.ΚΟΛΛΙΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «Ζωγράφου Αύριο»

Γεννήθηκα στην Δάφνη Καλαβρύτων του Ν.Αχαϊας στις 26-07-1965,είμαι παντρεμένος με την Φωτεινή Πουλάκη και έχουμε αποκτήσει μια κόρη. Μένω στο Δήμο Ζωγράφου (Άνω Ιλίσια) με την οικογένειά μου.Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών ,Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο τμήμα ελέγχου των επιχορηγήσεων προς τις δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας , σε συνεργασία με την Δ/νση Οικονομικών Ο.Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ.Από τα μαθητικά μου χρόνια συμμετείχα ενεργά σε συλλόγους (Πολιτιστικούς Αθλητικούς) , φορείς κοινωνικού προβληματισμού και πολιτικές νεολαίες. Ειδικός συνεργάτης του Υφ. Ανδρέα Φούρα σ...περισσότερα »

.Ο Καζάκος εδωσε το λόγο του και δεν θα κατέβει υποψήφιος!

Χθες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ψευδής πρόσκληση δήθεν φίλων της ΔΑΔΑ με την οποίαν καλούν τον Πρόεδρό της τον τέως Δήμαρχο κ. Γιάννη Καζάκο, να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος και να αγνοήσει τον προταθέντα από την γεν. Συνέλευση της ΔΑΔΑ ως Δήμαρχο κ. Παν. Αγγελόπουλο.

Εδώ αναγνωρίζουμε τον δράστη των ψευδών ειδήσεων, των διαστρεβλωτικών πληροφοριών, των παραπλανητικών μέσω SMSπου εστέλλοντο προεκλογικά εις βάρος της παράταξής μας ΔΑΔΑ. 
Είχαν φθάσει στο σημείο να διαδίδουν μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ότι ματαιώνονται ομιλίες του Δημάρχου Καζάκου είτε ότι αυτός μπήκε σε νοσοκομείο είτε ότι διάφορα στελέχη μας δήθεν εγκατέλειψαν τον προεκλογικό αγώνα.

Καταλαβαίνουμε ότι αντιλαμβάνονται την ανταπόκριση που έχει ο κ. Παν. Αγγελόπουλος στον Λαό του Ζωγράφου και άρχισαν νωρίς τα ίδια.
Ας μην ανησυχούν.
Η παράταξη της ΔΑΔΑ και ειδικά ο Γιάννης ο Καζάκος, όταν δίδουν το λόγο τους δεν τον γυρίζουν πίσω. Και ότι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει ο κ. Αγγελόπουλος μέχρι τώρα είναι σωστές και έχουν την αποδοχή όλων των πραγματικών στελεχών και μελών της ΔΑΔΑ.
Εμείς κοιτάμε και προχωρούμε μπροστά στο ΜΕΛΛΟΝ.

Πίσω κοιτάνε αυτοί που δεν έχουν μέλλον.

.Ανοιχτές πληγές

Αδιαμφισβήτητη είναι η σοβαρότητα της κρίσης που παρατείνεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων και των επιπτώσεων που έχει αυτή στο πρόγραμμα σπουδών. Μόνο που το συγκεκριμένο πρόβλημα, εκτός από περιστασιακό, είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα πολλά και γνωστά που όχι μόνο ανέχεται αλλά και προκαλεί το πανεπιστημιακό κατεστημένο.

Προσπάθειες ανατροπής της ισχύουσας κατάστασης έχουν γίνει. Απόδειξη οι νομοθετικές παρεμβάσεις των τελευταίων τριών χρόνων που είχαν ως στόχο να θεραπεύσουν διαχρονικές δυσλειτουργίες του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, πλην όμως προσέκρουσαν στα διάφορα «κεκτημένα», που τόσο το καθηγητικό όσο και το φοιτητικό-κομματικό κατεστημένο προστατεύουν με κάθε τρόπο.

