.Νέα τιμητική διάκριση για τον Ηλία Ηλιάδη


Το χρυσό μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά απένειμε στον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος ο Β΄.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, με τον πατέρα του, Νίκο, και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Μεγαλόχαρης.

Με την ευκαιρία αυτή, του απονεμήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας το χρυσό μετάλλιο της Παναγίας Σουμελά. Εμφανώς συγκινημένος από τη συγκεκριμένη διάκριση, ο Ηλίας Ηλιάδης είπε μεταξύ άλλων πως «… αυτό που πέτυχα άξιζε για την Ελλάδα και τον Θεό», ενώ ο κόσμος που βρέθηκε εκεί του φώναζε συνέχεια «άξιος, άξιος!».

.Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ '' ΕΛΛΗΣ ''...


Το καταδρομικό '' 'Ελλη ''ναυπηγήθηκε το 1912 στις ΗΠΑ για λογαριασμό της κινεζικής κυβέρνησης με το όνομα Fei-Hung , όμως η παραγγελία ακυρώθηκε λόγω Εθνικιστικής Επανάστασης που ξέσπασε στην Κίνα την περίοδο εκείνη... 
Αγοράστηκε τελικά από την ελληνική κυβέρνηση το 1914.

Το 1917 κατασχέθηκε από τους Γάλλους μαζί με τα υπόλοιπα πλοία του ελληνικού στόλου. Μετασκευάστηκε σχεδόν ριζικά, δέκα χρόνια αργότερα, στη Γαλλία, μεταξύ των ετών 1925-1927.
'
Ελαβε μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο υπό γαλλική σημαία και στη συνέχεια στη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Βυθίστηκε  στις 15 Αυγούστου 1940 σε ειρηνική περίοδο από το ιταλικό υποβρύχιο Delfino και ενώ ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Το ίδιο υποβρύχιο αποπειράθηκε στη συνέχεια να τορπιλίσει τα επιβατηγά '' Έλση '' και '' Έσπερος '' που βρίσκονταν μέσα στο Λιμάνι  της Τήνου. Ευτυχώς η απόπειρα απέτυχε.

Το 1950 στα πλαίσια των πολεμικών επανορθώσεων και σε αντικατάσταση της '' Ελλης '', η Ιταλία παραχώρησε στην Ελλάδα το καταδρομικό '' Eugenio Di Savoia '' το οποίο μετονομάστηκε  σε  '' 'Ελλη '' τον Ιούνιο του 1951.
Το 1985 'Ελληνες δύτες ανακάλυψαν στο βυθό της Τήνου τα απομεινάρια της ιταλικής τορπίλης που βύθισε την '' Έλλη ''. Το εύρημα εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιώς.

.«Το χρέος δημιουργείται από τους πολλούς που κλέβουν από λίγο»


Σταθερός στη θέση του για το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» εμφανίζεται ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και διατελέσας υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Πάγκαλος «ο σωστός τίτλος του βιβλίου δεν είναι “μαζί τα φάγαμε”, θα ήταν “μαζί τα τρώμε”».
«Το χρέος δεν δημιουργείται με λίγους που έκλεψαν και πολλούς που δεν έκλεψαν, δημιουργείται από τους πολλούς που κλέβουν από λίγο» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ , ο πρώην αντιπρόεδρος δήλωσε πως «για την ελληνική Βουλή ευθυνόμαστε όλοι, μετά τις εκλογές έχεις συνευθύνη, όλοι έχουν». Τόνισε μάλιστα πως και ο ίδιος αποχώρησε από την πολιτική καθώς θεωρεί εαυτό συνυπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση. «Αποχώρησα γιατί δεν είναι υπερασπίσιμη η θέση μου, ήμουν κι εγώ συνυπεύθυνος και γι' αυτό έφυγα» είπε.

