.Παραλαβή πινακίδων με καταβολή των τελών ΙΧ για τους υπόλοιπους μήνες του έτους

 Τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014 θα δίνει τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται να ισχύσει μόνο για φέτος και θα μπορεί να γίνει χρήση της από τους ιδιοκτήτες όποιον μήνα επιθυμούν αρκεί να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στους επόμενους μήνες του έτους.

.ΥΠΟΙΚ: Στα 3 δισ. ευρώ η άντληση κεφαλαίων, με ισχυρή ζήτηση

Ποσό 3 δισ. ευρώ άντλησε τελικά το υπουργείο Οικονομικών από τα 5ετή ομόλογα, με την επάνοδο στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2010, να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επιτυχής.

Είναι, εν προκειμένω, χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή, καθώς το βιβλίο προσφορών (που άνοιξε σήμερα στις 11 το πρωί) έκλεισε σε λιγότερο από μια ώρα μετά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές ανήλθαν σε περίπου 20 δισ. ευρώ. Έτσι, αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν για ποσό 2,5 δισ. ευρώ.

Το ετήσιο κουπόνι των ομολόγων ανήλθε σε 4,75%, ενώ η απόδοση, που θα οριστικοποιηθεί μετά την εκκαθάριση, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 4,95%, ήτοι χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για απόδοση 5%- 5,23%.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται από το υπουργείο ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μακροπρόθεσμα επενδυτικά funds (ξένα συνταξιοδοτικά ταμεία, κλπ).

Παράγοντες της οικονομίας, επισημαίνουν ότι η επιτυχία της συγκεκριμένης έκδοσης «ανοίγει τον δρόμο» και για τις εκδόσεις στις οποίες ετοιμάζονται να προβούν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες και επιχειρήσεις κρατικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, διευκολύνει τις χρηματοροές προς τη χώρα και όχι μόνον για δανεισμό, αλλά και για επενδύσεις.
 

.Με την ανεργία στο 26,7% έκανε «ποδαρικό» το 2014

Με την ανεργία στο 26,7% έκανε «ποδαρικό» το 2014, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 0,2 μονάδες σε σχέση με το 26,5% τον Ιανουάριο 2013. Όμως, παράλληλα, εμφανίστηκε μια επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης, καθώς, σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο, το ποσοστό περιορίστηκε κατά μισή μονάδα (από το 27,2% τότε). 

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (1.317.848 άτομα), ενώ, ειδικά στους νέους 15- 24 ετών, η ανεργία διαμορφώνεται στο 56,8%.
Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26,7% τον Ιανουάριο 2014, έναντι 26,5% τον Ιανουάριο 2013 και 27,2% τον Δεκέμβριο 2013. 

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.317.848 άτομα και αυξήθηκαν κατά 6.815 άτομα σε σχέση ?ε τον Ιανουάριο πέρυσι (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 17.446 άτομα σε σχέση ?ε τον Δεκέμβριο 2013 (μείωση 1,3%).

.Υποχωρούν οι αποδόσεις και των 10ετών ομολόγων

H απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε στο 5,90%, έχοντας φθάσει χθες και στο 5,80%, καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η ζήτηση για την ελληνική έκδοση υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των εντολών αγορών να είναι μεγαλύτερος από 550, ενώ το επιτόκιο της έκδοσης (κουπόνι) θα είναι 4,75% και η απόδοση των ομολόγων 4,95%, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος στο Bloomberg.

.«Η έξοδος στις αγορές, επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας στη χώρα»

Ως την «επίσημη, πανηγυρική, χειροπιαστή και πρακτική επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας» της χώρας, χαρακτήρισε την επάνοδο της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ελλάδα επανέρχεται στην ομαλότητα, στη σταθερότητα, γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι, κατακτάμε ξανά τη θεσμική μας ισοτιμία μέσα στην ευρωζώνη» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε χάρη στις προσπάθειες, τους κόπους και τις θυσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, για να τονίσει πως σ' αυτούς αξίζει ένα τεράστιο «ευχαριστώ» και ότι σ' αυτούς πιστώνεται όλη η τιμή γι αυτό το αποτέλεσμα.
«Τώρα πια μπορούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Δεν γλιτώσαμε απλά τη χρεοκοπία και την καταστροφή. 

Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε, θα το καταφέρουμε αυτό πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι πιστεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «θα αποκαταστήσουμε αδικίες, θα ξαναβρούμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν το 2010, σε πολύ γερές, στέρεες βάσεις, χωρίς να κινδυνεύουμε από την επανάληψη αυτής της μεγάλης περιπέτειας, που ταπείνωσε την ελληνική κοινωνία, που έθιξε την εθνική μας υπερηφάνεια».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπήρξε τουλάχιστον οκτώ φορές υπερκάλυψη του ποσού που ζητήθηκε και υπογράμμισε ότι αυτό «είναι μια ενθαρρυντική απάντηση των αγορών που έτρεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα». «Ψήφισαν Ελλάδα» σημείωσε.

.Θεοδωράκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε

Αποκαλυπτικός ήταν στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» μιλώντας στην εκπομπή «360 Μοίρες» στον Alpha, ξεκαθάρισε από την αρχή τις προθέσεις του. «Θέλουμε να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως δεν βλέπει απαραιτήτως τον εαυτό του ως πρωθυπουργό, καθώς στόχος του είναι οι συνεργασίες.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το «Ποτάμι» ως τρίτο κόμμα είπε: «Δεν με βαραίνει η ευθύνη για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί έχω γνωρίσει τα επιτελεία των αρχηγών των άλλων κομμάτων. 

