.Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσονται τα ψυχικά νοσήματα

Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσονται τα ψυχικά νοσήματα καθώς το 10% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει κάποιου είδους ψυχική διαταραχή στην διάρκεια της ζωής του. Περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ενώ, κάθε χρόνο, σχεδόν 165 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (38,2%) εμφανίζουν κάποιο είδος ψυχικής διαταραχής. 

Το υψηλότερο ποσοστό έχουν οι αγχώδεις διαταραχές (14%) και ακολουθούν η αϋπνία (7%), η μείζονα κατάθλιψη (6,9%), οι σωματομορφικές διαταραχές (6,3%,) και η άνοια στους υπερήλικες, που φθάνει το 30% στα άτομα άνω των 85 ετών.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν με αφορμή τη 10η Οκτωβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το θέμα φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Η ψυχική υγεία στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας».

Ο ορισμός που δίνει για την ψυχική υγεία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι: «η κατάσταση της υγείας, κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, μπορεί να αντεπεξέρχεται στο άγχος που προκύπτει από την καθημερινότητα, είναι παραγωγικό και συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο».

.Ψυχρό Δεκέμβριο και ήπιο τέλος του χειμώνα στην Ευρώπη προβλέπει Γερμανός μετεωρολόγος

Η βόρεια και η ηπειρωτική Ευρώπη αναμένεται να έχουν πιθανόν έναν ψυχρότερο Δεκέμβριο απ΄ό,τι συνήθως, ακολουθούμενο από ένα ηπιότερο του φυσιολογικού δεύτερο ήμισυ του χειμώνα 2013/2014, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ο Γερμανός μετεωρολόγος Γκέοργκ Μίλερ.

Ο Μίλερ, ο οποίος ασχολείται με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για λογαριασμό της Point Carbon--μίας θυγατρικής εταιρείας της Thomson Reuters--εξέδωσε έκθεση για την περίοδο από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2014 ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται να εισέλθει στη χειμερινή περίοδο.

"Τα μετεωρολογικά μοντέλα παραπέμπουν σε ένα σχεδόν φυσιολογικό πρώτο εξάμηνο του χειμώνα με τον Δεκέμβριο να είναι πιθανόν ο ψυχρότερος μήνας", αναφέρει ο Μίλερ.

"Περί τα τέλη του χειμώνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος) υπάρχουν ενδείξεις ότι θα παρατηρηθεί αυξημένη επιρροή από τον Ατλαντικό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καιρικές συνθήκες οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη υγρασία αλλά και πιο ήπιο του φυσιολογικού καιρό στην ηπειρωτική και νότια Σκανδιναβία", πρόσθεσε.

Ενώ επί του παρόντος δεν προβλέπονται περίοδοι έντονης υγρασίας και ισχυρών ανέμων, ωστόσο τα φαινόμενα αυτά είναι πιθανόν να σημειωθούν, αναφέρει ο Μίλερ.

.ΕΕ: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines, βάσει του κανονισμού τής ΕΕ για τις συγκεντρώσεις (επιχειρήσεων).

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή τονίζει ότι μετά από διεξοδική έρευνα προέκυψε ότι αν η Olympic Air δεν εξαγοραζόταν από την Aegean, θα αναγκαζόταν στο άμεσο μέλλον να παύσει να λειτουργεί λόγω οικονομικών δυσχερειών. 

Μόλις η Olympic σταματούσε την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Aegean θα καθίστατο η μοναδική εταιρεία πτήσεων εσωτερικού και θα αποκτούσε τα μερίδια αγοράς της Olympic. 

«Ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως της συγκέντρωσης, η Olympic σύντομα θα έπαυε να υπάρχει ως ανταγωνίστρια της Aegean. Κατά συνέπεια, η συγκέντρωση δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν θα υπήρχε» αναφέρει η Επιτροπή.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Xoακίν Αλμούνια δήλωσε σχετικά: «Είναι σαφές ότι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης και δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει, η Olympic θα ήταν αναγκασμένη, σε κάθε περίπτωση, να εγκαταλείψει την αγορά σύντομα. Ως εκ τούτου, εγκρίναμε τη συγκέντρωση δεδομένου ότι δεν έχει καμία πρόσθετη αρνητική επίπτωση στον ανταγωνισμό».

