.Οι χούλιγκαν της ασχήμιας

Το να βγούμε από την εθνική μας μιζέρια δεν είναι μόνο οικονομικό ζήτημα. Ενας σημαντικός ξένος που ειδικεύεται σε χώρες που περνούν κρίση επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα. Το πρώτο πράγμα που είπε, έπειτα από 2-3 μέρες, ήταν «κάντε κάτι για τη φοβερή αυτή ασχήμια με τα γκράφιτι και τα συνθήματα πάνω σε κάθε τοίχο, σε κάθε άγαλμα και δημόσιο κτίριο». Στα κυνικά νεοελληνικά αυτιά ακούγεται περίπου σαν αστείο. 

«Σιγά μωρέ, αυτό τον πείραξε;», είναι η στάνταρντ απάντηση, είμαι βέβαιος.
Και όμως, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε κάνει τεράστια διαφορά. Η ελληνική πρωτεύουσα προβάλλει μια εικόνα πολύ μεγάλης παρακμής. Θυμίζει φουτουριστικές ταινίες που δείχνουν πόλεις στα ύστατα στάδια φθοράς.

 Πέρα από την αισθητική όχληση, η ασχήμια αυτή δημιουργεί ένα γενικότερο κλίμα μιζέριας και μια αύρα αρνητισμού. Η βεβήλωση των αγαλμάτων και των ιστορικών κτιρίων, όμως, είναι που πραγματικά θα έπρεπε να προκαλεί οργή και κάποιου είδους αντίδραση από την ελληνική κοινωνία. Κάποια κακομαθημένα παιδιά, προϊόντα του νεοελληνικού νεοπλουτισμού και της εποχής της ευφορίας, θεωρούν –και δικαιολογημένα– ότι αυτή η κοινωνία δεν έχει κανένα κανόνα. 

Γράφουν λοιπόν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ιστορία του τόπου, την οποία κανείς προφανώς δεν φρόντισε να τους μάθει. Αμφιβάλλω αν όταν γράφουν με σπρέι πάνω στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ξέρουν ποιος είναι, εκτός από το ότι υπάρχει και ένα αεροδρόμιο με το όνομά του. Η καφρίλα, γιατί περί καφρίλας πρόκειται, έχει βέβαια ιδεολογικοποιηθεί με διάφορους μανδύες και θα συνεχισθεί όσο δεν υπάρχει αντίδραση.

Προσπάθειες γίνονται, και από τον Δήμο, και από Ιδρύματα και εθελοντές. Φαίνεται όμως πως οι χούλιγκαν της ασχήμιας και της βίας δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ετσι φτάνουμε στο σημείο να κρύβονται αγάλματα σε αποθήκες, όπως συνέβαινε όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην πόλη. Λαμαρίνες προστατεύουν ιστορικά κτίρια, όπως της Ακαδημίας, και η μάχη του σβησίματος κερδίζεται για λίγες ώρες για να ξαναχαθεί τα ξημερώματα.

Θα καταλάβουμε, άραγε, κάποτε πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόβλημα; Είναι ένα από τα πολλά δείγματα για το πού μπορεί να φτάσει μία χώρα όταν η κοινωνία και οι ταγοί της δίνουν επί δεκαετίες την αίσθηση πως όλα επιτρέπονται.
Σκεπτόμουν τη σύγκριση ανάμεσα στο νέο στολίδι της Αθήνας, το σύμπλεγμα Νιάρχου, και το πολύ παλιό της, το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ. Το ένα προβάλλει μια εικόνα εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. 

Το άλλο συμβολίζει τις πιο αρνητικές πτυχές της παρακμής μας, αλλά και την ανικανότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας να προστατεύσει τον εαυτό της και να κάνει τα αυτονόητα.

Το ΕΜΠ έβγαλε γενιές Ελλήνων που έκτισαν και ξανάκτισαν τη χώρα. Σήμερα φιλοξενεί όσους θέλουν έτσι απλά να την γκρεμίσουν, για τον χαβαλέ του πράγματος. 

Και το χειρότερο; Το πρώτο πράγμα που θα ακούσεις σε μια συζήτηση για το Πάρκο Νιάρχου είναι: «Ε, καλά, άσε να το πάρει το κράτος και θα δεις με τι θα μοιάζει». Η μιζέρια, ο κυνισμός και η αδράνεια έχουν πέσει μέσα σε ένα μπλέντερ και έχουν φτιάξει ένα τέλμα που μας καθηλώνει. Και μας ρουφάει, όλο και πιο κάτω. Πρέπει, επιτέλους, να αντιδράσουμε. 

