.Φιλοξενία εβδομήντα ατόμων μεγάλης ηλικίας στις κατασκηνώσεις...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η Δημοτική Αρχή , ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπου η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, παραμένει προσηλωμένη στον σχεδιασμό και την εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής με στόχο την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από την οικονομική και κοινωνική κρίση κατοίκων της πόλης. Στα μέτρα κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας ξεχωριστή θέση έχουν αυτά που συνδέονται με την ποιότητα ζωής της τρίτης ηλικίας.

Έχουμε λοιπόν τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι για το φετινό καλοκαίρι εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία εβδομήντα (70) ατόμων μεγάλης ηλικίας από 05/09/2013 έως 27/09/2013, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 65 ετών και στην περίπτωση ανδρόγυνου, ο ένας τουλάχιστον από τους δύο να έχει την ηλικία αυτή.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
2. Απόδειξη ΔΕΗ ,ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ από την οποία να προκύπτει ο τόπος διαμονής.
3. Μία (1) φωτογραφία.
4. Ιατρική βεβαίωση που να ενημερώνει τα φάρμακα που τυχόν παίρνουν και νοσήματα από τα οποία πάσχουν.
5. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.


Οι εγγραφές θα γίνουν στο Δημαρχείο (Γ. Ζωγράφου 7), 2ος μέχρι και Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013.

.Στο επίκεντρο τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας

Με τον Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα σχετικά με την προώθηση προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κύριο σημείο της συνομιλίας ήταν η ανάγκη μεταφοράς πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης σε νέες πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και σε πρωτοβουλίες στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, που μπορεί να αναδείξει σημαντικά κοιτάσματα απασχόλησης.

Στη συνάντηση μετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και η Ευρωβουλευτής κ. Συλβάνα Ράπτη, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

.Μάλι-Ελλάδα 0-0 για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων

Ισόπαλη 0-0 αναδείχθηκε η εθνική Νέων (U20) με την αντίστοιχη του Μάλι, στον δεύτερο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας. 

Το ματς έγινε στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας και η ομάδα του Κώστα Τσάνα πήρε το βαθμό που χρειαζόταν για να φτάσει τους τέσσερις και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του θεσμού μέσω του 4ου ομίλου. 

Σ΄ένα ισορροπημένο παιχνίδι, η εθνική έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Μπουχαλάκης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας στο 58΄.

.Ιω. Στουρνάρας: Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις

Βεβαιότητα ότι στην πράξη περισσότερες πολιτικές δυνάμεις θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση και ότι η κοινοβουλευτική στήριξη προς αυτή υπερβαίνει τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

   Σε ομιλία του στο Eurobank Investor Forum, με τίτλο «Μια νέα αρχή για την ελληνική οικονομία», ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει από σήμερα μια νέα κυβέρνηση, που είναι πλήρως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και τις απαραίτητες αλλαγές, καθώς τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν πλήρη επίγνωση ότι η στασιμότητα  ισοδυναμεί με καταστροφή.

   Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες διέσχισε ένα πολύ δύσκολο δρόμο, αλλά κατόρθωσε να  σταθεί στα πόδια της και συνεχίζει με περισσότερη αποφασιστικότητα και νέα πρόσωπα. 

Πρόσθεσε δε, ότι «πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις, η συνεργασία και αλληλεγγύη, που επετεύχθησαν ανάμεσα σε ιδεολογικά αντίθετες δυνάμεις, είναι πρωτοφανείς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Οι δύο πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουν να εργάζονται επίμονα όχι μόνο για να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά και για να αλλάξουν τη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η επόμενη δόση των περίπου 8,1 δισ. ευρώ αναμένεται να αποδεσμευτεί προς το τέλος Ιουλίου (σήμερα κατατέθηκε στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος η δόση των 3,3 δισ. ευρώ), υπό τον όρο η χώρα να εκπληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις.

.Πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ

Τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Όπως διαφαίνεται από την πρώτη ανάγνωση, στις περισσότερες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται πτώση των βάσεων. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς-αναλυτές, οι πτώσεις στις βάσεις αναμένονται εντυπωσιακές. 

Ως παράδειγμα αναφέρουν τις ιατρικές σχολές και τμήματα. Ακόμη και η ιατρική Αθήνας αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, κάτι που έχει να συμβεί από το 2002. Συγχρόνως εντυπωσιακή είναι η μείωση των αριστούχων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Το γεγονός ότι φέτος τα Αρχαία ήταν δυσκολότερα από πέρυσι, συνετέλεσε στο να υπάρχουν λιγότεροι αριστούχοι. Αυτό -σύμφωνα με τους αναλυτές-οδηγεί σε πτώση των βάσεων ακόμη και στις συνήθως υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές της Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Όμως και γενικότερα φέτος έχουμε πολύ λιγότερους αριστούχους. Μεγάλη πτώση αναμένεται στις οικονομικές σχολές του πέμπτου πεδίου, καθώς -εκτός των άλλων- είχαμε και μείωση των υποψηφίων στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, κατά 10% περίπου. 

