.Τρίτο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης

Την τρίτη θέση κατέλαβε το Μουσείο της Ακρόπολης στη λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου που δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times. 

Η κορυφαία βρετανική εφημερίδα σε τετρασέλιδο αφιέρωμα της, με τίτλο «The World's 50 Best Museum», ζήτησε από ειδικούς να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους μουσεία σε όλο τον κόσμο. Πρώτο βγήκε το μουσείο Σμιθσονιαν στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό Μουσείου στο Λονδίνο. 

Κάτω από κάθε επιλεγμένο μουσείο υπάρχει και μια μικρή επεξήγηση. Για το μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα γράφει: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο", όπου ο μεγ...περισσότερα »

.Φυτά «αναστήθηκαν» μετά από 400 χρόνια κάτω από τους πάγους

Φυτά που είχαν παγώσει πριν από 400 περίπου χρόνια, στη διάρκεια της λεγόμενης «Μικρής Εποχής των Πάγων» (1550-1850), «ξύπνησαν» και άρχισαν να βλασταίνουν και να ανθοφορούν ξανά. 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η αναπάντεχη «ανάσταση» δείχνει με ποιο τρόπο τα φυτικά οικοσυστήματα του πλανήτη έχουν καταφέρει να ανακάμψουν τόσες φορές μετά από τις διαδοχικές εποχές των παγετώνων. 

Οι Καναδοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, με επικεφαλής την Κάθριν Λα Φαρζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC και τ...περισσότερα »

.Το πολύ Facebook χωρίζει ζευγάρια

Το Facebook κάνει καλό στην κοινωνική ζωή, αλλά όχι κατ' ανάγκη και στην ερωτική. Η υπερβολική χρήση του κοινωνικού δικτύου μπορεί να κάνει σοβαρή -έως ανεπανόρθωτη- ζημιά στις σχέσεις μερικών ζευγαριών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. 

Η μελέτη δείχνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μεν φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν, όμως παράλληλα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά για μια σχέση ή ένα γάμο. 

 έρευνα έδειξε ότι όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών... περισσότερα »

.Ο δήμος Τρίπολης θα παράγει βιοντίζελ από τηγανέλαια

Ο δήμος Τρίπολης οργανώνεται και προχωρά στην παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια μέσω ειδικής επεξεργασίας, που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη, για τα οχήματά του, με στόχο τη μείωση των δαπανών του. 

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφασή του, να προχωρήσει ο δήμος στον εξοπλισμό για την παραγωγή καυσίμου που θα καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ έμμεσα ενθαρρύνει τους αγρότες της περιοχής στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στόχος του δήμου πέραν της υποχρέωσης προς την Κοινοτ...περισσότερα »

.Σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας ή ακόμη και διάσπασης του ΠΑΣΟΚ

Σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας η ακόμη και διάσπασης του ΠΑΣΟΚτροφοδότησε η ξαφνικη αποχώρηση της αριστερής πρωτοβουλίας απο το κόμμα σε συνδυασμό με μια υφερπουσα γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα για την συγκατοικηση με την Νέα Δημοκρατία.
Στην Ιπποκρατους δεν έχουν αποκωδικοποιησει το μήνυμα που έστειλε με την παρέμβαση του ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς δεν έχουν καταλάβει εάν έγινε για λόγους εντυπώσεων η για να υπενθυμίσει ότι είναι παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή και παρακολουθεί απο κοντά τις εξελίξεις στο κόμμα.

Κι αυτό διότι όπως εξηγούν συνομιλητές του Ευάγγελου Βενιζέλου ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλησε όλες τις προηγούμενες ημέρες να σχολιάσει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όμως επεδίωξε να στείλει μια προειδοποίηση για θέμα που αφορά καθαρά το κόμμα όπως αυτό της αποχώρησης Παναγιωτακοπουλου και Αριστερής Πρωτοβουλίας απο το κόμμα.

Οσοι γνωρίζουν τον Γ. Παπανδρέου ξέρουν πολύ καλά ότι δεν διατηρεί ιδιαίτερες πολιτικές σχέσεις με την ομάδα Παναγιωτακοπουλου. Θεωρούν λοιπόν ότι με την παρέμβαση του επεδίωξε πρωτίστως να δημιουργήσει κλίμα και να εκμεταλλευθεί το μούδιασμα που υπάρχει στο κόμμα μετά τον συνεταιρισμό με την Νέα δημοκρατία.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός ότι ενθαρρύνουν τον Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει είτε την επανακάμψη του στο κόμμα είτε την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. «Πρόεδρε αν κατέβεις θα πάρεις μεγαλύτερο ποσοστό απο τον Βενιζελο» του λένε παλια στελέχη της πρώην προεδρικής φρουράς που ασφυκτικημ στο σημερινό βενιζελικο ΠΑΣΟΚ που εναγκαλιζεται με την Νέα Δημοκρατία.

ΣΕ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και πολλά στελέχη της κίνησης των 75 που διαπιστώνουν ότι όχι μόνο βρίσκονται στο παρασκήνιο των εξελίξεων αλλά και ότι στελέχη στα οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν για την μετά Βενιζέλου εποχή, όπως π.χ η Φωφη Γεννηματα έχουν τραβήξει τον δικό τους δρόμο...

.Μπ. Ομπάμα: Πηγή έμπνευσης ο Μαντέλα

"Να αντλήσει έμπνευση" από τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, κάλεσε τη νεολαία της Νότιας Αφρικής ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Αναλογιστείτε αυτά τα 27 έτη του εγκλεισμού στη φυλακή. Αναλογιστείτε τα δεινά, αυτή τη σύγκρουση που βίωσε, λόγω της απομάκρυνσης από την οικογένεια και από τους φίλους του. 