.Τα οφέλη που προσφέρει το τσάι

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, εντάξτε το τσάι στη ζωή σας. Τα τρόφιμα που κατά καιρούς συμβουλεύουν οι διαιτολόγοι να τρώμε, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά και άπαχα κρέατα δεν είναι τα μόνα που μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, την καταπολέμηση ασθενειών, την αύξηση των ενεργειακών αποθεμάτων και τη μείωση του άγχους. 

Για χιλιάδες χρόνια, το τσάι καταναλωνόταν καθημερινά προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην υγεία των ανθρώπων σε πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πολύτιμα στοιχεία που υπάρχουν σε ένα μόνο φακελάκι τσαγιού είναι ικανά να ... περισσότερα »

.Επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης του πληθωρισμού

Μείωση 1,1% σημείωσε, σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο εφέτος, αν και επιβραδύνθηκε ο πτωτικός ρυθμός, καθώς τον Αύγουστο είχε καταγραφεί μείωση 1,3%, ενώ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Αυγούστου 2013, προέκυψε αύξηση 2,6%.

Επίσης, παρά τη νέα μείωση του πληθωρισμού, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε περαιτέρω αυξήσεις, σε ετήσια βάση, σε αγαθά και υπηρεσίες που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, ανατιμήθηκαν περαιτέρω οι νωπές πατάτες (20,7%), τα νωπά φρούτα (4,5%), τα γαλακτοκομικά- αυγά (0,7%) και τα κρέατα (0,5%), ενώ αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ (18,7%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (25,1%). 

Στον αντίποδα, η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου έφερε τη μείωση στην τιμή τής βενζίνης (5,2%), ενώ κατά 8,6% μειώθηκαν οι τιμές και στα νωπά λαχανικά.

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκε ότι από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου προς τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2012, προκύπτει μείωση 1,1% έναντι αύξησης 0,9% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2012 προς το 2011.

.Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ, στην αντιμετώπιση οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και φυσικών καταστροφών

Συμφωνία για συνεργασία σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, υπέγραψε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με τον Ισραηλινό ομόλογο του Γιτζάκ Ααρόνοβιτς.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών που υπεγράφησαν παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και Ισραήλ Αντώνη Σαμαρά και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στα Ιεροσόλυμα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη συνεργασία για την καταπολέμηση:

- Του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης μετανάστευσης και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

- Της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της.

- Της παράνομης εμπορίας έργων τέχνης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, καθώς και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Η συμφωνία καλύπτει επίσης:
- Συνεργασία σε θέματα πυρόσβεσης και συνδρομής σε μεγάλες πυρκαγιές.

- Χειρισμό μεγάλων κρίσεων σε φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

.Το ουίσκι δεν έχει παντού την ίδια γεύση...

Το ουίσκι δεν έχει παντού την ίδια γεύση, ακόμα κι αν είναι η ίδια μάρκα. Η γεύση του αλλάζει ανάλογα με το χώρο πού το πίνει κανείς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έδειξε ότι το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο για το πώς κάποιος αντιλαμβάνεται το ποτό του και πόσο του αρέσει.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή περιβαλλοντικής ψυχολογίας Τσαρλς Σπενς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εξειδικευμένο περιοδικό «Flavour» (Γεύση), σύμφωνα με το "Science", πειραματίστηκαν με πάνω από 400 εθελοντές, εξετάζοντας αν και κατά πόσο οι τελευταίοι αισθάνονταν διαφορετική τη γεύση του ουίσκι τους, ανάλογα με τα διαφορετικά πράγματα που έβλεπαν, άκουγαν και μύριζαν γύρω τους.

Τα πειράματα σε τρεις διαφορετικά διαμορφωμένους χώρους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γεύση του ίδιου ουίσκι διαφοροποιείται σε ποσοστό 10% έως 20%, ανάλογα με το περιβάλλον που κάποιος το πίνει. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η διαπίστωση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη κατά τη διαμόρφωση των χώρων όπου καταναλώνονται αλκοολούχα ποτά (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.).

Οι εθελοντές έτειναν να προσδίδουν στο ουίσκι πού έπιναν, μια γεύση σχετική με την αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου. 