Είναι θλιβερή η πραγματικότητα την οποία κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα του «Εθνους». Εξαίρετοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι επιλέγουν να εργαστούν σε ξένα πανεπιστήμια όπου βρίσκουν καλύτερες αποδοχές, αλλά κυρίως καλύτερες συνθήκες εργασίας, οι συχνές φοιτητικές κινητοποιήσεις εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, 

οι «συναλλαγές» καθηγητών και φοιτητών έχουν καταντήσει θεσμός, οι φοιτητικές παρατάξεις υπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες και μόνο, και οι «αιώνιοι φοιτητές» αποτελούν μόνιμο και αξεπέραστο πρόβλημα.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, κάθε άλλο παρά ξενίζει καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και τη συμμετοχή σε άλλα προγράμματα προεπιλέγονται από τους καθηγητές με καθαρά κομματικά κριτήρια στις περισσότερες περιπτώσεις. 

Είναι κι αυτή μία από τις παραμέτρους των συναλλαγών ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές, για τις οποίες και οι δύο πλευρές μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνονται.

Αλλά τέτοια συναισθήματα δεν έχουν, φυσικά, θέση σε ανθρώπους που συστηματικά και ενσυνείδητα υπονομεύουν το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Και όχι μόνο αυτό

.Ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 27.948 ατόμων σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

Δημοσιεύθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) η δεύτερη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, για την πρόσληψη ακόμη 27.948 ατόμων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δημόσιους φορείς της χώρας για χρονικό διάστημα 5 μηνών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης 

ξεκινά στις 13/11/2013 και λήγει στις 20/11/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

.Συζητήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης «κοινά αποδεκτής λύσης» για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να γίνει δυνατή η ψήφιση της σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή.

 Σήμερα, αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που ήγειρε μεγάλες αντιρρήσεις στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

 «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε  να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο. Με αυτό το πλαίσιο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη συναντήθηκε με  εκπροσώπους  της ΝΔ ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση».

 Η συζήτηση χαρακτηρίζεται «ουσιαστική», ενώ θα υπάρξει και συνέχεια. 

.«Ελπίζω να χρησιμοποιούν, μεταξύ τους, τους ψυχιάτρους στον ΣΥΡΙΖΑ»

O πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος σχολίασε τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου και κυρίως τα γεγονότα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ανέβει στα κάγκελα και πρόσθεσε: «Όταν έχεις μια κυρία από τη Βουλή που όχι μόνο σκαρφαλώνει αλλά κάθεται πάνω στα κάγκελα που είναι και μυτερά», είπε ο κ. Πάγκαλος στο Βήμα FM, αναφερόμενος στην Ραχήλ Μακρή χωρίς όμως να την κατονομάσει.

«Και η άλλη κυρία φωνάζει βοήθεια...», συνέχισε ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία επίσης δεν κατονόμασε και συνέχισε «καμιά δεκαριά μικρά παιδιά που τους έχουν γυρισμένη την πλάτη».

«Δεν ξέρω τι ήτανε, δεν μπορώ να κάνω ψυχανάλυση», είπε ο πρώην υπουργός και με αιχμηρό τρόπο παρατήρησε σχολιάζοντας σχετικές αναφορές: «Ελπίζω να χρησιμοποιούν μεταξύ τους, τους ψυχιάτρους στον ΣΥΡΙΖΑ...».

Με αφορμή την κοινή συμμετοχή της κυρίας Κωνσταντοπούλου και της κυρίας Μακρή στη διαμαρτυρία έξω από την ΕΡΤ ο κ. Πάγκαλος μίλησε για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα όπως δείχνουν πολλές δημοσκοπήσεις», είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Ως πρώτο κόμμα θα πάρει την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης. 

Χρειάζεται 151. Πού θα τους βρει τους 151; Ακόμη και στην τρελή εποχή μας αποκλείεται να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή. Με το ΚΚΕ αποκλείεται. Με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το βράδυ των εκλογών εγώ θα έχω καταργήσει όλους τους νόμους του μνημονίου».

Με αυτή τη συλλογιστική ο κ. Πάγκαλος είπε ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μετεκλογικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αν και σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ «αν έχει λήξει το μνημόνιο μπορεί να ξεφουσκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο γρήγορα φούσκωσε μπορεί να ξεφουσκώσει...».

