.Εσχατο όπλο άμυνας κάθε κυβέρνησης η ψήφος εμπιστοσύνης

Ουδέποτε η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς μια οποιαδήποτε κυβέρνηση από το κοινοβούλιο τη βγάζει πιο ισχυρή από πλευράς λαϊκής απήχησης. 

Αν θέλουμε να είμαστε ψυχροί αναλυτές, οφείλουμε να ομολογήσουμε ευθέως ότι η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει ήδη συγκροτηθεί, συνιστά ανέκαθεν επιχείρηση εκβιασμού των βουλευτών των κομμάτων που... κυβερνούν! 

Εξαναγκασμού τους, δηλαδή, να ταχθούν εκόντες - άκοντες υπέρ της κυβέρνησης που οπωσδήποτε παίρνει αντιλαϊκά μέτρα - γιατί μόνο τότε οι κυβερνήσεις επιζητούν να «αναβαπτιστούν» στην εμπιστοσύνη των βουλευ... περισσότερα »

.Καμία στήριξη από ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, όσο ακολουθείται η σημερινή πολιτική, ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβελης από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κυριαρχηθεί από κομματικά παιχνίδια. Τίποτα δεν κατισχύει των θεσμών και η εκλογή πρέπει να γίνει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. 
Αντιθέτως ανέφερε ότι θα επιδιώξει την αποδρομή της σημερινής κυβέρνησης με την διεξαγωγή εκλογών και το σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας και αντέκρουσε την επιχειρηματολογία ότι διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα.

.«Γρίφος» η στάση ανεξάρτητων βουλευτών

Η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που αρχίζει τη Δευτέρα στη Βουλή, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και αντιπαράθεση. Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση που θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

«Ηθικά απονομιμοποιημένη η Βουλή», δήλωσε στον Αθήνα 9.,84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, δείχνοντας και προς την διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι Σαμαράς - Βενιζέλος επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο. 

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Νικήτας Κακλαμάνης, που είπε στον ΑΝΤ1 πως στη Βουλή θα καθορίσει τη στάση του, εξηγώντας ότι δεν έχει πάρει τελική απόφαση, καθώς περιμένει πρώτα να δει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 

Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκαθάρισε μέσω του Αθήνα 9.84 ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας πάντως ότι δεν συνδέει το θέμα αυτό με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. 

Το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στη Νόνη Καραγιάννη, προανήγγειλε τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης, στο χώρο της κεντροαριστεράς, που θα ανακοινωθεί ως τις 20 Οκτωβρίου.

.«Το νέο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα που δεν υπόσχεται να σκίσει το μνημόνιο»

Το αναθεωρημένο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα σκιαγραφεί το περιοδικό Economist, σχολιάζοντας τις προσπάθειες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χτίσει μια καλύτερη εικόνα στο εξωτερικό προσελκύοντας έτσι περισσότερους ψηφοφόρους στο εσωτερικό. 

Στην ανάλυσή του ο αρθρογράφος του Economist, αναφέρεται εκτενώς στο ταξίδι του στο Βατικανό και την συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Οι υποστηρικτές του ονόμασαν την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους δύο άνδρες «συνάντηση δύο μυαλών» και συμπλήρωναν με νόημα πως ο Πάπας συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα, έναν άθεο, στο γεγονός οι φτωχοί ... περισσότερα »

.«Γρήγορο "πολιτικό στριπτίζ" από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Πυρά» τόσο κατά της Κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Θανάσης Παφίλης.

«Ο λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολισθεί από τα διάφορα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον λαό και να τον κρατήσει στον καναπέ, να του δημιουργήσει κάποιες αυταπάτες για πράγματα που μπορεί να γίνουν καλύτερα» τόνισε μιλώντας στο «Βήμα FM» ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε: 

«Επίσης, να μην περιμένει σωτήρες από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετέχει με τον δικό του τρόπο σ’ αυτό το παιχνίδι της προεδρολογίας και το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτεται. Έχουμε ένα «πολιτικό στριπτίζ» πάρα πολύ γρήγορο. 

Εννοώ για το που το πάει, αποκαλύπτει αυτά που εμείς λέγαμε και δεν μας πίστευαν -μπορεί να βγάλει συμπεράσματα ο εργαζόμενος- που ξεκινούν απ’ τις μεγάλες διακηρύξεις περί σκισίματος μνημονίων και κατάργησης νόμων κλπ, που κατέληξαν στο εξής: «Κι εμείς, παιδιά, τα ίδια θα εφαρμόσουμε και σας δίνουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσετε». 

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικό Κόμμα, σημείωσε: « Όσοι επιλέγουν τον δρόμο της ΕΕ, δεν μπορεί να κοροϊδεύουν το λαό λέγοντας ότι μπορούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική πολιτική, γιατί και να βγούμε από τα μνημόνια υπάρχει το μνημόνιο το μεγάλο, το ευρωπαϊκό μνημόνιο».

.Αυτός είναι ο συνεργάτης του Μαζιώτη

Ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος είναι ο τρομοκράτης που συνελήφθη χθες στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βύρωνα.

Όπως ανακοινώθηκε: «στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου που συνελήφθη προχθές (01-10-2014) στο Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για τον Σταμπούλο Αντώνη, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική. 

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι μηνών. 

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας». 

.Τι συζήτησαν Σαμαράς και Γιούνκερ

Μία «προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας» έγινε στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνάντησης.

Η πηγή εξήγησε ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν κι έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».

Η ίδια πηγή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.