Και τους γνωρίζουμε και τώρα ποια είναι τα επιτελεία τους, ποιοι είναι τα δεξιά τους χέρια ή τα αριστερά τους χέρια. Τους ξέρω τους ανθρώπους αυτούς, δε νιώθω κανένα δέος. Δε νιώθω κανένα δέος απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Είμαι σε πολλά πράγματα έτοιμος και σε άλλα όχι. Δεν έχω λύσεις για όλα», ανέφερε.

Ερωτώμενος με ποιους θα συνεργαζόταν, διευκρίνισε: «Θα μιλήσουμε με όποιους μας υποδείξουν οι πολίτες από τις κάλπες. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι που ασφυκτιούν στα κουστούμια και θέλουν να αλλάξουν την πορεία του κόμματός τους. Συνομιλητές μας μπορούν να είναι όλοι όσοι σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Σταύρος Θεοδωράκης άνοιξε το περίφημο σακίδιο που δεν αποχωρίζεται ποτέ και έδειξε στην κάμερα τι περιέχει.

Μέσα σε αυτό υπάρχουν πολλά κόκκινα μπλοκάκια και στυλό, υπολογιστή, κουπόνια για «Το Ποτάμι», γυαλιά, αλλά και πολλά αποκόμματα, καθώς όπως δήλωσε: «Τα αγαπώ τα αποκόμματα, στην εποχή του Ίντερνετ εγώ ζω με αποκόμματα», κατέληξε.

.«Προεκλογικό πυροτέχνημα η έξοδος στις αγορές»

Αυτού του είδους τα γεγονότα το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και θα έλεγα, κάποιες φορές, και αποπροσανατολισμού, και δεν βοηθούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνίας», δήλωσε στον “Βήμα FM” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές ανέφερε πως «τα πράγματα δεν χωρίζονται πάντα στο καλό και το κακό, και χαρακτηρίζονται πάντοτε από πολιτικές σκοπιμότητες» και επισήμανε: «Ουσιαστικά έχουμε μια έξοδο στις αγορές, η οποία δε...περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δανεισμός 3 δισ. ευρώ

Στην πώληση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75% προέβη σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή. 

Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η τοποθέτηση των ελληνικών τραπεζών στο 5ετες ομόλογο διαμορφώθηκε σε μόλις 300 εκατ. ευρώ.

.Τρίποντος και… τρίτος

Μια... βόμβα τριών πόντων, από τα εννέα μέτρα έκρινε τον «εμφύλιο» της Ευρωλίγκας. Ο Βασίλης Σπανούλης, οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου πριν το φινάλε, ευστόχησε και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 68-65 του Παναθηναϊκού.  Οι Ερυθρόλευκοι με αυτό το αποτέλεσμα τερμάτισαν στην τρίτη θέση του Ε΄ομίλου, ενώ οι Πράσινοι έμειναν τέταρτοι.
Και οι δύο ελληνικές ομάδες όμως προκρίθηκαν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, που ξεκινούν τη Μεγάλη Τρίτη. Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι; Η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ποιος θα παίξει... ποιον όμως θα το πληροφορηθούμε αύριο. Αν η Ρεάλ επικρατήσει στη Μαδρίτη της Ζαλγκίρις, θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό. 
Αν ηττηθεί θα παίξει με τον Ολυμπιακό, έχοντας και πάλι πλεονέκτημα έδρας. Η άλλη ομάδα που περιμένει να πληροφορηθεί από αυτό το αποτέλεσμα τον «έλληνα» αντίπαλο της, ξαναλέμε πως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και οι Ρώσοι δεδομένα έχουν πλεονέκτημα έδρας, στις σειρές που θα κρίνουν τους συμμετέχοντες στο φάιναλ φορ του Μιλάνο. 
Στα όσα έγιναν στο ΣΕΦ τώρα: Όπως φαίνεται από το τελικό σκορ, και από το γεγονός ότι όλα κρίθηκαν σε ένα «μεγάλο» σουτ, έγινε ντέρμπι με τα όλα του. 
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ο Ολυμπιακός το γύρισε χάρη στον Σλούκα, και το... καθάρισε ελέω του Kill Bill. Του Βασίλη Σπανούλη που πέτυχε τους τελευταίους 5 Ερυθρόλευκους πόντους, έχοντας και τις δύο φορές απέναντι του, τα τεράστια χέρια του Γκιστ. 
Πρώτα με ένα drive (65-63), και έπειτα όταν ο Μαυροκεφαλίδης ισοφάρισε (65-65, στα 4.7 δευτερόλεπτα) με ένα σουτ από εκείνα που μόνο αυτός μπορεί να βάλει. Τρίποντο, χωρίς ισορροπία από τα εννέα μέτρα.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό σκοράροντας 17 πόντους.  
Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65
Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (6 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7(1) 
Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8

.Eπίθεση στο Πέραμα

Σε μια θρασύτατη επιχείρηση τρομοκράτησης κατά των μεταναστών, στο κτίριο, των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα προχώρησαν το απόγευμα περίπου 30 άτομα της Χ.Α.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση κατά των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα από τους χρυσαυγίτες τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.