.Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» δημοσκόπηση


Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. 
Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 38,25% έναντι του Αλ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει 33,35%.
Το 35,3% θέλει άμεσα τη διενέργεια εκλογών ενώ το 51,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.
Τέλος, το 46,1% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 42,5% που δεν το επιθυμεί.

.Ευθύνες σε Καραμανλή, Παπανδρέου


Τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο μελετά στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Εκτροχιασμός» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Σύμφωνα με προδημοσίευση των Νέων, ο κ. Σημίτης αποδίδει σοβαρότατες ευθύνες στους δύο πρωθυπουργούς που τον ακολούθησαν στην ηγεσία της χώρας, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου,
 ενώ αποδίδει ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σύμφωνα με την ανάλυσή του, είτε δεν κατανόησε σε όλη της τη διάσταση τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κρίσης, είτε προέταξε οικονομικές ιδιοτέλειες, αντί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

.«Στόχος η επίτευξη του προγράμματος»


Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουμε τους στόχους του προγράμματος. Θα ήταν κρίμα να μετατραπούμε σε Ιφιγένεια όπως επιθυμούν κάποιοι στην Ευρωζώνη, για να παραδειγματιστούν κάποιοι άτακτοι, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, παρουσία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 
Παράλληλα επιτέθηκε τόσο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη που είχε μιλήσει νωρίτερα για ειδικά δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας μισαλλόδοξες  και γελοίες αυτές τις φωνές, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο εγκάλεσε για τη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα die Zeit. 
Ο Υπουργός σημείωσε ότι σε κανένα μέλος της κυβέρνησης και σε κανέναν βουλευτή που την στηρίζει δεν είναι εύκολο να ψηφίζει επώδυνα μέτρα , αυτά όμως - είπε χαρακτηριστικά - που προτάσσονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θα φέρουν χρεοκοπία δυστυχία και πείνα. 

Το γεγονός πάντως ότι ο ΥΠΟΙΚ επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου στα σενάρια περί μη εκταμίευσης της δόσης, έδωσε την αφορμή στον κοινοβουλευτικό Παναγιώτη Λαφαζάνη να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό

Από τη δημοπρασία και τη διάθεση εντόκων γραμματίων, τεσσάρων και 13 εβδομάδων, σε βασικούς διαπραγματευτές και φυσικά πρόσωπα θα καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων ολοένα και επανέρχεται. 
Είναι αλήθεια ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι οριακά διότι δεν έχουμε πάρει την 2η και την 3η δόση του προγράμματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Προσέθεσε, όμως, ότι «ήδη οι πιεστικές και άμεσες ανάγκες καλύφθηκαν ή θα καλυφθούν μέσα από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων».

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στη Βουλή τα προσωρινά αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το δεκάμηνο το 2012, τα οποία θα δοθούν αναλυτικά στη δημοσιότητα την προσεχή Δευτέρα, λέγοντας ότι η εικόνα είναι ενθαρρυντική αλλά δεν επιτρέπει θριαμβολογίες.
«Ο προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης δεν προβλέπει απολύτως τίποτα για την ανάπτυξη της χώρας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την επιστροφή στην εθνική παραγωγή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: «Είναι το προοίμιο νέων αντιλαϊκών μέτρων και σαρωτικής ύφεσης για την ελληνική οικονομία».

.Ευαγγ. Βενιζέλος: Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση ανταπόκριση των εταίρων μας


Μήνυμα με αποδέκτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με δήλωσή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Πρώτος αποδέκτης είναι οι δανειστές καθώς ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι "η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα.... 
Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά".

Απευθυνόμενος, δε, στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως "σε αυτή την δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού. 

Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας".

."Θα ήταν εντελώς λάθος, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη", δηλώνει ο πρόεδρος της Γερμανίας


«Εύχομαι και ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και τονίζει ότι «θα ήταν εντελώς λάθος, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε», ενώ θεωρεί σωστό «ότι η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πίεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

«Δεν θα καταστραφούμε, εάν κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», λέει με έμφαση ο κ. Γκάουκ απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, αλλά ασκεί κριτική για τις «ισχυρές πλάτες που αφήνονται ανενόχλητες» στην Ελλάδα και εκφράζει την επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στην κυριακάτικη έκδοση της «Die Welt», ο Γερμανός πρόεδρος ασκεί κριτική και στους Γερμανούς οι οποίοι μιλούν με σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα. 