Ενώ δήλωσε πως για τους δανειστές της Ελλάδας, η ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας είναι ίσα μοιρασμένη σε όλους τους Έλληνες. «Δεν μπορούμε να πούμε στους τρίτους ότι εγώ είμαι Έλληνας και δεν ευθύνομαι για το έλλειμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ, υποστήριξε πως είναι «ψέμα πως τα χρήματα αυτά πάνε στο χρέος» και εξήγησε πως στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος. Ενώ επέμεινε πως «δεν έχει σταματήσει η σπατάλη, τα ελλείμματα και οι δαπάνες».

.Μήνυμα ελπίδας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Μήνυμα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης απηύθυνε, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παναγίας, κατά την προσέλευσή του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μονή Θεοτοκίου Άρτας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα πίστης και ελπίδας ότι ενωμένοι όλοι μας θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την προσέλευση του κ.Παπούλια στη Μονή, επικράτησε ένταση όταν συνταξιούχος πυροσβέστης τον αποδοκίμασε, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας.  Στη συνέχεια, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Πρόεδρος προσήλθε στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία.

.«Κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης»


Νέα παρέμβαση Πάγκαλου, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Ο πρώην υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως λένε ψέματα τα τρία κυβερνητικά κόμματα και τώρα και προεκλογικά ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.

.Αυστραλία: Συνομιλίες με Ελλάδα για τη διακρατική βίζα


Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, η χώρα του και η Ελλάδα έχουν πολύχρονες, ισχυρές και άριστες σχέσεις, που στηρίζονται και στην παρουσία πολυάριθμης ομογένειας στην Αυστραλία.

«Η σύναψη μιας διακρατικής συμφωνίας τουριστικής βίζας, με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει αυτές τις άρρηκτες σχέσεις και θα ενδυναμώσει τους πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών» τόνισε ο Αυστραλός υπουργός.

Αν επιτευχθεί η συμφωνία, θα ισχύει και για τις δύο χώρες, σύμφωνα με τον κ. Μπόουεν, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις «θα πάρουν κάποιον χρόνο». 
Εξήγησε, παράλληλα, ότι θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών να επισκέπτονται για δώδεκα μήνες την Ελλάδα ή την Αυστραλία, έχοντας το δικαίωμα εργασίας.

Η Αυστραλία έχει ανάλογες συμφωνίες με πολλές άλλες χώρες.

."Το Ισραήλ έχει προετοιμασθεί για πόλεμο 30 ημερών σε πολλά μέτωπα"


Το Ισραήλ έχει προετοιμάσει τον πληθυσμό του για μια ενδεχόμενη σύρραξη σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 30 ημέρες, υποστήριξε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Ματάν Βιλνάι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μααρίβ.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πιάνει υστερία. Ουδέποτε στο παρελθόν το εσωτερικό μέτωπο δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένο", είπε ο Βιλνάι, ένας πρώην στρατηγός που αποχωρεί από το υπουργείο για να αναλάβει πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κίνα.

Τις προηγούμενες ημέρες πολλά μέσα ενημέρωσης είχαν υποστηρίξει ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Ιράν. 

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω με τη μεγαλύτερη σιγουριά: σήμερα όλοι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν", είπε ο υπουργός αναφερόμενος στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την "άμυνα των μετόπισθεν", δηλαδή το πού και πώς θα συγκεντρωθεί ο πληθυσμός σε μη εμπόλεμες ζώνες σε περίπτωση σύρραξης.

Ο Βιλνάι επέμεινε ότι "το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για το σενάριο ενός πολέμου 30 ημερών σε πολλά μέτωπα" που θα μπορούσε να στοιχίσει, πάνω-κάτω, τη ζωή σε 500 ανθρώπους. 
Διευκρίνισε ότι προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση χημικού ή βιολογικού πολέμου για το μισό πληθυσμό της χώρας.

