. Βαθιά διχασμένη η Ευρωπαϊκή Ένωση


Βαθιά διχασμένη η Ε.Ε. δε κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι πολύ βαρύ καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι ούτε τον Δεκέμβριο σε μία νέα Σύνοδο θα έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των χωρών – μελών του σκληρού πυρήνα.

Η εκτίμηση, μάλιστα, αξιωματούχων της Ε.Ε. είναι ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να βοηθήσει σε μία ισορροπιστική λύση και ότι, ουσιαστικά, επιδιώκει την έξοδο της από την Ένωση. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η Κομισιόν ετοιμάζει εναλλακτικό προϋπολογισμό χωρίς τη Βρετανία. 

Το Βερολίνο, για πρώτη ίσως φορά, εμφανίζεται μουδιασμένο μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού που είχε ετοιμάσει ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, 
ότι «εάν η Ευρώπη χρειάζεται χρόνο για να συντάξει τον προϋπολογισμό, αυτό δεν είναι κακό καθώς το 2014 είναι αρκετά μακριά».

Με αυτά τα δεδομένα, και την Ευρώπη διχασμένη πλέον κάθετα, βαραίνει το κλίμα και για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος. 
Στην αυριανή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα υπολογιστεί σίγουρα το γεγονός ότι εκφράστηκαν διαφωνίες για αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για τις χώρες του Νότου, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα την Ελλάδα.

.Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τη Δευτέρα


Τον δικό του μηχανισμό συλλογής πληροφοριών από τις Βρυξέλλες, κυρίως όμως από το Βερολίνο έχει “στήσει” το ΠΑΣΟΚ, καθώς στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι δε μπορούν να βασιστούν στα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στον πρόεδρο του κόμματος. 

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει οι επιτελείς του Κινήματος την Ελλάδα συνεχίζει να απειλεί το τμήμα του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου που επιδιώκει την οριστική έξωσή της από την ΕΕ. 

“Στο Βερολίνο κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μείνουμε στο ευρώ” λένε χαρακτηριστικά ανώτερα κομματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό, “όσοι ενστερνίζονται αυτές τις θέσεις καθυστερούν τη λύση ή προωθούν τη μισή λύση, ώστε σύντομα να προκύψει αδιέξοδο”!
“Μισή λύση” για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι να δοθούν κάποια χρήματα χωρίς να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Σε αυτή την περίπτωση η οικονομία δε θα αντέξει, καθώς η ύφεση και η αβεβαιότητα θα υπονομεύσουν τις επενδύσεις και την επαναφορά των καταθέσεων στη “φυσική τους έδρα”.  
Σε μία τέτοια περίπτωση στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν και οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Οι οικονομικές μπορεί να φθάσουν μέχρι και την χρεοκοπία, εξ ου και τα συνεχή μηνύματα της κυβέρνησης στους εταίρους πως “η Ελλάδα δε θα πέσει μόνη της”!
Σε ότι αφορά στις πολιτικές, όμως, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα από την προφανή εκτίμηση της πτώσης της κυβέρνησης και των εκλογών. “Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να διαχειριστεί την κρίση” λένε χαρακτηριστικά κομματικά στελέχη.

.Για πολιτική ανικανότητα των ηγετών της ΕΕ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


 Για «πολιτική ανικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να δώσουν μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, ενώ για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζει: «Χαρακτηρίζεται από μια συνένοχη σιωπή στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη χώρα μας, και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, της ύφεσης, της φτώχειας και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας».

Σε χωριστή δήλωσή της η υπεύθυνη Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος, Ρένα Δούρου, σημειώνει ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ήταν «άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις» αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.
           
Η κ. Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό. 

Ότι δηλαδή δεν διαθέτει, όπως τόνισε, καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το συμφέρον της χώρας και εγκαταλείπει τις τύχες της στα χέρια άλλων χωρών και κυβερνήσεων, καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Δούρου.

."Ναυάγιο" στη Σύνοδο Κορυφής


Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία ολοκληρώθηκε, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης της περιόδου 2014-2020, 

"Είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στις αρχές του επόμενου έτους", είπε ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την ικανοποίησή της για τις συνομιλίες εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και αιτιολόγησε την αναστολή τους λέγοντας ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του εκτίμησε ότι παρά την αποτυχία της, η έκτακτη σύνοδος ήταν "χρήσιμη" και αποτέλεσε ένα "επιθυμητό βήμα για την επίτευξη συμφωνίας".