Για παράδειγμα, ένα «γλυκό» δωμάτιο έκανε το ουίσκι στον ουρανίσκο να φαίνεται πιο γλυκό και ένα δωμάτιο με ξύλινη επένδυση προσέδιδε μια γεύση ξύλου στο ποτό. Παρεμπιπτόντως, αυτή ακριβώς η «ξύλινη» γεύση (υπό τους ήχους των ξύλων που καίγονται στο τζάκι) ήταν που άρεσε περισσότερο από κάθε άλλη στους πότες.

.«Όχι» στα 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία

Τη διαφωνία τους για την επιβολή των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, εξέφρασε τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρης Κρεμαστινός όσο και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις οποίες ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να παράσχει καθολικές υπηρεσίες και το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο κ. Κρεμαστινός, λέγοντας «ας βρεθούν από αλλού αυτά τα χρήματα, γιατί θα υπάρξει κόσμος που δεν έχει να τα δώσει και θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα».

Εξάλλου, εκφράζοντας τη θέση τού ΠΑΣΟΚ για τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κουτσούκος, τόνισε ότι αποτελεί έναν δημόσιο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες δομές, με πλήρη απασχόληση των γιατρών και εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων του, ασφαλώς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, που θα επιτρέπει τον «ανταγωνισμό» μεταξύ αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών υγείας.

Παρατήρησε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε αναλογία αξονικών- μαγνητικών τομογράφων ανά κάτοικο, σημείωσε ότι οι δαπάνες παροχής υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εκτινάχθηκαν, από τα 5,5 δισ. ευρώ το 2004, στα 8,3 δισ. το 2009 και αναρωτήθηκε «γιατί ο υπουργός Υγείας καταργεί το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για τη λειτουργία των διαγνωστικών κέντρων, που είναι το πληθυσμιακό».

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός...Υπό το φόβο «ραντεβού» οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Οι πληροφορίες περί ραντεβού θανάτου οπαδών των αιωνίων στον αγώνα του Ηλυσιακού με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο την Πέμπτη (19:00) οδήγησε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια από την ΚΑΕ. Με κλειστές πόρτες και παρουσία μόνο των κατόχων διαρκείας και των εκπροσώπων των ΜΜΕ, θα γίνει το ματς του Ηλυσιακού με τον Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε η ΚΑΕ μετά την έντονη φημολογία περί ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών των «αιωνίων» στο χώρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«H KAE HΛΥΣΙΑΚΟΣ με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να μην εκδώσει εισιτήρια για την αναμέτρηση της Πέμπτης (9/10, 7 μμ) με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Λόγοι ασφαλείας, μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση, η οποία θα στοιχίσει στην ομάδα μας από κάθε άποψη, ιδιαιτέρως οικονομικά, σε μία τόσο δύσκολη εποχή.

Ο στόχος μας ωστόσο, οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο μας σε κάθε ματς, να είναι ασφαλείς στο μέτρο του δυνατού, είναι αδιαπραγμάτευτος έναντι οποιουδήποτε κόστους.

Δικαίωμα εισόδου στο συγκεκριμένο ματς, θα έχουν ΜΟΝΟ οι κάτοχοι ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν μαζί και την αστυνομική τους ταυτότητα και φυσικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ».

.Βόμβα ΔΝΤ: Νέα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ την τριετία 2014-2016

Σε επιπλέον μέτρα ύψους 3,5% του ΑΕΠ (δηλαδή 6,4 δισ. ευρώ) την τριετία 2014-2016, αναφέρεται έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Από το σύνολο των 6,8 δισ. ευρώ, μέτρα ύψους 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να ληφθούν εντός του 2014.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι  «επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την φορολογική διοίκηση, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ».

Στην έκθεση του ταμείου του για την δημοσιονομική πολιτική, αναφέρεται ότι  «στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2013», κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, όπου προβλέπεται πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ. 

Το κυκλικά προσαρμοσμένο αποτέλεσμα , προσαρμοσμένο για την ύφεση, όπως αναφέρει, αναμένεται στο 0,6% του ΑΕΠ φέτος και στο 1,1% του ΑΕΠ το 2014.

