.Αυτός είναι ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος σκπουπιδιών στην Αθήνα

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμμάτων στον δήμο Αθηναίων, στην πλατεία Αγίου Θωμά, στο Γουδί.Το έργο που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση του δήμου Αθηναίων από τα σκουπίδια, χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ΕΣΠΑ και προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά είκοσι βυθιζόμενων κάδων στον δήμο της Αθήνας. 

Ο μεγέθους 6 τμ κάδος αντικαθιστά περίπου 40 συμβατικούς κάδους, ενώ χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένων σκουπιδιών. Ο κάδος, που λειτουργεί με μηχανισμό ανύψωσης, βρίσκεται 3,5 μέτρα κάτω από τη γη, με αποτέλεσμα στα σημεία όπου συσσωρεύον... περισσότερα »

.Η βίλα Ζωγράφου ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η βίλα Ζωγράφου, η φασιστική πρόκληση στα γραφεία του Δικτύου Αλληλεγγύης, η επιλογή τράπεζας για τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου και άλλα 47 θέματα θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα. Θα έχει προηγηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αναλυτικά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της 10ης,11ης,12ης,13ης Τακτικών Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για απάντηση στην από 8-1-14 επιστολή της Οικογένειας Ζωγράφου. Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με Φασιστικές προκλήσεις στα γρ... περισσότερα »

.Τα καρτέλ της ακρίβειας

Σε εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται για την κυβέρνηση το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ και θα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα η Αθήνα.

Όπως αναφέρει Έθνος, ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος χειρίζεται το θέμα, θα πρέπει μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να καταθέσει προτάσεις που θα ικανοποιούν τόσο τους βουλευτές της πλειοψηφίας όσο και την τρόικα, να καταθέσει υπό τη μορφή νομοσχεδίου τα όσα θα συμφωνηθούν και να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και κατά συνέπεια την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ως σημεία βασικών διαφωνιών στο εσωτερικό τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ προβάλλουν δύο θέματα: η απελευθέρωση των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και η διεύρυνση του ορίου ζωής του φρέσκου γάλακτος.

.«Ο Παπαδόπουλος δε θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των “58”»

«Αντικειμενικά υπάρχει ζήτημα, κατά πόσο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας ή και βουλευτές μπορούν να παίρνουν μέρος, ως ομιλητές, σε μια εκδήλωση ενός φορέα που διαμορφώνει έναν άλλον πολιτικό προσανατολισμό», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαδόπουλου και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού στη χθεσινή εκδήλωση της κίνησης των «58» για την Κεντροαριστερά. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό από την ομιλία του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που φέρουν τον κ. Παπαδόπουλο να τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «58» κόντρα στη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Λυκούδης είπε ότι «προφανώς θα ήταν πρόβλημα, αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου άλλου πολιτικού σχηματισμού. 


Είναι ένα παράδοξο φαινόμενο. Δεν θα μπορούσε να γίνει γενικά αποδεκτό από την ΔΗΜΑΡ. Αλλά νομίζω ότι παραμένει στο επίπεδο ενός ρεπορτάζ που δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν ισχύει».

Αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Λυκούδης είπε ότι το κόμμα στις εκλογές αυτές έχει ανοιχτή πολιτική συμμαχιών και δεν αποκλείεται σε κάποιους δήμους ή περιφέρειες να συμπεριλαμβάνει ενδεχομένως και ένα ενδιαφέρον πρόσωπο, που μπορεί να ανήκει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αποκλεισμός σε αυτά, πρόσθεσε

.Πάνω από 1 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού του 2013 θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνουν ότι κατά τον επικείμενο νέο γύρο συζητήσεων τα δύο κύρια θέματα θα είναι η λίστα του ΟΟΣΑ με την απελευθέρωση των αγορών και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέχρι και το 2015.

Όπως αναφέρουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ η τρόικα το ανεβάζει σε 3 δισ. ευρώ.

.Σε ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ

Τους τελευταίους μήνες, ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού. Το συνηθέστερο είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, που ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνό του κλειστό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι κλήσεις αυτές, όπως εξηγούν στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, γίνονται κατά κανόνα από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. 

Μόλις ο έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει πίσω για να δει ποιος τον έχει ζητήσει. Έτσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, τρεις είναι οι ομάδες αριθμών του εξωτερικού από τους οποίους έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις έλληνες συνδρομητές. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από τους αριθμούς +375602605281, +37127913091 και +3598920111, καθώς και από άλλους αριθμούς που αρχίζουν από +375 ή +371 ή +359.

Το +375 είναι ο διεθνής κωδικός της Λευκορωσίας, το +371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία, ενώ το +359 είναι από τη γειτονική Βουλγαρία. Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση του καθενός από τα θύματα στην Ελλάδα, όσοι καλούν πίσω τους αριθμούς αυτούς χρεώνονται κατ' ελάχιστο με τα διεθνή τέλη κλήσεων, ένα μέρος των οποίων πιθανότατα καταλήγει στους απατεώνες που κάνουν τις αναπάντητες κλήσεις.

.«Τελειώνει» του Μήτρογλου

Σχεδόν ως τελειωμένη υπόθεση παρουσιάζει ο Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ.