Μείωση όμως των υποψηφίων παρατηρείται συνολικά σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Αυτό θεωρείται από τους εκπαιδευτικούς ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης ή της στροφής πολλών μαθητών στο Διεθνές Απολυτήριο (I.B.). 

.Με αμοιβαία εγκώμια η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών

Από το "τρίτο κατά σειρά προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας" - όπως χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών ο Ευ.Βενιζέλος, μετά δηλαδή από το υπουργείο Έθνικής Άμυνας και το υπουργείο Οικονομικών - ο νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από τον προκάτοχό του υπογράμμισε τη βούληση προώθησης του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που "βγάζει οριστικά την πατρίδα μας από την κρίση".

Λίγο πριν, αποχωρώντας από το υπουργείο Εξωτερικών ο Δημ. Αβραμόπουλος είχε επίσης τονίσει ότι στη διάρκεια της θητείας του "ανατάχθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας" αλλά και καλλιεργήθηκε η αντίληψη της "θεσμικής διάρκειας στη συνέχεια του κράτους".

Απευθυνόμενος με ιδιαίτερη θέρμη στον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, στην "εξαιρετική δουλειά που έκανε" και στην προοπτική της "στενής συνεργασίας" που θα έχουν ως καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί των δύο "πυλώνων" της εθνικής κυριαρχίας, ο κ.Βενιζέλος υπενθύμισε ότι τα δύο κόμματα επικαιροποιούν την προγραμματική συμφωνία της κυβερνητικής συνεργασίας, κατά τρόπο ώστε να υπάρχει "πλήρης συντονισμός σε καθημερινή βάση". 

.Κυβέρνηση «ορισμένου χρόνου» και «μνημονιακού έργου» χαρακτηρίζει το νέο υπουργικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι σύμβασης «μνημονιακού έργου» και «ορισμένου χρόνου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς για τον κ. Σαμαρά οι μέρες της κυβέρνησής του είναι μετρημένες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η νέα κυβέρνηση συντίθεται «από τα παλιά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και έχει ως μοναδικό της στόχο την κλιμάκωση της μνημονιακής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων».

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφέρει ότι είναι ενδεικτικές των μνημονιακών προθέσεων και της τεράστιας απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως με περίσσιο κυνισμό και θράσος, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι για την υλοποίηση του μνημονίου δεν θα σταματήσει πουθενά.

.Αντ. Σαμαράς: Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης

Η εξάντληση της τετραετίας είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι η σταθερότητα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι απαιτούνται σταθερά βήματα για να προωθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεσμεύτηκε παράλληλα για καλύτερο συντονισμό στα τρέχοντα ζητήματα και σχεδιασμό σε βάθος χρόνου.

«Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και να φέρουμε σε πέρας τις θεσμικές αλλαγές» σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός και έκανε ειδική αναφορά στο τι πρέπει να γίνει στη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση. 

«Δεν έχει η Ελλάδα καιρό για χάσιμο. Απαιτείται ταχύς βηματισμός. Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του αλλά η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είπε ότι έχει μπροστά της να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση του δανείου. «Έχουν γίνει πολλά, αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πρέπει να τρέξουμε την προετοιμασία για την προεδρία της ΕΕ.  

Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να πιάσουμε τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε από του χρόνου να είναι εφικτή η ανακούφιση εκείνων που έχουν υποφέρει περισσότερο μέχρι τώρα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του είπε ότι είναι πάντα η ανάκαμψη της οικονομίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων για να αποφύγουμε τα νέα μέτρα. Υπογράμμισε δε ότι «πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε αυτούς τους στόχους». Τέλος είπε ότι στόχος είναι πάντα να διορθωθούν οι αδικίες των τελευταίων χρόνων, να στηρίξουμε τους ασθενέστερους και να επιμείνουμε στην ασφάλεια του πολίτη.

Χρέος όλων είναι να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα, καθώς οι 'Ελληνες περιμένουν πολλά, είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο, αφού έφυγαν οι κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών. "Δεν τους ενδιαφέρει η κομματική καταγωγή και προέλευση κανενός. 

Η τοποθέτηση δεν δείχνει κομματική δικαίωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δικαιώσετε την ελπίδα των Ελλήνων" ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει, πάνω από κομματικές και προσωπικές προτεραιότητες οι οποίες, όπως τόνισε, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, όταν πήρε το λόγο, ανέφερε ότι όσα είπε ο πρωθυπουργός τον απηχούν πλήρως και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την νέα αφετηρία. 
Μίλησε για εξάντληση τετραετίας, για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και δρομολόγηση της συνταγματικής αναθεώρησης με κοινωνικό πρόσημο.

