.Η τελευταία «κόκκινη γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο... βόθρο της Ευρώπης

Το καλό νέο είναι ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η Ελλάδα απομακρύνεται από την χρεοκοπία. Και αυτό είναι παρήγορο ότι την τελευταία στιγμή οι απίθανοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωθυπουργούς και υπουργούς κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο. 

Τι σημαίνει να γραφτείς στην ιστορία ως ο νέος Χαρίλαος Τρικούπης της χρεοκοπίας του 21ου αιώνα. Και φυσικά ο Τσίπρας κατάλαβε ότι αν οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ θα υπέγραφε την πολιτική θανατική του καταδίκη. Αυτά ως προς το καλό και μένει να επιβεβαιωθεί στο Eurogroup της Τετάρτης και τη Σύνοδο... περισσότερα »

.Τσίπρας, Γιούνκερ, Ντράγκι εκτάκτως στις Βρυξέλλες: Ολοι πάνω στη Λαγκάρντ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκ νέου αύριο Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο «παρά ένα» των κρίσιμων διαβουλεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου MNI, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην βελγική πρωτεύουσα αύριο προκειμένου να έχουν συνομιλίες.

 Εξάλλου, σύμφωνα με τις πηγές του MNI, στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των θεσμών, ήτοι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, η επικεφαλής της ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Οι πυρετώδεις διαβουλεύσε... περισσότερα »

.Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί εκ νέου, αύριο Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου το μεσημέρι να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ. 

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της φαίνεται να είναι κοντά πλέον και ήδη στην Αθήνα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλοι μετρούν αντίστροφα και εργάζονται για τις τελευταίες αλλά κρίσιμες διατυπώσεις στη συμφωνία,

 ενώ τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης, πρωτίστως το ελληνικό, θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την συμφωνία μέχρι την Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης... περισσότερα »

.Ανακούφιση μεν αλλά ο λογαριασμός ανέβηκε πολύ, ανέφερε ο Ε. Βενιζέλος για τη διαπραγμάτευση

«Η ανακούφιση, γιατί η χώρα αποφεύγει την καταστροφή με την οποία την απειλούσε η ίδια η κυβέρνηση της - πέντε χρόνια μετά το 2010- δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως φθάσαμε εδώ με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

 Το χαμένο πεντάμηνο ανεβάζει πάρα πολύ το λογαριασμό», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την κατ αρχήν συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους εταίρους. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να υπαχθεί σε υφεσιακά μέτρα και επαναλαμβάνει ότι «το mail Χαρδούβελη φαίνεται ως παιδική χαρά μπροστά στον κατάλογο μέτρων που συμφωνεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» Σχετι... περισσότερα »

.Δήλωση της Φώφης Γεννηματά, για τα 19 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Να δικαιωθεί η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί οι ιδέες του δικαιώθηκαν από την ιστορία και το έργο του αναγνωρίστηκε από την κοινωνία, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος.
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές μπροστά από την εποχή του, με τις ιδεολογικές του αναφορές και τις βασικές πολιτικές επιλογές του, που επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς εξέφρασε και ταυτίστηκε με την αγωνία των απλών καθημερινών ανθρώπων και δικαίωσε τις προσδοκίες τους.

«Έζησαν καλύτερες μέρες με ελευθερίες και δικαιώματα, με δημοκρατία, ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, εμπνεύσθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για την Ευρώπη των Λαών, για ένα ειρηνικό και πιο δίκαιο κόσμο» σημείωσε η κ. Γεννηματά και κατέληξε: 
«Για μας, την παράταξή του, το ΠΑΣΟΚ, η 23η Ιουνίου κάθε έτους είναι ημέρα τιμής στη μνήμη του ιδρυτή και μεγάλου ηγέτη μας. Είναι όμως και ημέρα περισυλλογής και ευθύνης για τη διαφύλαξη της πολιτικής παρακαταθήκης του».

.Πολύ χαμηλές οι βαθμολογίες στα Αρχαία, τη Φυσική και τα Μαθηματικά κατεύθυνσης

Πολύ χαμηλές βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Φυσική και τα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, κάτι που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων των σχολών, κυρίως των υψηλόβαθμων, σε όλα τα επιστημονικά πεδία. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση (ποσοστό 49,66%), ενώ μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20. Πολύ χαμηλές βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι μαθητές και στη Λογοτεχνία κατεύθυνσ... περισσότερα »

.Ποιοι θα πληρώσουν το λογαριασμό των 8 δισ. ευρώ

Ένα δυσβάσταχτο πακέτο που αγγίζει και διαπερνά ολόκληρη την κοινωνία αποτελεί πλέον τη βάση συζήτησης για τη συμφωνία Αθήνας - δανειστών. Τα μέτρα ύψους 7,9 δισ. ευρώ περιλαμβάνουν έναν βαρύ λογαριασμό που τελικά οδηγεί σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ συνοδεύεται από φόρους παντού. 

Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε χθες με μακροσκελές non paper πως η συμφωνία που πέτυχε δεν είναι μέρος του προγράμματός της, αλλά αποτελεί αποτέλεσμα συμβιβασμού με τους εταίρους. Υποστήριξε ότι είναι μια βιώσιμη πρόταση που ανακατανέμει τα βάρη ενώ αποτρέπει σκληρότερα μέτρα που απαίτησαν οι ...περισσότερα »

.ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ 48ΩΡΟ ΠΑΡΑ ΤΑ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

Ακόμα μία παράταση πήρε το ελληνικό δράμα καθώς η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής δεν κατέληξε σε συμφωνία ... και έτσι οι αποφάσεις μετατίθενται για το Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης. Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών σε 48 ώρες θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε.

 Οπως ξεκαθάρισαν χθες οι Ευρωπαίοι ηγέτες η όποια συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί πρωταρχικά από το ελληνικό κοινοβούλιο και κατόπιν από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. Οπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, τα «άγρια» μέτρα των οκτώ δισ. ευρώ, που δεσμεύεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, είναι απλά... περισσότερα »

.Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για το πακέτο Τσίπρα... έρχεται η μάχη της Βουλής

Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του κόμματός του θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας που πρέπει να περάσει από τη Βουλή το επώδυνο πακέτο μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ. Βασικό διαπραγματευτικό χαρτί του πρωθυπουργού θα είναι ότι στο πακέτο του δεν περιλαμβάνονται μέτρα για άμεσες μειώσεις των συντάξεων και των μισθών,

 ωστόσο οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος πυκνώνουν και ο χρόνος μειώνεται, αφού οι δανειστές ζήτησαν να περάσει άμεσα η συμφωνία από τη Βουλή. Πριν περάσει από τη Βουλή το πακέτο μέτρων θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.