.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ:Την 2η Κυριακή στηρίζω Τίνα Καφατσάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισσες,
Φίλες και φίλοι,

Πριν από 4 μήνες ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι. Μαζί με νέα παιδιά, απλούς ανθρώπους της κοινωνίας του Ζωγράφου, καταξιωμένους επαγγελματίες της πόλης μας, αυτοδημιούργητους τίμιους Ζωγραφιώτες, ενεργούς συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Επιλέξαμε μία κατεύθυνση χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, κόντρα στους μηχανισμούς.
Με μοναδικό εφόδιο την ακεραιότητά μας, τον δημόσιο πολιτικό και συγκροτημένο λόγο μας, καταφέραμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και να μας αγκαλιάσουν χιλιάδες Ζωγραφιώτες, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως ανοίξαμε ένα διαφορετικό δρόμο με νέα χαρακτηριστικά, μια πορεία που δεν σταματάει εδώ αλλά θα συνεχίσει να συνεισφέρει με τη δημιουργική παρουσία της.

Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που υπήρξα επικεφαλής αυτής της μοναδικής καθαρής αυτοδιοικητικής επιλογής στην πόλη μας.

Επειδή στη διαδρομή μου έχω μάθει πάντοτε να μιλάω ξεκάθαρα, δηλώνω με αίσθημα ευθύνης πως χωρίς όρους, διαπραγματεύσεις και προαπαιτούμενα, η απόφασή μου για τη δεύτερη Κυριακή είναι η στήριξη με όλες τις δυνάμεις μου στο πρόσωπο της Τίνας Καφατσάκη.

Τιμώ στην πράξη τους αυτοδιοικητικούς αγώνες που έχουμε από κοινού δώσει στο παρελθόν για την πόλη και τις γειτονιές μας, ελπίζοντας πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη της αλλαγής σελίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση, με μοναδική κινητήρια δύναμη την ίδια την κοινωνία και όχι τις κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις. 

Αντώνης Πέττας,
Επικεφαλής της παράταξης
Ζωγράφου, 19.05.2014

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΏΝ ΑΠΟ ΤΑ 112 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΛΟ
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
28298
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ
0
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ
28298
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Πολίτες Σε Δράση - Κώστας Καλλίρης
4767
Μαζί για την Πόλη - Τίνα Καφατσάκη
5960
Ζωγράφου Μπροστά - Παν. Αγγελόπουλος
5504
Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου - Θ. Μετικαρίδης
2167
Λαϊκή Συσπείρωση - Ανδρέας Καραβίδας
2897
Συμπαράταξη Πολιτών - Αντ. Πέττας
4682
Κίνημα στην Πόλη - Ράνια Νενεδάκη
1091
Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη - Τασία Μπότου
1230
ΣΥΝΟΛΟ
28298


Πολίτες Σε Δράση - Κώστας Καλλίρης
16,85%
Μαζί για την Πόλη - Τίνα Καφατσάκη
21,06%
Ζωγράφου Μπροστά - Παν. Αγγελόπουλος
19,45%
Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου - Θ. Μετικαρίδης
7,66%
Λαϊκή Συσπείρωση - Ανδρέας Καραβίδας
10,24%
Συμπαράταξη Πολιτών - Αντ. Πέττας
16,55%
Κίνημα στην Πόλη - Ράνια Νενεδάκη
3,86%
Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη - Τασία Μπότου
4,35%
ΣΥΝΟΛΟ
100,00%


.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το μήνυμα που έδωσαν σήμερα οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους είναι σαφές και ξεκάθαρο. Πάμε μπροστά, βαδίζουμε στο μέλλον και σε μια νέα κοινωνική συμφωνία. Οι πολίτες ζήτησαν από όλους τους υποψηφίους με την ψήφο τους να ξαναδώσουν ελπίδα, προσδοκία, δημιουργία. 

Τους ευχαριστούμε και τους καλούμε να μην εφησυχάσουν. Έχουμε μια ακόμη δύσκολη μάχη, την επόμενη Κυριακή. Η ψήφος των συμπολιτών μας και η απόφασή τους να γυρίσουμε πλέον σελίδα στον τόπο μας, θα σφραγισθεί με τη μεγάλη νίκη την επόμενη Κυριακή.

Σε αυτή την εκλογική μάχη πάμε πλέον όλοι μαζί. Καλώ όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, μετά τον αγώνα που έδωσαν, για τις θέσεις και τις απόψεις τους, να συμμετάσχουν, ισότιμα, στο μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που δημιουργείται, ώστε, μαζί, να οδηγήσουμε την πόλη μας μπροστά.

