.Η «Κίνηση των 75» παρουσίασε τις θέσεις της


«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει την αυτονομία του και να εκφράσει την Κεντροαριστερά» τονίζει η «Κίνηση των 75», η οποία παρουσίασε, σήμερα, τις θέσεις της εν όψει του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Εκ μέρους της κίνησης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε πως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας (έκανε λόγο για ευθύνη σχετικά με την αδυναμία συντονισμένης προσαρμογής στην ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης) και να απαντήσουμε σε μια σειρά από ερωτήματα για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, καθώς πολλά ζητήματα υποβαθμίστηκαν ή δεν φωτίστηκαν επαρκώς». 
Ένα από αυτά, όπως εξήγησε, είναι η «βόμβα» που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Καραμανλή που «μας ανάγκασε να λάβουμε μέτρα έξω από τον χαρακτήρα μας», αλλά και «ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας και του Σαμαρά με τα Ζάππεια και τα ισοδύναμα αλλά και της Αριστεράς που δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα όλο αυτό το διάστημα». Επιπλέον, σημείωσε, πως θα πρέπει να απαντηθεί το «γιατί και πως της ανατροπής ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού».

Ο Παντελής Οικονόμου τόνισε πως «υπήρξε σύμπλευση ετερόκλητων δυνάμεων, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων σήμερα, στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου», για να συμπληρώσει ο Γρηγόρης Νιώτης πως «προφανώς και υπήρξαν και δυνάμεις μέσα από το ΠΑΣΟΚ που συνέβαλαν στην ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου». Όπως σημείωσαν, «το Συνέδριο πρέπει να δεσμεύσει τον πρόεδρο και την ηγεσία του κόμματος να φωτίσει αυτήν την περίοδο μέσα από πολιτική έρευνα».

Για το θέμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, η θέση της «Κίνησης των 75» είναι ότι το κόμμα πρέπει να αποκτήσει την αυτονομία του και πως «η ηγεσία έχει την αποκλειστική ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας», για να αποσαφηνίσουν, πάντως, πως «εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση καθώς νέες πρόωρες εκλογές θα σήμαιναν νέες περικοπές και νέους φόρους».

Όπως εξήγησαν «η κυβέρνηση της χώρας θα υπηρετούσε πολύ πιο σοβαρά και υπεύθυνα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, χωρίς συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά εξαρτημένη από την κοινοβουλευτική ανοχή του».

Ο Π. Οικονόμου σημείωσε πως «η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, αποθρασύνονται από τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και προχωρούν σε απαράδεκτες προκλήσεις προς την παράταξη μας: από την απενεργοποίηση της «Δι@ύγειας» και τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια, μέχρι την απόπειρα αλλαγής του νόμου περί ιθαγένειας».

Προτεραιότητες για την πορεία της χώρας, όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, πρέπει να είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της και η ανακατανομή των βαρών υπέρ των αδυνάτων. Επιπλέον, σημείωσαν, πως στο Συνέδριο «θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι θα αντιταχθεί σε ενδεχόμενη νέα μείωση μισθών και συντάξεων».
Επίσης, η Άσπα Παπαηλιού ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να ξανααποκτήσει το ριζοσπαστικό του λόγο και να αποτελέσει τον ηγετικό πόλο της Κεντροαριστεράς απέναντι στη Δεξιά, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «δείχνει ανώριμος πολιτικά και οργανωτικά» και πως «δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη χώρα».

.Ευ. Βενιζέλος: Δυναμικό και ελπιδοφόρο προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το συνέδριο της Νεολαίας


Ως το «πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο» προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «το συνέδριο της ανασύστασης της παράταξης, το συνέδριο που εγγυάται την ανάκαμψη της πατρίδας μας», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, το συνέδριο της Νεολαίας της παράταξης, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αγωνίζεται, αντιστέκεται, εγγυάται, διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ παραπέμποντας στις εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής σημείωσε ότι συνέβαλαν στο πολιτικό γεγονός αυτό που «αποστόμωσε πολλούς»

και ότι αποτύπωσαν αυτό που ο ίδιος έχει τονίσει, δηλαδή ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ουρά κανενός, γιατί είναι η γάτα που είναι εφτάψυχη, που πιάνει ποντίκια και που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις».

