.Η δεύτερη ευκαιρία μας και ο Σόιμπλε

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει γίνει ο μπαμπούλας της Ελλάδας, η χρήσιμη καρικατούρα με την οποία τρομάζουμε αλλήλους. Από τους πολεμίους της προσπάθειας ανόρθωσης της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης παρουσιάζεται ως ο βρικόλακας που μας πίνει το αίμα, 

ενώ από την κυβέρνηση και άλλους που δίνουν τη μάχη να παραμείνουμε στο ευρώ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μηχανεύεται την έξοδό μας (έστω «προσωρινώς»), και όσοι ζητούν έξοδο από το ευρώ είναι σύμμαχοί του. Πέρα από τη δική μας ανάγκη για συνωμοσίες και εχθρούς, όμως, πράγματι κάτι συμβαίνει με τον κ. Σόιμπλε. Τον τρέλαν... περισσότερα »

.Μας δουλεύουν τα συντρόφια

Ο Πάνος Σκουρλέτης, αυτός ο «πούρος» αντιμνημονιακός μέχρι τις 25 Γενάρη και υπουργός των κυβερνήσεων της αριστεράς των μνημονίων έδωσε συνέντευξη για τις επικείμενες εκλογές και αποφάνθηκε. Βλέπει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λέει συγκεκριμένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χαίρει μιας μεγάλης κοινωνικής συναίνεσης και εμπιστοσύνης, ασφαλώς όλος αυτός ο κόσμος που τον στηρίζει είναι ανομοιογενής, αποτελεί όμως μια πολιτική «ύλη» με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς. Το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου είναι πως η αυτοδυναμία είναι εφικτή». Την ίδια στιγμή ο… πρώην σύντροφό...περισσότερα »

.Πότε θα ακολουθήσετε τον Οιδίποδα;

Ο κύριος Γιάννης Δραγασάκης είναι μια αρχετυπική φιγούρα υπερτιμημένου προσώπου στην ελληνική πολιτική σκηνή και κοινωνία. Θα έλεγα ότι είναι ο ιδανικός πρωταγωνιστής για το νεοελληνικό ψυχόδραμα με τίτλο "Θέλω να δείχνω κάτι (πολύ) περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαι". 

Για τον μέσο Έλληνα, το δράμα έλαβε χώρα κυρίως σε αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων, σε εργολαβικά γραφεία, σε κοσμηματοπωλεία και σε μπουτίκ. Όπου άνθρωποι κινούμενοι με συμπεριφορές νευρωτικού συνωστίζονταν για να αγοράσουν, αντίστοιχα, αυτοκίνητα, εξοχικά, πανάκριβα ωρολόγια αρμόζοντα σε βαλάντια εκατο... περισσότερα »

.Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα με φοροκαταιγίδα

Τα μπάνια του λαού και τη θερινή ραστώνη έρχονται να διακόψουν απότομα τα «ραβασάκια» που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο για εκατομμύρια φορολογούμενους, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον ESM.

 Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα φοροκαταιγίδα που έρχεται μέχρι το τέλος του έτους, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει μέχρι το τέλος του 2015 ποσό που υπερβαίνει τα 13 δισ. ευρώ.

 Η αρχή στα αλλεπάλληλα «φοροσοκ» αναμένεται να γίνει από το τέλος Αυγούστου, με την καταβολή της πρώτης δόσης για το φόρο εισοδήματος... περισσότερα »

.Διαγραφή μικρών χρεών έως 20.000 ευρώ

Διαγραφή μικρών χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο, συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία. 

Η νέα ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στον νόμο Κατσέλη, ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία προκειμένου με μία αίτησή τους στα ειρηνοδικεία να διεκδικήσουν και να πετύχουν το... σβήσιμο όλων των υποχρεώσεών τους, αρκεί να μην ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ. Με άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία, δίνεται η δυνατό...περισσότερα »

.«Χιονοστιβάδα» προαπαιτούμενων φέρνει το μνημόνιο μέχρι το Δεκέμβρη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα προαπαιτούμενα μέτρα που συνοδεύουν το τρίτο μνημόνιο και θα πρέπει να έχουν γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του 2015 ώστε να «ξεκλειδώσουν» τα 46,7 δισ. ευρώ από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ του νέου πακέτου στήριξης που θα λάβει η Ελλάδα. 

Τα περισσότερα από τα μισά κεφάλαια της νέας δανειακής σύμβασης θα διοχετευθούν στο ελληνικό Δημόσιο εντός του τρέχοντος έτους, ξεκινώντας από τη δόση των 13 δισ. ευρώ που στοχεύει η κυβέρνηση να εκταμιευθεί μέχρι την 20η Αυγούστου. Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Παρασκευής για τις χρηματοδο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.