.Δύο οι δολοφόνοι του Φύσσα

Σημερινό δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από δύο άτομα, καθώς στο μαχαίρι του Ρουπακιά βρέθηκαν ίχνη DNA και άλλου προσώπου. Αυτό το εύρημα προκύπτει από δείγμα γενετικού υλικού (DNA) πέραν εκείνων του Ρουπακιά και του θύματος το οποίο ανιχνεύτηκε στο κάτω μέρος της λαβής του μαχαιριού και εξετάζεται στα εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και στην Σκότλαντ Γιάρντ, όπου εστάλη δείγμα προς εξέταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο προφυλακισμένος δράστης από την πρώτη στιγμή, το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου, ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά δέχτη...περισσότερα »

.«Ομόλογα σωτηρίας» με 50ετή διάρκεια για το χρέος

Η ιδέα της έκδοσης ομολόγου, διάρκειας 50 ετών, έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το ομόλογο αυτό θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ ευρώ, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, στα επόμενα κρίσιμα έτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές δεν είναι κατ' αρχήν αρνητικοί σε μια τέτοια λύση. 
«Μέχρι τον Μάιο παίζονται όλα, αφού θα καθοριστούν μέχρις ευρώ οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής ως το 2017, που θα αποτυπωθούν στο Μεσοπρόθ... περισσότερα »

.Προϋπολογισμός με πλεόνασμα;

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προβλέπει, ότι οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ μετά τις πολλαπλές παρεμβάσεις στη φορολογία εισοδήματος και τον νέο φόρο στα ακίνητα. Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από τον περιορισμό των κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, δημόσιες επενδύσεις και καταναλωτικές δαπάνες.
 Πιέζει η τρόικα για παρακράτηση 26% στα "μπλοκάκια"
Την αύξηση της παρακράτησης φόρου στα δελτία παροχής υπηρεσιών (όσων αμείβονται με «μπλοκάκια») σε 26% από 20%, που είναι σήμερα θέλει η τρόικα, ενώ παράλληλα ζητεί να καταργηθεί και η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η συγκεκριμένη πρόταση γνωστοποιήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και δεν αποκλείεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Οι ρυθμίσεις αυτές μεταφράζονται σε άμεση μείωση των αμοιβών για όλους τους μισθωτούς, όπως και για μεγάλο αριθμό ελευθέρων επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με «μπλοκάκι», οι οποίοι παρότι έχουν σταθερή σχέση εργασίας αμείβονται κάθε μήνα με αυτό τον τρόπο.

Για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», η αύξηση στην παρακράτηση μεταφράζεται σε μείωση των αποδοχών τους κάθε μήνα:

Οι μηνιαίες αποδοχές τους θα μειωθούν κατά 7,5%, αν και έχουν δικαίωμα να φορολογηθούν ως μισθωτοί (με συντελεστή 22% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ) και θα αναμένουν την εκκαθάριση του φόρου προκειμένου να τους επιστραφεί η διαφορά.

Το επιχείρημα για την αύξηση στην παρακράτηση της τρόικας είναι ότι ο συντελεστής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματικών είναι 26% μέχρι εισόδημα ύψους 50.000 ευρώ (και με 33% για το εισόδημα πάνω από το ύψος αυτό).

Ωστόσο,  πριν υπολογιστεί ο φόρος από τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών αφαιρούνται οι επαγγελματικές δαπάνες, συνεπώς η τελική επιβάρυνση είναι συνήθως μικρότερη.

."Χρώματα Ελλάδας" στη νότια Γαλλία

Από ελληνικά χρώματα θα "πλημμυρίσει" την επόμενη εβδομάδα η πόλη Μπαλμά, στα νότια της Γαλλίας. Μαθήματα ελληνικής μαγειρικής, εκθέσεις, παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, ακόμα και μια πρώτη επαφή με την ελληνική γλώσσα, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις "Couleurs Grece" (Χρώματα Ελλάδας) που διοργανώνεται από τον δήμο Μπαλμά, με τη συνεργασία του συλλόγου "Ελληνικοί Ορίζοντες" (Horizons Grecs), από τις 7 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των "Ελληνικών Οριζόντων, Χρήστος Ζίας, μεταξύ των εκδηλώσεων, είναι εκθέσεις με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παραδοσιακές φορεσιές, σεμινάριο και παράσταση παραδοσιακών χορών, προβολή ελληνικών προϊόντων (λάδι, μέλι, αρωματικά χόρτα). 