Θα υπήρξαν, ασφαλώς, οι μαύρες στιγμές της κορυφαίας δοκιμασίας για την πίστη του Μαντέλα στον άνθρωπο"  κι όμως, ο Μαντέλα δεν υπέστειλε, ποτέ, τη σημαία του αγώνα του, τόνισε ο Ομπάμα στην ομιλία του για τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, στην πανεπιστημιούπολη του ιστορικού Σοβέτο.

.Σ. Μπερλουσκόνι: Θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη

Την επιθυμία του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ιταλική πολιτική σκηνή, εξέφρασε ο μεγιστάνας του Τύπου και ηγέτης της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης RAI.

«Το σημερινό σχήμα, ο Λαός της Ελευθερίας (PdL) θα συνεχίσει να υφίσταται, ως συμμαχία των δυνάμεων  της κεντροδεξιάς. 

Το κόμμα μου θα ονομασθεί και πάλι Φόρτσα Ιτάλια και φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, διαμηνύοντας έτσι ότι αψηφά τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων σε βάρος του.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάληξη της δίκης για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ, ο Μπερλουσκόνι είπε πως η καταδίκη του «θυμίζει το θέατρο του παραλόγου», αφού «γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να  υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση. Και αυτό συνέβη και με την κατηγορία για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία».

.Συνελήφθησαν οκτώ οδηγοί ταξί για «παρεμβάσεις» στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή

Οκτώ οδηγοί ταξί συνελήφθησαν στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς σύμφωνα με την αστυνομία είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.

Έπειτα από εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε ταξί, διαπιστώθηκε ότι επτά από τους συλληφθέντες οδηγούς με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις, δύο οδηγοί είχαν τοποθετήσει και ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό. 

Επιπλέον, στην κατοχή δύο εξ' αυτών βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

.Με νόμο-εξπρές εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

Λύνεται ο γόρδιος δεσμός των μονιμοποιήσεων που ταλαιπωρεί το Δημόσιο μέσω προσωρινών δικαστικών διαταγών.

Με νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις.

Με την προώθηση της ρύθμισης την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου εκτιμάται -σύμφωνα με την Καθημερινή- ότι θα οδηγήσει στην άμεση αποχώρηση 6.000 συμβασιούχων, ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 αποχωρήσεων έως το τέλος του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες βάση για το νομοσχέδιο θα είναι ο νόμος που είχε ετοιμάσει ο κ. Ρουπακιώτης.

.Μειώσεις μισθών ως 20% στον ιδιωτικό τομέα

Στον «αέρα» βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τη βούλα του υπουργείου Εργασίας, καθώς καταργείται η πενθήμερη εργασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε όσους επαγγελματικούς χώρους δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση και έχει λήξει η μετενέργεια. 

Η αρχή, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις. 

Σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες (η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012) οι νεοπροσλαμβανόμενοι «στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία».

Δηλαδή, με απλά λόγια, τους λέει «εφαρμόστε ατομικές συμβάσεις με εξαήμερο και αμοιβή τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, οι μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις έως 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορεί να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

.«Δείξτε μετριοπάθεια στην κρίση σας για την αποχώρηση»

Την προειδοποίηση προς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να δείξουν μετριοπάθεια στις κρίσεις τους για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, επειδή «καραδοκεί ο κίνδυνος μιας μίζερης εσωστρέφειας», διατύπωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης. 

Πρόσθεσε ότι απέφυγε να μιλήσει δημόσια όλες αυτές τις μέρες, αλλά εξ υπαρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του στον Φώτη Κουβέλη. «Πήραμε την απόφαση σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και λάθος αφορμή. Μέσα από αυτή τη διαφωνία ενισχύθηκε η συναισθηματική μας φιλία 40 χρόνων» σημείωσε χειροκροτούμενος.

Ο κ. Λυκούδης επισήμανε ότι στις εκτιμήσεις των στελεχών τού κόμματος κυριαρχεί από τη μια, η ελαφρότητα «από το ωσαννά πήγαμε στο σταύρωσον» είπε χαρακτηριστικά και από την άλλη το ότι «πέσαμε στο κενό». 

«Χρειάζεται μέτρο» τόνισε και ζήτησε να επικρατήσει η κοινή λογική της Ανανεωτικής Αριστεράς, που είναι διαχρονική. Σημείωσε, δε, πως δεν υπάρχει έτοιμος δρόμος, ενώ δήλωσε ότι δεν φοβάται αποχωρήσεις και διάσπαση.

Το λόγο στη συνεδρίαση πήρε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι έγιναν αρκετά σημαντικά πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, γεγονός που παραδέχθηκε, όπως είπε, και ο νυν υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, και υποστήριξε ότι η προτεραιότητα της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να είναι ο «αριστερός μεταρρυθμισμός».

.Βορίδης: Για την κρίση ευθύνονται οι επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου

Μεγάλες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το πρωί του Σαββάτου.
Ο Μάκης Βορίδης, κατηγόρησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ως υπεύθυνο για την κρίση που ζει σήμερα η Ελλάδα.
«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιδράσει επισήμως, ωστόσο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, επιτέθηκε στον Μάκη Βορίδη, μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντάς τον «νοσταλγό του χουντικού παρελθόντος του» και απέδωσε τα όσα είπε για τον Α. Παπανδρέου στο γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης.
«Ο Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Α. Παπανδρέου. 

Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά. όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.