.Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Ζωγράφου με τους «Συμμάχους Υγείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Ζωγράφου με τους «Συμμάχους Υγείας» 
Την έναρξη της συνεργασίας τους επισημοποίησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης και ο Καθηγητής Ιωάννης Τούντας με το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ», που θα αφορά την Ιατροκοινωνική φροντίδα σε παιδιά (Δημοτικών σχολείων ,Βρεφονηπιακών σταθμών), Τρίτη ηλικία και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των πολιτών του Δήμου.

.Eκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ξεκίνησαν σήμερα στον Δήμο Ζωγράφου τα τμήματα του προγράμματος «Οδυσσέας» για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. 

Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ύστερα από μία άψογη και διαρκή συνεργασία με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταναστών & της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου Σοφία Πανδή, δημιουργήθηκαν δύο τμήματα από μετανάστες που κατοικούν στου Ζωγράφου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε αίθουσες του συγκροτήματος που στεγάζονται τα 5 & 6 Δημοτικά Σχολεία Ζωγράφου, ύστερα από τη συμβολή των διευθυντών, κου. Δημητρίου & κας. Αλεξανδρή αντίστοιχα, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. 

.EKTAKTO - ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Ο Σαμαράς πάει σε ρήξη με την Τρόικα. Παίζουν γερά εκλογές, δημοψήφισμα και έξοδος από την ευρωζώνη!


http://www.oparlapipas.com/2013/10/binteo_3286.html )

Στις 3.30 το μεσημέρι ο Σαμαράς βλέπει τον Παπούλια επισήμως για να τον ενημερώσει για τα πρόσφατα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Ισραήλ καθώς και οι εσωτερικές εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή. 
Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του....
Κουρδιστού Πορτοκαλιού θα τεθεί και το θέμα των πρόωρων εκλογών καθώς ο πρωθυπουργός φαίρεται αποφασισμένος για όλα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που οι δανειστές ζητήσουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Την μεγαλύτερη κίνηση της πολιτικής του σταδιοδρομίας ετοιμάζει αυτό το διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας την στήριξη των Αμερικανών έχει αποφασίσει να πάει σε ρήξη με την Τρόικα και πιο συγκεκριμένα με τους Γερμανούς οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ακούνε για κούρεμα του χρέους-κάτι που συνεπάγεται αργό θάνατο για τους Έλληνες και εκφασισμό της κοινωνίας με γιγάντωση της Χρυσής Αυγής.


Καθοριστικό ρόλο για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού έχουν παίξει τα δύο πρόσφατα ταξίδια του σε HΠΑ και Ισραήλ αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η εξασφάλιση της στήριξης των Αμερικανών στις επόμενες κινήσεις του. 

Αποτέλεσμα της αλλαγής φιλοατλαντικής στροφής του πρωθυπουργού οι ανησυχίες που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον του υπ. Οικονομικών ο οποίος οφείλει την παραμονή του στη πλ. Συντάγματος στην στήριξη των Γερμανών. 

Ο Στουρνάρας αντιλαμβανόμενος ότι πλησιάζει το τέλος της αναγκαστικής συμβίωσης Ελλάδας-Γερμανίας, επιχειρεί με ανορθόδοξες μεθόδους να αναζητήσει καταφύγιο στην Τράπεζα της Ελλάδας στη θέση του Προβόπουλου.

Για τον Σαμαρά τώρα αίφνης το χαρτί των εκλογών την Άνοιξη του 2014 παίζει πολύ γερά ενώ ακούγεται και ένα πιο σκληρό σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να προσφεύγει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα μέσα ή έξω από το μνημόνιο. 

Ο τελευταίος που τόλμησε να ψελλίσει κάτι τέτοιο (ΓΑΠ) έφυγε λιθοβολημένος. Μόνο που ο Σαμαράς βρίσκεται σαφώς σε πιο πλεονεκτική θέση και αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο ΟΧΙ. Ακόμη κι αν χρειασθεί να βγάλει τη χώρα από το ευρώ.

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό και οι δανιεστές μας έχουν κάποια επιχειρήματα σε βάρος της χώρας μας όπως η ατολμία της κυβέρνησης να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, να χτυπήσει την φοροδιαφυγή με ποιο χαρακτηριστική την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

.17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας ανοίγει στο κοινό τις Κοινωνικές δομές ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις δομές : Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Διημέρευσης, Υπνωτήριο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Γραφείο Διαμεσολάβησης και θα ενημερωθούν από εγκεκριμένους επιστήμονες και εργαζομένους των δομών μας.

