.Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε Καζάκο, Καφατσάκη (ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

Πρόστιμα που ανέρχονται σε 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010. 

Ο μόνος που παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, είναι ο επικεφαλής της παράταξης «'Αρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. 
Η έκπτωση από το αξίωμα σε συνδυασμό με το υψηλό πρόστιμο έκαναν τους συνεργάτες του κ. Δημαρά να μιλήσουν για πολιτική δίωξη.

 Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, που καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ. 
Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», που σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.

Ο νυν γεν. γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 
 1.ΔΑΔΑ Ζωγράφου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο 
    Γιάννη Καζάκο, 50.000 ευρώ

2.Μαζί για την Πόλη μας, Δήμος Ζωγράφου, με επικεφαλής 
   την Τίνα Καφατσάκη, 3.300 ευρώ

.Απαράδεκτα φαινόμενα

Οταν μια χώρα ζει επί τριάμισι χρόνια υπό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης και η κυβέρνηση έχει υποβάλει τους πολίτες σε εξουθενωτική λιτότητα, το πρώτο που θ΄ ανέμενε κανείς να έχει εξασφαλιστεί είναι ο περιορισμός της σπατάλης και η αποτροπή της διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Και είναι απαράδεκτο ότι στον ΕΟΠΥΥ αδυνατούν δυστυχώς να το επιτύχουν, αν και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι διοικούντες είναι να ελέγχουν τις δαπάνες. Προφανώς ούτε και γι΄ αυτό δεν είναι ικανοί.

Υποτίθεται ότι ο αυστηρός έλεγχος των δαπανών στον τομέα της Υγείας είναι από τα πρώτα μέτρα που υιοθετήθηκαν μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Αλλωστε, ήταν κοινό μυστικό πού έπασχε το σύστημα. Ούτε ιδιαίτερες μελέτες χρειάζονταν ούτε επαναστατικές μεταρρυθμίσεις. Ενας στοιχειώδης έλεγχος σε κάποιους προβληματικούς τομείς και τίποτα περισσότερο.

Αλλά φτάσαμε στο 2013, τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ πάνε από το κακό στο χειρότερο, η χρηματοδότηση του συστήματος συνεχώς περιορίζεται, αλλά η ανυπαρξία αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού συνεχίζεται. Οι νοσηλείες ασφαλισμένων στο εξωτερικό είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτες, ακόμη και για περιπτώσεις που μπορούν ν΄ αντιμετωπιστούν και στην Ελλάδα.

Και ταυτόχρονα ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στη χορήγηση των αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθημάτων, όπου οι έρευνες που έγιναν κατέληξαν στη διαπίστωση ότι ο έλεγχος είναι ανύπαρκτος και ένας περιορισμένος αριθμός γιατρών είναι σε θέση να δρα χωρίς να υπόκειται στην εποπτεία κάποιας αρμόδιας γι΄ αυτό υπηρεσίας.

Προφανώς κάποια μέτρα θα ληφθούν και ας ελπίσουμε ότι θ΄ αποδειχθούν αποτελεσματικά. Μόνο που το ερώτημα θα παραμένει και θα περιμένει απάντηση: θα βρεθεί κάποτε δημόσιος τομέας για τον οποίο θα διαπιστωθεί ότι λειτουργεί υποδειγματικά

.Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 86-90

 Με την υπογραφή του Νίκου Παππά (24π.) ο Παναθηναϊκός πέρασε στην παράταση (74-74κ.α.) από την κατάμεστη «Χάλα Πιονίρ» και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας. 

Οι «πράσινοι», που επέστρεψαν από το -15 (48-33 στο 20') επικράτησαν 90-86 του Ερυθρού Αστέρα, σε αγώνα για την 3η ημέρα της διοργάνωσης και υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στην 3η ήττα τους.

.Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Δύο  νεαροί, μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 

Ένας βαριά τραυματίας από την ίδια επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες, που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν, λίγο πριν φθάσουν στα γραφεία της ΧΑ, έξω από τα οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί, τους οποίους πλησίασαν και πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, με όπλο των 9 χιλιοστών. Στη συνέχεια, οι ένοπλοι έτρεξαν στη μοτοσικλέτα,  με την οποία  εξαφανίστηκαν.

Η μοτοσικλέτα που βρέθηκε νωρίτερα στην οδό Αυξεντίου, δεν έχει διευκρινισθεί αν είναι αυτή των δραστών.

Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. «Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών» υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Οι δολοφόνοι, όποιοι και να είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.

Τη διαλεύκανση της ένοπλης επίθεσης, τη σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία, ζητεί η  Χρυσή Αυγή.

.Μ. Σφακιανάκης: Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, απηύθυνε σήμερα, από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Δεν υπάρχει ανωνυμία», στο διαδίκτυο, «το πάρτι τελείωσε», διαμήνυσε ο κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας με έμφαση: «τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος».

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας, σημειώνοντας πως σε οκτώ λεπτά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το FBI.

.Αθ. Σκορδάς: Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι όπλο αναπτυξιακό

«Tο εργαλείο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων είναι ένα όπλο αναπτυξιακό για τον κόσμο του εμπορίου και όσο θα περνάει ο καιρός θα το συνειδητοποιούν και αυτοί περισσότερο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.

«Η ευθύνη της πολιτείας είναι να μπορέσει να βοηθήσει τους καταναλωτές να έχουν χαμηλότερες τιμές και να βοηθήσει και τα καταστήματα να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και περισσότερους πελάτες» σημειώνει ο κ.Σκορδάς και προσθέτει: 

«Στην πτώση των τιμών και την αύξηση της επισκεψιμότητας συμβάλλει η δημιουργία των δύο επιπλέον εκπτωτικών περιόδων. Στο θέμα τού πώς φέρνουμε νέους πελάτες στην ελληνική αγορά απαντά το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων... 

Αυτό, πιστεύω σταδιακά και όσο θα γίνεται συνήθεια στην εμπορική λειτουργία, θα βοηθήσει και στην απασχόληση διότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το 80% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται την περίοδο των εορτών και των εκπτωτικών περιόδων».

.Κατάθεση τροπολογίας ανεξάρτητων βουλευτών για παράταση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Τροπολογία για την παράταση, μέχρι το τέλος του 2016, της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, κατέθεσαν εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές, με επικεφαλής τους Ν. Σταυρογιάννη και Ιω. Κουράκο.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται πως η κυβέρνηση απέρριψε προηγούμενη πρόταση αναστολής των πλειστηριασμών, διαβεβαιώνοντας πως προτίθεται να ρυθμίσει το ζήτημα με τρόπο δίκαιο και οριστικό. 

Παρά ταύτα, «οι πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών, ως δανειολήπτες, φορολογούμενοι, εργοδότες και ασφαλισμένοι. 

Στο διάστημα των τελευταίων μηνών, ούτε η κυβέρνηση έφερε νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος προς έγκριση στην εθνική αντιπροσωπεία, ούτε η αντιπολίτευση υλοποίησε την δέσμευσή της για κατάθεση πρότασης νόμου για την επίλυση του ζητήματος της λήξης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές.

Τη ρύθμιση προτείνουν οι βουλευτές Ν. Σταυρογιάννης, Ιω. Κουράκος (μέλη του πολιτικού φορέα «Νέα ΜΕΡΑ»), Ο. Βουδούρης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Θ. Παραστατίδης, καθώς και ο Ν. Νικολόπουλος (επικεφαλής του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»).

.Παρατηρητήριο κατά της σχολικής βίας, και ιδιαίτερα της ρατσιστικής βίας, ενεργοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας

Το Παρατηρητήριο κατά της σχολικής βίας και ιδιαίτερα της ρατσιστικής βίας ενεργοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας, τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

«Σε κάθε περιφέρεια θα υπάρχει ένας συντονιστής του προγράμματος, και σε κάθε σχολείο ένας καθηγητής θα είναι αυτός που θα ξέρει τα θέματα της σχολικής βίας και θα μπορεί ο κάθε μαθητής να απευθυνθεί»  σημειώνει ο υφυπουργός Παιδείας.