Με έντονες αναφορές στους νέους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εμπιστεύτηκε σε νέους κρίσιμους ρόλους και θέσεις και τόνισε: «Αρκεί οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν τώρα τη θέση τους στους πραγματικούς νέους». 

.Αλ. Τσίπρας: Ας μην μιλούν για ανομία αυτοί που έχουν κάνει την ανομία καθημερινότητα


Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό με αφορμή την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου και τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές της Χαλκιδικής εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την Παιδεία, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην καταδίκη Παπαγεωργόπουλου σημείωσε ότι «δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός» αλλά «θλιβερό γεγονός» και ότι «δεν γεμίζουμε χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους να καταδικάζονται σε ισόβια», 

αλλά υπενθύμισε παλαιότερη αναφορά του κ. Σαμαρά πριν ενάμιση χρόνο στη ΔΕΘ για τον πρώην δήμαρχο ότι θεωρούσε ότι είναι «ένας έντιμος άνθρωπος" που "έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη». 

«Δεν ξέρω αν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε μεταξύ άλλων ήταν ότι με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός», έβαλε φτερά στο δημόσιο χρήμα της πόλης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός στερείται αξιοπιστίας. Αυτός είναι ο αξιόπιστος πρωθυπουργός; Αυτός είναι που θα αναβαθμίσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, 

που έχει στο κόμμα του κατάδικους για υπεξαίρεση, ή στελέχη αυτοδιοικητικά που έχουν καθαιρεθεί από τα καθήκοντα τους γιατί εξυπηρέτησαν ημέτερους, ή  μια σειρά από συμβούλους στη λίστα Λαγκάρντ; Αυτή είναι αξιοπιστία του πρωθυπουργού; 

Και τολμά ο κ. Σαμαρά να απευθύνεται στην αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας το δάχτυλο για ανομία; Και να κουνά το δάχτυλο στους κατοίκους της Χαλκιδικής για ανομία;». 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μιλώντας προηγουμένως με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική του ανέφεραν ότι υπέστησαν «ωμή τρομοκρατία και καταστολή, ενταγμένη στη στρατηγική της έντασης», που «επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει», τονίζοντας ότι θυμίζει άλλες εποχές.

.Σ. Μπερλουσκόνι: «Χρειάζεται μήνυμα σταθερότητας πριν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με τον Ναπολιτάνο»


Είναι ανάγκη να σταλεί ένα «μήνυμα σταθερότητας» πριν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τα κόμματα, τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

«Καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να αγνοήσει πόση σημασία έχει το να εξασφαλισθεί σταθερή διακυβέρνηση για την χώρα», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι. Πρόσθεσε ότι «αν δεν σταλεί ?πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις του προέδρου (Τζόρτζο) Ναπολιτάνο με τα κόμματα? ένα μήνυμα σταθερότητας, κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πολύ μεγάλο κόστος». 

Ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι «γνωρίζει πως οι διαβουλεύσεις των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούν να αρχίσουν μόνο μετά την 15η Μαρτίου», αλλά επισήμανε ότι αυτό είναι «υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, η διάρκεια του οποίου πρέπει να αλλάξει με σχετική μεταρρύθμιση».

«Για τον λόγο αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις, αυτόνομα, και με αίσθημα ευθύνης πρέπει να αρχίσουν να ξεμπλέκουν το κουβάρι μιας νομοθετικής περιόδου που δεν έχει καν ακόμη ξεκινήσει επίσημα», υποστήριξε.

.Κίνδυνος διάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως το αδιέξοδο που προέκυψε από τις εκλογές έχει μεγεθύνει τον κίνδυνο διάδοσης της αναστάτωσης στις αγορές και στις άλλες χώρες του ευρώ και προέτρεψε το ιταλικό πολιτικό προσωπικό να συστήσει μία σταθερή κυβέρνηση το ταχύτερο.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υποστηρίξει κανείς ότι η κρίση στην ευρωζώνη είναι παρελθόν, καθώς σήμερα τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας έφθασαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων μηνών.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες περί του κατά πόσον πρόκειται να σχηματισθεί σύντομα μία σταθερή κυβέρνηση. 

