.Με συμβόλαια… μελλοντικής εκπλήρωσης επιστρέφει ο Τσίπρας από την Μόσχα

*Με άδεια χέρια επιστρέφει ο Τσίπρας από την Μόσχα, αφού παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για Ρωσική οικονομική βοήθεια στο κομμάτι του χρέους αλλά και στο “καυτό” θέμα της άρσης του Ρωσικού εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.* 

Αυτό που “κέρδισε” ο Τσίπρας είναι κάποια *συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, *που έχουν κάνουν με τα οφέλη *μιας πιθανής συμμετοχή της Ελλάδας στον Τουρκικό Αγωγό φυσικού αερίου.* 
Μια πολιτική επιλογή όμως, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας αλλά και τους υπερατλαντ... περισσότερα »

.«Μπαίνουν σε ρεαλιστική βάση όλα τα κρίσιμα θέματα»... Το ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Β. Πούτιν

Όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Πούτιν, θέτουν σε ρεαλιστική βάση όλα τα κρίσιμα θέματα, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, 

αναφορικά με τα θέματα, μεταξύ άλλων, της αντιμετώπισης των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ και της σχέσης με το ΔΝΤ, των ρωσικών αντιμέτρων για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της ελληνικής συμμετοχής σε αγωγούς φυσικού αερίου. 

Ειδικότερα, σε σχόλιο που διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα και την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο Πούτιν, τον... περισσότερα »

.Η φράση του Τσίπρα στον Πούτιν που ανησύχησε την Ευρώπη

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε στο επίκεντρο των αμερικάνικων ΜΜΕ με πολλά από αυτά να αναλύουν το περιεχόμενο των δηλώσεων των δύο αντρών.

Οι NΥΤ αναφέρονται στο ταξίδι του Τσίπρα στη Ρωσία, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε μια δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Πούτιν.

Πρόκειται για τη δήλωση που έκανε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά» και σύμφωνα με τους NYT, η δήλωση αυτή ενίσχυσε τις ανησυχίες της Ευρώπης ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είναι «απόδειξη των ρωγμών που δημιουργούνται στην ευρωπαϊκή ενότητα σχετικά με την πολιτική του Κρεμλίνου στο θέμα της Ουκρανίας».

.«Η Ελλάδα δεν έθεσε αίτημα για οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία»

Δεν τέθηκε κανένα αίτημα για οικονομική βοήθεια από την ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Ρωσία προτίθεται να παρέχει οποιαδήποτε οικονομική διευκόλυνση προς την Ελλάδα.

«Η ελληνική πλευρά δεν έθεσε αίτημα για οποιαδήποτε βοήθεια, συζητήσαμε θέματα συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας και στο πλαίσιο των έργων στον τομέα της ενέργειας μπορούν να προκύψουν τέτοιες καταστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

«Αν θα υπάρχει ένα μεγάλο έργο που θα προσφέρει κέρδη στην Ελλάδα αυτό σημαίνει πως από αυτά τα κέρδη θα μπορούν να καλυφθούν κάποιες αποπληρωμές. Αυτό δεν είναι οικονομική βοήθεια», διευκρίνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο κ. Πούτιν εξέφρασε το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για επενδύσεις σε υποδομές, ενέργεια και λιμάνια, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις δηλώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε αυτούς τους διαγωνισμούς. «Ελπίζουμε», είπε ο ρώσος πρόεδρος, «ότι αν συμμετάσχουν ρωσικές εταιρείες στους διαγωνισμούς, δεν θα είναι σε χειρότερη θέση από άλλες εταιρείες». 

.Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης.... «Δεν είμαστε αποικία χρέους, είμαστε χώρα με δικαίωμα

«Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης να γυρνάει στις χώρες και να ζητάει βοήθεια. Η κρίση είναι ευρωπαϊκή και όχι ελληνική. Έχουμε ευθύνη μαζί με τους εταίρους μας να δώσουμε τη λύση γιατί το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. 

Είμαστε μία χώρα κυρίαρχη και θέλουμε να αξιοποιούμε τη δυναμική μας. Στη Ρωσία έχουμε έρθει για συμφωνίες με αναπτυξιακό προσανατολισμό.

 Όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα, κατανοούμε απολύτως ότι τα αντίμετρα ήρθαν ως απάντηση σε κυρώσεις. Είμαστε αντίθετοι στις κυρώσεις, δεν είναι λύση στο πρόβλημα ο οικονομικός πόλεμος. Στηρίζουμε τη συμφωνία του Μινσκ και ...περισσότερα »

.Αυστηρό μήνυμα Σουλτς προς Τσίπρα... «Μην παραβιάσεις τη γραμμή της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την προγραμματισμένη αυριανή του επίσκεψή του στη Μόσχα. «Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. 

Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς», με την Αθήνα να «αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», τόνισε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Münchner Merkur που θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη.... περισσότερα »

.Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση.... Βαρόμετρο η έκδοση εντόκων γραμματίων και η συνεδρίαση του Euroworking group

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή έκδοση εντόκων ύψους 1,4 δισ. ευρώ από την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τα περίπου 700 εκατ. ευρώ, που είχαν ως τώρα ξένοι επενδυτές. 

Την επόμενη ημέρα Μεγάλη Πέμπτη, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει 460 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο και περίπου 500 εκατ. ευρώ για μισθούς. 

Το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί διεξοδικά σήμερα το απόγευμα στην πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Euroworking group. Πλέον η διαπραγμάτευση μπαίνει στην τελική ευθεία και στόχος είναι να βρεθεί κοινός τόπος έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου κα...περισσότερα »

.Η Ελλάδα στη γκρίζα ζώνη του παράλληλου νομίσματος.... Οι Financial Times εκτιμούν ως πιθανό σενάριο της έκδοση υποσχετικών τίτλων

Το παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα επανέρχεται το προσκήνιο όσο μένουν σε εκκρεμότητα οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές.

 Όπως γράφουν οι Financial Times, ακόμα και αν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει το δάνειο των 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Πέμπτη, θα δυσκολευτεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες αν δεν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους εταίρους την στην ευρωζώνη, ανοίγοντας την πόρτα της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. 

Το «Grexit» είναι ένας συνοπτικός όρος για μια διαδικασία που μπορεί να μην είναι καθόλου γρήγορη...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.