.Σαν σήμερα γεννιέται ο Ηγέτης της Ελλάδας και της δημοκρατικής παράταξης Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Πριν από 95 χρόνια, στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 έμελλε να ξεκινήσει από το όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, τη Χίο, το μεγάλο ταξίδι της ζωής, για τον άνθρωπο που θα χάραζε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και κυρίως θα έδινε υπόσταση και πνοή στα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων απλών Ελλήνων πολιτών.
Τον άνθρωπο που θα εδραίωνε την δημοκρατία και θα θωράκιζε τους θεσμούς της σε καθεστώς πραγματικής λειτουργίας και χρηστικότητας προς τον πολίτη, έτσι όπως δεν την έζησε ποτέ ξανά η σύγχρονη εκδοχή του κράτους που ιστορικά την γέννησε και την παρέδωσε στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Τον άνθρωπο που θα ανέτρεπε σαρωτικά με την παρουσία του και την πολιτική του αύρα καθεστωτικές αντιλήψεις και δεδομένα των πρώτων τριών τετάρτων (3/4) του 20ου αιώνα, καθιερώνοντας ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες σε πρωτόγνωρο και ζηλευτό πλαίσιο ισότητας και ισοπολιτείας ακόμη και για τους πιο αδύναμους Έλληνες και Ελληνίδες.
Τον άνθρωπο που θα κυβερνούσε την Ελλάδα με την καρδιά στην Ανατολή, τα σπλάχνα στον Αραβικό Κόσμο και το μυαλό στη Δύση, πετυχαίνοντας πολύχρονες συνθήκες υπερήφανης και κυρίαρχης διεθνούς παρουσίας της χώρας σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Τον άνθρωπο που βάσει βαθύτατου οράματος, νοοτροπίας αλλά και ανατροφής, κράτησε την Ελλάδα γερά στα χέρια του και την παρέδωσε ολοκληρωτικά και κυρίαρχα στους Έλληνες, εκεί που πάντα πίστευε και διακήρυττε ότι ανήκει.
Πριν από 95 χρόνια, στις 5 Φεβρουαρίου 1919, γεννιέται στη Χίο, ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

.Η τριπλή απειλή μας

Σχόλια Γιάνης Βαρουφάκης 
Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της. Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ’ ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα... τετέλεσται. Ότι οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά) έχουν εκχωρήσει τις τύχες της χώρας στους δήθεν «ισχυρούς» της... περισσότερα »

.Ο δικός μου αριστερός

Σχόλια Αύγουστος Κορτώ 
Αριστερός για μένα θα πει αυτός που νιώθει το βάσανο του διπλανού του σαν δικό του βάσανο, κι αγωνίζεται για την εξάλειψή του ακόμα κι όταν η δική του ζωή δεν απαιτεί αγώνα. Αριστερός για μένα θα πει ο πραγματικά ευαίσθητος, η κεραία μέσα στο χάος που πάλλεται κάθε φορά που την αγγίζει κάτι ανθρώπινο. 
Αριστερός για μένα θα πει αυτός που πιστεύει στο τρίπτυχο ελευθερία-ισότητα-αδελφότητα με την ίδια θέρμη όπως ο ευσεβής χριστιανός στον τριαδικό Θεό του – κι ωστόσο προσπαθεί να διαδώσει την πίστη του χωρίς να την επιβάλλει, διαφωτίζοντας αλλά ποτέ προσηλυτίζοντ... περισσότερα »

.«Πίσω από κάθε σκάνδαλο σχεδόν υπάρχει μια γερμανική εταιρεία»

Στις δύο αιτιάσεις - που κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt» απέδωσε στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και πρόεδρος του SPD Ζ. Γκάμπριελ - απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. 
Μιλώντας σε σύνοδο των ευρωβουλευτών της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και παρατήρησε ότι «οι συνθήκες το 2001 (όταν εντάχθηκε η Ελλάδα στο ευρώ) χαρακτηρίζονταν από μία ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να διευκολυνθεί η ένταξη της Ιταλίας. 

Και η Ιταλία τότε, είχε χειρότερα δεδομένα από την Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο χρέος εξάλλου, σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ, ενώ οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος της τάξης των 7 τρισ. ευρώ. Αν λοιπόν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης μιας μεγάλης χώρας, υπάρχει απειλή για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ».