.«Καραμανλική χειρ»;

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ή «Βαγγέλας» για τους μάγκες πέριξ της Βουλής, ότι θα γινόταν πρωτοσέλιδο στην Αυγή, Τέτοια… τιμή για τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που του επεφύλασσε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ποιος να το περιμένει. «Plan B στη Νέα Δημοκρατία» γράφουν με αφορμή την ηχηρή επανεμφάνιση του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος έκανε φύλλο και φτερό το κόμμα του.
Τι σύμπτωση. Μετά από 8 μήνες αφωνίας ο Μεϊμαράκης επανεμφανίστηκε με βόμβες κατά της ηγεσίας του κόμματός του και της στρατηγικής που ακολουθεί, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι στη γωνία με αφορμή την υπόθεση Βαρουφάκη, αλλά και η ΝΔ έχει ξυπνήσει από το λήθαργο και κάνει πραγματική αντιπολίτευση. Σύμπτωση που η ΝΔ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και ο Τσίπρας το μόνο που κάνει είναι τακτικισμούς με τον εκλογικό νόμο ενώ η χώρα διαλύεται.
Ε, κάποιος έπρεπε να κόψει τα φτερά του Κυριάκου και να δώσει φτερά στον Αλέξη. Ποιος άλλος καλύτερος από τον Βαγγέλα, ποια άλλη καλύτερη «χειρ» από την καραμανλική δεν θα έσπειρε διχόνοιες στη Νέα Δημοκρατία;
Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει παράπονα που δεν τον έχει καλέσει ο Μητσοτάκης. Αυτά τα παράπονα μοιάζουν με ό,τι κάνουν τα μικρά παιδάκια όταν δεν τους παίρνεις γλειφιτζούρι. Αλλά τη μεγαλύτερη σημασία έχουν όσα λέει για τη στρατηγική του κόμματος.
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είναι ενοχλημένος που κάποιοι «τολμούν» να κάνουν αντιπολίτευση στη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας. Και ζητά «εθνική συνεννόηση» προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα της χώρας. Μόνο σύμπραξη της ΝΔ με τον Τσίπρα και τον Καμμένο δε ζήτησε ευθέως.
Αφού τονίζει ότι είναι κοντά στην ηγεσία και στρατιώτης του κόμματος (που να μην ήταν κιόλας) εμφανίζεται να είναι αντίθετος και στην στρατηγική της ΝΔ να επιτίθεται στην κυβέρνηση για το «σχέδιο Χ» του Βαρουφάκη. Διαφωνεί δηλαδή με το να κάνουν επίθεση στην κυβέρνηση γιατί μια ομάδα «ημίτρελων» σκέφτονταν έστω όλα τα παλαβά που περιελάμβανε το σχέδιο Β του πρώην υπουργού Οικονομικών;
 Οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν Plan B, τονίζει ο Βαγγέλας και δείχνει να είναι πλήρως αντίθετος και στην ερώτηση των βουλευτών για τα όσα συνέβησαν το «βρώμικο 2015» αλλά και στη γενικότερη τακτική της Συγγρού να «σηκώνει» ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό.