"Η συμφωνία που τέθηκε στο τραπέζι απλώς δεν ήταν αρκετά καλή. Δεν ήταν αρκετά καλή για τη Βρετανία αλλά ούτε και για τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία και τη Δανία", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

.Κλείνουν οι δήμοι της Αττικής


Οι δήμαρχοι της Αττικής ζητούν από το ανώτατο όργανο των αιρετών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, να σταματήσει τις «συμβολικές κινήσεις» και στο έκτακτο συνέδριό της στις 3 Δεκεμβρίου να αποφασίσει κλιμακούμενα κλεισίματα των δήμων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους, καθώς και συμμετοχή των κατοίκων στις κινητοποιήσεις. 

Τονίζουν ότι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων τώρα και στο μέλλον, ενώ ζητούν να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση στο Μνημόνιο και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την ίδια ώρα, οι δήμαρχοι Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας- Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, τις νέες περικοπές πόρων και την «επιτροπεία». 

Ξεκαθαρίζουν δε ότι δεν θα παραδώσουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ, ασφαλιστικά μέτρα κατά των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου για τη διαθεσιμότητα αποφάσισε να καταθέσει ο δήμος Πατρέων. 

Να αλλάξει νοοτροπία ή να παραιτηθεί καλεί τέλος τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με επιστολή του ο δήμαρχος Πειραιά. «Θέλω να πιστεύω ότι οι απειλές σας να αφήσετε απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, στους ΟΤΑ έχουν γίνει υπό το κλίμα είτε πανικού, είτε ελλιπούς ενημέρωσης. 

Διότι σε διαφορετική περίπτωση η πρόθεσή σας αυτή που στόχο έχει να τρομοκρατήσει εργαζομένους που δοκιμάζονται και η ζωή τους ανατρέπεται από τις αποφάσεις σας, είναι το λιγότερο άστοχη», αναφέρει ο Β. Μιχαλολιάκος.

.Τηλεδιάσκεψη του Εurogroup αύριο για την Ελλάδα


Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5.30 μμ (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τα θέματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε ότι «μπορεί κανείς να είναι σχετικά αισιόδοξος, καθώς δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο, αλλά κυρίως με τεχνικά προβλήματα».

 Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, ο οποίος σημείωσε ότι «η βούληση όλων να βρουν λύση είναι μεγάλη» συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχει ακόμη λίγη δουλειά να γίνει ως τη Δεύτερα».

.Σε αδιέξοδο οδηγείται η Σύνοδος Κορυφής


Προς την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014- 2020 οδηγούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, καθώς η κάθε χώρα υπερασπίζεται τα δικά της εθνικά συμφέροντα και οι διαφορές στους κόλπους της ΕΕ φαίνονται πολύ βαθιές.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αποφάσισαν, χθες τη νύχτα, να διακόψουν τις εργασίες τους ως σήμερα το μεσημέρι, για να εξετάσουν μια νέα πρόταση συμβιβασμού, που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

 Στη νέα πρότασή του, ο κ. Ρομπάι διατηρεί την αρχική του θέση για το ποσό των 972 δισ. ευρώ, αλλά τροποποιεί την κατανομή των πόρων.

 Μετά τις απειλές βέτο που εκτόξευσαν η Ιταλία και η Πορτογαλία, αλλά και λόγω της γκρίνιας των Γάλλων και των Ισπανών για τις περικοπές στην αγροτική πολιτική, ο κ. Ρομπάι προτείνει, τώρα, αύξηση των κοινοτικών πόρων για την πολιτική συνοχής κατά 10 δισ. ευρώ και αύξηση για την αγροτική πολιτική κατά 8 δισ. ευρώ.

 Ωστόσο, οι εννέα πλουσιότερες χώρες που συνεισφέρουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό, εξακολουθούν να αντιδρούν. Παρόλο που οι συνολικές δαπάνες δεν ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ- όπως οι ίδιες το ζήτησαν-, τώρα θέλουν ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδισμα στις δαπάνες του κοινοτικού προϋπολογισμού. 

Οι περισσότερες, με πρώτη τη Μ. Βρετανία, ζητούν περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στο πλευρό της Μ. Βρετανίας στέκονται η Ολλανδία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Η Γερμανία, από την πλευρά της, ζητά περαιτέρω περικοπές κατά 30 δισ. ευρώ.

 Εξάλλου, σημαντικό εμπόδιο στην όλη διαπραγμάτευση αποτελεί και η στάση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τη χώρα του να διαφυλάξει «τη βρετανική έκπτωση», που είχε κατοχυρώσει η Μάργκαρετ Θάτσερ, το 1984. 

«Τα περιθώρια ελιγμών του Κάμερον είναι τόσο στενά, που είναι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία» σχολίασε, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

 Όλα δείχνουν ότι, εκτός απροόπτου, η Σύνοδος οδηγείται σε αδιέξοδο. Σε αυτή την περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό θα μετατεθούν για τον Φεβρουάριο του 2013. Αυτό είχε προαναγγείλει, άλλωστε, από χθες και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, πριν ακόμα φτάσει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

.Ομολογιούχοι εισέβαλαν στα γραφεία της ΝΔ


Ομολογιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ και στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο της εισόδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απώλειες που είχαν εξαιτίας του "κουρέματος" των ελληνικών ομολόγων.

Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή απο τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τζιμάρα με το οποίο συζήτησαν σε καλό κλίμα για 45 λεπτά, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση και με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ωστόσο, μερίδα των συγκεντρωμένων προκάλεσε μικροζημιές και πέταξε αυγά στις φωτογραφίες των προέδρων του κόμματος που βρίσκονται στην είσοδο των γραφείων.

.Hλεκτρονικό έντυπο στις δημόσιες υπηρεσίες για καταγραφή των αναγκών τους


Hλεκτρονικό έντυπο θα αποστείλει, έως τη Δευτέρα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης κάνοντας έκκληση σε όλες τις υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ώστε- όπως είπε- να ακυρωθεί στη πράξη το μέτρο της διαθεσιμότητας. 

Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση σε όσους αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων και τονίζοντας ότι η πολιτεία δεν θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι μετατάξεις δεν θα γίνουν κάτω από πίεσες συμφερόντων, αλλά με αξιολογικό και αντικειμενικό τρόπο, το εγγυώμαι», είπε ο κ. Μανιτάκης, με την αφορμή σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

.Υπό έρευνα η υπόθεση για 200.000 συνταγές


Χιλιάδες συνταγές εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, παρόλο που φέρουν ημερομηνία έκδοσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου. 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες σε τυχαίο έλεγχο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έχει ζητηθεί 
και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

«Πιθανότατα να οφείλεται σε τεχνικό λάθος», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι 200.000 αυτές συνταγές, που προέρχονται από φαρμακεία απ' όλη την Ελλάδα, δεν θα πληρωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Για τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ, έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,(ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επισημαίνοντας ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «δεν θα επέτρεπε την εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών».
Ο κ. Αμπατζόγλου θα έχει σήμερα συνάντηση με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

.Ορίζεται η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Προχωρούν οι διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου «συντακτικού χαρακτήρα» του ΠΑΣΟΚ που έχει αποφασιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013, με την Ιπποκράτους να ορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΕΟΕΣ), στην οποία συμμετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι θεσμικές εκφράσεις της παράταξης τόσο στην κοινωνία όσο και στα κομματικά όργανα.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εγγυητής της κυβερνητικής, πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής σταθερότητας έχοντας συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που επιτρέπουν τώρα τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών αποφάσεων για την υπέρβαση της κρίσης. 

«Έχουμε υποστεί ήττα, σηκώνουμε ιστορικά βάρη και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων, αλλά φθάνουμε στη "στροφή"», τονίζουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι σε αυτές τις περιστάσεις υπάρχει μόνο μια λύση, η «φυγή προς τα εμπρός».

.Συνεχίζεται η μάχη για τον προϋπολογισμό της ΕΕ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για τον προϋπολογισμό κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, "καθώς υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις των μεν και των δε".
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι η νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό 2014-2020 που παρουσιάσθηκε χθες το βράδυ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δεν συνιστά ικανή πρόοδο ως προς το θέμα.
"Θεωρώ ότι δεν υπήρξε σε αυτό το στάδιο ικανή πρόοδος.

 Δεν είναι η ώρα να κάνουμε παιγνίδια, το θέμα δεν είναι να μεταφέρουμε χρήματα από ένα τομέα του προϋπολογισμού σε έναν άλλον. Πρέπει να περικόψουμε δαπάνες που δεν μπορούμε να αντέξουμε . Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας, αυτό πρέπει να συμβεί και εδώ", δήλωσε προσερχόμενος στις συνομιλίες της δεύτερης ημέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον τελεί υπό ασφυκτική πίεση στη χώρα του για να διαφυλάξει "τη βρετανική έκπτωση".
"Τα περιθώρια ελιγμών του κ. Κάμερον είναι τόσο στενά που είναι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία", δήλωσε τη νύκτα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, που έφθασαν λίγη ώρα πριν από τον Κάμερον, δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπως και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, που έφθασε λίγο αργότερα. 
Ο πρόεδρος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν αρκέσθηκε να δηλώσει ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει στον ορίζοντα συμφωνία ανάμεσα στους 27.

Περισσότερο αισιόδοξη η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε δήλωσε ότι η νέα πρόταση του βαν Ρομπάι αποτελεί καλή βάση διαπραγμάτευσης.

Στη νέα του πρόταση για τον προϋπολογισμό, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι διατηρεί την αρχική του θέση για το ποσόν των 972 δισεκατομμυρίων ευρώ, 1,01% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, τροποποιώντας την κατανομή των πόρων, σε μία προσπάθεια να αποσπάσει μία συμφωνία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.