.Πανηγυρική θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου


Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου, πανηγυρική θεία λειτουργία.
Αγνοώντας το ψιλόβροχο, πλήθος πιστών, από την Ελλάδα και απ΄όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, 
Νικόλαος Ματθιουδάκης και η σύζυγος του, κ.Βαρβαρίγου, πρόξενος στην Αδριανούπολη, συνέρρευσε και εφέτος στην ιστορική μονή μετά την επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών να τελεστεί η ορθόδοξη θεία λειτουργία.
«Εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που ζει και να αξιωθούν όλοι οι πιστοί να έρθουν κάποια στιγμή στο ιστορικό αυτό μοναστήρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

.Ο Κέβιν Μιραλάς προ των πυλών της Έβερτον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ


Τη μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον, προαναγγέλει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. «Η Έβερτον είναι έτοιμη άμεσα να επενδύσει ξανά ένα μέρος των χρημάτων που πήρε από την πώληση του Τζακ Ρόντγουελ ολοκληρώνοντας μια μεταγραφή ύψους 5,3 εκατ. λιρών για τον Κέβιν Μιραλάς. Ο παίκτης είναι με την εθνική ομάδα του Βελγίου για το φιλικό παιχνίδι με την Ολλανδία αλλά, μετά το ματς, 
αναμένεται να ταξιδέψει για το Μέρσεϊσάιντ μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να ολοκληρώσει την μεταγραφή περνώντας τις ιατρικές εξετάσεις και για να συμφωνήσει για τις αποδοχές του», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Εβερτον είναι διατεθειμένη να καλύψει τη ρήτρα του Μιραλάς που είναι οκτώ εκατομμύρια ευρώ, με τον Βέλγο να αναμένεται να μεταβεί το επόμενο 48ωρο στη «γηραιά αλβιόνα».

.Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο


Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά το σημερινό του κήρυγμα στον εορτασμό στο Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πέραν του θεολογικού του κηρύγματος, που αφορούσε το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Παναγίας, 
σημείωσε την ανάγκη της ενότητας του Ελληνικού λαού προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πολλά του προβλήματα. «Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Αριχεπίσκοπος.

Στη σημερινή θεία λειτουργία στο χιλιόχονο προσκύνημα της Αγιάσου στις πλαγιές του Λεσβιακού Ολύμπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ενώ παρέστησαν ο οικοδεσπότης Μητροπολίτητς Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος 

και ο Μητροπολίτης Ικονίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόκλητος. Στον εορτασμό την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου

."Τελεσίγραφο" στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ


Διορία έως τις 10 Σεπτεμβρίου όρισε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιό του προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του νόμου, καθιστώντας σαφές ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπεί η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα παυθούν από τις θέσεις που κατέχουν. 

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, η μη έγκαιρη αποστολή των στοιχείων που αιτούνται από το Υπουργείο, δύναται να επιφέρει κυρώσεις. 

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, δύναται να δεσμευθούν έσοδα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και να παυθούν από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

.FT: "Παράταση δύο ετών θα ζητήσει ο Σαμαράς για τα νέα μέτρα"


Η Ελλάδα θα ζητήσει διετή παράταση του αυστηρού προγράμματος λιτότητας, δηλαδή ως το 2016, και θα χρειαστεί επιπρόσθετα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να διατυπώσει το αίτημα αυτό κατά τις συνομιλίες που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία εξασφάλισε έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται με λεπτομέρειες οι προτάσεις αυτές.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό που επικαλούνται οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη του προϋπολογισμού της στην περίπτωση μιας τέτοιας παράτασης, αλλά δεν έχει την πρόθεση να ζητήσει εκ νέου βοήθεια από τους εταίρους της της ευρωζώνης.

Η Αθήνα προτείνει ουσιαστικά την άντληση από ήδη υπάρχον δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου και την αναβολή για το 2020 αντί του 2016 της έναρξης της αποπληρωμής του πρώτου δανείου που εξασφάλισε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ

Η Άγκελα Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 

"Για την κα Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση, αυτό που ισχύει είναι το 'μνημόνιο κατανόησης' όπως αυτό συνήφθη" ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

.Η Παναγιά της Ελλάδας


Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, 

αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.

Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.

Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.