.ΠΡΕΜΙΕΡΑ για την ”Πινακοθήκη των Ηλιθίων”...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στο κατάμεστο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, η πρεμιέρα του έργου του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων». Το έργο που ανέβηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου θα συνεχίσει τις παραστάσεις του έως τις 27 Ιουνίου 2013, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια κωμωδία σε τρεις πράξεις που πραγματεύεται ένα διαχρονικό ερώτημα: «αγάπη ή χρήμα;». Το έργο που πρωτοπαίχτηκε από το θίασο της Μαίρης Αρώνη και του Δημήτρη Χορν το 1945, ανεβαίνει με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, σε ευρηματική σκηνογραφία της Μάρθας Φωκά, σε ευφάνταστες χορογραφίες και κίνηση της Χριστίνας Σουγιουλτζή, με τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου και τους φωτισμούς του Παναγιώτη Ψύχα.
Οι σπουδαστές του Εργαστηρίου εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους και καταχειροκροτήθηκαν, μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, από τους θεατές.
Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

.Η Κουμουνδούρου κοιτάζει προς την Αγίου Κωνσταντίνου

Ένα ιδιότυπο «φλερτ» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ σπάει η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον βλέπει εταίρους για την επόμενη μέρα και συνεργασίες για κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι κάλπες τον αναδείξουν πρώτο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναπτύξει ήδη μερική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, φαίνεται να κοιτάζει προς τη ΔΗΜΑΡ, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει η δυνατότητα για ευρύτερη συνεργασία αριστεράς, κεντροαριστεράς, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις από το ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, αν και η όποια συζήτηση είναι πρώιμη.

Πρώιμη θεωρούν ότι είναι η συζήτηση και με τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο περιμένουν να ξεκαθαρίσει η στάση που θα έχει το κόμμα στην αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Θ. Μαργαρίτης δήλωνε προ ημερών ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, ενώ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης τόνισε πως: «η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης στο θέμα της ΕΡΤ πολιτεύθηκαν με ευθύνη, αλλά η γραμμή για ‘’αλά καρτ' στήριξη έχει κοντά ποδάρια’’».

.Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:
Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
 
για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
 
για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
 
για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
 
για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013,
 

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

."Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ"

Στις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας που συνδέονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας με την Κοινοπραξία του αγωγού.

Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αθήνα, ωστόσο η τελική απόφαση για την κατασκευή του αγωγού αναμένεται την  Παρασκευή από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν που θα τροφοδοτήσει τον αγωγό.

 Όλα δείχνουν ότι η απόφαση θα είναι υπέρ του ΤΑΡ, ο οποίος θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική, ωστόσο επίσημη ενημέρωση δεν έχει δοθεί ακόμη. Ήδη πάντως ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκε το ανταγωνιστικό σχέδιο του αγωγού Ναμπούκο.

Από την πλευρά της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ο διευθύνων σύμβουλος Kjetil Tungland ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη συνεργασία και στάθηκε ιδιαίτερα στην υποστήριξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της Βουλής και των συναρμόδιων υπουργείων. 

Η συμφωνία, όπως επεσήμανε, αποτελεί τη σταθερή βάση για την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού, ενώ σημείωσε ότι προσβλέπει σε πολυετή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

.Αντ. Σαμαράς: Απάντηση στην κρίση οι επενδύσεις

Πρόσκληση στους Κινέζους να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, τα τρένα, τα λιμάνια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος εγκαινίασε, με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου COSCO Γουέι Τζιαφού τον νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο του Πειραιά.
   Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας ενώ ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
   
«Όποια και αν είναι η ένταση και η μορφή της κρίσης, η απάντηση είναι οι επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι με την ολοκλήρωση του ανατολικού τομέα του προβλήτα 3 επενδύθηκαν στην Ελλάδα 340 εκ. ευρώ.

   Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τη δυτική πλευρά, που αν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα επενδυθούν επιπλέον 224 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 200 κατά τα τρία χρόνια των κατασκευών. Σε πλήρη ανάπτυξη, το λιμάνι του Πειραιά θα αποκτήσει δυναμικότητα 7 εκ τόνων, η επένδυση θα φτάσει τα 500 εκ. ευρώ και οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 3.000.

Ο πρόεδρος της COSCO GROUP, captain Γουέι Τζιαφού μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας τον "πολύ καλό φίλο". Είπε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες για επενδύσεις στη χώρα μας και αποκάλυψε επίσης ότι  ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας που ακούει στο όνομα Huawei  σύντομα θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά για τη μεταφορά των προϊόντων της στα ίδιο πλαίσιο συμφωνίας που έχει γίνει και με τη  Hewlett-Packard.

.Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και των τροπολογιών, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία της ΕΕ για τη λήψη μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. 

Στο νομοσχέδιο περιέχονται  διατάξεις που αφορούν τη θεσμοθέτηση του μητρώου των τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η δάταξη βάζει τέλος στις καθυστερήσεις και στα εμπόδια στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, επιτρέποντας τη διασύνδεση των φορολογικών υπηρεσιών με τις τράπεζες. 

