.Κόλλιας και Δήμαρχος και το πόρισμα ΕΔΕ για το παγκάρι του Κοιμητηρίου

Κόλλιας προς Δήμαρχο : Γιατί δεν έδωσες το πόρισμα στην δημοσιότητα από 18/9 αλλά άφησες να αιωρείται η υποψία για το όνομά μου. *Στην τελευταία* συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2013 που έγινε στις 30/12 ο Κόλλιας Θόδωρος απεύθυνε ερώτηση προσωπικά προς τον Δήμαρχο με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για πιο λόγω ΔΕΝ δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα ΕΔΕ που έγινε εναντίων του για διαφορά χρημάτων μεταξύ παγκαριού κοιμητηρίου και κατάθεσης στην Τράπεζα. 
Στο εν λόγω πόρισμα που δημοσιεύουμε και μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω, δεν προκύπτει κανένα επιβαρυντικό... περισσότερα »

.«Με το δεξί» στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός

«Ξεδιπλώνοντας» τις αμυντικές αρετές του και με πλουραλισμό στην επίθεση ο Παναθηναϊκός μπήκε «με το δεξί» στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, κάμπτοντας άνετα την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ. 

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 73-57 στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου, ενώ εξασφάλισαν και μία διαφορά 16 πόντων, που μπορεί να αποδειχθεί «σωτήρια» στη συνέχεια.

.Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

 Επί τέσσερα χρόνια πολυμελής σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων, αποκομίζοντας έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πρόκειται για «οικογενειακή υπόθεση» αφού σχεδόν όλοι όσοι κατηγορούνται έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης Συντάγματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, από τα οποία συνελήφθη μια 26χρονη στο Μενίδι και οι υπόλοιποι αναζητούνται.

.Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του για το "25ευρω"

Την αντίθεσή του με την εφαρμογή του μέτρου για την καταβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι "θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του". 

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο στη Βουλή όσο και σε συνάντηση μαζί του, την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. 

"Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

.Παγώνουν για ένα δίμηνο οι αυξήσεις στο ρεύμα, μέσω του πράσινου τέλους

Διατηρείται, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014, αμετάβλητο το ύψος των μοναδιαίων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους - ΕΤΜΕΑΡ (έως πρότινος αποκαλούμενο Ειδικό Τέλος ΑΠΕ) για όλες τις κατηγορίες πελατών, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. 

Η αναπροσαρμογή θα γίνει από την 1η Μαρτίου 2014, σε επίπεδα που θα οριστικοποιηθούν σε νέα απόφαση της Αρχής, ώστε να επιτυγχάνεται μηδενισμός του ελλείμματος στο τέλος του 2014 και εφόσον δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα που σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο. 

«Τούτο θα λάβει χώρα στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχουν νομοθετικά θεσπιστεί ή κανονιστικά ρυθμιστεί ή δεν έχουν αποδώσει επαρκώς οι ρυθμίσεις για την οριστική διευθέτηση του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού, όπως αυτές προδιαγράφονται στην από 30.12.2013 επιστολή του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου προς τη ΡΑΕ. 

Για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους της αναπροσαρμογής θα ληφθούν υπ' όψη, μεταξύ άλλων, ιδίως τα ακόλουθα: τα τρέχοντα επίπεδα του ελλείμματος (560,51 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013), και η περαιτέρω εξέλιξη του σωρευτικού ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού εντός του πρώτου διμήνου του 2014».

.«Όχι» στο μέτρο της επιβολής των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία λέει το ΠΑΣΟΚ

«Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. Κι αυτό έγινε και στη Βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια συνάντησής μας με τον κ. Α. Γεωργιάδη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Και προσθέτει: «Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.»

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι «θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το επιχείρημα του Υπουργού ότι “το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί” έρχεται - όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή)».

«Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

.«Θα κατέρρεε μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την άποψη ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να κατέρρεε εκφράζει σε άρθρο του με τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ψευδαισθήσεις», ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής. 
Σύμφωνα με τον κ. Καψή, «όποια συμφωνία και αν πετύχαινε ο κ. Τσίπρας -με όπλο το... πρωτογενές πλεόνασμα- θα σήμαινε διατήρηση της λιτότητας, έστω και σε πιο ήπιο βαθμό. Και, μαζί, συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών. 