Το απογεύμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικές ομάδες και δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων.
Αυτή η μέρα μας αφορά όλους καθώς ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας είναι να στήριξουμε ο ένας τον άλλον.

Θα ήταν μεγάλη στήριξη και χαρά η προσφορά σας. Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στο καθημερινό συσσίτιο αναλαμβάνοντας ένα γεύμα ή φέρνοντας υλικά που χρειάζονται για το συσσίτιο: λάδι, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες. Με τα ανάλογα προϊόντα ενισχύετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Σας περιμένουμε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Πύργο του Πειραιά Ακτή Ποσειδώνος 2-4 και στο Κερατσίνι Ελ. Βενιζέλου 123. Για πληροφορίες καλέστε στο 2104967757.

Την εκδήλωση θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

.Wall Street Journal: Τα ελληνικά ομόλογα προσελκύουν νέους επενδυτές

«Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, βρίσκονται πάλι σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό που κατέγραφαν μετά την κρίση, καθώς η αισιοδοξία που επικρατεί στις πιο εύθραυστες περιοχές της ευρωζώνης και η αλλαγή της βάσης των επενδυτών, πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω» αναφέρει η Wall Street Journal, σε άρθρο του Nick Cawley, με τίτλο «Greek bonds attract new fans» («Τα ελληνικά ονόλογα προσελκύουν νέους οπαδούς». 

Οι αποδόσεις πέφτουν καθώς η αξία αυξάνεται, σχολιάζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι, και ένας δεύτερος δείκτης που παρακολουθείται στενά, αυτός της πρόσθετης απόδοσης για διακράτηση επικίνδυνων τίτλων, καταδεικνύει την αυξανόμενη πρόθεση των επενδυτών να αγοράσουν ελληνικό δημόσιο χρέος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κενό στις αποδόσεις μεταξύ των δεκαετών ελληνικών ομολόγων και των γερμανικών Bunds, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 6.5 ποσοστιαίες μονάδες, λιγότερο από τις 10 στην αρχή του χρόνου, και από το υψηλό των 34 ποσοστιαίων μονάδων, όταν η ελληνική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ της στα τέλη του 2001. 

Κατά τον επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley για το δημόσιο χρέος παγκοσμίως, Paolo Batori, η σύνδεση της Ελλάδας με τα άλλα δύο κράτη μέλη υπό καθεστώς διάσωσης, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, έχει βοηθήσει στην άνοδο των ελληνικών ομολόγων, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν αριθμό εμποδίων να ξεπεράσει, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης έκθεσης προόδου της τρόικας και τα τεστ αντοχής των τραπεζών.

«Υπάρχει ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας, που βοηθά το ελληνικό χρέος» τονίζει ο Batori και προσθέτει: «H Πορτογαλία αντιμετώπισε ικανοποιητικά την πρόσφατη πολιτική κρίση και η συνακόλουθη άνοδος της τιμής των ομολόγων της σημαίνει ότι η Πορτογαλική Υπηρεσία Διαχείρισης Χρέους θα μπορούσε τώρα να εμφανισθεί και, είτε να αναζητήσει μια δεύτερη ανταλλαγή ομολόγων, είτε ακόμη και να εξετάσει την πιθανότητα νέας έκδοσης τον επόμενο χρόνο». 

Αυτό, κατά την άποψη του Batori, θα αύξανε την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε σχέση με την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

.Λ. Κατσέλη: Δεν υπάρχει success story, τα χειρότερα έρχονται

«Όχι μόνο δεν υπάρχει success story, αλλά υπάρχει σενάριο καταστροφής, ακόμη χειρότερο από ό,τι έχουμε βιώσει» τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας και πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
   
«Το πρωτογενές πλεόνασμα μειώνει την ανάγκη νέου δανεισμού, (αλλά) δεν επιλύει τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που είναι η παραγωγική αποσάθρωση, η βαθιά ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά, η υψηλή ανεργία και το πρόβλημα του χρέους που διογκώνεται»
   
Η πρώην υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι «η ύφεση το 2013 δεν θα περιοριστεί στο -4%, θα είναι πιο βαθιά, γιατί δεν βλέπω τις πηγές της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική και όσο βαθαίνει η ύφεση -ασχέτως αν τα μέτρα τα ονομάζουμε διαρθρωτικά και όχι οριζόντιες περικοπές- θα υπάρξει όλο και μεγαλύτερο χρηματοδοτικό κενό. 