Προβλέπεται άμεση ανταπόκριση των τραπεζών στα αιτήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για την άρση του τραπεζικού και επαγγελματικού απορρήτου, καθώς και του απορρήτου των στοιχείων έναντι των δημοσίων αρχών και της αυτοματοποιημένης πρόσβασής τους σε αυτό.

.ΔΗΜΑΡ: Όπου συμφωνούμε θα ψηφίζουμε, όπου διαφωνούμε όχι

Η κατεύθυνση ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπου συμφωνεί και όπου διαφωνεί θα εκφράζει τις αντιρρήσεις της, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το τέλος της συνεδρίασης αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκειά της τέθηκαν όλες οι προτεραιότητες των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για το επόμενο διάστημα, καθώς και οι υπό εκκρεμότητα προτάσεις νόμου του κόμματος». 

Όπως εξηγούσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, θα επιμείνουν στην πρόταση για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και στην πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και αναμένουν την στάση του ΠΑΣΟΚ.

.Δύο χρυσά μετάλλια ο Καβελασβίλι στα 105κ.

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς αγώνες της Μερσίνης. Στην κατηγορία των 105κ., με την οποία έπεσε σήμερα η αυλαία, ο Δαυίδ Καβελασβίλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τόσο στο αρασέ όσο και στο ζετέ.

Στο αρασέ ο Ελληνας πρωταθλητής σήκωσε 173 κιλά και πήρε την πρώτη θέση χωρίς να χρειαστεί καν να πραγματοποιήσει την τελευταία του προσπάθεια, ενώ στο ζετέ έδωσε σκληρή μάχη με τον Σύρο Αχέντ Τζουγκέλι, τελικά όμως επικράτησε σηκώνοντας στην τρίτη του προσπάθεια 215 κιλά, ενώ ο αντίπαλός του δεν τα κατάφερε στα 216 και έμεινε δεύτερος με 213.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Ευστάθιος Στρουμπής, ο οποίος έχασε στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ.

Εξάλλου, η Άγη Κασούμη πρόσθεσε ακόμη μία διάκριση στο παλμαρέ της, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο πιστόλι 25μ.

.Π. Καψής: Στόχος να βγει, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, στον αέρα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση

Θέλουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αν είναι δυνατόν, να βγει στον αέρα η καινούργια δημόσια ραδιοτηλεόραση, δήλωσε μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Στόχος είναι να αποκτήσουμε μια καλή δημόσια τηλεόραση, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, να είναι χειραφετημένη από τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε, κυβέρνησης ή κομμάτων, και να πάρει τον δρόμο της» σημείωσε ο υφυπουργός. 

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες ως προς τον ακριβή χρόνο λειτουργίας του νέου φορέα, καθώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επαρκώς για το θέμα.

Είπε, τέλος, πως σύντομα θα είναι σε θέση να έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους και πως έχει παραλάβει σχέδιο για τη μορφή, που θα έχει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση από τον προκάτοχό του, αλλά η έκθεση της επιτροπής Αλιβιζάτου θα αποτελεί τη βάση για το σχέδιο της κυβέρνησης

.Η οικονομική κρίση ωθεί στις εξαρτησιογόνες ουσίες

Παγκόσμιο πρόβλημα έχει καταστεί η χρήση ναρκωτικών την τελευταία δεκαετία, ενώ η οικονομική κρίση επιτείνει το πρόβλημα καθώς η επιδείνωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, το άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν στην κατάχρηση αρχικά νόμιμων και στη συνέχεια παράνομων ουσιών και τελικά στην εξάρτηση.

"Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η αύξηση των χρηστών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο προσεχές μέλλον. Παρατηρούμε μια στροφή σε φτηνά ναρκωτικά λόγω ένδειας. Οι χρήστες δοκιμάζουν νέες φτηνές ουσίες και επιστρέφουν στην ενδοφλέβια χρήση, που είναι μεν πιο αποτελεσματική στην επίδραση της ουσίας, αλλά και πιο καταστροφική για τον χρήση.

Στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ κάθε βδομάδα δεχόμαστε 10-15 νέες αιτήσεις για ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αυξάνονται και ότι εμφανίζονται κάποιοι 'κρυμμένοι' χρήστες" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, νευρολόγος - ψυχίατρος Κωνσταντίνος Γαζγαλίδης.

Να σημειωθεί ότι στις 12 μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κάνουν θεραπεία 2.600 εξαρτημένοι και η αναμονή για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα, από 3,5 χρόνια που ήταν πριν από το 2010 στις μέρες μας έχει μειωθεί στις 40 ημέρες. 

 "Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, η θεραπεία είναι καλύτερη από τη μείωση της βλάβης και η μείωση της βλάβης είναι καλύτερη από το τίποτα" υπογραμμίζει ο κ. Γαζγαλίδης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.