.Τριήμερο εκδηλώσεων για το Πολύτεχνείο

Τριήμερο εκδηλώσεων στο Δήμο Ζωγράφου για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το Σαββατο έως και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου ο εορτασμός περιλαμβάνει: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Δήμος Ζωγράφου – Εκδήλωση Κινηματογράφος «ΑΛΕΚΑ», ώρα 19:00. «Νοέμβρης ‘ 73: Δεν ξεχνάμε, Εμπνεόμαστε, Τραγουδάμε.» Μαθητές και Φοιτητές του 1973 τραγουδούν με Μαθητές και Φοιτητές του 2014. 

Συμμετέχει μικτή χορωδία και ορχήστρα του 6ου Λυκείου Ζωγράφου. Διαβάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος. ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Δήμος Ζωγράφου Κοιμητήριο Ζωγράφου, ώρα 10:30. Επιμνημόσυ... περισσότερα »

.Επαναλειτουργεί το ΙΕΚ Ζωγράφου

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του από τη περασμένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.
Στα γραφεία τους εγκαταστάθηκαν η Διευθύντρια κ. Κωνσταντίνα (Νάντια) Καδδά και η Υποδιευθύντρια κ. Χαρά Κωστοπούλου.
Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Ζωγράφου και της πρώην ΕΠΑΣ Ζωγράφου αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση. Μιά προσπάθεια πολλών ετών έγινε πραγματικότητα. Καρποφόρησε ένας αγώνας ώστε το εξοπολισμένο κτίριο της Ηρώων Πολυτεχνείου 9 να συνεχίσει να αξιοποιείται πλήρως σε δύο βάρδιες. 

Επιπλέον, οι νέες και οι νέοι της ευρύτερης περιοχής του Ζωγράφου, των Ιλισίων, των Αμπελοκήπων, του Παγκρατίου, του Βύρωνα και του Υμηττού θα έχουν τώρα μεταλυκειακή εκπαίδευση κόντα στο σπίτι τους και χωρίς δίδακτρα.
Όταν του χρόνου λειτουργήσει με το καλό και η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, τότε το συγκρότημα θα μπορεί να καλύψει τις επαγγελματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων από το γυμνάσιο μέχρι και μετά το λύκειο.
Ευχόμαστε καλοτάξιδο να είναι το ΙΕΚ Ζωγράφου. ΚΣ

Πηγή:"ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

.Υπεγράφη η σύμβαση για το Ελληνικό

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development, ολοκληρώνοντας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με επιτυχία «μια απαιτητική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης, στο τίμημα των 915 εκατ. ευρώ προστίθεται και επιπλέον ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που δεσμεύεται να καταβάλλει η εταιρία για την υλοποίηση των απαραιτήτων έργων σε επίπεδο υποδομών. 
Μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

.Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ανδρέας Ψυχάρης

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ανδρέας Ψυχάρης. Η παραίτηση έγινε την ώρα της ψηφοφορίας που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις, δηλαδή κατά την ψηφοφορία που αναιρεί όσα ψήφισαν οι βουλευτές πριν λίγες μέρες. Σημειώνεται ότι ο κ. Ψυχάρης παραιτήθηκε αφού υπερψήφισε και τις δύο τροπολογίες που ήρθαν στη Βουλή. 

Σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα». «Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδ... περισσότερα »

.Πέρασαν οι τροπολογίες για εξαίρεση ΕΝΦΙΑ από 100 δόσεις και κόκκινα δάνεια

Με δύο «πράσινες» διαρροές ολοκληρώθηκε για την κυβέρνηση η κρίσιμη ψηφοφορία για τις δύο τροπολογίες για τα κόκκινα δάνεια και την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων. Η τροπολογία για με Γ.Α. 1988 για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ υπερψηφίστηκε από 147 βουλευτές, ενώ 112 βουλευτές καταψήφισαν. 

«Παρών» ψήφισαν οι Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι από χθες είχαν ανακοινώσει ότι προτίθενται να μην υπερψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία. Άσφαιρα αποδείχθηκαν τα χθεσινά πυρά για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βλάχο, ο οποίο... περισσότερα »

.Κερκόπορτα» για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο

Την «κερκόπορτα» για απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου ανοίγει απόφαση του ΑΣΕΠ για 27 υπαλλήλους του Δήμου Δραπετσώνας. Πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004). 

Σύμφωνα με την απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ που αποκαλύπτει σήμερα το «*Εθνος*» οι μονιμοποιήσεις είναι παράνομες, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι αυτοί όχι μόνο να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης αλλά και της επιστροφής των μισθών που έχουν εισπράξει. Η απόφαση, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελεί «πιλότο» για αντίστοι...περισσότερα »

.Ανάπτυξη στο 1,7% το τρίτο τρίμηνο

Αύξηση 1,7% κατέγραψε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας σε ετήσια βάση στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2014 . Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2014 το ΑΕΠ αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο κατά 0,7%. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο 2014 όταν και σε ετήσια βάση ανέκαμψε κατά 0,4%. 

Σημειώνεται πως η αρχική πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο 2014 έκανε λόγο για ύφεση 0,3%. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε τελικά κατά μόλις 0,4%, όταν η αρχική - μη αναθεωρημένη-... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.