Εκεί που δίνει τα ρέστα του ο κ. Μεϊμαράκης, και γνωρίζει την αποθέωση της Αυγής και των λοιπών αριστερών δυνάμεων είναι ότι διαφωνεί με τη γραμμή της δομικής αντιπολίτευσης και του "Παραιτηθείτε", και υποστηρίζει ότι, για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται "εθνική συνεννόηση" στα βασικά ζητήματα, καθώς επίσης και ότι η στρατηγική του "Παραιτηθείτε" και των εκλογών αναπαράγει την κρίση και επιτρέπει στον Τσίπρα να διατηρεί τη θέση του.
Δικαίωμα του ιδίου αλλά και όσων τον έβαλαν να τα πει αυτά, να εκθέτουν τις απόψεις τους και να έχουν αντίθετη γνώμη για τη στρατηγική της ΝΔ. Κανείς δε νομιμοποίησε την άποψη, όμως, είναι φανερό ότι στην παρούσα χρονική στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης παίζει το ρόλο της ασπίδας της κυβέρνησης. Ούτε… υπουργός του Τσίπρα δεν θα έβγαινε τόσο υποστηρικτικά σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται κολλημένη στον τοίχο λόγω οικονομικής κατάστασης και Βαρουφάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης, άξιο στέλεχος της καραμανλικής πλευράς, ανοίγει μια ομπρέλα στον κ. Τσίπρα απέναντι στην ομοβροντία ερωτήσεων βουλευτών της ΝΔ για σειρά θεμάτων και την ώρα που γίνεται μεγάλη κουβέντα για το «κόλπο» με τον εκλογικό νόμο.
Ε, λοιπόν αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει. Υπονομευτές η ΝΔ δεν μπορεί να αντέξει τώρα που χρειάζεται μια εναλλακτική λύση η χώρα πριν διαλυθεί εντελώς. Ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Καραμανλής, που ενδεχομένως να γνώριζε την κίνηση του Βαγγέλα, παίζουν ξανά το χαρτί της συνεννόησης με ποιον; Με τον Τσίπρα και τον Καμμένο; Να λείπουν όλα αυτά. Μόνη λύση για τη χώρα είναι να φύγει η καταστροφική κυβέρνηση, μέση λύση δεν υπάρχει.
Φαίνεται, όμως, ότι τα… ραντεβού στην Ερμιόνη τις άγιες ημέρες του Πάσχα βρίσκουν τώρα πρόσφορο έδαφος. Στην όμορφη αυτή παραθεριστική πόλη, κάποιων τα μυαλά πήραν αέρα και βάζουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για διάσπαση της ΝΔ. Δεν εξηγείται αλλιώς να κόβεις τη φόρα ενός κόμματος που τώρα βρίσκει τον βηματισμό της.
Και στο κάτω – κάτω, είναι αθλιότητα να δίνει ο ιδεολογικός αντίπαλος ανάσα ζωής στον χειρότερο πρωθυπουργό της ελληνικής ιστορίας. Όμως, είναι γνωστό ότι η καραμανλική πτέρυγα, βοηθούμενη των καραμανλικών εξαπτέρυγων της κυβέρνησης, θέλει εθνική συνεννόηση δήθεν προκειμένου να έχει το ρόλο της, αλλιώς δεν υπάρχει.
Όμως, τελικά, με πολιορκητικό κριό τον «οξύθυμο Βαγγέλα» μήπως μπαίνουν οι βάσεις για διάσπαση της ΝΔ και διαιώνιση της κυριαρχίας του Τσίπρα ο οποίος με τον εκλογικό νόμο αφενός διατηρείται στο παιχνίδι και αφετέρου κόβει δύναμη από την αντιπολίτευση; Για σκεφτείτε το: Ενωμένη η ΝΔ με απλή αναλογική δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, πόσο μάλλον διασπασμένη.