. Το «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζει το Μαξίμου

Πολιτικός συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά και τα προειδοποιητικά «πυρά» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Γκόγκα και ο Μ. Κασσή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσπαθεί να «χτίσει» σχεδόν από την αρχή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έγινε ξεκάθαρο πως με την συγκεκριμένη μορφή που είχε ήταν πολύ δύσκολο να στηριχτεί κοινοβουλευτικά.

Το «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου, που βλέπει να εξανεμίζεται σιγά-σιγά η κυβερνητική πλειοψηφία. Μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ για τους χειρισμούς για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση στάθηκε για ακόμη μία φορά αφορμή για να μειωθεί και άλλο η κυβερνητική πλειοψηφία… 

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και έφερε στην επιφάνεια τη μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης συνασπισμού.

Τον Σεπτέμβριο αποσοβήθηκε στο παραπέντε η διαγραφή της κ. Τζάκρη όμως ποτέ δε σταμάτησε να εναντιώνεται στην τακτική της κυβέρνησης. Όλοι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ. Και έτσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι 155 βουλευτές της συμπολίτευσης έγιναν 154…

Πλέον, πριν από τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες και διαπραγματεύσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με φόντο το ενιαίο μέτωπο αντιδράσεων στο φόρο ακινήτων. Και το πρόβλημα δεν σταματά στην κ. Τζάκρη και τους κ.κ. Γκόγκα και Κασσή. Την Κυριακή οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Μωραΐτης έδωσαν μεν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά ήταν φανερό ότι το έκαναν πολλές πολιτικές ενστάσεις.

Ενστάσεις που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρεί πλέον ότι δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει ορισμένους βουλευτές της, οι οποίοι χρόνια στηρίζουν επιλογές που τους δυσαρεστούν, με κομματικά στελέχη της να θεωρούν ότι σε κομβικές ψηφοφορίες, όπως π.χ. για τον φόρο ακινήτων, μπορεί να καταγραφούν και άλλες διαρροές.

Το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται σοβαρά για το μέλλον της συγκυβέρνησης, ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέχει τις διαβεβαιώσεις ότι ελέγχει το κοινοβουλευτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ.

.Σε εξέλιξη η ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ανεργία των νέων

Ξεκίνησε πριν από λίγο η διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η διάσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου περίπου στις 19:00, ώρα Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Παρίσι, συνοδεύεται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα και συμμετείχε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο πρώτο μέρος της διάσκεψης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Είκοσι τέσσερις ηγέτες, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, απάντησαν στην πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ και βρίσκονται σήμερα στο Παρίσι. Μεταξύ των απόντων είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στόχος της σημερινής διάσκεψης είναι ο συντονισμός των κρατών μελών για την όσο πιο αποτελεσματική, άμεση, απορρόφηση των κεφαλαίων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και αυτό μέσα στην ερχόμενη διετία 2014- 2015. Κατά τις εκτιμήσεις της γαλλικής Προεδρίας τα κεφάλαια αυτό θα μπορούσαν να φθάσουν συνολικά τα 40- 45 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat του περασμένου Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 5,5 εκατ. ανέργους κάτω των 25 ετών, εκ των οποίων 3,5 εκατ. στις χώρες της ευρωζώνης.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην ευρωζώνη είναι 24,1% με την Ελλάδα και την Ισπανία να έχουν τα πρωτεία, καθώς και οι δύο ξεπερνούν το όριο του 55% (Ελλάδα 57,3 Ισπανία 56,5).

.«Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος»

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας σε συνέδριο στην Πολωνία ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου. Στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις τουρκικές ιστοσελίδες, yeniduzen.com και gundemkibris.com, τη δήλωση αυτή έκανε ο τούρκος πρωθυπουργός ύστερα από ένα συνέδριο στην Πολωνία στο οποίο συμμετείχε και υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους».

Στον Τούρκο Πρωθυπουργό, απάντησε μέσω της Γενί Ντουζέν η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου. Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η Τ/κ αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος .

Μην ακούτε αυτά που λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια χώρα, γράφει, γιατί αν πει ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος, τότε θα τον ρωτήσουν τι κάνει εκεί. «Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη;», αναφέρει.