Τα έσοδα γενικής κυβέρνησης από 42,9% του ΑΕΠ φέτος , εκτιμάται ότι το 2014 θα κυμανθούν στο 43,6%, ενώ δαπάνες αναμένεται να μειωθούν από το 47% του ΑΕΠ φέτος στο 42,58% εώς το 2018.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015 υπολογίζονται στα 25,1 δισ. ευρώ και το 2016 στα 18,6 δισ. ευρώ.

Το χρέος εκτιμάται στο 175,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 174% του ΑΕΠ το 2014.

Παράλληλα,σ την έκθεση επισημαίνεται ότι «για να επιτευχθεί ο στόχος της τρόικας για μείωση του ελληνικού χρέους στα επίπεδα του 120% έως το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022, είναι αναγκαίο ένα νέο "κούρεμα" στα δάνεια του επίσημου τομέα», 

προσθέτοντας ότι «η μείωση του ελληνικού χρέους από το 175,7% του ΑΕΠ το 2013 στο 142,6% το 2018 βασίζεται στο δεδομένο ότι θα υπάρξει άμεσα νέα παρέμβαση στο ελληνικό χρέος με πρωτοβουλία της Ευρώπης».

.Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους αναμένεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας σε ισχύ το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου. 

Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών θα γνωρίζει κάθε ευρώ δαπάνης του φορολογούμενου: από το μισθό μέχρι τις δαπάνες για κάρτες, δάνεια, αλλά και ΔΕΚΟ.

Με το πάτημα ενός κουμπιού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να έχουν κάθε οικονομικό στοιχείο του φορολογούμενου και έτσι ειδικά σε ότι αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους τα τεκμήρια περισσεύουν.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τα τεκμήρια από το 2014 θα αποτελέσουν παρελθόν και θα διατηρηθούν κατά πάσα πιθανότητα μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

.Προς μείωση φόρου 15% στο πετρέλαιο θέρμανσης

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 330 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο και προκαταβολή του 25% του επιδόματος θέρμανσης, που θα φτάνει τα 34-35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρσι, επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, αν και όλα είναι υπό την αίρεση των δανειστών, η ελληνική πλευρά θα προτείνει το μέτρο αυτό για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου με τρόπο ώστε να μην μειωθούν και τα έσοδα και να επιτευχθεί η έγκριση από την τρόικα.

Με αυτά τα δεδομένα, υπό τους περιορισμούς της ανώτατης επιδοτούμενης κατανάλωσης ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, η τιμή του πετρελαίου από το 1,30 ευρώ μπορεί να υποχωρήσει στα 91-92 λεπτά το λίτρο, όσο ήταν δηλαδή τον Οκτώβριο του 2012. 

Παράλληλα και για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν πετρέλαιο μελετάται να δοθεί μια προκαταβολή της τάξης του 25% στους δικαιούχους ώστε να πάρουν μια ανάσα και να μπορέσουν να κάνουν παραγγελίες.

.Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας

«Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τα περί παρακολούθησης πολιτικών κομμάτων.

Και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει. Υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

«Είναι παράλληλα προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεχόμενος από αντιπολιτευτικό οίστρο, υιοθετεί απίστευτα σενάρια συνωμοσίας. Καλούμε λοιπόν και πάλι την ηγεσία του να επανέλθει στη σοβαρότητα και εάν διαθέτει οιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει στις δικαστικές αρχές. 

Σε διαφορετική περίπτωση, ας σταματήσει να συμπράττει σε συζήτηση «καφενειακού» επιπέδου που εκθέτει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Τα ευρήματα στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για περιστατικά ενδεχόμενης συμμετοχής αστυνομικών σε παράνομες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε από χθες έρευνα στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν, σε γραφείο του Τμήματος και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, «φιξάκι» ηρωίνης και 29 ναρκωτικά χάπια, τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα υπηρεσιακά βιβλία.

Διενεργείται περαιτέρω προανάκριση προκειμένου να διακριβωθεί η προέλευση και ο κάτοχος/οι των κατασχεθέντων ουσιών.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται η - κατά περίπτωση - επιβολή πρόσθετων πειθαρχικών κυρώσεων

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.