.Η Α. Μέρκελ «ανοίγει το πορτοφόλι» για την ανάπτυξη, αλλά μόνο στη Γερμανία

Υποσχόμενη δημόσιες δαπάνες ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στέλνει ένα θετικό μήνυμα για την ανάπτυξη προς το συμφέρον της Γερμανίας, την ώρα που το γερμανικό εξαγωγικό μοντέλο ασθμαίνει, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Έχοντας το πλεονέκτημα της υγιούς δημοσιονομικής της κατάστασης, η Γερμανία δέχεται πιέσεις να λάβει μέτρα για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και αρχίζει να φαίνεται ότι η συντηρητική καγκελάριος, η οποία διεκδικεί τρίτη πρωθυπουργική θητεία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, προχωρά με μικρά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το κάνει, αλλά με τους ρυθμούς της, λέει ο Ζιλ Μεκ, επικεφαλής των ευρωπαϊκών οικονομικών μελετών της Deutsche Bank. "Βλέπουμε μία ελαφρά κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης προς μία ελαφρώς πιο γενναιόδωρη δημοσιονομική πολιτική", διαπιστώνει ο οικονομολόγος.

Η Αγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για οδικά έργα και σειρά κοινωνικών δαπανών: αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, αύξηση των συντάξεων των μητέρων, φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ζευγάρια με παιδιά... επιδιώκει επίσης την εισαγωγή κατώτατου μισθού σε μία χώρα όπου ο θεσμός δεν υφίσταται μέχρι στιγμής.

.Μ. Καρχιμάκης: «Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα αφομοιωθούμε»

Με πολύ αιχμηρές αναφορές σχολίασε την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σε σελίδα του στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».
Ο κ. Καρχιμάκης εκφράζει και τον έντονο προβληματισμό του για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από τη δεξιά.».

Και προσθέτει: «΄Οποιος το βρει ας μου το πει..».

.Ελληνικές νότες σε ελληνικό καλοκαίρι

Ανάμεσα σε πολύ καλή ελληνική έντεχνη, ροκ, παραδοσιακή, τζαζ, ρέγκε και ποπ μουσική θα έχει να επιλέξει το κοινό λίγο πριν προγραμματίσει τις διακοπές του για το φετινό καλοκαίρι.
Και ενώ ο πολύς κόσμος προγραμματίζει τις διακοπές του, βάσει του «κουτσουρεμένου» οικονομικού του προϋπολογισμού, πολλοί υπολογίζουν τις ημέρες, βάσει του «καλοκαιρινού μουσικού ημερολογίου». Καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις ανάσες δροσιάς, παίζουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους και θέατρα της πρωτεύουσας. 

Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών και τις παρουσιάζει:

- Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής -25 Ιουνίου (Βεάκειο Θέατρο)
- Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς -27 Ιουνίου (στο Θέατρο «Χυτήριο»)
- Νότης Μαυρουδής- 28 Ιουνίου (Ίλιον)
- Maraveyas Ilegal: «Πικ Νικ με Μαραβέγια» - 28 Ιουνίου (στον Κήπο του Μεγάρου)
- Δώρος Δημοσθένους- 28 και 29 Ιουνίου (Προαύλιο Badminton)
- Γιώργος Νταλάρας και Γλυκερία - 29 Ιουνίου (Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια)
- Ελευθερία Αρβανιτάκη- 1 Ιουλίου (Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου, Μαρούσι)
- 10 χρόνια...Locomondo live!- 1 Ιουλίου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)
- Μαρία Φαραντούρη- 1η Ιουλίου (Θέατρο του 'Αλσους Ηλιούπολης)
- Χάρις Αλεξίου- 3 Ιουλίου (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού)

.Π. Καψής: Προτεραιότητα να φύγει το "μαύρο" της ΕΡΤ

Για ευκαιρία να κάνει η Ελλάδα «ένα άλμα δημιουργίας μιας καινούριας ραδιοτηλεόρασης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών πέρα από παρεμβάσεις και κομματισμούς» μίλησε ο νέος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Ο κ. Καψής, ο οποίος παραδέχθηκε τη δυσκολία του εγχειρήματος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω, πως θα το χειριστούμε. Νομίζω και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το δουν έτσι».

Αναφορικά με την ανάγκη να φύγει το "μαύρο" από τις οθόνες της τηλεόρασης τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως, το επιτάσσει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και είναι το πρώτο το οποίο πρέπει να κάνουμε για να εξομαλυνθούν τα πράγματα και μετά να βάλουμε μπροστά τον σχεδιασμό για τη νέα ΕΡΤ».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η λύση την οποία θα επεξεργαστεί το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινείται στο γενικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τη συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

.Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην πρώτη σειρά έλαβαν θέση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και δίπλα του ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος.Δεν ορκίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο Δουβλίνο ενώ η ορκωμοσία του θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Αφού υπογράφηκε το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, ο πρωθυπουργός και τα νέα μέλη της κυβέρνησης μαζί με όσα διατήρησαν το χαρτοφυλάκιο τους μετέβησαν στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος, στη νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, στην οποία αναλαμβάνουν κυβερνητικό αξίωμα πολλά νέα πρόσωπα.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ επικεφαλής υπουργείων αναλαμβάνουν ο Ιω. Μιχελάκης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Κ. Μητσοτάκης στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Υγείας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης στο Ναυτιλίας, ενώ υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση τοποθετείται ο Π. Καψής. 

Επίσης, ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ επιστρέφει στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Υποδομών, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο Ι. Μανιάτης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.