.«Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντληθεί από την οικονομική ύφεση»

Τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ανέπτυξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με παρέμβασή του σήμερα το απόγευμα στη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε κατ’ αρχάς την «εξάντληση» της ελληνικής κοινωνίας από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που έχει φθάσει την ανεργία των νέων «στα απαράδεκτα επίπεδα του 59%, ενώ η γενική ανεργία βρίσκεται στο 27%».

«Διαφορετικά κράτη-μέλη έχουν διαφορετικά επίπεδα ανεργίας των νέων, για διαφορετικούς λόγους» είπε ο πρωθυπουργός για να τονίσει ότι «χρειαζόμαστε όμως κοινή δράση».

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους γενικούς άξονες των νέων πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την εργασία. 
Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «πανέτοιμη» για την ολοκληρωμένη εφαρμογή των δύο βασικών προγραμμάτων για τους νέους που απαιτεί η Ευρώπη και που τιτλοφορούνται 
«Πρωτοβουλία για τους Νέους» και «Εγγυήσεις για τη Νεολαία». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογής και των δύο προγραμμάτων, από τον Ιανουάριο του 2014.

Όσον αφορά το νομοθετικό τομέα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο θεσμό της «μαθητείας», μέσω του οποίου συνδέεται η υποχρεωτική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα δυαδικό σύστημα με το οποίο ενισχύονται οι δεσμοί ανάμεσα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική εμπειρία, τόνισε.

Σχετικά με την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε στη συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών που έχουν αναγνωρισθεί για την επιτυχία τους, όπως της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

«Θέτουμε σε εφαρμογή θεσμικά εργαλεία για την έγκαιρη διάγνωση των τάσεων στην αγορά εργασίας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να εκτιμήσουμε μελλοντικά προβλήματα σε πολύ πρώιμο στάδιο», εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε πρόσφατα την εθνική στρατηγική για «το Επιχειρησιακό Πλάνο Απασχόλησης» που επίσης απαιτεί η Ευρώπη για την αύξηση των θέσεων εργασίας. Με τη συνεργασία δε της Task Force, ξεκίνησε ήδη η υλοποίηση του πλάνου αυτού, ενώ παράλληλα προστέθηκαν και νέα εργαλεία όπως η «Κοινωφελής Εργασία» και τα προγράμματα «Voucher». 

«Πέρα όμως και πάνω από τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις και τις αναγκαίες κυκλικές πρωτοβουλίες», είπε ο πρωθυπουργός, «χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να μαλακώσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης στους νέους ανθρώπους». 

«Αυτό προϋποθέτει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα οδηγήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο στις προσεχείς δεκαετίες», τόνισε ο κ. Σαμαράς ενώ κατέληξε με την αισιοδοξία ότι «το 2014 πρέπει να είναι η χρονιά της ανάκαμψης για την ευρωπαϊκή οικονομία που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία των νέων οριστικά».

.Κίνδυνο εμφυλίου στην Ελλάδα βλέπουν οι New York Times

Μεγάλη αστάθεια στην Ελλάδα βλέπουν οι New York Times, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο, εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times, τον δημοσιογράφο της Καθημερινής, Νίκο Κωνσταντάρα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσή Αυγής οδηγούν τη χώρα σε πολιτική αστάθεια και εθνικό διχασμό, ενώ γίνεται λόγος για έναν νέο εμφύλιο ύστερα από δεκαετίες.

«Οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις τρέφονται από την τωρινή μιζέρια και βασίζονται σε βαθιές ιστορικές ρίζες διχασμού», επισημαίνεται στο άρθρο.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη των πολιτών με υποσχέσεις πως θα επαναφέρουν όλα όσα έχουν χαθεί στα χρόνια της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων. Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη. 

Αυτό ίσως να προκαλέσει εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, αλλά παράλληλα θα έχουν ως αποτέλεσμα και ένα αποτέλεσμα το οποίο οδηγεί σε μεγαλύτερο κατακερματισμό, διαίρεση και αστάθεια», αναφέρουν οι NYT. 

Όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο, με τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς να ενισχύονται και να ετοιμάζονται για σύγκρουση και με το Κέντρο να αγωνιά να διατηρηθεί, μπορεί να δούμε αυτό το οποίο μας φαινόταν απίθανο μέχρι πρόσφατα: Ένα νέο εμφύλιο πόλεμο μετά από δεκαετίες ειρήνης και προόδου. 

Αν και μια στροφή στην πολιτική βία δεν είναι επικείμενη, το σκηνικό είναι στημένο με τέτοιο τρόπο, που πολλά εξαρτώνται από το τι θα διαλέξουν να κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν τα όπλα, καταλήγουν οι NYT.

.Τριγμοί στην κυβέρνηση από το νέο «αντάρτικο» για την φορολόγηση στα ακίνητα

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο 24ωρα από την καταψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης  και ήδη καταγράφονται νέοι «τριγμοί» στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Αιτία είναι το νέο «αντάρτικο» που στήνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το νέο φόρο στα ακίνητα.
Σήμερα το πρωί τα προειδοποιητικά «πυρά» τους εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Γκόγκας και ο Μ.Κασσής.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ.Γκόγκας υποστήριξε ότι «αν δεν γίνουν αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, το ν/σ του ενιαίου φόρου ακινήτων δεν πρόκειται να ψηφιστεί».

Από την πλευρά του ο κ.Κασσής, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξέφρασε την πρόθεση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν δεν υπάρξουν αλλαγές.

«Εγώ δεν εξουσιοδοτώ κανέναν, ούτε τον κ. Στουρνάρα, να φέρει αυτό το νομοσχέδιο ξανά στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Κασσής, ο οποίος χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο έκτρωμα.

«Οι ενστάσεις μας είχαν διατυπωθεί και όχι μόνο από μένα, αλλά από πάρα πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Κασσής, επαναλαμβάνοντας ότι στον ενιαίο φόρο ακινήτων πρέπει να εφαρμοστεί η αναλογικότητα, να φορολογηθούν, δηλαδή, οι πολίτες, σύμφωνα με την περιουσία την οποία έχουν.

Επί της ουσίας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να ανατρέψει όλο το σημερινό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την φορολόγηση των ακινήτων.

Της κίνησης αυτής είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ενστάσεις και έντονες διαφωνίες από μεγάλη μερίδα βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους έχουν προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, δεν θα περάσει ο νόμος από τη Βουλή

.«Δεν θέλουμε πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά οικονομική χωρίς λάθη»

Στις διεθνείς και εγχώριες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδο από την κρίση αναφέρθηκε εκτενώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του ως κεντρικός ομιλητής στο δείπνο του διήμερου συνεδρίου του «Capital+Vision 2013» που διοργανώνει το Ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα: «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη. 

Διδάγματα από την ύφεση», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Βενιζέλος αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα αποτελέσματα που έχουν επέλθει από τις θυσίες των πολιτών, σημείωσε ό... περισσότερα »

.Επί τάπητος πλειστηριασμοί και δημοσιονομικό κενό

Διπλό ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με αντικείμενο την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Το μεσημέρι τρόικα και οικονομικό επιτελείο θα εξετάσουν το θέμα των πλειστηριασμών- στη σύσκεψη  θα συμμετέχει και η Τράπεζα της Ελλάδας- ενώ το απόγευμα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στο υπουργείο για να συζητήσουν το θέμα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Καθημερινή», επέρριπτε χθες ευθύνες στην τρόικα για καθυστέρηση αναφέροντας πως υπάρχει διχογνωμία και μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών που επιτείνει τις όποιες δυσκολίες.

Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει προσέγγιση των δύο πλευρών ενόψει και του Eurogroup της Πέμπτης αλλά για τις προοπτικές επιστροφής της τρόικας μετά τη συνεδρίαση. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν διαμήνυσε πως εάν υπάρχουν προοπτικές ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το δημοσιονομικό κενό το αργότερο έως τις 22 Νοεμβρίου, θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup, αλλιώς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον και η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Στελέχη της τρόικας εκτιμούν πάντως πως το πιο πιθανό είναι η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό να ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβριο ενώ δεν θεωρούν πως η Ελλάδα θα απασχολήσει ιδιαίτερα το Eurogroup της Πέμπτης. Στο πλαίσιο αυτό ανέφεραν πως αν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει λόγος επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.  