Γιατί όταν τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν τόσο μεγάλη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι μεν επιχειρήσεις δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και τα νοικοκυριά δεν πληρώνουν φόρους και οφειλές στις τράπεζες. Άρα υπάρχει μια ιδιότυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας».
   
Η κ. Κατσέλη σημειώνει ότι «το χρέος πρέπει να μειωθεί και όσο αναβάλλεται αυτή η απόφαση τόσο μεγαλώνει η αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία και μικραίνουν οι πιθανότητες η Ελλάδα να βγει στις αγορές, τόσο οι επενδυτές αναβάλουν τις αποφάσεις τους για επενδύσεις. Αυτό που μου κάνει τεράστια εντύπωση είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση η οποία έπρεπε η ίδια να έχει θέσει το θέμα από καιρό δεν έχει προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση».
   
Αναφερόμενη στο λεγόμενο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η πρώην υπουργός τονίζει ότι «αν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο νόμο αυτό σήμερα, που φοβάμαι ότι δυστυχώς δρομολογούνται, τα δάνεια θα γίνουν ακόμη πιο «κόκκινα».
   
Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων η κ. Κατσέλη εκτιμά ότι «αν περάσει η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών θα χυθεί αίμα, γιατί ο Έλληνας μπορεί να τα φέρει βόλτα με λιγότερο εισόδημα, αλλά το να του πάρουν το σπίτι του είναι κόκκινη γραμμή».

  Υποστηρίζει μάλιστα ότι «υπάρχουν διεθνείς εταιρίες-κοράκια που αγοράζουν προβληματικά δάνεια και μπαίνουν στην αγορά ακινήτων. Αγοράζουν σε πλειστηριασμούς πολύ φτηνά ακίνητα και τα μεταπωλούν με κέρδος. 

Αυτές οι εταιρίες είναι ήδη παρούσες στην Ελλάδα σήμερα. Είναι και μέτοχοι σε θυγατρικές εταιρίες δικών μας τραπεζών και, κάτι που δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, η Blackrock που κοιτάζει τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών είναι θυγατρική της μεγαλύτερης διεθνούς εταιρίας ακινήτων».

.Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής

Το δώρο από τη Λιθουανία δεν ήρθε και μοιραία μπαίνουμε στα πλεϊ οφ. Η Ελλάδα είναι γνωστό πως θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Το ζήτημα ήταν το ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί της. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγιναν γνωστοί οι τέσσερις πιθανοί αντίπαλοι για την κλήρωση των μπαράζ.

Από το γκρουπ των αδυνάτων λοιπόν θα τραβήξουμε μια από τις Σουηδία, Γαλλία, Ρουμανία και Ισλανδία. Προτίμηση; Σαφώς στο... 50%. Να πάρουμε δηλαδή Ρουμάνους ή Ισλανδούς και φυσικά να αποφύγουμε τους Σουηδούς του Ζλάταν ή τους Γάλλους του Ριμπερί.

Οφείλουμε όμως να κρατήσουμε μια επιφύλαξη καθώς η διαφορά είναι απειροελάχιστη. Υπεύθυνη για την βαθμολογία είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία που θα ανακοινώσει επίσημα το FΙFA Ranking το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Δεδομένο αποτελεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουμε σε διαδικασία μπαράζ. Θυμίζουμε ότι και στο προηγούμενο Μουντιάλ προκριθήκαμε μέσω πλεϊ οφ. Είχαμε μείνει δεύτεροι πίσω από την Ελβετία.

Στην κλήρωση των μπαράζ η Ελλάδα ήταν ισχυρή και έπεσε πάνω στην Ουκρανία. Παραχώρησε 0-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, αλλά πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με νίκη 1-0 στο Ντόνετσκ χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. 

Αν περάσουμε και φέτος μέσα από αυτή τη διαδικασία στην τελική φάση θα είναι η τρίτη φορά που η χώρα θα προκριθεί σε Μουντιάλ, αλλά η πρώτη που θα έχει δεύτερη συνεχόμενη παρουσία.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Η Ελλάδα θα μάθει τον αντίπαλό της στα πλεϊ οφ στις 21 Οκτωβρίου. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη στις 15.00. Δεν υπάρχει διαχωρισμός για το ποιος θα παίξει εντός ή εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα και τη ρεβάνς.