Προσθέτει μάλιστα ότι «παράλληλα θα ενεργοποιήσουμε δράσεις κατά της σχολικής βίας και μέσα από το διαδίκτυο».

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ακόμη ότι θα εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα «Ευ Ζην» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. "Ειδικοί επιστήμονες και γιατροί θα μετρούν τη φυσική κατάσταση των παιδιών, το βάρος τους, κλπ και όλα τα στοιχεία θα δίνονται στους γονείς ώστε να μπορούν να γνωρίζουν αν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας κλπ.
 Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι με τροπολογία που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα καθιερωθεί το ατομικό βιβλιάριο υγείας του μαθητή. 

«Μέχρι τώρα οι γονείς ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν σε δύο και τρεις γιατρούς για να πάρουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας για τα παιδιά τους πράγμα που εν μέσω κρίσης ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό. 

Τώρα δεν θα υπάρχει πλέον αυτή η ανάγκη του εξειδικευμένου γιατρού, αλλά θα μπορούν οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στον οικογενειακό γιατρό και μόνο αν υπάρχει λόγος θα πηγαίνει σε εξειδικευμένο γιατρό».

.Από σήμερα οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Από σήμερα 1η Νοεμβρίου και έως τις 10 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση ενδιαφέροντος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 2015 το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει 6 Προπτυχιακά (4.890 θέσεις) και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (5.110 θέσεις).

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.eap.gr/eisagogi_2014_2015/instructions.htm
 Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν των αριθμό των θέσεων, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή προς το κοινό ηλεκτρονική κλήρωση στις 16 Δεκεμβρίου στην έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

.Σώμα «εφοριακών-ράμπο» απέκτησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Σώμα «εφοριακών - ράμπο» αποκτά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών, καθώς δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Β' Αρ.Φύλλου 2775) απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία μεταφέρονται υπό τον γγ Χάρη Θεοχάρη, 192 εφοριακοί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και 84 οχήματα και σκάφη για τη διενέργεια ελέγχων.

Συγκεκριμένα, οι «ράμπο» του κ.Θεοχάρη θα έχουν αρμοδιότητες προληπτικού ελέγχου εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και προσωρινού φορολογικού ελέγχου, ιδίως στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, με έμφαση στον ΦΠΑ, καθώς και τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων της τελωνειακής νομοθεσίας.

Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους θα μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους μεταφορικών μέσων, καταστημάτων, αποθηκών και άλλων χώρων, όπου βρίσκονται αγαθά, ανεξάρτητα από τον φορέα εκμετάλλευσής τους και του τελωνειακού καθεστώτος, υπό το οποίο τελούν, 

όπως, επίσης σε κατασχέσεις βιβλίων, εγγράφων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και άλλων στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων.

Αντίστοιχες αρμοδιότητες διατηρούνται ωστόσο και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αυτό ασκεί.

.Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του ενιαίου επιδόματος τέκνων

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις θεσπίστηκε το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, το οποίο αντικατέστησε τα καταβαλλόμενα μέχρι τότε οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ, επίδομα τρίτεκνης οικογένειας), τα οποία καταργήθηκαν.

Επίσης, καταργήθηκε και η ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, ενώ θεσπίστηκε για πρώτη φορά επίδομα και για οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τέκνα για τα οποία καταβάλλεται το επίδομα (εξαρτώμενα τέκνα) είναι τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. 

Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επίσης, άγαμα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που έχουν συμπληρώσει το 18ο, αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και ορφανά και από τους δύο γονείς άγαμα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια.

Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και ανέρχεται μέχρι του ποσού των 40 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο.

Για την καταβολή του επιδόματος, προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια.

.Διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους

Ξεκινά σήμερα, με πρώτο σταθμό το «Χαμόγελο του Παιδιού», το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.
Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, υλοποιείται κάθε χρόνο με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και περιλαμβάνει βασικά είδη διατροφής, όπως τυροκομικά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο.

 Το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων, αναμένεται να ξεπεράσει τους 800.000 και για την υλοποίησή του εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς-κοινωνικοί εταίροι του υπουργείου, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων ή φιλανθρωπικά ιδρύματα.

.Παιχνίδια εκβιασμού από την τρόικα

Με «μοχλό» ακόμα και την ημερομηνία άφιξης στην Αθήνα των Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς η τρόικα κλιμακώνει τις πιέσεις της προς την Αθήνα. «Παιχνίδι» εκβιασμού χαρακτηρίζεται αυτό που στήθηκε χθες από τις Βρυξέλλες με διαρροές αξιωματούχων της Ευρωζώνης προς το reuters περί αναβολής της προγραμματισμένης για τις 4 Νοεμβρίου επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άφιξη «παγώνει» λόγω της διαφοράς των εκπροσώπων των δανειστών με την ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού. 

Στην Αθήνα, γράφει το «Έθνος», μιλούν για «θολό» δημοσίευμα καθώς σε αυτό υπήρχε και δήλωση Έλληνα αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία «αναμένεται κανονικά η τρόικα την επόμενη εβδομάδα», αλλά δεν ελήφθη υπόψη ότι επί της ουσίας διέψευσε τις πηγές από Βρυξέλλες.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Τόμσεν και Μορς θα έρθουν το βράδυ της Δευτέρας και ο Μαζούχ ένα 24ωρο αργότερα.  

Την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

.«Έξαλλος» ο Στουρνάρας με τα επικοινωνιακά παιχνίδια στελεχών της Κομισιόν

«Έξαλλος» με τα επικοινωνιακά παίγνια στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο οποίος αν και έχει λάβει προσωπικά τις διαβεβαιώσεις των κ.κ. Ματθίας Μορς, Κλάους Μαζούχ και Πόουλ Τόμσεν ότι η αξιολόγηση του προγράμματος θα εκκινήσει σε ελληνικό έδαφος το πρωί της προσεχούς Τρίτης εν τούτοις υπάρχουν στελέχη της Κομισιόν που διαρρέουν ότι αυτό δεν θα γίνει.

Στενοί συνεργάτες του κ. Στουρνάρα αναφέρουν πως η δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης έχει ήδη μεταφερθεί στις Βρυξέλλες , καθώς οι αντιδράσεις των Κοινοτικών στελεχών είναι ατεκμηρίωτες και εγείρουν σκέψεις για την σκοπιμότητά τους.

Σημειώνεται πως η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαντάλ Χιούζ αν και έχει επανειλημμένα ερωτηθεί από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα εξακολουθεί να δηλώνει πως «η τρόικα θα επιστρέψει όταν έχει στη διάθεσή της όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές που θα της επιτρέψουν να ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Πάντως, το ΔΝΤ από την πλευρά του ξεκαθαρίζει ότι ι το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα και να πιάσει δουλειά από την Τρίτη.

.ΈΚΤΑΚΤΟ: Δυο νεκροί κοντά στα γραφεία της Χ. Α. στο Νέο Ηράκλειο

Δυο άτομα έχουν βρεθεί νεκρά κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 
 Εν ψυχρώ εκτέλεση πριν από λίγη ώρα επί της Λεωφόρου Ηρακλέιου 4-16 και πιο συγκεκριμένα  έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερεις φορές εναντίον  μιας ομάδας ατόμων, σκοτώνοντας δυο άτομα και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι νεκροί έχουν κάποια σχέση με την Χρυσής Αυγή. 
Πάντως τα γραφεία του κόμματος την στιγμή της δολοφονίας ήταν κλειστά. 
Ο άνδρας που έχει τραυματιστεί νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομέιο Αθηνών Γ. Γεννηματάς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.  
Στο σημείο έχουν φτάσει και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.