.Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων για την επίθεση στον Καμίνη

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της...
Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και προσθέτει:

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

.ΤΟΝ ΕΧΡΙΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΦΙΝΟ...

TO ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ...


Τελικά τι ακριβώς συνέβη σήμερα; ΟΣαμαράς στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ άδειασε τον Βορίδη, όπως μετέδωσε ηΣπυράκη στο κεντρικό δελτίο τουMega, ή του έδωσε πόντους... 
αφήνοντας αιχμές ότι η «πολιτική δεν είναι να λέει ο καθένας ό,τι του ‘ρχεται ή ό,τι θυμάται, αλλά ότι όλοι κάναμε λάθη». 

Τον άκουγαν τον Σαμαρά τα κομματικά στελέχη της ΝΔ και πραγματικά μπερδεύτηκαν. Το ότι "όλοι κάναμε λάθη" πάει στο υβρεολόγιο που επί χρόνια έριχνε για το ΠΑΣΟΚ ή στα όσα είπε ο Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου; Όπως και να 'χει, ο Σαμαράς σήμερα έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός δελφίνος. Για κανέναν άλλον δεν έχει αναφερθεί έτσι...

.«Φουσκωμένο» λογαριασμό της ΔΕΗ έλαβαν 130.000 πολίτες

Μία ακόμα παράλειψη του γραφειοκρατικού μηχανισμού προκάλεσε έκπληξη και αγανάκτηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που είδαν το λογαριασμό της ΔΕΗ να «φουσκώνει» με το χαράτσι να χρεώνεται και για κοινόχρηστους χώρους, όταν από την αρχή είχε διευκρινιστεί πως αυτοί δεν προσμετρώνται για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ!

Αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες και τα σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι το ζήτημα δημιουργήθηκε από λάθος των δήμων και ενημερώνει όσους έχουν ήδη πληρώσει λογαριασμό με επιπλέον «χαράτσι» για τους κοινόχρηστους χώρους ότι θα αφαιρεθεί το επιπλέον ποσό από τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ όσοι δεν τον έχουν πληρώσει θα μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό χωρίς το «χαράτσι».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για περίπου 130.000 περιπτώσεις, η πλειοψηφία των οποίων δε θα επηρεαστεί από το λάθος, καθώς η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ στις περιπτώσεις αυτές θα σταματήσει, μέχρι να διορθωθεί το λάθος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως, στις περιπτώσεις που σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί ΕΕΤΑ για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ.

Σημειώνεται πως το ζήτημα δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους), αλλά το Υπουργείο Οικονομικών ενήργησε άμεσα ώστε να δώσει λύση που δεν δημιουργεί βάρος γραφειοκρατικό ή οικονομικό στους φορολογούμενους».

.Μόνιμος φόρος σε όλα τα ακίνητα

Φόρο για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ’ όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μίας νέας διευρυμένης κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνη της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία, το γραφείο ή το κατάστημα. 

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η νέα κλίμακα θυμίζει τους συντελεστές που εφαρμόζονται σήμερα για το χαράτσι. 

Ο ενιαίος φόρος για το 2014 θα είναι μειωμένος ως 21% σε σχέση με τον ισχύοντα για όσους έχουν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης. 

Τη μεγαλύτερη μείωση έχουν οι ιδιοκτήτες με ακίνητα σε τιμή ζώνης ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ μικρότερες θα έχουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 ως 2.000 ευρώ. 

Ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα δουν σε αρκετές περιπτώσεις αύξηση της φορολογίας σε σύγκριση με τα ισχύοντα. 

Φόρος θα μπει και στα αγροτεμάχια από ένα ως και τρία ευρώ ανά στρέμμα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ για τους υπολοίπους το ποσό επιβάρυνσης θα είναι διπλάσιο. 

Τα ακίνητα νομικών προσώπων θα φορολογούνται με συντελεστή 0,2% (ιδιοχρησιμοποιούμενα) και 0,4% (ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα).

.«Μπορούμε να δώσουμε τη μάχη από κοινού με το ΠΑΣΟΚ»

«Σήμερα κάνουμε νέο βήμα για την ανανέωση της παράταξης» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. 