.Παπανδρέου προς ΗΠΑ: Κάντε δημοψήφισμα

Συμβουλές για την αποφυγή της χρεοκοπίας δίνει στους Αμερικανούς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg για τα μαθήματα από την ελληνική κρίση. 

Με ζωντανή σύνδεση από την Βαλτιμόρη, όπου βρίσκεται ο κ. Παπανδρέου και με τον δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «κύριο πρωθυπουργό» ο πρώην πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση για το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ένα «πολιτικό παιχνίδι», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εκτροχιασμού αυτής της κατάστασης, διαχωρίζοντας παράλληλα την κατάσταση στις ΗΠΑ από εκείνη στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα. 

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι όπως και στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ χρειάζεται συναίνεση και αναφέρθηκε στο πως ο ίδιος είχε προσπαθήσει να δώσει φωνή στους πολίτες με τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, προκαλώντας τα γέλια του δημοσιογράφου Tom Keene!

«Με σκοτώνετε κύριε πρωθυπουργέ. Ένα δημοψήφισμα εδώ (στις ΗΠΑ) θα ήταν το τελευταίο χτύπημα!», είπε ο δημοσιογράφος.

.Οι ΗΠΑ απέφυγαν την καταστροφική στάση πληρωμών

Σε συμφωνία κατέληξαν μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις οι ηγέτες του Κογκρέσου, αποφεύγοντας έτσι μία καταστροφική στάση πληρωμών στις ΗΠΑ. Ρεπουμπλικάνοι και Ομπάμα συμφώνησαν για την αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους και την άρση του «λουκέτου» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατέληξαν σε μια συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η διορία που είχαν για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, όπως έγινε γνωστό από Ρεπουμπλικανούς κοινοβουλευτικούς.

Όπως μεταδίδουν, πάντως, τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, έχει συμφωνήσει να αποδεχθεί το σχέδιο της Γερουσίας, που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου και την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Ιανουαρίου.

Οι γερουσιαστές θα συνέλθουν μετά το μεσημέρι για να επισφραγίσουν τους όρους της συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου Μιτς Μακόνελ και του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων ωστόσο είπε ότι οι επικεφαλής των κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το ποιο από τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα ψηφίσει πρώτο το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις» για τη σειρά των ψηφοφοριών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος στο Σώμα αυτό, Κέβιν Μακάρθι.

Από την πλευρά του, ένας σύμβουλος του Δημοκρατικού κόμματος είπε ότι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ τηλεφώνησαν νωρίτερα σε υπαλλήλους της Γερουσίας για να δηλώσουν ότι η Βουλή θα ψηφίσει πρώτη. 

Ο σύμβουλος αυτός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το δικομματικό σχέδιο στο οποίο κατέληξε η Γερουσία θα συγκεντρώσει αρκετές ψήφους και στη Βουλή και θα εγκριθεί.

.Στουρνάρας: Το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος του έτους

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκε η πορεία της Οικονομίας και αναλύθηκαν οι θέσεις που έχουν εκφρασθεί από τους εταίρους της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. 

Όσο αφορά το δημοσιονομικό κενό ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος τού έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Σε ερώτηση για το αν η αρνητική στάση της τρόικας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί των επιδομάτων που θα δοθούν για το πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να επηρεάσει τις συζητήσεις και το κλίμα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα.

.Στα δύο η τρόικα για το χρηματοδοτικό κενό

Διχασμένη εμφανίζεται η τρόικα, ως προς τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Κομισιόν φέρεται να είναι ανοικτή -αν όχι και θετικά διακείμενη- στην πρόταση του ελληνικού οικονομικού επιτελείου να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το χρηματοδοτικό κενό του 2014, μέσω της αναχρηματοδότησης (μετακύλισης) ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κατέχουν οι τράπεζες της χώρας μας και λήγουν την επόμενη χρονιά. 

Πρόκειται για ομόλογα που είχε δώσει το Δημόσιο στις τράπεζες το 2009 προκειμένου να τις στηρίξει, έναντι απόκτησης προνομιούχων μετοχών (νόμος Αλογοσκούφη).

