.«Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος»

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας σε συνέδριο στην Πολωνία ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου. Στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις τουρκικές ιστοσελίδες, yeniduzen.com και gundemkibris.com, τη δήλωση αυτή έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός ύστερα από ένα συνέδριο στην Πολωνία στο οποίο συμμετείχε και υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους».

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό, απάντησε μέσω της Γενί Ντουζέν η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου. Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η Τ/κ αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος .

Μην ακούτε αυτά που λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια χώρα, γράφει, γιατί αν πει ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος, τότε θα τον ρωτήσουν τι κάνει εκεί. «Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη;», αναφέρει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.