Σε εκκρεμότητα παραμένει πάντως και η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν προγραμματισμένη για χθες και αναβλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω απουσίας επίσημου σχεδίου για το μέλλον των Αμυντικών Συστημάτων. 

Οι αρχικές διαρροές περί εμπλοκής στο θέμα του Δημοσίου διαψεύστηκαν και σύμφωνα με πηγές στην ΕΕ το ραντεβού θεωρήθηκε άνευ αντικειμένου καθώς δεν υπάρχει επίσημο σχέδιο για τα ΕΑΣ και στο θέμα των συμβασιούχων δεν υπάρχουν ακόμα απτά αποτελέσματα.  

.Σήμερα η δεύτερη συνάντηση κορυφής για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη

Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετέχει στη δεύτερη συνάντηση κορυφής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων της Ευρώπης, συνέχεια της πρώτης που είχε γίνει τον Ιούλιο στο Βερολίνο. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι υπουργοί εργασίας, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, η διάσκεψη «θα παραμείνει στους άξονες που καθορίστηκαν στο Βερολίνο και δεν υπάρχει πρόθεση να προστεθούν νέα προγράμματα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ότι έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα μέσα και έχει επιβεβαιωθεί η πολιτική βούληση όλων, για την επίτευξη των στόχων μέσα στην επόμενη διετία».

Στο Βερολίνο, οι Ευρωπαίοι είχαν αποφασίσει να συντονίσουν μια ολόκληρη «πανοπλία μέτρων» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων Ευρωπαίων που είναι άνεργοι και που ανέρχονται στα έξι εκατομμύρια.

Ανάμεσα στα μέτρα, ήταν ένα πρώτο πακέτο των 6 δισ. ετησίως για τη διετία 2014 -2015, ήτοι 12 εκατ. ευρώ. Φέρει την ονομασία «Πρωτοβουλία για τη νεότητα» και αφορά της περιοχές που υποφέρουν ιδιαίτερα σε 13 χώρες.

Τα κράτη - μέλη έχουν κληθεί να υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εθνικά σχέδια Απασχόλησης πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, για να μπορέσουν να επωφεληθούν από το 2014.

Η Γαλλία ελπίζει να απορροφήσει από το ταμείο αυτό το 10%, ήτοι 600 εκατ. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προβλέπει να προσθέσει από μέρους της, μέσω ειδικού προγράμματος για την ευρωπαϊκή νεολαία, 6 δισ. ετησίως έως και το 2015, ενώ παρόμοια δέσμευση με 6 - 7 δισ. ετησίως για την τριετία, έχει και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο. Συνολικά επομένως γύρω στα 40 δισ. προβλέπεται να δοθούν για την απασχόληση της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Στο επίκεντρο όλης αυτής της δραστηριοποίησης είναι η αρχή της «Εγγύησης για τη νεότητα» που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο μεγάλος στόχος, μέσω της Εγγύησης αυτής, είναι να μην παραμείνει κανένας νέος περισσότερο από τέσσερις μήνες άνεργος, χωρίς να του έχει γίνει καμία πρόταση απασχόλησης ή εκπαίδευσης.

Το μέτρο αυτό υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο στις 22 Απριλίου 2013 και προβλέπει την υποχρέωση κάθε κράτους - μέλους να προτείνει μια απασχόληση, ή εκπαίδευση ή ένα stage, σε κάθε νέο κάτω των 25 ετών που τελείωσε τις σπουδές ή ένα συμβόλαιο εργασίας.

Για την ώρα η αρχή αυτή έχει τεθεί σε εφαρμογή σε δύο μόνο χώρες, την Αυστρία και τη Φινλανδία.

Tα κράτη - μέλη είναι επίσης υποχρεωμένα να παρουσιάσουν στις Βρυξέλλες πριν από το τέλος του έτους, τα σχέδια υλοποίησης της εν λόγω Εγγύησης τα οποία θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.