Θέλω να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου στους υποψηφίους και τα στελέχη της παράταξής μας. Όλοι οι άνθρωποι του «Ζωγράφου ΜΠΡΟΣΤΑ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Δημοτική Ένωση» έδωσαν ένα τίμιο και καθαρό αγώνα επιχειρημάτων. Κι αυτό ακριβώς επιβραβεύθηκε από τους συμπολίτες μας.

Πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ τις χιλιάδες των συμπολιτών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι οδηγό μας συνεχίζει να αποτελεί η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει απέναντί τους, όλοι μαζί, να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά.



Από το Γραφείο Τύπου

.Ι. Σγουρός: Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών και μόνο των πολιτών

  Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών και μόνο των πολιτών -όπως είπε χαρακτηριστικά- ζήτησε με δήλωσή του, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σημερινής αναμέτρησης, ο νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος εκ νέου στην Περιφέρεια Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

«Θα ήθελα πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Αττικής, για τη συμμετοχή τους στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Ευχαριστώ από την ψυχή μου τους πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Δώσαμε έναν αγώνα δύσκολο, με πολλά εμπόδια. 

Πολλοί με παλαιές αντιλήψεις, εξακολουθούν να βλέπουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης με κριτήρια κομματικών επιλογών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την αυτοδιοίκηση για ιδιοτελή πολιτικά οφέλη. Εμείς υπερασπιζόμαστε την Περιφέρεια για τον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα και μόνο» τόνισε ο κ. Σγουρός.

.«Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της»

«Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της» έγραψε στο προφίλ του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 
Το σχόλιο του κ. Γιούνγκερ αναρτήθηκε κάτω από φωτογραφία του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μετρό στις περιοχές του Αιγάλεω και του Κορυδαλλού, ενόψει της επέκτασης της γραμμής 3.
Τον κ. Γιούνγκερ υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το μεσημέρι στο Μουσείο της Ακρόπολης, και τον ξενάγησε στους χώρους του, ενώ τον ενημέρωσε και για την πορεία των έργων στην Ακρόπολη.
Μετά την ξενάγηση, οι δυο τους γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μουσείου.
Το πρόγραμμα του υποψηφίου για την προεδρία της Επιτροπής περιελάμβανε και επίσκεψη στο γραφείο της FRONTEX, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και για τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος.

.Τα τελικά αποτελέσματα σε Περιφέρειες και μεγάλους δήμους της χώρας

Ποιοι κέρδισαν το «εισιτήριο» για τον β’ γύρο Η Ρένα Δούρου στην Αττική, ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα και ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο Κρήτης, έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα διεκδικήσουν εκ νέου Περιφέρειες και Δήμους την ερχόμενη Κυριακή. 

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων έλαβαν τα εξής ποσοστά: Περιφέρεια Αττικής Δούρου Ειρήνη 23,80% Σγουρός Γιάννης 22,11% Κεντρικής Μακεδον...περισσότερα »

.Τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου

Ντέρμπι αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2014. Στην Περιφέρεια Αττικής με ενσωματωμένο το 88,61% (ώρα ανανέωσης 5:54) η Ρένα Δούρου προηγείται με 23,70% και στη δεύτερη θέση έρχεται ο Γιάννης Σγουρός με 22,18%. 

Πρώτη θέση και για τον Γιώργο Καμίνη στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα για το δήμο Αθηναίων με ενσωματωμένο το 92,45 % (ενημέρωση στις 6:18) των εκλογικών τμημάτων ο Γιώργος Καμίνης συγκεντρώνει ποσοστό 20,98% ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρ...περισσότερα »

.Οι χαμένοι των εκλογών ήταν οι… δημοσκόποι

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της κάλπης είναι εμφανές ότι οι μεγάλοι χαμένοι ήταν οι δημοσκόποι.

Μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Αθήνα τον οποίο όχι μόνο καμία δημοσκόπηση δεν έδινε πρώτο στον Δήμο Αθηναίων, αλλά δεν περνούσε ούτε στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, τα πιο πρόσφατα γκάλοπ έδειχναν ντέρμπι μεταξύ του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Γιώργου Καμίνη που θα κρινόταν στον δεύτερο γύρο στις 25 Μαΐου. 

Τεράστια απόκλιση παρουσίαζαν οι δημοσκοπήσεις και για τον Δήμο Πειραιά, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα γκάλοπ έδιναν προβάδισμα ακόμη και 17 μονάδων στον Βασίλη Μιχαλολιάκο έναντι του Γιάννη Μώραλη.