Αναγνωρίζοντας τον χαρακτήρα του «συστημικού προβλήματος» που είχε η ελληνική κρίση, ο κ.Βενιζέλος επέμεινε στη σύγκριση μεγεθών.«Αναλογισθείτε τα απόλυτα μεγέθη που είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με αυτό που είναι η ευρωζώνη ως όγκος δημοσίου χρέους. Τα πολλά προβλήματα λοιπόν που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι δικά μας προβλήματα, αλλά και προβλήματα που φέρει η Ελλάδα στην πλάτη της» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Εξάλλου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «η Ελλάδα έχει προβλήματα διαφθοράς και καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. Όμως, δυστυχώς, πίσω από κάθε σκάνδαλο σχεδόν υπάρχει μια γερμανική εταιρεία - η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Daimler Chrysler. Επομένως, γιατί είμαστε μόνον εμείς αυτός που έχει το πρόβλημα; Και τελικά, μήπως η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός;».

.Ζωές σε σκηνές και πλοία

Νέα αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ στους κατοίκους της Κεφαλονιάς από ένα μετασεισμό 4,2 Ρίχτερ, που ενίσχυσε το φόβο και την ανασφάλεια της επιβίωσης στους Κεφαλονίτες. 

Οι κάτοικοι μένουν στις σκηνές που έχουν στηθεί στους ανοιχτούς χώρους που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους κατοίκους, τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί ακατάλληλα για κατοίκηση από τους μηχανικούς, που πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλες τις περιοχές.

Παράλληλα, άλλο ένα πλοίο έχει δέσει στο Αργοστόλι με δυνατότητα φιλοξενίας 250 ατόμων, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται στο νησί και ένα κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 900 κλινών, στο οποίο θα παρέχεται και φαγητό. 

Η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, με βροχοπτώσεις και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και σήμερα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-14 βαθμούς.

Στις έξι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά για την αποτίμηση των δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

.Ο Παύλος Χαϊκάλης στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ

Σάλος έχει προκληθεί μετά από τις πληροφορίες που θέλουν τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δημοφιλή ηθοποιό, Παύλο Χαϊκάλη να είναι το πολιτικό πρόσωπο που έπεσε στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ, για μη έκδοση δύο φορολογικών στοιχείων, ύψους 55 χιλιάδων ευρώ για τη χρήση του 2007.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, «σε πολιτικό πρόσωπο περαιώθηκε φορολογικός έλεγχος για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και καταλογίσθηκε παράβαση για μη έκδοση 2 φορολογικών στοιχείων ύψους 55.000 ευρώ για τη χρήση 2007».

.Πέθανε η Τζένη Βάνου

Πέθανε η Τζένη Βάνου. Η τραγουδίστρια έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και πολύ καιρό. 

Τον Αύγουστο η γνωστή τραγουδίστρια έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να της αφαιρέσουν έναν όγκο.

Η κηδεία της 75χρονης ελληνίδας τραγουδίστριας που κατέληξε στο νοσοκομείο Μεταξά, θα γίνει στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης την Παρασκευή.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.

Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και «μούσα» πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

.Πλήρωσαν φόρους και εμφανίζονται να χρωστούν...

Φορολογούμενοι που πλήρωσαν εντός της προθεσμίας τους φόρους τους εμφανίζονται να έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων.

Το αλαλούμ δεν έχει τέλος στο taxisnet. Χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν πληρώσει κανονικά κάποια φορολογική τους υποχρέωση εμφανίζονται να έχουν ληξιπρόθεσμο χρέος.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφενός δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα και αφετέρου κινδυνεύουν με πρόστιμο ή ακόμη και με κατασχέσεις στο μισθό ή τη σύνταξή τους.

Όλα αυτά γιατί το σύστημα καθυστερεί να καταχωρήσει την πληρωμή. Μια και μόνο πληρωμή μπορεί να καθυστερήσει από 2 με 3 ημέρες μέχρι και ολόκληρες εβδομάδες, ανάλογα με τον όγκο δουλειάς που έχει ο υπάλληλος.
Το υπουργείο Οικονομικών πάντως λέει ότι θα λυθεί το πρόβλημα άμεσα.

.Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Κατεβάζουν ρολά αύριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, στα πλαίσια της πανυγειονομικής απεργίας, μιας και αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στην απεργία θα συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ). 

Στις 11 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ οι απεργοί αναμένεται να προχωρήσουν στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες του κλάδου της υγείας, που έχουν προκηρύξει την αυριανή κινητοποίηση, υποστηρίζουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» και εκτιμούν πως «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με την οποία επιδιώκονται «διαθεσιμότητες 8.500 υγειονομικών από τους οποίους θα υπάρξει απροσδιόριστος μεγάλος αριθμός απολύσεων». 

Όπως αναφέρει, ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό που «θα συγκεντρώνει χρήματα από το υστέρημα των πολιτών και θα το εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα αγοράζοντας υπηρεσίες, αφού σημαντικές δραστηριότητες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης παραδίδονται στα Ιδιωτικά συμφέροντα (Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, Πρωτοβάθμια Κέντρα Περίθαλψης)».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.