Άξιοι. Αφού ξεκίνησαν τα πρωτοσέλιδα και οι ύμνοι από την «Αυγή» τι άλλο έμεινε; Στον ανασχηματισμό να πάρουν πόστα και τα «γαλάζια» μπουμπούκια.

.«Τσίπρα... αγάπη μου»!!!

Ωραία τα είπαμε για το πραξικόπημα του... «Γιάνη Παττακού». Μάθαμε λεπτομέρειες, ήρθε και ο μπάρμπα – Σαμ από το Τέξας, ο αποτυχημένος γιος του σπουδαίου οικονομολόγου και μας τα αποκάλυψε όλα.
Το τι σχεδίαζαν αυτοί οι τύποι με την εντολή του Τσίπρα είναι πλέον γνωστό. Τώρα αν και ο πρωθυπουργός της χώρας είναι, όπως έλεγε και ο Κίτσος Τεγόπουλος «ένοχος ή βλαξ» αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Πιθανότατα ο Τσίπρας, όταν οι απίθανοι «πραξικοπηματίες» συνωμοτούσαν σε κάποιο... ψυγείο, να κοιμόταν. Γιατί να... διάβαζε μάλλον απίθανο είναι, δεν το 'χει το σπορ, εκτός κι αν είναι κανένα βιβλίο για τον Τσάβες.
Το «πραξικόπημα» δεν έγινε, Βενεζουέλα δε γίναμε και ο Τσίπρας δεν έβγαλε μουστάκι σαν του Μαδούρο, τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Όμως, υπάρχει ένα ερώτημα που κανείς δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο ελληνικός λαός θα δεχόταν αυτήν την... δημοκρατική εκτροπή; Θα αποδεχόταν π.χ. να βγουν τα τανκς και να φυλάνε τα ΑΤΜ; Θα δεχόταν την επιστροφή στη δραχμή και την πληρωμή με υποσχετικές; Θα δεχόταν επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα σχέδια που έκαναν στο θολωμένο τους μυαλό οι Συριζαίοι;
Η απάντηση είναι δύσκολη, όμως, οι έλληνες πολίτες απέδειξαν ουκ ολίγες φορές ότι πιθανότατα να δέχονταν το «πραξικόπημα». Πρώτη απόδειξη: Όταν ψήφισαν στο δημοψήφισμα το «όχι» αν και ουσιαστικά δεν ήξεραν γιατί ψήφιζαν. Σαν το κοπάδι πήγαν και προσκύνησαν στην ουτοπία που τους σέρβιρε ο Αλέξης.
Δεύτερη απόδειξη: Η ψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Έκαναν οι τύποι τη μεγαλύτερη πολιτική κωλοτούμπα του αιώνα, με κλειστές τράπεζες και με μια συμφωνία χειρότερη κι από εκείνη που οι πολίτες είπαν «όχι» και τι έγινε; Στις κάλπες έδωσαν στους Τσιπροκαμμένους την ευκαιρία να αποδιαλύσουν τη χώρα.
Τρίτη απόδειξη: Μήνες τώρα η κυβέρνηση κοροϊδεύει, φέρνει πολύ σκληρά μέτρα, έχει δουλέψει ασύστολα τους πολίτες, έρχονται φορολογικά σοκ, ενώ έχουν κοπεί οι συντάξεις και έχουν αυξηθεί οι φόροι και τι κάνει ο λαός; Υπομένει και διατηρεί τον Τσίπρα στην εξουσία αντί να τον «πλακώσει με τις κλωτσιές». Υπάρχουν άπειρες αποδείξεις ότι τελικά ο λαός, αν και ο Αλέξης συναινούσε στο σχέδιο Βαρουφάκη, θα το αποδεχόταν. Είναι ακόμη τόσο ευκολόπιστος με τον Τσίπρα που και «δημοκρατική χούντα» να του έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι μαζί του θα ήταν.
Θα έτρεχαν μερικοί να διαμαρτυρηθούν για τα τανκς αλλά ποιος θα τους άκουγε; Κανείς. Μήπως υπάρχει αστική τάξη να αμυνθεί στον λαϊκισμό;

Δυστυχώς, πρόκειται για μια διαπίστωση για τον ελληνικό λαό άκρως απογοητευτική κι επικίνδυνη. Αν ο Τσίπρας πέρυσι του μιλούσε για «επανάσταση» κατά του ευρωπαϊκού κατεστημένου, αλλά αυτή η «επανάσταση» ήταν απλά «αριστερή Χούντα» να είστε σίγουροι ότι θα έτρωγε το παραμύθι αμάσητο. 

Θες η έλλειψη παιδείας, θες η απουσία ιστορικής μνήμης, θες ότι ο Τσίπρας λέει όμορφα ψέματα ή θες γιατί η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς έχει κάνει πολύ δουλειά τα τελευταία 40 χρόνια; Η ουσία είναι ότι με τις επιλογές που έχει κάνει η πλειοψηφία του λαού μέχρι και κόκκινες σημαίες θα σήκωνε βλέποντας τον «ακομβίωτο στρατηγό» να κορδώνεται πάνω σε κανένα άρμα και τον Αλέξη να φοράει την τραγιάσκα του Τσε και να τα βάζει με τις αγορές και τους Ευρωπαίους.