Στην Περιφέρεια Αττικής οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έδειχναν -και επιβεβαιώθηκαν- σκληρή μάχη μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιάννη Σγουρού, ωστόσο, η διαφορά της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνούσε τη μια μονάδα, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τα exit polls αλλά και ούτε από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

.«Κάθε κάλπη, έχει τη δική της σημασία»

«Κάθε κάλπη, έχει τη δική της σημασία. Ασφαλώς ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θέλω να σταθώ στα σημαντικά αποτελέσματα που είχαμε σε περιφέρειες και δήμους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και συνέχισε:

«Ούτε θα σταθώ απέναντι στις τοπικές κοινωνίες που είχαν διαφορετικές επιλογές.

Την προσεχή Κυριακή ολοκληρώνονται τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μια μάχη που η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι έχει σταθερότητα, ενώ έχουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών.

Είναι στο χέρι των Ελλήνων με την ψήφο τους να συμβάλλουν ώστε να υπάρχει για τον Ελληνικό λαό η βεβαιότητα πως θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα ή πως θα πάμε προς τα πίσω» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

.Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι Ευρωεκλογές

«Οι πολίτες σήμερα τη ψήφο τους άνοιξαν νέο δρόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

«Το αποτέλεσμα στην Αθήνα και την Αττική αναδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για ένα «νέο αυτοδιοικητικό χάρτη». Άλλωστε, «δεν υπάρχει προηγούμενο, κυβερνητικό κόμμα να είναι εκτός β' γύρου», όπως είπε.

«Την επόμενη εβδομάδα η Αθήνα και η Αττική θα γυρίσουν σελίδα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε τη θέση πως οι «Ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στον τόπο για το μνημόνιο». 

«Θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες «σε συστράτευση» ό,τι και αν ψήφισαν.

«Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από το λαό της. Την επόμενη Κυριακή η ψήφος μας δεν θα πιάσει απλώς τόπο, θα αλλάξει τον τόπο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

.«Την άλλη Κυριακή χρειαζόμαστε μια εικόνα προοδευτικής σταθερότητας»

Για επιτακτική υποχρέωση να «αγωνιστούμε κατά του ναζισμού», έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δήλωσή του για τα αποτελέσματα των εκλογών, σημειώνοντας πως τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής θέτουν «δημοκρατικό ζήτημα».

«Την άλλη Κυριακή χρειαζόμαστε μια εικόνα προοδευτικής σταθερότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα περί χαρακτήρα δημοψηφίσματος των Ευρωεκλογών για το μνημόνιο, σημείωσε πως όλοι «τώρα κατάλαβαν για το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί το βράδυ των Ευρωεκλογών και θα πρέπει να το χουν στο μυαλό τους οι πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας «έπεσε θύμα των εντυπώσεων που έσπευσε να δημιουργήσει το κόμμα του πριν βγουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

.«Οι έλληνες ψηφοφόροι αποδοκιμάζουν τη λιτότητα»

Για σαφές σημάδι αποδοκιμασίας των ελλήνων ψηφοφόρων στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Guardian, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών, σε άρθρο με τίτλο «Οι έλληνες ψηφοφόροι εκφράζουν την αποδοκιμασία τους στη λιτότητα».

Οι Έλληνες «ψήφισαν μαζικά υποψηφίους που διαφωνούν με το πρόγραμμα εκταμίευσης (bailout)», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Guardian, προσθέτοντας πως οι εκλογές δίνουν μια πρώτη γεύση για της ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Πέρα από το προβάδισμα της Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, στέκεται στα ποσοστά που φαίνεται να λαμβάνουν ο Ηλίας Κασιδιάρης στο δήμο Αθηναίων και ο Ηλίας Παναγιώτας στην Αττική, τονίζοντας πως πρόκειται για «επιπλέον σοκ» για τη δικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά επειδή το ακροδεξιό κόμμα, με σύμβολο που θυμίζει σβάστικα, βρίσκεται στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας και έχει ήδη δει και τους 18 βουλευτές του να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για “καθοδήγηση και συμμετοχή” εγκληματικής οργάνωσης», υπογραμμίζει ο Guardian.

.«Συνέχεια των μεταρρυθμίσεων ή πολιτική αβεβαιότητα»

Τα αποτελέσματα των εκλογών «δεν θα μεταβάλουν την μικρή πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βουλή των 300 εδρών», σημειώνει δημοσίευμα της Wall Street Journal, σε άρθρο για τα πρώτα ευρήματα των exit poll.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα θα έχουν «συμβολική σημασία τόσο για την κυβέρνηση, όσο και την ακροαριστερή αντιπολίτευση», σημειώνεται. 

«Το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει αν η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα ή θα βυθιστεί σε νέα περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας», υπογραμμίζει ο διαδικτυακός ιστότοπος της αμερικανικής εφημερίδας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.