Όταν εγείρονται τέτοιου είδους αμφιβολίες, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης. Το είδαμε ήδη το περασμένο έτος, όταν οι εκλογές στην Ελλάδα οδήγησαν σε πολιτική αβεβαιότητα. Τότε και άλλες χώρες επηρεάζονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

«Τώρα εναπόκειται σε εκείνους που εξελέγησαν στην Ιταλία την Κυριακή να σχηματίσουν μία σταθερή κυβέρνηση. Όσο το δυνατόν ταχύτερο το πράξουν, τόσο γρηγορότερα θα ξεπεραστεί αυτή η αβεβαιότητα», υποστήριξε.

.: Η Ρωσία βλέπει πολύ θετικά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα


Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου παρουσιάζεται ο νέος επενδυτικός νόμος, που θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά το πέρας εκτενούς ενημερωτικής συνάντησής του με την ηγεσία του Εμπορικού και  Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Η ρωσική πλευρά ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, είπε ο Σ. Κεδίκογλου, αναλύοντας τις προοπτικές συνεργασίας με Ρώσους επενδυτές σε παραδοσιακούς τομείς 

όπως τα αγροτικά προϊόντα και ο τουρισμός, αλλά και σχετικά νέες κατευθύνσεις διμερούς συνεργασίας, όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η φαρμακοβιομηχανία και οι εξοχικές κατοικίες για τη ρωσική μεσαία τάξη.

Πλαισιωμένος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκα και τον εκπρόσωπο του Ιnvest in Greece Ηλία Ηλιάδη, ο Σ.Κεδίκογλου χαιρέτισε την πολύ σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία της αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία και της ροής των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα 

και περιέγραψε σειρά ελκυστικών προοπτικών για Ρώσους επενδυτές, πέραν του επιβεβαιωμένου ρωσικού ενδιαφέροντος για τον παραδοσιακό κλάδο της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

.«Επιτυχημένη η έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης»


«Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τις σύνθετες γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης είναι πολύ καλά», τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Petroleum Geo-Services Σβέρρε Στράντενες σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή την επιστροφή  του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους «Nordic Explorer».

 Μάλιστα, όπως σημείωσε, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που υπάρχουν,«μπορούμε να πούμε πως η έρευνα ήταν καθ' όλα επιτυχημένη».

 Ακόμη ο Σβέρρε Στράντενες υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η επόμενη φάση αυτού του προγράμματος θα είναι  να  αναλυθούν τα στοιχεία, κάτι που θα διαρκέσει λίγο χρονικό διάστημα. Πιθανότητα, όπως είπε, «στο τελευταίο τετράμηνο του έτους να είναι έτοιμα τα δεδομένα αυτά, για να προωθηθούν στη βιομηχανία που θα αναλάβει».

 Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε το ερευνητικό σκάφος και συναντήθηκε με τον Σβέρρε Στράντενες, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως σημαντική για την Δυτική Ελλάδα, αφού ,όπως είπε ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι έρευνες της πρώτης φάσης για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στον δυτικό άξονα της χώρας.

 Όμως, όπως πρόσθεσε, «πρέπει να έχουμε την υπομονή να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, να τα δούμε με ψύχραιμο μάτι, να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν στην περιοχή μας, πάντα με σοβαρότητα και εθνική ευθύνη».

 Επίσης ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ύπαρξη και ο εντοπισμός των υδρογονανθράκων, εάν πραγματικά υπάρχουν, θα δώσει μία νέα αλλαγή σελίδας για την οικονομία της χώρας μας».

.Ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας


Τον συμβολικό χαρακτήρα του έργου ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, με άξονα την οδό Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας, το μεσημέρι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της πόλης, που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.
«Δείχνει ότι υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας που μέσα στον ζόφο της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς. Οραματίζονται την Αθήνα μας αλλιώς» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: 

«Η ανάπλαση, όπως εγώ το βλέπω, της Πανεπιστημίου, μαζί με την παρέμβαση στον φαληρικό όρμο, μαζί με την ανάπτυξη του Ελληνικού, όπου πέρα από όλα τα άλλα θα υπάρξει και πολύ μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, αποτελούν κατ? εμέ το "τρίγωνο" αυτής της αναγέννησης. 

Σύντομα θα προστεθεί κι ένα τέταρτο στοιχείο: η ανάδειξη ολόκληρου το παράκτιου μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Όλα αυτά δεν θα αποτελούν πια αποσπασματικές παρεμβάσεις». 

Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό κέρδισε το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο «ΟΚRA».