.Παίρνει σάρκα... η «νέα διάπλοκη» του Τσίπρα

H εφημερίδα που δεν ανήκει στον Β. Μαρινάκη, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, μας αποκαλύπτει το σχέδιο του Μαρινάκη για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας. Ο Μαρινάκης μπαίνει δυναμικά στην τηλεόραση, μας λένε τα Παραπολιτικά, όχι ότι λένε και τίποτε καινούργιο, άλλωστε είχε γράψει το Antinews πριν μερικές ημέρες για τα σχέδια των επιχειρηματιών να πάρουν θέση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο και ότι το παιδί του Πειραιά ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για τηλεόραση. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αίτηση θα καταθέσει ο εν λόγω εφοπλιστής, είτε θα φαίνεται είτε όχι, ο Σκάι του Αλαφούζου, δηλαδή ο άσπονδος εχθρός του Μαρινάκη, ο Αντέννα και το Star του Βαρδινογιάννη. Αυτό περιμένουμε περισσότερο από ποτέ. Στη δίκη της Δευτέρας το κανάλι του Μαρινάκη να βγάλει τη δίκη της Τρίτης και το Star τη δίκη της Τετάρτης. Θα πέσει πολύ γέλιο.
Τη Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση και το Mega που κάνει αγώνα δρόμου για να μην κλείσει ενώ ακούγονται και άλλα ονόματα στην πιάτσα. Όπως για παράδειγμα, όπως σας είχαμε ενημερώσει, αυτό του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.
Αποκαλύπτουμε λοιπόν τώρα ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να έχει συμμαχήσει με άλλον μεγάλο επιχειρηματία και αν ακουστεί πιο είναι το δίδυμο θα γίνει πάταγος στην αγορά, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που βλέπουμε να γίνεται είναι ότι τουλάχιστον 7 ή 8 παίκτες θα θελήσουν να διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες, που μπορεί να είναι και πέντε στο τέλος. Και αυτή τη στιγμή παίζεται πολύ βρόμικο και πολύ σκληρό παρασκήνιο για το ποιος θα πάρει τις άδειες, αναλόγως βεβαίως με τις ορέξεις του μεγαλοκαναλάρχη Νίκου Παππά ο οποίος θα μοιράσει όπως αυτός θέλει. 
Είναι φανερό ότι διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στο οποίο κάποιοι παλιοί βαρόνοι των μίντια θα φύγουν και άλλοι θα έρθουν. Ποιοι θα είναι αυτοί; Θα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι; Θα είναι ελεγχόμενοι από το σύστημα Τσίπρα – Παππά ή όχι; Θα μοιράζονται τη διαφημιστική πίτα όπως θέλουν και ανάλογα με το… λιβανιστήρι στην κυβέρνηση;
Και το μεγάλο ερώτημα: Αν είναι να φύγει ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας ή οποιοσδήποτε άλλος και να έρθουν διαπλεκόμενοι εκβιαστές, ναρκέμποροι, φρουτέμποροι και λοιπά αποβράσματα της κοινωνίας τότε καλύτερα να μείνει το τοπίο όπως είναι.
Εξηγούμαστε. Δεν εννοούμε κανέναν από τους σεβάσμιους επιχειρηματίες που θα είναι μπροστά με τα ονόματά τους στην αίτηση που θα καταθέτουν. Αλλά μιλάμε για όλους τους «πισινούς» που δεν θα φαίνονται αλλά αυτοί θα κάνουν παιχνίδι, αυτοί θα στήνουν τα παιχνίδια, αυτοί θα στήσουν τη νέα διαπλοκή στην Ελλάδα.

Άντε στην υγειά μας και εις ανώτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τη διαφάνεια στη χώρα.

.ΑΥΤΗ είναι η Αριστερά!

Προς απανταχού της επικράτειας, ΣΥΡΙΖΑίους, τους «παπαγάλους» της προπαγάνδας του και τους εν γένει «συνοδοιπόρους» του… Είναι αλήθεια, ότι τα δεινά της Ελλάδας ΔΕΝ γεννήθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ήλθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ… 

Είναι επίσης αλήθεια, ότι για την ψευδο-«ανάπτυξη» με «παροχές» από δανεικά, που επικράτησε επί δεκαετίες ως το 2009, και που πληρώνουμε σήμερα, ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και οι κυβερνήσεις της ΝΔ (εν μέρει τουλάχιστον). Αλλά είναι επίσης αλήθεια, πως ήταν οι συνδικαλιστές και οι ακτιβιστές και οι βουλευτές της Αριστεράς συνολικά... περισσότερα »

.Εδώ ο κόσμος χάνεται…

Η Ευρώπη έζησε δυο γενιές χωρίς Πόλεμο και μια γενιά σχεδόν χωρίς εξωτερικό εχθρό… Είναι προφανές, ότι αυτό επηρέασε το πολιτικό της προσωπικό και την ποιότητα της Δημοκρατίας της. Αναδεικνύει πολιτικούς διαχειριστές, όχι πολιτικούς ηγέτες. Δηλαδή στελέχη που είναι έμπειρα και ικανά στην ίντριγκα, στις εσωτερικές ισορροπίες και στη δημαγωγία… 

Στη διαχείριση των υφισταμένων τους, στη διαχείριση των κυβερνητικών συνεταίρων τους και στη διαχείριση της κοινής γνώμης… Υπέταξαν την «πολιτική» στην «επικοινωνία». Και πολιτεύονταν με δημοσκοπήσεις και ατάκες, όχι με οράματα και προγράμματα. Δ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.