.Πάταξη της φοροδιαφυγής

Γνωστό είναι, επανειλημμένως έχει δηλωθεί από τα πιο επίσημα χείλη σ' αυτήν τη χώρα και συχνά - πυκνά υπογραμμίζεται από κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς: η πάταξη της φοροδιαφυγής ή έστω ο περιορισμός της θα συμβάλει στη θεαματική βελτίωση της δημοσιονομικής πραγματικότητας της χώρας και θα απαλλάξει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους από βάρη που αδίκως εξαναγκάζονται να σηκώσουν. 

Αυτην την φορά η ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλο, ήρθε να προσθέσει κάτι που είναι μοιραίο να συμβαίνει: πως όσο ο φοροελεγκτι... περισσότερα »

.Τέλος στο επικυρωμένο αντίγραφο

Τέλος, επιτέλους, στο επικυρωμένο αντίγραφο, μία από τις χιλιάδες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που όχι μόνο δεν διασφάλιζαν ουσιαστικά την εγκυρότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων, αλλά συντηρούσαν μία ολόκληρη αντιπαραγωγική διαδικασία.

Όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εφεξής οι απλές φωτοτυπίες αντικαθιστούν τα επικυρωμένα αντίγραφα στις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων.
Τα επικυρωμένα αντίγραφα ανάλωναν τους εξής πόρους και εργατοώρες:
  • 50 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων σε ΚΕΠ και αστυνομικά τμήματα
  • 3 λεπτά ο μέσος χρόνος για την κάθε επικύρωση
  • 2,5 εκατομμύρια εργατοώρες
  • 312.500 εργάσιμες ημέρες
  • 1.420 υπάλληλοι με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση

Στο πλαίσιο αυτό καταργούνται επίσης η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών των εταιρειών ΑΕ και ΕΠΕ καθώς και των τροποποιήσεων των καταστατικών τους σε ΦΕΚ και καταργείται η υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου, όσον αφορά στον τομέα των κρατικών προμηθειών.

.Μεταξύ μέσων όρων και υψηλών στόχων

Του Ηλία Σιακαντάρη 
Σαν καλοφουσκωμένο τόπι που χοροπηδά στον αφρό μιας δίνης, η Ευρώπη αντιστάθηκε στο κύμα πτώσης που είχε τυλίξει από τη Δευτέρα τις διεθνείς αγορές. Τον «αέρα» έδωσαν (ακόμα) περισσότερες θετικές ανακοινώσεις: Η Ισπανία μίλησε για την ταχύτερη ανάπτυξη σε τρίμηνο εδώ και έξι χρόνια (άλμα-ρεκόρ όμως έκανε και το επιτόκιο για νέες ισπανικές επιχειρήσεις). 

Η εντυπωσιακή βελτίωση της «τιτλώδους» αφήγησης σε μια ακόμα ταλαιπωρημένη χώρα επιβεβαιώνει, προς το παρόν, ότι οι ευρωπαϊκές αρχές κατάφεραν επιτέλους να βρουν βηματισμό με τα πολλαπλά μέτωπα: Εχουν γίνει απο... περισσότερα »

.Παρέμβαση του Γ. Προβόπουλου για τα «κόκκινα» δάνεια και για «χαλαρά κριτήρια» τραπεζικών χορηγήσεων

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί συστηματικά το ζήτημα των προβληματικών δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ. 
 Όπως ανέφερε, η συσσώρευση των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων, τα οποία έχουν φθάσει πλέον το 30%, είναι μία από τις αιτίες για την περιορισμένη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες. 

Προέβλεψε μάλιστα ότι βραχυπρόθεσμα οι δυνατότητες για αύξηση των χορηγήσεων (πιστωτική επέκταση) θα παραμείνουν περιορισμένες. Σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς, τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας με τα θαλασσοδάνεια που είχε χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε με έμφαση ότι «οι συνθήκες της άπλετης και ενίοτε ελαστικής τραπεζικής χρηματοδότησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθούν».