Ο δημοσιογράφος του «Sky Sports» στην Ιταλία έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter πως η αγγλική ομάδα έχει συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ και τον Έλληνα επιθετικό να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ωστόσο από τους Πειραιώτες δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα σχετικό και η τελευταία ενημέρωση αφορά την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης που έφτανε τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Τότε θεωρήθηκε βέβαιο πως οι Λονδρέζοι θα επανέρχονταν με νέα βελτιωμένη προσφορά και θα πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο πως οι όποιες εξελίξεις θα είναι άμεσες, αφού η χειμερινή μεταγραφική περίοδος κλείνει στο τέλος του μήνα.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν

Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι «Ο Ελληνικός λαός και ο Ρωσικός λαός έχουν Ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει. Και πάνω σε αυτό χτίζουν αυτή τη φιλία. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στον κόσμο χωρίς αναπτυσσόμενη σχέση συνεχή μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η συνάντηση προηγουμένως του Προέδρου Putin με τον κ. Rompuy, και τον κ. Barroso.

Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η χώρα μου αυτή τη στιγμή ξεπερνά μια βαθύτατη, επώδυνη ύφεση έξι ετών.

Το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνουμε στην Ελλάδα είναι, επίσης, πολύ σημαντικά ιδιαίτερα για τους σιδηροδρόμους και για τα λιμάνια μας, ιδιαίτερα εκείνο της Θεσσαλονίκης. 

Στο χώρο του τουρισμού έχουμε ήδη να επιδείξουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία ενώ ο καθένας καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα. 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Την Χώρα μας στην τελετή έναρξης θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Σας ευχαριστώ άλλη μια φορά για αυτή την ευκαιρία που είχαμε.

Από την πλευρά του ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε πως: «Συμμερίζομαι την εκτίμηση σας σχετικά με το κοινό μας θεμέλιο -υπόβαθρο πολύ βαθύ ιστορικό και παραδοσιακό- των φιλικών μας σχέσεων. Φυσικά ξέρουμε τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα. 

Θέλω να σημειώσω ότι κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. Πραγματικά είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν τη Χώρα σας πέρσι. Υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια. Με μεγάλη μου χαρά, με μεγάλη ευχαρίστηση θα συζητήσω μαζί σας οποιοδήποτε θέμα θέσατε στην ημερήσια διάταξη. Και φυσικά ευχαριστώ πολύ για αυτή τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να τα πούμε σήμερα».

.«Μειώνουμε τις τιμές αφού δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς»

«Όταν έχουμε τόσους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνεργους θα ήταν τεράστιο λάθος να μείνουμε απαθείς, ήδη έχει γίνει δουλειά», επεσήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης 

«Το οφείλουμε στους πολίτες, μειώνουμε τις τιμές εφόσον δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, κι όχι μόνο για την κυβέρνηση ή για το υπουργείο Ανάπτυξης, να ανοίξουν οι αγορές. 

«Όταν έχουμε τόσους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνεργους θα ήταν τεράστιο λάθος να μείνουμε απαθείς, ήδη έχει γίνει δουλειά και θα επακολουθήσουν 250 ή και περισσότερες παρεμβάσεις στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τα οικοδομικά υλικά. Παρεμβάσεις που θα αλλάξουν καθημερινότητά μας όπως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες στην Ευρώπη που δεν έχει ανοίξει το σύστημα, η λιανική τιμή ανά μονάδα δραστικής ουσίας είναι κατά μέσο όρο κατά 27,6% υψηλότερη, δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 27,6% παραπάνω».

.Μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέος μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ έγινε στις 7:12 σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 9 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά από το Αργοστόλι και το εστιακό του βάθος στα 2 χλμ.

Το νησί κηρύχτηκε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και πολλοί διανυκτέρευσαν μέσα στο πλοίο SuperFast 11 που βρίσκεται στο νησί για αυτό το σκοπό, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να καταπλεύσει και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» χωρητικότητας 1.300 ατόμων.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, ενώ προβλήματα έχουν εντοπιστεί στα κτήρια των δικαστηρίων, στο Γηροκομείο, στο κτήριο της παλιάς νομαρχίας, σε τρία σχολεία στο Ληξούρι και σε αρκετά σπίτια.

.Δεκτή η παραίτηση του Ουκρανού πρωθυπουργού από τον Γιανούκοβιτς

Τις παραιτήσεις του πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ, αλλά και σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου έκανε δεκτές ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιοανούκοβιτς.

Ο Αζάροφ δήλωσε το πρωί ότι αποχωρεί λόγω της απειλής που προκαλούν στην οικονομία οι συνεχιζόμενες ταραχές. Όπως προβλέπει το σύνταγμα στην Ουκρανία, η αποχώρηση του πρωθυπουργού σημαίνει την παραίτηση όλης της κυβέρνησης.

Και ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, πληροφορίες του Russia Today αναφέρουν ότι ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

.Ισόβια και 25 χρόνια στο «δράκο της Πάρου»

Ισόβια και 25 χρόνια είναι η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στο «τέρας της Πάρου» για τον βιασμό και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Μυρτούς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, το καλοκαίρι του 2012.

Πιο αναλυτικά, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε για τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς τις παρακάτω ποινές: 

- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη

- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών

- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών

- Για την παράνομη εργασία: τρεις μήνες φυλάκιση

Η συνολική ποινή είναι ισόβια κάθειρξη και 25 έτη, καθώς και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.