«Έχουν και οι λαοί ψυχή ? και την υπερηφάνειά τους», λέει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για τραυματισμένη ψυχή και πληγωμένη υπερηφάνεια των Ελλήνων, τόσο εκείνων που ζουν στην Ελλάδα όσο και εκείνων που ζουν στην Γερμανία. «Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της κρίσης, κάποιοι Γερμανοί πολιτικοί και κάποια γερμανικά μέσα ενημέρωσης τους προσέβαλαν ή έστω τους έκαναν υποδείξεις. 

Αυτό ήταν μεγάλο λάθος», σημειώνει ο κ. Γκάουκ, αλλά διευκρινίζει ότι εξίσου λάθος είναι και όταν κάποιοι Έλληνες, Ισπανοί ή Ιταλοί «θα ήθελαν να ξεχάσουν τη δική τους ευθύνη για την κρίση και μας κατηγορούν ότι θέλουμε να αποφασίζουμε για εκείνους». 

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση της χώρας του κράτησε ορθή στάση «ευτυχώς και σε αυτούς οι οποίοι είναι εδώ της άποψης ότι όλα αυτά είναι πολύ ακριβά και εμείς οι Γερμανοί θα καταστραφούμε», για να τονίσει: «Όχι, δεν θα καταστραφούμε. Και πάντως όχι, εάν κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

.Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει


Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η δόση θα εκταμιευθεί, δεδομένου ότι η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει.
Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση των δόσεων και πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος - και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό.

Ο Σύριζα κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τους δανειστές για τη δόση.

Το αίτημα για καθαρή πολιτική δήλωση από την Ευρώπη, θα έπρεπε να ακούγεται στους χώρους της διαπραγμάτευσης, επισήμαναν οι Ανεξαρτήτοι Ελλήνες.
Οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σχολίασε το ΚΚΕ.

.Απολύσεις με ονοματεπώνυμο ζητάει η τρόικα


Λίστα με ονοματεπώνυμα προς απόλυση υπαλλήλων στο ελληνικό δημόσιο, φέρεται να θέτει ως όρο η Τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - θέλουν ονόματα και επώνυμα». 
Αυτό αναφέρει κυβερνητικός υπάλληλος που γνωρίζει καλά τα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel. 
Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που επίσης δεν κατονομάζεται, φέρεται μάλιστα να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

.Δυσφορία Γιούνκερ για την καθυστέρηση της έκθεσης της τρόικας


Δυσφορία εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούκνκερ για το ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και υποσχέθηκε "ταχεία" δράση μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία. Σε δηλώσεις στο Γερμανικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αναληφθεί δράση για την αποδέσμευση της δόσης.
Πάντως ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι το Eurogroup πιθανότατα δεν πρόκειται να λάβει απόφαση για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ την Δευτέρα 

και έθεσε ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την μελλοντική χρηματοδότηση.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της τρόικας. 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι "μία διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα".

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην εκπρόσωπος της Ινδίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Αρβίντ Βιρμάνι, επισήμανε ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια "μαζική" διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας.

.Πέντε συλλήψεις και πέντε προσαγωγές στον Άγιο Παντελεήμονα


Πέντε συλλήψεις και πέντε προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία για τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν ύστερα από επίθεση σε κατάστημα αλλοδαπού, κατά τη διάρκεια της πορείας κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Παντελεήμονα.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία προξένησαν φθορές σε τραπεζοκαθίσματα καφενείου ιδιοκτησίας Σύρου στην πλατεία Αγίου Νικολάου. 

Στο σημείο αυτό, έπειτα από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί γιατί κατείχαν ρόπαλα, μεταλλικές ράβδους και σπασμένα μπουκάλια καθώς και ένας Έλληνας για βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικών.

Επίσης προσήχθησαν πέντε ακόμα Έλληνες οι οποίοι εξετάζονται στη ΓΑΔΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.