.Με τον Πέττα το «Αγαπώ Ζωγράφου»

Η δημοτική πρωτοβουλία «Αγαπώ Ζωγράφου» αποτελείται από νέους ανθρώπους που πιστεύουμε σε ένα μοντέλο συνεργασίας, το οποίο θα ενώνει τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις για το καλό του Δήμου Ζωγράφου.
Ως δημοτική πρωτοβουλία «Αγαπώ Ζωγράφου» θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός Δήμου με συμμετοχικές δομές, αλληλεγγύη, διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική.Το «Αγαπώ Ζωγράφου» έχει όραμα και θέλει να δώσει ευκαιρίες συμμετοχής στα κοινά στους νέους της πόλης μας.
Στην ιδρυτική μας διακήρυξη είχαμε τονίσει ότι θα επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού σχήματος που θα έχει μπροστάρηδες νέους και άξιους ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, με κοινό παρανομαστή την όρεξη για προσφορά για το Δήμο που ζούμε και αγαπάμε.
Για τους παραπάνω λόγους, και για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα, η Δημοτική Πρωτοβουλία «Αγαπώ Ζωγράφου» αποφάσισε για τις δημοτικές εκλογές του 2014 να συνεργαστεί και να συμπορευτεί με την Ανεξάρτητη Υποψηφιότητα του υποψ. Δημάρχου Ζωγράφου Αντώνη Πέττα.

.Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά…ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αντώνης Πέττας, γνωστός για την σοβαρή πολιτική του παρουσία με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Το 2002, υποψήφιος για τον Δήμο Ζωγράφου, έβαλε το «νερό στο αυλάκι» για ορισμένους, δίνοντας την πολιτική μάχη απέναντι στον πανίσχυρο της εποχής εκλεγμένο Δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο. 

Πάντοτε στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και με την σκέψη του στις καθαρές λύσεις που αφορούν στα μεγάλα αυτοδιοικητικά πολιτικά ζητήματα. Αφουγκραζόταν καίρια όλα τα κοινωνικά προβλήματα στα πλαίσια μίας ασυνήθιστα υψηλού επιπέδου και ήθους πολιτικής σκέψης, που μας κάνει να ελπίζουμε ότι στις προσεχείς ε... περισσότερα »

.Το καρναβάλι στου Ζωγράφου

Σε μια εποχή που το όμορφο, το γνήσιο και το ουσιαστικό φαντάζουν δύσκολα και μακρινά το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, εμπνεύστηκε από τα δύσκολα και σχεδίασε μια γιορτή στην οποία τίποτα δεν είναι περιττό, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και τίποτα δεν πάει χαμένο". Με αυτές τις σκέψεις ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, μαζί με την Αντιπρόεδρο Σμαραγδή Αρβανίτη και τους υπαλλήλους, σχεδίασαν και παρουσίασαν "τη γιορτή της χαράς και του γέλιου" σήμερα Κυριακή στους δρόμους του Ζωγράφου που παρέλασαν ξυλοπόδαροι, κλόουν,ισορροπι... περισσότερα »

.«Δεν θα κυβερνήσω μόνο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»

Τα χαρτιά του για την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει εάν κερδίσει τις εθνικές εκλογές ανοίγει για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλεί ότι οι εθνικές εκλογές θα προκηρυχθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και μιλά εκτενώς για τις κυβερνητικές προτεραιότητες αλλά και για το σχεδιασμό του για τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. 

Σε συνέντευξή του στο «*ΒΗΜΑ της Κυριακής*» ο κ. Τσίπρας επιχειρεί άνοιγμα σε ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, καθώς δεσμεύεται ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η ... περισσότερα »

.Σκληρό πόκερ με την τρόικα

Με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν το Eurogroup της 10ης Μαρτίου βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν σήμερα στις 4 το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ενώ η κυβέρνηση τους υποδέχεται με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων. «Ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης θεωρείται η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ενώ «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων είναι οι διαφωνίες και ο... περισσότερα »

.Οι συνέπειες του λαθρεμπορίου

Γνωστό και επανειλημμένως διακηρυγμένο είναι ότι τα χρήματα που ενθυλακώνουν όσοι επιδίδονται στη φοροδιαφυγή και γενικά στερούν έσοδα από το Δημόσιο δεν βλάπτουν γενικώς και αορίστως το κράτος. Εκείνους που βλάπτουν είναι οι νομοταγείς και οι δυνάμενοι να κρύψουν τα εισοδήματά τους, γιατί σε αυτούς μετακυλίεται τελικά το βάρος της κάλυψης των ελλειμμάτων που δημιουργούνται.

Με τα στοιχεία που υπάρχουν υπολογίζεται ότι τα ετήσια κέρδη των λαθρεμπόρων στη χώρα μας ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ. Αν αυτά τα χρήματα δεν είχαν παρακρατηθεί από τους επιτήδειους, δεν θα είχε χρειαστεί να επιβληθούν το χαράτσι της ΔΕΗ και ο ΦΑΠ ή δεν θα υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθούν οι διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις από το 2011 και μετά. Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι οι οικονομικά ανίσχυροι είναι εκείνοι που πληρώνουν τελικά τα σπασμένα της δράσης των λαθρεμπόρων και των φοροφυγάδων.