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν η Ελληνογαλλίδα βουλευτής Μαριέττα Καραμανλή και ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, ενώ θα προβληθεί η ταινία 'Το βλέμμα του Οδυσσέα" του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
 
Ακόμη, μέσα από το εργαστήριο "Όλοι σας ξέρετε να μιλάτε ελληνικά", θα αναδειχθεί πόσες ελληνικες λέξεις χρησιμοποιούν οι Γάλλοι στην καθημερινότητα τους, αλλά και η σημασία της ελληνικής γλώσσας.
 
Ο κ. Ζίας υπογράμμισε ότι σκοπός των εκδηλώσεων είναι να απασχολήσει η Ελλάδα με θετικό τρόπο την επικαιρότητα, μέσα από τον πολιτισμό της.
 
Ο σύλλογος "Ελληνικοί Ορίζοντες", στον οποίο συμμετέχουν Έλληνες της Τουλούζης, ιδρύθηκε το 2003 και μεταξύ των δραστηριοτήτων του είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά ομογενών, η προβολή του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η παροχή βοήθειας σε Έλληνες που μεταναστεύουν στην περιοχή λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Στην περιοχή δεν υπάρχει οργανωμένη ελληνική κοινότητα, ενώ ο κ. Ζίας εκτίμησε ότι οι Έλληνες είναι περίπου 150 άτομα, πολλοί από τους οποίους έχουν κάνει μεικτούς γάμους.

.Κάλεσμα «Τάγματος Εφόδου» της Χ.Α. μισή ώρα πριν τη δολοφονία Φύσσα

Ομολογία με σαφή αναφορά σε «κάλεσμα» μελών της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μισή ώρα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκανε απολογούμενος στον ανακριτή ο 52χρονος συνταξιούχος που παραδόθηκε χθες στις Αρχές. Ο αποκαλούμενος, μεταξύ των γνωστών του ως «απόστρατος», που αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα σήμερα με απαγόρευση εξόδου από την χώρα, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ, ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «Τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν δηλαδή την δολοφονία του μουσικού. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη Γιώργο Πα... περισσότερα »

.OI ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας στα σχολεία κατέθεσε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ η οποία συναντήθηκε ... με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου. Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ζήτησε να ληφθούν οι εξής πρωτοβουλίες: -Οι εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου να λάβουν σαφή αντιναζιστικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, -Να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά τ... περισσότερα »

.TI ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ...

Συκοφαντικά είναι τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου φέρεται να υποστηρίζει στην απολογία του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος αρνείται την κατηγορία ... που του αποδίδεται. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να υποστηρίζει πως η βασική πηγή χρηματοδότησης του κόμματος του είναι η κρατική επιχορήγηση, χαρακτηρίζει τραγικό το γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για το οποίο ενημερώθηκε την επόμενη μέρα, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν «πυρήνες», αλλά τοπικές οργανώσεις. 
«Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνα...περισσότερα »

.ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟΨΕ Η ΦΛΟΓΑ...

Στη ρωσική αντιπροσωπεία θα παραδοθεί αύριο η Φλόγα, προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».
Απόψε η Φλόγα ...
θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη, οπότε και θα ολοκληρωθεί επίσημα  η 6η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τη Φλόγα στον Ιερό Βράχο θα ανεβάσει ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, και θα ανάψει το βωμό, με το σύμβολο του Ολυμπισμού να στέλνει τα διαχρονικά του μηνύματα για ειρήνη, συναδέλφωση και αλληλεγγύη, από το πιο ιστορικό σημείο της Αθήνας και της Ελλάδας.

Το ταξίδι της Φλόγας προς την πρωτεύουσα ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από τα Τρίκαλα, στη συνέχεια πήγε στην Καρδίτσα, όπου η υποδοχή ήταν αποθεωτική από χιλιάδες κατοίκους της πόλης. Μετά πέρασε από την Αμφισσα, τους Δελφούς και την Αράχωβα, στον Παρνασσό και τελευταία στάση της Λαμπαδηδρομίας πριν από την Αθήνα, ήταν η Λιβαδειά.

Η «αυλαία» θα πέσει αύριο το απόγευμα με την τελετή Παράδοσης της Φλόγας στη ρωσική αντιπροσωπεία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 17:00.

.O ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Ένα χειρόγραφο κείμενο με τον τίτλο «Όρκος Χρυσή Αυγή 30-6-1983» έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές. Βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά, στην Ανατολή Ιωαννίνων, και καταρρίπτει κάθε... 
ισχυρισμό των μελών της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι ναζιστές.

