.Ο τουρκικός Τύπος για τις εκλογές

Ως «ιστορική» νίκη, που σηματοδοτεί την «γέννηση μιας Νέας Τουρκίας», ή μια «επανάσταση» ερμηνεύει ο Τύπος της Τουρκίας το χθεσινό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. 

«Ο 12ος Πρόεδρος ο Ερντογάν» (Zaman), «Η ιστορική νίκη του Ερντογάν» (Haberturk), «Ο άνθρωπος του λαού πάει στο Προεδρικό Μέγαρο της Τσάνκαγια με το 52% της στήριξης. 

Εκλέξαμε τον (εκτελεστικό) Πρόεδρο μας» (Sabah), «Τερμάτισε στην αναμέτρηση από τον πρώτο γύρο» (Milliyet), «Καλώς ήρθες νέα Τουρκία» (Yeni Safak), «CHP + MHP + Γκιουλενιστές και 12 ακόμα κόμματα σβήστηκαν από το χάρτη. Δεν μπορούν να αλλάξουν το πεπρωμέ...περισσότερα »

.Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με εικονικές ασφαλίσεις

Έρευνα για τη δράση κυκλώματος που ενέχεται σε κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του ΙΚΑ και του ελληνικού Δημοσίου, μέσω εικονικών ασφαλίσεων εργαζομένων, από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 18 άτομα, 15 άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 67 ετών, τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απάτη κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια, πλαστογραφία, παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και
 της νομοθεσίας περί καταχραστών του Δημοσίου και άλλα αδικήματα.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν στήσει και λειτουργούσαν μηχανισμό εικονικών ασφαλίσεων εργαζομένων, από το 2010 έως το 2013, με κύριο συμμέτοχο και συνδετικό κρίκο έναν 54χρονο λογιστή.

.Το εμπάργκο εμπόδιο για την ελληνική ανάκαμψη

Οι ελπίδες της Ελλάδας να εξέλθει φέτος από τη σφοδρότερη ύφεση σε διάστημα μισού αιώνα μπορεί να προσκρούσουν στον «τοίχο» του εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων που επέβαλε η Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. 
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας, με την αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών να φτάνει τα 9,3 δισ. ευρώ το 2013, ξεπερνώντας το διμερές εμπόριο της Ελλάδας με τη Γερμανία.
Συνεχείς συσκέψεις για τις ελληνικές εξαγωγές, μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και φορέων. 

Εν τω μεταξύ, «να αποζημιωθούν οι Έλληνες μεταφορείς, τα συμφέροντα των οποίων θίγονται άμεσα, για τις ζημιές που θα προκληθούν από το ρωσικό εμπάργκο» ζητεί η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.
Την ίδια ώρα, δύο συμβάσεις που αφορούν σε δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας σημαντικών προϊόντων της xώρας, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.  

.Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για το ρωσικό εμπάργκο

Έκτακτη σύσκεψη θα γίνει στις 14:00 στο υπουργείο Εξωτερικών, με εντολή του  Ευάγγελου Βενιζέλου, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την επιβολή κυρώσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις εισαγωγές τροφίμων και οπωροκηπευτικών από χώρες της Ε.Ε..

Στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα γίνει εκτίμηση των μέχρι τώρα επιπτώσεων από την απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία και θα εκτιμηθούν οι τρόποι αντιμετώπισής της. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεύτερη σύσκεψη στις 16.30 στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες σύσκεψη εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών της ΕΕ για μία πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων από τα μέτρα.

.Η «μεγάλη πορεία» του Τσίπρα

Παρά τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και κυρίως στις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, η… μεγάλη πορεία του Αλέξη Τσίπρα για άνοιγμα σε νέες εκλογικές δεξαμενές συνεχίζεται απρόσκοπτα. 

Στη λογική αυτή εξάλλου κινούνται και οι δύο τελευταίες κινήσεις του προέδρου της Κουμουνδούρου που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, τόσο με τον «εναγκαλισμό» των ενστόλων στο γραφείο του στη Βουλή, όσο και με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη χερσόνησο του Άθω και τη γνωριμία του με τη μοναστηριακή ζωή. Με φόντο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την οποία στην Κουμουνδούρου, ... περισσότερα »

.Ποντάρουν στα μπάνια για να ξεχαστεί το φιάσκο

Στα μπάνια του Αυγούστου ποντάρει η κυβέρνηση για να ξεχαστεί το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ που προκάλεσε πονοκέφαλο στους φορολογούμενους, στους βουλευτές αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ήδη στο οικονομικό επιτελείο εργάζονται πυρετωδώς για να διορθώσουν τον λανθασμένο φόρο. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον real fm, ομολόγησε πως «η υπόθεση με τον ΕΝΦΙΑ, έκανε σίγουρα μεγάλο κακό στην κυβέρνηση». 
Όπως είπε, και ο ίδιος είναι «δυσαρεστημένος» από το πως εξελίχθηκε το σχετικό ζήτημα, ενώ έβαλε κατά των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομι... περισσότερα »

.Εφοριακοί θα μπορούν να «μπουκάρουν» στα σπίτια

Ελέγχους κατ' οίκον και χωρίς εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία, στα πρότυπα της εφορίας των ΗΠΑ.

Το πράσινο φως έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με πλειοψηφία 14 – 10.

Μάλιστα η έφοδος θα γίνεται χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Σχετική διάταξη παρέχει στους ελεγκτές της εφορίας τη δυνατότητα για έλεγχο ακόμα και στην κατοικία του φορολογούμενου.

Σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όπως γράφει το Έθνος, τα φορολογικά όργανα, χωρίς την εγγύηση παρουσίας εισαγγελέα, θα μπορούν να μπαίνουν σε σπίτια αναζητώντας υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Χρειάζεται εισαγγελική εντολή, αλλά όχι η παρουσία του δικαστικού λειτουργού.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο οικονομικών έστειλε σχετικό ερώτημα στο ΝΣΚ.

Ειδικά για την είσπραξη φόρων το ΝΣΚ έκρινε ότι υπάρχει η «δυνατότητα έρευνας και εισόδου στην κατοικία του οφειλέτη που προφανώς αποσκοπεί στην αναζήτηση χρημάτων ή άλλων κινητών πραγμάτων ή και στοιχείων για την περιουσιακή του κατάσταση».

Έτσι φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν μόνο όσοι είναι μεγάλοι φοροφυγάδες που χρωστούν εκατομμύρια, αλλά και όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους, δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τα ακίνητα, εφόσον καταστούν ληξιπρόθεσμες.

.Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62

Με έντονο άρωμα τρόικας για τον τερματισμό των πρόωρων συντάξεων κάτω των 62 , με ενδεχόμενο κατάργησης ακόμα και της δυνατότητας κατοχύρωσης σύνταξης σε χαμηλότερη ηλικία μέσω της αναδρομικής αναγνώρισης πλασματικών ετών, δρομολογείται το νέο ασφαλιστικό που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας με οδηγό τις προτάσεις του ΚΕΠΕ 

για τις ενοποιήσεις Ταμείων και τις διαπιστώσεις που κάνει ο Οργανισμός για το καθεστώς συνταξιοδότησης στο προσχέδιο που έχει παραδώσει στον κ. Βρούτση. Από τις αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί από το υπουργείο Εργασίας και τελούν υπό την τελική έγκριση τη...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.