.Bloomberg: Απίθανη μια συμφωνία Ελλάδας – πιστωτών

*Μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές φαντάζει απίθανη, σχολιάζει σε σημερινό του άρθρο το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι όσο ο έλληνας πρωθυπουργός εμμένει στις «κόκκινες» γραμμές (χωρίς να τον νοιάζει το κόστος), λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.* 

«Το σίγουρο είναι ότι η πίεση που δέχεται η ελληνική πλευρά, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία, όλο και αυξάνεται», δηλώνουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase, Malcolm Barr και David Mackie. 

«Οι πιέσεις στη ρευστότητα της κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα- όλα αυτά συγκλίνου... περισσότερα »

.«Πόλεμος» στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ: Η Κομμουνιστική Τάση κατηγορεί την Πολιτική Γραμματεία για ατολμία, αμηχανία και σύγχυση

Το εσωκομματικό θερμόμετρο ανέβασε κατακόρυφα η Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην Πολιτική Γραμματεία με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τη συνεδρίασή της. 

Τη στιγμή που απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ μία αποφασιστική στάση, η Πολιτική Γραμματεία δείχνει εικόνα πολιτικής ατολμίας, αμηχανίας και σύγχυσης, τονίζει η Κομμουνιστική Τάση, που σημειώνει ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνεδρίαση δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, παρά μόνο θολές και αφηρημένες εκκλήσεις. 

Ακόμη, ασκείται έντονη κριτική στην ηγεσία που «αρνείται να αποδεχθεί... περισσότερα »

.Για χρεοκοπία τον Ιούνιο προειδοποιεί το ΔΝΤ... Τον κώδωνα του κινδύνου για χρεoκοπία της Ελλάδας

Τον κώδωνα του κινδύνου για χρεoκοπία της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί άμεσα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποπληρώσει τη δόση προς το Ταμείο στις 5 Ιουνίου, κρούει σε εσωτερικό έγγραφό του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Paul Mason στο Channel 4. 

Το επίμαχο έγγραφο, το οποίο φέρει ημερομηνία 14 Μαΐου, δηλαδή της Πέμπτης, αναφέρει χαρακτηριστικά για τη δόση των 1,56 δισ. ευρώ ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρώσουν οι ελληνικές αρχές ολόκληρο το ποσό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους». ... περισσότερα »

.Τέσσερις άξονες για τη συμφωνία έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Τα τέσσερα σημεία τα οποία αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την κυβέρνηση ώστε να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους ανέλυσε την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός, 

Αλέξης Τσίπρας, εμφανιζόμενος αμετακίνητος στην κόκκινη γραμμή της περικοπής σε μισθούς και συντάξεις, απευθύνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης στον απόηχο του αναβρασμού και των αντιδράσεων στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

*Τα τέσσερα σημεία για τη συμφωνία* Ως βασικά σημεία για την επίτευξη της συμφωνίας ο Αλέξης ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.