.Αυτά είναι τα μέτρα της νέας κυβέρνησης

Αναλυτικά όσα υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια - Τι είπε για το βασικό μισθό, τις συντάξεις, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τη δημόσια περιουσία 

Με μηνύματα προς το εξωτερικό οι προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεκαθάρισε ότι παραμείνει πιστός στο προεκλογικό πρόγραμμα και την ανάγκη διαπραγμάτευσης. 

Πάντως η ομιλία του θεωρήθηκε και από βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος «ισορροπημένη» χωρίς περιττές εξάρσεις. Αν και ο κ. Τσίπρας ελάχιστα αναφέρθηκε σ αυτούς καθ’ αυτούς τους όρου... περισσότερα »

.Πώς θα υπολογίζεται πόσο πλούσιος είναι ο καθένας

Φόρο «επιδεικτικής διαβίωσης» θα πληρώνουν στο εξής όσοι θεωρούνται ότι ζουν πλούσια, προκειμένου από την άλλη πλευρά να δουν φοροελαφρύνσεις περίπου 4.000.000 φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στο οποίο θα φορολογείται υψηλά η μεγάλη ακίνητη περιουσία. 

Με τις αλλαγές στις κλίμακες του φόρου εισοδήματος, όσοι δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ ετησίως θα γλυτώσουν φόρο έως και 300 ευρώ. Σύμφωνα με το *«Πρώτο Θέμα»*, τουλάχιστον 150.000 φορολογούμενοι με συνολική περιουσία (κινητή και ακίνητη) 300.000 και άν... περισσότερα »

.«Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη για συμβιβασμό με την Αθήνα»

Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει τους ηγέτες της ευρωζώνης να συμβιβασθούν περισσότερο με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times». 

Η αμερικανική προσπάθεια άσκησης πίεσης λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη σκληροπυρηνική στάση που υιοθετούν ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, ιδιαίτερα η Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις δεσ... περισσότερα »

.Σουλτς: Να αποβάλει ο Τσίπρας τον προεκλογικό λόγο... «Πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του πρωθυπουργού»

Να «εγκαταλείψει τον προεκλογικό λόγο» και να αναλάβει «το ρόλο του πρωθυπουργού» καλεί ο Μάρτιν Σουλτς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί ότι «αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. 

Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση». Λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε συνέντευξη στη εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου καλώντας τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.