.Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί διχάζουν τη συγκυβέρνηση

Σκληρή κόντρα μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσε το υπόμνημα δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη δικογραφία και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από τις δικαστικές αρχές με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης που αφορά την διερεύνηση της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν ανοιχτά τη ΝΔ και την κυβέρνηση Καραμανλή για το έλλειμμα, ενώ η ΝΔ σήκωσε το γάντι και απάντησε. Ο Γ. Ελενόπουλος διευθυντής του γραφείου Τύπο... περισσότερα »

.Η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ

Πέρασε το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις δυνάμεις «που απεγκλωβίζονται από το μνημόνιο και στρέφονται προς την αριστερά, τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου»στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 
Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας απευθύνθηκε σε δυνάμεις και προσωπικότητες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν διαχωρίσει τώρα τη θέση τους από την κυβερνητική πολιτική.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι δεν είναι τεχνικό θέμα, αλλά πρωτίστως πολιτικό. 
Σημείωσε, άλλωστε ότι η αποτροπή εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή μπορεί να επιτευχθεί στη βάση πρωτοβουλιών, που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από τη Βουλή και στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων.

Σε μια επιθετική τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση. «Να τελειώνει η πλάκα!», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν έκανε κεντροαριστερή στροφή.

Χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς» που θα πρέπει να αντιστοιχηθεί στο ενάμιση εκατομμύριο πολίτες που το ψήφισαν και τις εκατοντάδες χιλιάδες άλλων που αμφιταλαντεύονται, σημείωσε πως για το μέλλον του κόμματος υπάρχουν δύο επιλογές. 

Είτε να αφεθεί η κυβέρνηση να «βράσει στο ζουμί της και να πέσει σαν ώριμο φρούτο», είτε να γίνουν τα πάντα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων και να υπάρξει πρόσκληση προκειμένου να διεξαχθούν εθνικές εκλογές εντός του έτους.

Ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος πως δεν θα ανεχθεί «να λένε κάποιοι εδώ ότι το σχέδιο είναι να οδηγήσουν τον λαό σε μία διάψευση, σε νέες Βάρκιζες», καλώντας όσους έχουν κάτι να πουν, να μιλήσουν καθαρά...

Η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έληξε με την- κατά πλειοψηφία- έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης που συμβάδιζε με την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα.

Η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα για το ζήτημα των συμμαχιών έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές.

.Όλες οι λεπτομέρειες για το πλοίο του θανάτου

Στη Βλήχα Ελευσίνας βρίσκεται δεμένο το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», σημαίας Τόγκο, με το οποίο τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν την τεράστια ποσότητα ηρωίνης, δύο τόνων και 319 κιλών, που εντοπίστηκε σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ισάριθμες αποθήκες στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Το πλοίο είναι τάνκερ, κατασκευής του 1963 και μέχρι σήμερα έχει αλλάξει πέντε ονόματα και έχει περάσει από ισάριθμα εφοπλιστικά χέρια. 

Το «NOOR ONE» έφθασε στο λιμάνι της Ελευσίνας δηλώνοντας μηχανική βλάβη. Από τον έλεγχο που του έγινε όμως διαπιστώθηκε αφενός ότι δεν παρουσίαζαν βλάβη οι μηχανές, αφετέρου ότι μετέφερε επιπλέον 18 τόνους πετρελαίου, χωρίς παραστατικά. Ο έλεγχος έκρυβε όμως και τη μεγαλύτερη έκπληξη. 

Μέσα στο πετρέλαιο τα μέλη του κυκλώματος είχαν ποντίσει με πεντάκιλα βάρη, τις αεροστεγείς συσκευασίες με τους περίπου δύο τόνους ηρωίνης. 

Το συμπέρασμα των λιμενικών είναι ότι το πλοίο είχε αγοραστεί πριν από 1,5 χρόνο, χωρίς να έχει κάνει άλλη μεταφορά, μόνο και μόνο για τη μεταφορά του μεγάλου φορτίου ηρωίνης.

Πάνω στο πλοίο συνεχίζουν τον έλεγχο ειδικά κλιμάκια του Λιμενικού, της Οικονομικής Αστυνομίας και μέλη της DEA.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.