«Είναι μια πρόταση απλή, αλλά κάθε άλλο παρά απλοϊκή, απολύτως εφαρμόσιμη, λειτουργική, πιστή στο πνεύμα της Αθήνας, αλλά κυρίως στις προοπτικές και τις δυνατότητές της, με κέντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του» 

είπε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ανακοινώνοντας τον νικητή του διαγωνισμού, του οποίου τις αρχιτεκτονικές, βιοκλιματικές και τεχνικές μελέτες χρηματοδότησε το Ίδρυμα.

.Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει με τόλμη στην κοινωνία


«Aν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει με τόλμη, στο κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι όπου βρίσκεται και δεν πάει στην κοινωνία, θα πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες», προειδοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως θα ζητήσει να αποφασίσουν οι σύνεδροι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί να ψηφιστούν νέα μέτρα. 

«Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει, η φτωχοποίηση συνεχίζεται και το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει ανάκαμψη. 
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, δεν βλέπω να μπορεί να υπάρξει. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η φτωχοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Για να έχει το ΠΑΣΟΚ τη δική του ταυτότητα και στρατηγική, πρέπει να έχει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση και να ασκεί κριτική. 

Δεν λέω να φύγει από την κυβέρνηση. Να τη στηρίξει βάσει μιας πολιτικής και να μη συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση».
Εξάλλου, άφησε αιχμές κατά των Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, για το γεγονός ότι δε θα παρίστανται στις εργασίες του συνεδρίου.

.Η προμηθεύτρια της Ikea εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της


Η σουηδική εταιρεία που παρασκευάζει τα κεφτεδάκια τα οποία αποσύρθηκαν από τα εστιατόρια της Ikea, εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική εταιρεία διατροφικής ασφάλειας (Livsmedelsverket).

Αναλύσεις που πραγματοποίησε η προμηθεύτρια εταιρεία Dafgaard επιβεβαίωσαν την παρουσία DΝΑ αλόγου στα προϊόντα αυτά, δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας διατροφικής ασφαλείας.

Η Dafgaard δεν έχει σχολιάσει τα αποτελέσματα αυτά. Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα 320 πρώτα τεστ που έγιναν δε έδειξαν την παρουσία κρέτος αλόγου.

Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τα προϊόντα της Dafgaard περιείχαν από 1% ως 10% κρέας αλόγου. Το επίπεδο αυτό δε δείχνει μόλυνση κατά τη σφαγή.

Χθες, η σουηδική εταιρεία επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης απέσυρε τα κεφτεδάκια από τα εστιατόριά της σε 25 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά επίσης στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Ιkea θα έχει τα αποτελέσματα των δικών της αναλύσεων εντός της εβδομάδας.

.Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο


Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια - και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος - από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό Δήμο.

Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".

.Ένοχος για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος

 Την ενοχή του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, διά παραλείψεως, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Οι πράξεις αυτές είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ταμία του Δήμου Παναγιώτη Σαξώνη για την υπεξαίρεση, καθώς επίσης και τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας τους.

Αθώωσε, αντίθετα, τους τρεις αντιδημάρχους Οικονομικών και όλους τους λοιπούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Το Δικαστήριο προσδιόρισε το ποσό της υπεξαίρεσης σε 17, 9 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή ανέλαβε ο πρώην Ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδαση του Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος είπε, "με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω ότι είμαι αθώος. Χύνεται αθώο αίμα μέσα σε αυτή την αίθουσα".

Το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και μόλις επανέλθει θα αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη ελαφρυντικών και θα εκδώσει τις τελικές ποινές για τους κατηγορούμενους.

.Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα


Αντιμέτωποι με μικροκαθυστερήσεις στην κυκλοφορία ενδέχεται να βρεθούν, σήμερα, οι οδηγοί σε περιοχές, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν στηθεί τα αγροτικά μπλόκα, αφού έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των αγροτών.

Ύστερα από 30 και πλέον ημέρες στους δρόμους, αλλά και σειρά επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων και κυβερνητικούς παράγοντες, οι αγρότες, έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ορισμένα ζητήματα, όπως το αγροτικό πετρέλαιο, αποχωρούν από τα μπλόκα.

Συγκεκριμένα, τόσο οι δυνάμεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, που αριθμούσε 22 μπλόκα σε όλη τη χώρα, όσο και η πλευρά του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, με 28 μπλόκα, άρχισαν, από νωρίς σήμερα το πρωί, να παίρνουν ξανά τον δρόμο προς τα χωράφια, παρουσία και αστυνομικών δυνάμεων.