Διαβεβαίωσε ότι σήμερα το τραπεζικό σύστημα, μετά την ανακεφαλαιοποίησή του και παρόλο που από το 2009 έως το 2012 έχασε καταθέσεις 90 δισ. ευρώ, «πατάει πλέον σε στέρεες βάσεις», συμπληρώνοντας ότι σε κανέναν άλλο κλάδο δεν έχει σημειωθεί τέτοιας κλίμακας αναδιάρθρωση.

.«Η Ελλάδα δοκιμάστηκε όπως δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ καμιά χώρα της ΕΕ»

«H Ελλάδα μετά από έξι χρόνια περνάει σε φάση ανάπτυξης. Είμαι υπερήφανος που η χώρα μου στέκεται ξανά στα πόδια της» δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και ευχαρίστησε τους λαούς της Ευρώπης για τη στήριξή τους. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πορεία οικονομικής εξυγίανσης της χώρας και μίλησε και για τα λάθη του πρώτου προγράμματος που διορθώθηκαν στη συνέχεια, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. «Η Ελλάδα δοκιμάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα... περισσότερα 

.«Οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις εκλογές»

«Εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα παιδιά τους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συνέχισε δε λέγοντας ότι «τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει να παραμείνουν μέρος της Ευρώπης. 
Τα δύσκολα είναι παρελθόν, είμαστε κοντά στην ανάκαμψη. Η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, δεν προσφέρει λύση, ακροβατεί μεταξύ συγ... περισσότερα »

.«Υπονομεύει την εθνική προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση»

Σφοδρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για «υπονόμευση» της «εθνικής προσπάθειας εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση», με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του κόμματος «και τη γενικότερη στάση της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «όλη αυτή η ακατάσχετη πολιτική νευρικότητα δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο μιας "εφόδου" που δεν πετυχαίνει, το αδιέξοδο μιας δήθεν εναλλακτικής στρατηγικής, που όταν την ψελλίζουν φαίνεται πόσο επιπόλαια, αντιφατική, ανεπαρκής και επικίνδυνη είναι».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «μέσα σε λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς ανακοινώσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις:

- Υπονομεύουν ανοικτά την εθνική προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση, αμφισβητώντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, δηλαδή προσβάλλοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό και τις σκληρές θυσίες του.

- Υπονομεύουν και αμαυρώνουν την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας, που είναι μια πρόσθετη δυνατότητα να προβληθεί το πρόσωπο μιας θεσμικά ισότιμης χώρας- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Υπονομεύουν με παιδαριώδη επιχειρήματα τη στοιχειώδη συναίνεση που πρέπει να υπάρχει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που διεξάγονται σημαντικές διεθνείς επαφές.

- Υπονομεύουν την προσπάθεια ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, απειλώντας όλους τους ξένους και Έλληνες επενδυτές που μετέχουν σε νομοθετημένες διαδικασίες.

- Υπονομεύουν και επιβαρύνουν το δημόσιο κλίμα και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με την υστερική επανάληψη χυδαίων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών κατά πολιτικών προσώπων, κομμάτων και θεσμών, με την αίσθηση του ατιμώρητου "τσαμπουκά", που δεν είναι πλέον ζήτημα προσωπικής αισθητικής συγκεκριμένων ατόμων, αλλά ωμή πολιτική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

.Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία

Αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία Μανόλη Καραμολέγκου, αφού το θύμα βρίσκεται ελεύθερο στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας.

Σε καλή κατάσταση στην υγεία του ο επιχειρηματίας, ενώ παραδόθηκε στις αρχές ο ένας απαγωγέας.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας απήχθη χθες το βράδυ από τρία άτομα και οι απαγωγείς του ζήτησαν λύτρα 2 εκ. ευρώ.

Η απαγωγή σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε με το αυτοκίνητο του στο σπίτι του στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης. 

Στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Όσσας στη περιοχή του Γέρακα, πλεύρισαν το αυτοκίνητο και υποχρέωσαν τον 56ζρονο επιχειρηματία να σταματήσει. Ακολούθως, με την απειλή όπλων τον επιβίβασαν σε ένα από τα οχήματα, που χρησιμοποίησαν, και τον μετέφεραν στο σημείο, όπου τον κρατούσαν όμηρο, στην περιοχή των Μεσογείων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο δραστών της αρπαγής του επιχειρηματία. Ο απαγωγέας που παραδόθηκε ήταν αλλοδαπός και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε επαγγελματική σχέση με τον επιχειρηματία. Λίγη ώρα μετά την παράδοση του πρώτου απαγωγέα, συνελήφθη σε μπλόκο της αστυνομίας και δεύτερο άτομο, ενώ αναζητείται ακόμη ένα.