Νομοθεσία υπάρχει. Και ιδιαίτερα για τους λαθρεμπόρους καυσίμων θεωρείται και αποτελεσματική με βάση τα ισχύοντα διεθνώς. Αλλά ενώ ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί από το 2009, το σύστημα εισροών - εκροών άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες του 2013 και η εγκατάστασή του θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρα τα όποια αποτελέσματα θα τα δούμε από δω και πέρα. Και ας ελπίσουμε ότι θα δικαιώσουν τις προσδοκίες και θα μπει μια τάξη στα έσοδα, έτσι ώστε τα οικονομικά εξουθενωμένα νοικοκυριά να αισθανθούν κάποια ελάφρυνση. 

Γιατί θεωρούμε πως θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι οι όποιες βελτιώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας θα πρέπει να έχουν άμεσο αντίκτυπο στο επίπεδο διαβίωσης εκείνων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Και στων οποίων τις πλάτες στηρίχτηκε το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.''NA ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ''...

Ασυμβίβαστο για τους υποψηφίους της ΝΔ στις ευρωεκλογές αποφάσισε να θέσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του...
στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. 

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μιχελάκης το ασυμβίβαστο αφορά σε εσωτερική διαδικασία της ΝΔ και όχι κανόνα για όλα τα κόμματα.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς και ότι θα υπάρχει μια εκλογική περιφέρεια.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, νυν περιφερειάρχη Αττικής, για τον οποίο πολλά στελέχη του κόμματος έχουν μιλήσει με θετικά λόγια, σημείωσε ότι ο Γιάννης Σγουρός δεν είναι καλός περιφερειάρχης, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει πως αυτή είναι η προσωπική του άποψη.

.5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ...

Ακολουθούν 5 απλές συμβουλές για να αποφύγετε τις διαδικτυακές επιθέσεις από τους hackers...
1.Να είστε προσεκτικοί με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και όσον αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές και επισκέπτεστε μόνο ασφαλείς ιστότοπους που σας έχουν συστήσει προηγούμενοι χρήστες τους.

2.Παρακολουθείτε συχνά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν γίνονται αγορές χωρίς την άδεια σας και ειδικά ηλεκτρονικά.
3.Xρησιμοποιήστε anti-virus στον υπολογιστή σας και φροντίστε να το ανανεώνετε συχνά.

4.Δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όχι μόνο για τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αλλά και για τον υπολογιστή και το smartphone σας, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς και συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.

5.Χρησιμοποιείστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς, ώστε αν αποκαλυφθεί ο ένας κωδικός σας να μην αποτελεί πρόσβαση και στα υπόλοιπα στοιχεία σας.

.Εξήντα τα θύματα της γρίπης

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 60, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 54 άτομα, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από τον περασμένο Οκτώβριο, 183 άτομα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η έγκαιρη έναρξη αντιικής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη.

.Πρόταση για Βουλή με 250 και Γερουσία

Πρόταση για μικρότερη Βουλή, 250 βουλευτών και ταυτόχρονη ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσανατολίζεται να θέσει στον δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την εφημερίδα *«Καθημερινή»*, η πρόταση αυτή, η οποία θα εντάσσεται στη γενικότερη συζήτηση που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, εκτιμάται ότι θα βρει σημαντική απήχηση στην κοινωνία και θα φέρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ της ευθύνης να πάρουν θέση έναντι ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα της λειτουργίας της Δημοκρατίας ... περισσότερα »

.Στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής η Ουκρανία

Σε ευρωπαϊκή τροχιά θέλει να θέσει και πάλι την Ουκρανία η μεταβατική ηγεσία της χώρας, μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε με ελικόπτερο το Προεδρικό Μέγαρο και να επιχείρησε να περάσει στη Ρωσία. 

Την ώρα που γείτονες της Ουκρανίας σε δύση και ανατολή τόνιζαν πως το κενό εξουσίας στο Κίεβο δεν πρέπει να οδηγήσει σε κατάρρευση και διάσπαση της χώρας, ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ τόνιζε πως η νέα ουκρανική ηγεσία επιθυμεί σχέσεις με τη Ρωσία «σε νέα, ισότιμη βάση καλής γειτονίας που αναγνωρίζει και λαμβάνει υπό... περισσότερα »

.Ο Τύπος της Δευτέρας

Η έλευση της τρόικας, οι έλεγχοι και τα χρονοδιαγράμματα, οι επερχόμενες εκλογές και τα σκάνδαλα των ΜΚΟ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Δευτέρας. Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Στο έλεος της τρόικας". 

Η εφημερίδα γράφει "ισχυρές πιέσεις για σκληρά μέτρα στο εργασιακό και νέες ανατροπές στη φορολογική νομοθεσία θα δεχθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τους επικεφαλής της τρόικας". *ΕΘΝΟΣ*: "Ενα... χαράτσι τα κέρδη των λαθρεμπόρων". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακριβά πληρώνει ο Ελληνας πολίτης το λαθρεμπόριο. Τα διαφυγ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.