.Πρόστιμο και απέλαση για τον Έλληνα που έκλεψε πίνακα Νταλί


Σε απέλαση στην Ελλάδα και σε πρόστιμο 9.100 δολάρια καταδικάστηκε, από αμερικανικό δικαστήριο, ο Έλληνας που έκλεψε τον πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» (1949) του Σαλβαντόρ Νταλί (η αξία του οποίου ανέρχεται σε 150 χιλιάδες δολάρια), από γκαλερί στην 'Ανω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Νιου Γιορκ Τάιμς", ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου άρπαξε τον πίνακα και τον έβαλε σε μία σακούλα από ψώνια, τη στιγμή που οι κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν το γεγονός. Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων της κλοπής, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως από την Ελλάδα στη διεύθυνση της γκαλερί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ισταυρίογλου έλαβε πρόσκληση από έναν ανακριτή που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη της γκαλερί για να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Έτσι, μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Κένεντι συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο κ. Ισταυρίογλου, παρουσιαζόμενος στο δικαστήριο, είχε υποστηρίξει ότι ήταν αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση εκατό χιλιάδες δολάρια. Χθες, ομολόγησε την ενοχή του, τονίζοντας ότι "ήταν μια ηλίθια πράξη".
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε, ο κατηγορούμενος να καταβάλει 9.100 δολάρια και να απελαθεί στην Ελλάδα.

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Με οριακό προβάδισμα 0,3% προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ απαντά το 23,1% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 22,3% τον Ιανουάριο του 2013) και ΝΔ το 22,8% (22,5%). 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10% (9,7%), το ΠΑΣΟΚ με 5,3% (5,7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,3% (5,6%), το ΚΚΕ με 4,5% (4,3%) και η ΔΗΜΑΡ με 4,4% (4,6%). 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 6% (5,2%), 'Ακυρο/Λευκό/Αποχή το 10,4% (10,9%) και ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω/Δεν απαντώ) το 8,2% (9,2%).

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ λαμβάνει 28,3% και η ΝΔ 28%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 12,3%, ΠΑΣΟΚ με 6,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, ΚΚΕ με 5,5%, ΔΗΜΑΡ με 5,4% και 'Αλλο Κόμμα με 7,3%.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλεγει το 50,5% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 30,5%, ενώ ένα 19% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 48,3% (44,5% τον Ιανουάριο του 2012) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 38% (44,4%). 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 3,2% των ερωτηθέντων (3,5%) και ΔΞ/ΔΑ το 10,5% (7,6%).

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15 - 22 Φεβρουαρίου 2013.

.Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το αγροτικό


Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή σε επίπεδο αρχηχών για τα αγροτικά προβλήματα. 

Μέτρα βραχυπρόθεσμης, άμεσης απόδοσης αλλά και μακροπρόθεσμης στήριξης των αγροτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού, έτσι όπως τον παρουσίασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, είναι η ενθάρρυνση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η εξάλειψη των στρεβλώσεων που δημιουργεί εμπόδια στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων και η απαλλαγή από επιβαρύνσεις κατά τη διαδικασία κυρίως της παραγωγής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, παρέθεσε σειρά προτάσεων, τις οποίες όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τολμά να υλοποιήσει. 

Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την σταθερότητα, ανέφερε στην δευτερολογία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ασεβεί θεσμικά κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος με αλαζονική στάση. Θα ήταν βολικό να μείνουμε μακριά από τα πράγματα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Οι νόμοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είναι εκείνοι που «φτωχοποιούν» τους αγρότες και εγκυμονούν τον μαρασμό του αγροτικού κόσμου, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα. 

Την «έναντι οιουδήποτε τιμήματος επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή» πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Καμίνης «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε πολίτες...

 (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ) Καμίνης «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε πολίτες...:
Παρέμβαση στο ζήτημα της χορήγησης ιθαγένειας έκανε, μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την...

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ : Σήμερα: Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο....

Τα «μπουμπούκια» της ΝΔ που καταλήγουν στη φυλακή

 (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)Τα «μπουμπούκια» της ΝΔ που καταλήγουν 
στη φυλακή:
Τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για απάτες.
Οι δύο είναι ήδη καταδικασμένοι, ενώ η τρίτη προφυ...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.