.Ελεύθερος ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Με εγγύηση-μαμούθ 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους, κρίθηκε ελεύθερος πριν λίγα λεπτά ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δέχτηκε το σκεπτικό του ανακριτή και άφησε ελεύθερο τον επιχειρηματία.
Ύστερα από διάσκεψη πέντε ωρών, το δικαστικό συμβούλιο με πλειοψηφία δύο έναντι ενός αποδέχθηκε την πρόταση του ανακριτή της υπόθεσης, Γιώργου Ανδρέαδη. 

Το συμβούλιο κλήθηκε να άρει τη διαφωνία, που είχε προκύψει ανάμεσα στον κ. Ανδρεάδη και την αρμόδια εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων.
Το μέλος του συμβουλίου, που μειοψήφησε, τάχθηκε με την άποψη της εισαγγελέως.

Για δικαίωση του Δημήτρη Κοντομηνά, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης


Για δικαίωση του πελάτη τους, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, να αφεθεί ο επιχειρηματίας ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας είπε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

.«Το σάπιο πολιτικό προσωπικό αφού χρεοκόπησε τη χώρα τώρα ενδύεται τον μανδύα του σωτήρα»

Για πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, «όσοι μας έριξαν στα βράχια υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού μας κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνια της τρόικας για να σώσουν τους εαυτούς τους» και πρόσθεσε ότι «το σάπιο πολιτικό προσωπικό που χρόνια μας κυβερνά, 

αφού χρεωκόπησε τη χώρα επιχείρησε να ενδυθεί το μανδύα του σωτήρα, υπηρέτησε με θρησκευτικό φανατισμό τα μνημόνια και την τρόικα, προχώρησε σε διαρθρωτιές αλλαγές που γύρισαν τη χώρα στη δεκαετία του '50, δημιούργησε στριατές ανεργων στο όνομα ότι δεν γινόταν αλλιώς, οτι δεν υπήρχε άλλος δρόμος».

Ανέφερε ακόμη ότι «έρχονται οι ίδιοι οι προστάτες και μας αποκαλύπτουν ότι όσα έγιναν στην Ελλάδα, είχαν στόχο όχι τη σωτηρία της οικονομίας, αλλά τη σωτηρία των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και των τραπεζών. Τα λέει η ίδια η Μέρκελ και ο Όλι Ρεν».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, ότι «θυσιάσαμε την Ελλάδα για να σωθούμε εμείς», απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή στο Ευρωκοινοβουλίο, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Μήπως αυτοί που κυβερνούσαν δεν τα γνώριζαν αυτά; Είχαν λάθος εντύπωση των πραγμάτων; Και τα γνώριζαν και τη σωστή εντύπωση είχαν και καταλάβαιναν παρά πολύ καλά τι τους λέγαμε. 

Είχαν καλύτερη εμπειρία στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους και στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Γιατί λοιπόν παραδόθηκαν χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης, καταδικάζοντας τη χώρα και τον λαό σε πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, που μας οδήγησαν στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης; Τις απαντήσεις στο ερώτημα τις βλέπουμε σήμερα να προβάλουν μπροστά μας με καταιγιστικό ρυθμό στα σκάνδαλα».

.Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Σε μία ακόμη προσπάθεια να ισχύσει στην πράξη ο αντικαπνιστικός νόμος, υπεγράφη εγκύκλιος για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, από την υφυπουργό Υγείας, Ζ. Μακρή.

Η εγκύκλιος που εστάλη σε όλα τα υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συναρμόδιους φορείς, αποτελεί «τη συνέχεια της υλοποίησης μιας σειράς νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που στοχεύουν στον έλεγχο του καπνίσματος, στην προστασία των ανηλίκων από τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού και στη θέσπιση όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία διαφόρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.