.Το μήνυμα του Βερολίνου

Το μήνυμα της τετραμερούς από το Βερολίνο, όπου συναντήθηκαν χθες οι ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, ήταν η ενεργοποίηση της Ευρώπης για να βρεθεί συμβιβαστική λύση στη σύγκρουση όχι μόνο στην Ανατολική Ουκρανία αλλά και μια συνολική εξομάλυνση στις σχέσεις Μόσχας-Κιέβου. 

Πρόκειται για μια σαφέστατη δήλωση -με αποδέκτη κυρίως τις ΗΠΑ και δευτερευόντως το Κίεβο- ότι η απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και να υποστεί αντίποινα υψηλού κόστους έγινε για να πυροδοτηθεί διπλωματική κινητικότητα με στόχο τον συμβιβασμό και όχι για να παγιωθεί μια νέα μακράς ...περισσότερα »

.Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για μηνύματα παγίδες στο διαδίκτυο

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους χρήστες του ίντερνετ για απατηλά μηνύματα που αφορούν δήθεν τη χορήγηση δανείων, μεγάλων ποσών και με χαμηλό επιτόκιο, κρούει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. 

Όπως αναφέρεται, έχουν, ήδη, σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, με τα οποία οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά. 
Ειδικότερα, οι δράστες υπόσχονται στους χρήστες του διαδικτύου δήθεν, άμεσα και εύκολ... περισσότερα »

.Τέλος οι συλλήψεις για χρέη στην Εφορία

Να καταργήσει το Αυτόφωρο για τους φοροοφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καταβάλουν τους φόρους τους εξετάζει η κυβέρνηση και προς τη κατεύθυνση αυτή βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Αν και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης δεν έχουν έλθει σε συμφωνία για το θέμα με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο. 
Η κυβέρνηση έχει επισημάνει την ανάγκη ευθυγράμμισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική στο θέμα των ποινών για τις ληξιπ... περισσότερα »

.«Λίφτινγκ» στον ΕΝΦΙΑ

Σε δραστικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ουσιαστικά καταργεί τον φόρο και τον ξαναγράφει από την αρχή. 

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγές και ο φόρος δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα εκκαθαριστικά που έχουν αναρτηθεί στο TAXIS και συνεχίζουν να αναφέρουν ότι πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», ανατροπές στο καθεστώς του ΕΝΦΙΑ, με περισσότερες απαλλαγές για ειδικές κατηγορίες πολιτών, τα «κενά» διαμερίσματα, καθώς και περισσότερες δόσεις, από έξι έως και οκτώ, σχεδιάζουν τώρα...περισσότερα »

.Πολιτική κινητικότητα με οσμή εκλογών

Με έντονη κινητικότητα τόσο στο στρατόπεδο του κυβερνητικού συνασπισμού, όσο και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διανύει το πολιτικό σκηνικό το δεύτερο ήμισυ του Αυγούστου, με φόντο τον κρίσιμο Σεπτέμβριο. Οι κινήσεις των επιτελείων τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Αλέξη Τσίπρα μόνο απίθανο δεν αφήνουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

 Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο τα «μπλοκάκια» έχουν πάρει φωτιά με καταληκτική ημερομηνία τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλοντας να αντιστρέψει το κλίμα, το οποίο έχει γυρίσει από την επομένη των ε...περισσότερα »

.Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες από επίθεση

Δεκάδες είναι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, οι νεκροί από το χτύπημα σε κονβόι λεωφορείων τα οποία μετέφεραν πρόσφυγες κοντά στην πόλη του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Κατά το Κίεβο, η επίθεση σημεώθηκε με πυραύλους Γκραντ από τους αυτονομιστές αντάρτες οι οποίοι από την πλευρά τους αρνούνται κάθε ευθύνη για το περιστατικό, επιστρέφοντας τις κατηγορίες.

«Οι αντάρτες περίμεναν την αυτοκινητοπομπή και την κατέστρεψαν εντελώς. Δεν έχουμε καταφέρει να καταμετρήσουμε τα θύματα. . . δεκάδες (άνθρωποι σκοτώθηκαν)», είπε ο Λισένκο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν σε μια περιοχή όπου διεξάγονταν σφοδρές μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους αυτονομιστές. Τα λεωφορεία έγιναν στόχος πυραύλων Γκραντ και όλμων.

«Ένα σφοδρό πλήγμα του πυροβολικού έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με πρόσφυγες κοντά στην περιοχή Χριασουβάτιγε και Νοβοσβιτλίβκα. Η ισχύς του πλήγματος ήταν τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα στα οχήματα—δεν μπόρεσαν καν να βγουν» από τα αυτοκίνητα, είπε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ανατόλι Πρόσιν στο ειδησεογραφικό δίκτυο 112.ua.

Ο Λισένκο κατήγγειλε ένα «αιματηρό έγκλημα» των αυτονομιστών.

Ωστόσο ο Αντρέι Πουργκίν, ένας από τους ηγέτες των ανταρτών, διέψευσε την κατηγορία της ουκρανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή και με πυραύλους Γκραντ ρωσικής κατασκευής και με αεροσκάφη.

Ένας άλλος εκπρόσωπος των ανταρτών επίσης διέψευσε πως οι αυτονομιστές ευθύνονται για την επίθεση προκαλώντας το Κίεβο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.