.Η απελευθέρωση της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει με την αριστερά

Μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία ξεκινά με την κυβέρνηση σε αποδρομή να περιμένει ένα θαύμα μπας και κρατηθεί για μερικούς μήνες στην εξουσία. Από τις γραβάτες για σίγουρη λύση στο χρέος, το μόνο που έχει να περιμένει τώρα είναι μια καλύτερη διατύπωση, μια διαφορετική φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό ανακοινωθέν. Όπως γράφει και η «Αυγή» που παίρνει γραμμή από το Μαξίμου, «ένα αν» κρίνει τα πάντα. Δηλαδή να απαλειφθεί η φράση «αν χρειαστεί» για να βοηθήσουν οι δανειστές για λύση στο χρέος και να μπει μια διατύπωση του στυλ «θα κάνουν τα πάντα».
Ανοησίες δηλαδή και επικοινωνιακές φιοριτούρες προκειμένου να έρθει ο Τσίπρας και να πει ότι πέτυχε λύση για το χρέος. «Μισή γραβάτα» μπορεί να φορέσει προκειμένου να πείσει ότι έλυσε το πρόβλημα.
Όμως, ο κόσμος είναι πλέον υποψιασμένος. Δεν μπορεί να ξεγελιέται κάθε φορά με τα κολπάκια που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να περνά τους σκοπέλους και να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Αλλά πρέπει να ειπωθούν και ορισμένες αλήθειες. Ακόμη κι αν η διατύπωση για το χρέος είναι εξαιρετική, ακόμη κι αν η τρόικα τρελαθεί και βρει καλύτερη λύση από αυτήν που περιμένουμε, τι θα σημάνει αυτό; Ότι ξαφνικά η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος επειδή μπορεί να ενταχθεί στο QE; Ανοησίες. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Τι δηλαδή; Την επόμενη ημέρα θα δώσουν εντολή οι κυβερνήσεις των χωρών ή οι πρόεδροι μεγάλων πολυεθνικών στις επιχειρήσεις τους να έρθουν στην Ελλάδα και να βάλουν τα λεφτά τους; Έτσι πιστεύουν ορισμένοι ότι γίνονται οι δουλειές; Θα γεμίσει η χώρα 500άρικα και θα ρέει το χρήμα άφθονο; Αυτά είναι βλακείες για ανόητους που θέλουν να πιστεύουν σε μύθους.
Οι επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα όταν αντιληφθούν οι ξένοι ότι κάτι έχει αλλάξει στη χώρα. Δεν θα έρθουν οι επιχειρηματίες να βάλουν τα ωραία τους λεφτά για να τα πάρει ο Τσίπρας και η παρέα των κρατιστών και να χρηματοδοτεί μ’ αυτά το σπάταλο ελληνικό δημόσιο. Δεν θα δώσουν επιταγή σε μια αντιαναπτυξιακή κυβέρνηση προκειμένου να γεμίσει το κράτος με στρατιές προσληφθέντων. Δεν βλέπουν οι ξένοι ότι διορίστηκαν σε ένα χρόνο πάνω από 12 χιλιάδες συμβασιούχοι οι οποίοι σε λίγους μήνες θα βγουν στους δρόμους και θα ζητούν μονιμοποίηση; Ή δε βλέπουν ότι το κράτος εκτός από σπάταλο είναι και βαρύ, αργοκίνητο και κυρίως διεφθαρμένο, ακόμη και σε μικρές, καθημερινές συναλλαγές;
Δεν βλέπουν ότι το φορολογικό και θεσμικό πλαίσιο είναι άθλιο ή μήπως δεν βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση διακατέχεται από ιδεοληψίες που εμποδίζουν μεγάλα έργα, όπως το Ελληνικό, να ξεκινήσουν;
Και να πούμε και μια άλλη αλήθεια; Δεν ξέρουν οι ξένοι πως αν κυβέρνηση γίνει η ΝΔ και θελήσει να προχωρήσει τις επενδύσεις, δεν θα βρεθεί η αριστερά απέναντι να ρίχνει πέτρες σε κάθε προσπάθεια που γίνεται; Δεν θα ξεκινήσουν διαδηλώσεις, ύβρεις και τσακωμοί για κάθε έργο που θα πρέπει να γίνει; Ποιοι εφηύραν τους Κορμοράνους για να εμποδίζουν επενδύσεις και ποιοι ήθελαν να κάνουν λαχανόκηπους και να καλλιεργούν ραπανάκια στο πρώην αεροδρόμιο;

Ας μην κοροϊδευόμαστε κι ας μην αφήνουμε και την κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει. Όποια απόφαση κι αν ληφθεί αυτή την εβδομάδα δεν θα σημαίνει τίποτε. Ακόμη και σήμερα να ληφθεί απόφαση ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, θα χρειαστούν 2 – 3 χρόνια εντατικής δουλειάς, μεγάλων αλλαγών και κυρίως μεταρρυθμίσεων που θα έχουν την αποδοχή της κοινωνίας προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη. Και είναι σίγουρο πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι στην πρώτη γραμμή των ανατροπών που απαιτούνται. Θα βρίσκεται πάντα στα μετόπισθεν και θα εμποδίζει ό,τι καλό πάει να γίνει. Η απελευθέρωση της Ελλάδας είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να γίνει με την αριστερά σε ρόλο πρωταγωνιστή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.