ωρες εχει δημιουργηθεί μια σελίδα, ή ενα κίνημα όπως θέλω να το πω το οποίο ειναι για να στείλουμε ενα μήνυμα στην ΕΠΟ", μου λέει ο Δημήτρης Αθανασοπουλος εκ των δημιουργών του fan page.

"Η σελίδα ειναι για τον μικρό Jay. Ενα παιδί με σύνδρομο Down απο την Σκωτία που η μεγαλύτερη αγάπη του ειναι ο Σαμαρας. Αν δεν ξέρετε για ποιον μιλάω ειναι αυτο εδω το παιδάκι."

.Προβληματισμένη η Κόστα Ρίκα για τον αγώνα με την εθνική μας

Αυτό συμβαίνει, επειδή άπαντες στην αποστολή της Κόστα Ρίκα, δεν υπολόγιζαν ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση και κατά συνέπεια, δεν φρόντισαν να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

«Είχαμε ασχοληθεί με την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά τελικά έγινε το λιγότερο αναμενόμενο. Τώρα, πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ελλάδα, για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. 

Πλέον μελετάμε τους αντιπάλους μας, έναν προς έναν, για να διαπιστώσουμε πως παίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, ο Γέλτσιν Τεχέντα και πρόσθεσε: 

«Ο Τζόελ Κάμπελ που παίζει στην Ελλάδα, μας έχει πει σε γενικές γραμμές τι πρέπει να προσέξουμε και μας έχει επισημάνει ότι το επίπεδο των Ελλήνων είναι ισχυρό. Διαθέτουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία και είναι επικίνδυνοι στην επίθεση. Τους είδαμε με την Ακτή Ελεφαντοστού και βγάλαμε ορισμένα συμπεράσματα. 

Η Ελλάδα προκρίθηκε, επειδή είναι καλύτερη ομάδα απ τις υπόλοιπες».

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Ουμάνια, πρόσθεσε: «Είναι αστείο. Ήμασταν η πρώτη Σταχτοπούτα και τώρα είμαστε μεταξύ των φαβορί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και να μην χάσουμε από τα μάτια μας τους στόχους μας».

.«Κατασκευάζει ένα εμφυλιοπολεμικό σκηνικό»

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το ΠΑΣΟΚ, μέσω ενημερωτικού σημειώματος του Τομέα Επικοινωνίας, με αφορμή την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποσπάσματα της οποίας παραθέτει το ΠΑΣΟΚ. Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζεται ότι «δεν έκανε τη στροφή προς το κέντρο», αλλά αντίθετα, στη συνεδρίαση τής ΚΕ «επικράτησαν οι αριστερίστικες φωνές». 

Ειδικότερα αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε στροφή στον ρεαλισμό και στο κέντρο, όπως διατείνονταν ότι ήθελε ο κ. Τσίπρας. Αντιθέτως, όπως προκύπτει από το κείμενο, επικράτησαν οι αριστερίστικες φωνές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ... περισσότερα »

.«Η κατάρρευση της μεσαίας τάξης απειλεί τη Δημοκρατία»

Την ανάγκη ανάληψης δράσεων για την υπεράσπιση των μεσαίων τάξεων επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (Αmerican Jewish Committee). «Πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Από τον Αριστοτέλη ως τον Ντιντερό και τον Μαξ Βέμπερ, υπάρχει γενική συμφωνία ότι μια ισχυρή μεσαία τάξη είναι η σταθερή βάση ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας να σαρωθούν. Δεν μπορούμε να είμαστε καν αδιάφοροι όταν αυτό συμβαίνει στους γείτονές μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της Δημοκρατίας υπονομεύονται. Κι αυτό μπορεί, όχι μόνο να είναι ολέθριο για μια δημοκρατία, αλλά και πολύ “μεταδοτικό” και προς όλες τις άλλες.»

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία δεν είναι το θερμοκήπιο της φτωχοποίησης, αλλά το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της ευημερίας και υπογράμμισε λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις κρατάνε τη Δημοκρατία ζωντανή και την οικονομία λειτουργική.

«Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι συμφορά για το λαό, αλλά σωτηρία για την κοινωνία. Τέσσερις λέξεις συνοψίζουν, λοιπόν, την ατζέντα μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο μέλλον: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Κοινωνική συνοχή και μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη».

.Στα 2,3 εκατ. οι Έλληνες που δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση

Το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών του δέχτηκε χθες το Taxisnet, όπου περίπου 270.000 φορολογούμενοι μπήκαν στο σύστημα, με τις 170.000 εξ αυτών να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, υπό το φόβο προστίμων από την εκπρόθεσμη υποβολή. 

Στο υπουργείο Οικονομικών είναι διάχυτη η ανησυχία και επικρατεί προβληματισμός για τις εκατοντάδες χιλιάδες αποθηκευμένες δηλώσεις που υπάρχουν στο σύστημα και δεν κατατίθενται και για το γεγονός ότι παρά τις προειδοποιήσεις οι φορολογούμενοι δεν έσπευσαν να καταθέσουν τις δηλώσεις τους. Τουλάχιστον 2,3 εκατ. φορολογούμενοι (από τους 5,8 εκατ. υπόχρε...περισσότερα »

.Έφτασαν μία ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό

Τετ α τετ με τον επικηρυγμένο Χριστόδουλο Ξηρό βρέθηκαν αστυνομικοί που έκαναν περιπολία την περασμένη εβδομάδα στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με το «Έθνος» όμως ο διαβόητος φυγάς τους αντιλήφθηκε, κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητό που οδηγούσε και «χάθηκε» στα στενά της περιοχής.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τώρα τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από το περιστατικό. Το στοίχημα των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και το σπίτι όπου κρύβεται τους τελευταίους μήνες.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχει αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, έχει παχύνει αρκετά, ενώ έχει αφήσει μούσι και μαλλιά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σύστημα υποστήριξης του Ξηρού μετέχουν όχι μόνο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που είχε γνωρίσει στη φυλακή, αλλά και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν σε άλλες οργανώσεις και να συνεργάζονται με τους Πυρήνες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.