Με αυτό τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση θα αποφύγει ένα νέο δάνειο (και άρα νέο Μνημόνιο) για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών.

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της "Καθημερινής", η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιτίθεται -και μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο- στην εισήγηση αυτή. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αν η Ελλάδα μετακυλίσει αυτές τις λήξεις ομολόγων, τότε ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1, δύο ελληνικών τραπεζών θα πέσει κάτω από το 9%, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση. Υπό αυτήν την έννοια, υποστηρίζει η Φρανκφούρτη, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού διά της μετακύλισης είναι δώρον άδωρον, αφού θα δημιουργήσει νέες ανάγκες. 

"Οι τράπεζες έχουν γράψει αυτά τα χρήματα στα βιβλία τους και αν δεν τα πληρωθούν, τότε θα έχουν πρόβλημα", ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος και έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι σε περίπτωση που οι ανησυχίες της Φρανκφούρτης δεν γίνουν σεβαστές, τότε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα αποφασίσει ενδεχομένως να "τραβήξει την πρίζα" στον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) από τις "μη επαρκώς κεφαλαιοποιημένες" ελληνικές τράπεζες.

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο διήμερο για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ αλλά και για την περαιτέρω πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που φέρεται να ζητάει μέτρα 2 δισ. ευρώ ακόμη και για το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup, δέχθηκε... συστάσεις για νέα μέτρα.

Άλλωστε είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2015-16, για να καλυφθεί ένα κενό που η τρόικα το υπολογίζει σε περίπου 4 δισ. ευρώ.

.Ναζιστικά σύμβολα στη βίλα του Πάλλη στη Βούλα


Πυροβόλα όπλα, ναζιστικά σύμβολα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα βρέθηκαν στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, στο Πανόραμα της Βούλας.

Τις φωτογραφίες με τα ευρήματα της έρευνας, η οποία διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Στην έπαυλη έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν:

- πιστόλι Walther 357 Magnum
- πιστόλι Walther 9 mm
- τέσσερα πιστόλια Glock 9 mm
- τέσσερα πιστόλια Glock 0,45
(για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά 10 - έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),

- βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί
- άλλες είκοσι τέσσερις διόπτρες σκόπευσης στόχο
- μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,
- πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

- βαλλίστρα με διόπτρα
- δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών
- ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
- μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων. 

Επιπλέον βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

Σε βάρος του ημεδαπού επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και άλλη έρευνα σε μουσείο στο Κορωπί, το οποίο κατά πληροφορίες είναι ιδιοκτησίας του ίδιου

.Αίρεται η ασυλία των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή μετά από ψηφοφορία. Αναλυτικότερα ήρθη η ασυλία των Ευσταθίου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, στο αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Π. Ηλιόπουλο, Ε. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.

Για τον Η. Παναγιώταρο αίρεται η ασυλία για δύο παλαιότερες υποθέσεις του η πρώτη με 247 ψήφους υπέρ και η δεύτερη με 246 ψήφους υπέρ και ένα «παρών» που είναι του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο.

Για τον Ηλ. Κασιδιάρη αίρεται η ασυλία για παλαιότερη υπόθεση με 247 ψήφους υπέρ. Για τον Χρ. Αλεξόπουλο αίρεται η ασυλία με 246 ψήφους υπέρ και ένα «λευκό».

Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και οι βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι», ή «παρών». Διανεμήθηκε και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, αλλά δεν ήταν μυστική, καθώς τα ψηφοδέλτια παραδίδονταν από τους βουλευτές στη γραμματεία και δεν χρησιμοποιήθηκε κάλπη.

Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί κκ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Αλ. Τσίπρας και η Α. Παπαρήγα, ενώ πήραν μέρος οι κ.κ. Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης. Συνολικά απόντες ήταν 38 βουλευτές συν τους 18 της Χρυσής Αυγής.

Η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ιωάννη Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) με 4 υπέρ, 242 κατά, 1 παρών. Αποφάσισε όμως την άρση ασυλίας για τους κ.κ. Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) με 195 ψήφους υπέρ, 42 κατά, 10 παρών και του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ) με 185 υπέρ, 45 κατά, 17 παρών για πρώτη υπόθεσή του και ακόμη με 194 υπέρ, 30 κατά και 15 «παρών» για δεύτερη υπόθεσή του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.