.Δημοψήφισμα για κάθε μέτρο;... Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση;

Είναι από τις ειδήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα τι στόχους έχει η κυβέρνηση και που το πάει σε ότι αφορά τη χώρα. Πριν μερικές ημέρες οι περιφερειάρχες στο Αιγαίο συναντήθηκαν με τον Βαρουφάκη για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

 Δικαίωμά τους να το κάνουν, τα συμφέροντα της περιοχής τους προστατεύουν, στους ψηφοφόρους τους δίνουν λόγο... δυστυχώς για την Ελλάδα που όλα τα προβλήματα τα λύνει με βάση το μικροπολιτικό κόστος. 

Πήγαν λοιπόν στον Βαρουφάκη, του κλάφτηκαν για τον ΦΠΑ και ο υπουργός Οικονομικών, ο αρμόδιος για να μαζεύει έσοδα του κράτους τι τους ... περισσότερα »

.«Φαρμάκι» Γιούνκερ: Χάσιμο χρόνου η συνάντηση με Τσίπρα, καλύτερα να δω άλλους

Απρόθυμος να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αλλωστε και στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, για το κρίσιμο αυριανό ραντεβού στις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι θα συζητήσει με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, όχι όμως και με τον πρόεδρο της Κομισιόν.  
Σύμφωνα με τα όσα είπε πηγή από την ΕΕ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιούνκερ εξέφρασε την απροθυμία του να παραστεί σε αυτό το ραντεβού. Μιλώντας σε Επιτρόπους, ανέφερε ότι μία νέα συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα ήταν «χάσιμο χρόνου» και συμπλήρωσε ότι «θα ήταν καλύτερα να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς».

.Τρεις συντελεστές ΦΠΑ προβλέπει η νέα ελληνική πρόταση

Αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 12% από 11% της αρχικής πρότασης προβλέπει η νέα κυβερνητική πρόταση που υποβλήθηκε προς τους θεσμούς.

 Η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% φέτος από ( 0,6% της αρχικής) και 1,75% για το 2016. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές η κυβέρνηση ζητά επίσης σαφή δέσμευση από τους δανειστές για το χρόνο και τον τρόπο διευθέτησης του χρέους. 

Έτσι, με βάση τα νέα δεδομένα η πρόταση της ελληνικής πλευρά για τις αλλαγές στο ΦΠΑ διαμορφώνεται ως εξής: - 6,5% για τα φάρμακα, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου - 12% για εφημερίδε... περισσότερα »

.Τα τρία μέτωπα που κρίνουν τη διαπραγμάτευση και το νέο κείμενο που έστειλε η Αθήνα

Εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθούν σημεία σύγκλισης σε τρία μέτωπα από τα οποία θα οποία θα κριθεί η επίτευξη της συμφωνίας. 

Πρόκειται για το ύψος του δημοσιονομικού κενού τη διετία 2015-2016, τον ΦΠΑ και το Ασφαλιστικό, τα οποία, πάντως, σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται μεταξύ τους ως προς την επίδραση τους στη διαμόρφωση του μεγεθών του προϋπολογισμού και του πρωτογενούς πλεονάσματος.

 Ήδη η Αθήνα έστειλε ένα νέο κείμενο στους δανειστές στο οποίο περιλαμβάνονται οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης. Με βάση και τις δια...περισσότερα »

.Η Αθήνα κατέθεσε νέα πρόταση στους δανειστές

Νέο κείμενο με μεταρρυθμίσεις έστειλε η Αθήνα στους δανειστές σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται ευρωπαϊκή πηγή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης το κείμενο είναι τριών σελίδων και αφορά στα μέτρα. Στο νέο κείμενο η Αθήνα φέρεται να υπέβαλλε τις αντιπροτάσεις της για τους συντελεστές του ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό.

 Ταυτόχρονα η Αθήνα κατέθεσε ένα δεύτερο κείμενο επίσης τριών σελίδων όπου γίνεται αναφορά στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να γίνει η πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά πληροφ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.