«Δίνουμε τη μάχη των ιδεών και συσπειρώνουμε τα μέλη μας και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος αλλά και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη προσωπικά. 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη για την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στις προσεχείς ευρωεκλογές».

«Όλον αυτό τον καιρό περάσαμε μεγάλες δοκιμασίες και είχαμε απώλειες» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι «το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών που έχουν προσφέρει πολλά στο κόμμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και στους δύσκολους αγώνες που έχουμε να δώσουμε δεν περισσεύει κανείς» συμπλήρωσε και χαρακτήρισε σημαντική τη στήριξη του κόσμου. «Δεν μπορείς να παίρνεις αποφάσεις αν δεν έχεις την στήριξη του κόσμου.

Ο κόσμος πρέπει να σου έχει εμπιστοσύνη για να προχωρήσεις και ο καλύτερος τρόπος για να έχεις τον κόσμο μαζί σου είναι να λες την αλήθεια».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι «στερεύουν από επιχειρήματα και ψαρεύουν από θάλασσες φανατισμού».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων: «Πρωταρχική ανάγκη για την χώρα είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Όσο για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Κάποιοι αναρωτιούνται αν μπορεί η ΝΔ να δώσει την μάχη των ιδεών μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αν και μας χωρίζουν πολλά με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε την μάχη να τη δώσουμε από κοινού. 

Συνεργαζόμαστε μαζί με εκείνους που θέλουν την αλλαγή. Τα άλλα είναι στο μυαλό και τη καρδιά μας και θα έχουμε στο μέλλον την ευκαιρία να τα συζητήσουμε.

Προτεραιότητα είναι να βγει η χώρα από την κρίση. Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι.

Η συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι Η ΝΔ προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε ότι το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στη ΝΔ.  Δεν σβήστηκαν οι διαφορές των κομμάτων. Ούτε καταθέσαμε τις σημαίες μας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως νεοναζί όσους βρίζουν και επιτίθενται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Θέλουμε να γίνονται Έλληνες όσοι το επιθυμούν. Μέσα από την "ημετέρα παιδεία". Όχι στα χαρτιά. Ο Γιάννης το πάλεψε μιλά ελληνικά καλύτερα από πολλούς και βαφτίστηκε ορθόδοξος». 

.Αισιοδοξία Στουρνάρα - Τόμσεν για συμφωνία αύριο το βράδυ

«Αισιοδοξώ ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφέροντας ότι «είχαμε πολύ σημαντική πρόοδο. Ελπίζω να καταλήξουμε αύριο πριν από το Eurogroup».

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι παραμένουν ακόμη «ανοικτά» ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν αύριο το πρωί στο Euro Working Group, προκειμένου, στη συνέχεια, στο Eurogroup, να παρουσιαστούν, έστω και στην αρχική μορφή τους, τα δύο κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου (MoU και MEFP) και να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για την έγκριση της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

.Συνελήφθησαν 46 οδηγοί ταξί για παρεμβάσεις στα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές

Σαράντα έξι οδηγοί ταξί συνελήφθησαν χτες και προχτές, από αστυνομικούς της Τροχαίας Αττικής, κατά την διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, για παρεμβάσεις στα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές, έξω από σταθμούς, μεγάλα ξενοδοχεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα του λεκανοπεδίου.

.«Σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης, η συνεργασία με τον Αντ. Σαμαρά»

Ως σχέση «συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης» χαρακτηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος τη συνεργασία του με τον Αντ. Σαμαρά, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρει ότι οι δυο τους φέρουν "τεράστιο βάρος" ενώ δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι δικομματική υπό την έννοια ότι φάνηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της ΕΡΤ πως «η κυβερνητική σταθερότητα και άρα η στρατηγική σταθερότητα της χώρας είναι μείζονος σημασίας πολιτικό αγαθό».

Σημειώνει πως όλοι αντιλαμβάνονται ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β και αν η χώρα πάει σε εκλογές οδηγούμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα, λειτουργούν υφεσιακά και είναι εχθρικά προς την απασχόληση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.