Στο κείμενο αναφέρονται φράσεις μίσους για «εχθρούς της φυλής» και του «Εβραίου υπανθρώπου», ενώ τα μέλη που τον έχουν διαβάσει ορκίζονται «θυσία» ακόμα και με το αίμα τους.

Το κείμενο καταλήγει με το γνωστό ναζιστικό σύνθημα «Ζήτω η Νίκη» που φώναζε σιδηροδέσμιος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ στο τέλος του όρκου υπάρχει ο αγκυλωτός σταυρός των ναζί και με μεγάλα κεφαλαία γράμματα το όνομα: "A. HITLER"

Σύμφωνα με το MEGA, το κείμενο είχε στα χέρια του ο ανακριτής κατά τη διάρκεια της χθεσινής απολογίας του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του Παππά είχαν βρεθεί αφίσες του Μουσολίνι και του Χίτλερ, κράνη των SS, σβάστικες και άλλα.

Το κείμενο αναφέρει:

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχομενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου
Εθνικοσοσιαλισμού δι' εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτεινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμήν της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδόσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο.

 Μάρτυρές μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ' αυτήν την ιερή Γη.

Ζήτω η νίκη

Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός»

.HMEΡΑ ΚΡΙΣΗΣ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οκτώ από τα 36 πανεπιστήμια της χώρας, τα οποία δεν λειτουργούν εδώ και τέσσερις εβδομάδες εν μέσω κινητοποίησης διαρκείας του διοικητικού προσωπικού τους...
Οι απεργοί υποστηρίζουν ότι, μετά την εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας των εργαζομένων, τα ιδρύματα δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, μία άποψη την οποία αρνείται να υιοθετήσει το υπουργείο Παιδείας.

Την ερχόμενη Τετάρτη λήγει η προθεσμία προς τα πανεπιστήμια για τις λεγόμενες λίστες διαθεσιμότητας. Λόγω του παρατεινόμενου αδιεξόδου ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, είναι μακρινό αλλά ανοιχτό το ενδεχόμενο οριζόντιας επιλογής των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

.ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΒΛΕΠΕΙ Ο ECONOMIST

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να αποφασίσει να πάει σε εκλογές την άνοιξη, αν βγει ενισχυμένος στις δημοσκοπήσεις από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κάνει σήμερα σε άρθρο του στην ηλεκτρονική του σελίδα... 
το περιοδικό Economist.
Ο αρθρογράφος, αφού παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΧΑ, αλλά και το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, εξάγει κάποια πολιτικά συμπεράσματα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Οπως λέει, η επιτυχία στο θέμα της εξάρθρωσης της ΧΑ θα εξαρτηθεί από το αν είναι όντως «δεμένη» η υπόθεση. Αν μπορέσει να αποδειχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε δολοφονίες και άλλες παράνομες ενέργειες, τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μπορεί να βγει κερδισμένη από την υπόθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, οι κινήσεις της κυβέρνησης μπορεί να εκληφθούν ως αντιδημοκρατική κίνηση απέναντι σε ένα κόμμα.

«Οι αισιόδοξοι λένε ότι αν ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι η ΝΔ ανεβαίνει, τότε θα κατέβει σε εκλογές την άνοιξη ώστε να έχει μια πιο ισχυρή νέα κυβέρνηση», καταλήγει το κομμάτι, υπογραμμίζοντας ότι μια πιο σταθερή κυβέρνηση θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις του με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας για ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Αν μη τι άλλο, όμως, ο έλληνας πρωθυπουργός σίγουρα κέρδισε πόντους με την «απροσδόκητη κίνησή του» κατά των νεοναζί.

.ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ

Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, μίας από τις κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων, αφού οι βουλευτές καλούνται να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό του 2014, αλλά και το νέο... 
νομοσχέδιο κατά της αντιρατσιστικής βίας.

Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι ο πρώτος πλεονασματικός μετά τον αντίστοιχο του 2001.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διακοπής της καταβολής της αποζημίωσης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θέμα για το οποίο δεν υπήρξε ομοφωνία στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις του προέδρου Ευ.Μεϊμαράκη με εκπροσώπους των κομμάτων.

Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων.

Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ήδη, φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα.

Πρόκειται για αδικήματα, όπως η παράνομη οπλοκατοχή, για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς για αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας.

* Τον αγιασμό την ερχόμενη Δευτέρα θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.