Οι επιπτώσεις για την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πιθανότατα θα ήταν καταστροφικές». Όπως επισημαίνει, «το πρώτο ενδεχόμενο είναι απλώς να κατέρρεε». Ο κ. Καψής υπογραμμ... περισσότερα »

.Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας»

«Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», στην οποία αναφέρεται στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, στα ζητήματα της ανεργίας και της μετανάστευσης, στα αποτελέσματα που σημείωσε η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην ύπαρξη νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα που ο ίδιος θεωρεί «ντροπή... περισσότερα »

.Μίζες 3 εκ. ευρώ ομολογεί ότι έδωσε ο Ευσταθίου

Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκ. ευρώ, υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου που απολογείται από το πρωί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. 
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης «μιζών» για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. 

Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ. Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανο... περισσότερα »

Βενιζέλος: Η Ελλάδα αγωνίζεται να βγει από την κρίση και το μνημόνιο

Ως «μια ωραία ευκαιρία η Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μιας χώρας - μέλους της ΕΕ, ισότιμης, κυρίαρχης, που διευθύνει τις εργασίες του Συμβουλίου στο όνομα και των 28 κρατών - μελών», χαρακτηρίζει την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews. 

«Χρειαζόμαστε μια νέα αφήγηση, πιο ελκυστική για τους Ευρωπαίους πολίτες, πιο αισιόδοξη και πιο ασφαλή, για τα νοικοκυριά και κυρίως για τη νέα γενιά, που νομίζει σε πολλές χώρες ότι Ευρώπη ση... περισσότερα »

.«Ο Έλληνας κακός μαθητής, επικεφαλής στην Ευρώπη»

Στην ανάληψη της προεδρίας στην Ε.Ε. για το ερχόμενο εξάμηνο από την Ελλάδα, αναφέρεται ο σημερινός γαλλικός Τύπος. «Η Ελλάδα, πρόεδρος εν μέσω κρίσης» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Λιμπερασιόν». «Ύστερα από τέσσερα χρόνια ιδιαίτερα σκληρής λιτότητας, η χώρα καταγράφει τα πρώτα αποτελέσματα. 

Με την προεδρία της, σκοπεύει να επωφεληθεί για να πείσει τους εταίρους της ότι έχει αλλάξει» υπογραμμίζει στον υπότιτλο. «Ο Έλληνας κακός μαθητής, επικεφαλής στην Ευρώπη» τιτλοφορεί το ολοσέλιδο αφιέρωμά της η συντηρητική «Φιγκαρό». Στον υπότιτλό της, χαρακτηρίζει την κατάσταση «κωμικοτραγ... περισσότερα »

.Σε εφαρμογή δύο μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε εφαρμογή τίθενται από σήμερα δύο μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το ένα αφορά την κράτηση ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή για την εκτέλεσή της στα φαρμακεία της χώρας και το δεύτερο έχει να κάνει με την πληρωμή 25 ευρώ για κάθε είσοδο ασφαλισμένου σε δημόσιο νοσοκομείο. 

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν, σχετικά με το ένα ευρώ που θα κρατείται για την εκτέλεση κάθε φαρμακευτικής συνταγής, πως πρόκειται για ένα μέτρο που επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή, ενώ μετατρέπει τους φαρμακοποιούς σε «εισπράκτορες». Όπως υπογράμμισε με ανακοίνωσή του ... περισσότερα »

.Με τις προσευχές όλου του κόσμου στο πλευρό του

Τα 45 του χρόνια θα κλείσει αύριο ο πρωταθλητής της Φόρμουλα-1 Μίκαελ Σουμάχερ. Τα γενέθλιά του θα τον βρουν στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα που είχε την ώρα που έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις, την Κυριακή.

Με την οικογένειά του στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή αλλά και τις προσευχές του κόσμου όλου να βγει νικητής και σε αυτήν την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, ο Σουμάχερ περνά κρίσιμα 24ωρα, σύμφωνα με τους γιατρούς, οι οποίοι είχαν πει στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πως είχε παρουσιάσει ελαφρά βελτίωση αλλά δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το τι θα γίνει. 

Χθες η μάνατζέρ του ανακοίνωσε πως η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ παραμένει σταθερή και πως δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή. 

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα-1 δίνει σκληρή μάχη καθώς φέρει αιμάτωμα στον εγκέφαλο από τον τραυματισμό του στο κεφάλι. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.