.Πόρισμα καταπέλτης για Καζάκο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης



Σε πόρισμα-κόλαφο για τον Γιάννη Καζάκο και τις παράνομες προσλήψεις της ΚΕΔΗΖ, κατέληξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνοντας την πειθαρχική του δίωξη απ’ την Αποκεντρωμένη, αλλά και την ποινική του παραπομπή για τουλάχιστον 4 κακουργήματα.
Πρόκειται για ένα ηχηρό ράπισμα προς τον τέως δήμαρχο και τη ΔΑΔΑ για το σύστημα πελατείας που εξέθρεψαν (ή ανέχτηκαν) στο δήμο Ζωγράφου, παραβαίνοντας κάθε έννοια δικαίου και βλάπτοντας το κοινό συμφέρον.

Τις διαπιστώσεις όμως του πορίσματος καλούνται να «ακούσουν» και όσοι εξ άλλων χώρων φλερτάρουν με την εύνοια και τη συντήρηση φαινομένων που «γέννησε» η περίοδος Καζάκου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιθεωρητές:

-Ζητούν απ’ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

-Ζητούν από την Αποκεντρωμένη την πειθαρχική δίωξη του Γ. Καζάκου και της άμεσης συνεργού του στις λογιστικές «αλχημείες» Χρυσούλας Παπά, γεγονός που αναμένεται να καταλήξει και στην απομάκρυνση της τελευταίας από την υπηρεσία.

-Δεν ζητούν την πειθαρχική δίωξη των δημοτικών συμβούλων που είχαν την επίμαχη περίοδο αρμοδιότητα στα θέματα των δυο αστικών εταιρειών του Δήμου και της ΚΕΔΗΖ, επειδή σήμερα δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

-Παραπέμπουν για τα «περαιτέρω» την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια.

Περιβόλι αυθαιρεσιών

Η αναλυτική έκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες αποτελεί ένα πραγματικό περιβόλι αυθαιρεσιών, από τις πιο ευφάνταστες μέχρι τις πιο κυνικές. Αρκεί να αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ο αναγνώστης του λόγου το αληθές:

-Κάποιοι από αυτούς που προσλήφθηκαν το 2005, αναφέρονται στις καταστάσεις με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας που εξέδωσαν το 2007!

-Κάποιοι, την ώρα που εφέροντο να μισθοδοτούνται από την ΚΕΔΗΖ, έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!

-7 «εργαζόμενοι» κηρύχτηκαν ως πλεονάζον προσωπικό από τις δυο αστικές εταιρείες που διαλύθηκαν, χωρίς να έχουν ποτέ οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τις εν λόγω εταιρείες!

-Η εξουσιοδότηση με την οποία προχώρησε ο Γιάννης Καζάκος στην κήρυξή τους ως πλεοναζόντων ΔΕΝ δόθηκε ποτέ από ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό συμβούλιο, ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο!

-Άλλες μισθοδοτικές καταστάσεις τηρούνταν στο Δήμο, άλλες εφαρμόζονταν και άλλες έφτασαν, όταν ζητήθηκαν, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτά είναι μόνον κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από το πόρισμα, που όπως είπαμε σύντομα θα δημοσιευτεί, και τότε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα πάρουν μια καλή «γεύση» από το βίο και την πολιτεία της περιόδου Καζάκου.

Φυσικά, η όλη ιστορία πέρα από το πειθαρχικό και ποινικό μέρος, έχει πολιτικές προεκτάσεις και απομένει στους «επιγόνους», στα σχήματα που θα διαδεχτούν τη ΔΑΔΑ και στους ανθρώπους που θα τα στελεχώσουν να δείξουν κατά πόσον μπορούν να πάρουν αποστάσεις από το παρελθόν της παράταξης, αρθρώνοντας ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο.

Το σίγουρο είναι πως το εν λόγω πόρισμα αναμένεται να αποτελέσει και την οριστική ταφόπλακα της πάλαι ποτέ κραταιής κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ αποτελεί και κακό μαντάτο όχι μόνο για τους εναπομείναντες συνεργάτες του τέως δημάρχου αλλά και για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στον οποίο ο κ. Καζάκος είχε δώσει το δαχτυλίδι και ανέμενε να αντλήσει δυνάμεις από το πολιτικό κεφάλαιο του τελευταίου. 

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που είχαν ήδη σχηματιστεί προβλέπεται να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και να συμβάλλουν στην περαιτέρω πολυδιάσπαση του χώρου τώρα που ο συνδετικός κρίκος που κρατούσε τις όποιες ισορροπίες, ο κ. Καζάκος, φαίνεται να απομακρύνεται για τα καλά από τα πολιτικά πράγματα της πόλης.

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο φέρνουν σε δύσκολη θέση και παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που κράτησαν μία μάλλον αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στο ζήτημα των επίμαχων συμβάσεων. 

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην τοποθέτηση της Ράνιας Νενεδάκη από το Κίνημα στην πόλη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, όπου είχε ταχθεί αιφνιδιαστικά και σε αντιδιαστολή με την μέχρι τότε στάση της παράταξής της, υπέρ των εν λόγω «εργαζομένων». 
Το γεγονός αυτό οδήγησε την παράταξή της να πάρει άμεσα αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να τα μαζέψει και η ίδια σε συνέντευξή σε τοπικό μέσο.

Το ίδιο ισχύει και για την παράταξη «Μαζί για την πόλη μας» της κας Τίνας Καφατσάκη. Ενώ σωστά, όπως αποδεικνύεται, είχε καταγγείλει τις εν λόγω προσλήψεις το 2009, μόλις τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της απομάκρυνσής τους άρχισε να τα μασάει και να κρατάει αποστάσεις, μέσω του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χάρη Σταματάκη.

Ενισχυμένος από τις εξελίξεις βγαίνει ο νυν δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, ο οποίος και είχε προβεί στην απομάκρυνση των ατόμων αυτών, υπό την κατακραυγή τότε σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης. 

Από την μία ο χώρος της κεντροδεξιάς, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, από την άλλη η Αριστερά αντιμετωπίζει εσωτερικές αντιφάσεις, που είχαν ήδη φανεί και στη συζήτηση του εν λόγω ζητήματος.

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ν.Π ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Σας προσκαλούν στο «3ο Ετήσιο Ρεσιτάλ Πιάνου»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου
και
 το Ωδείο Ζωγράφου ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
σας προσκαλούν
στο «3ο Ετήσιο Ρεσιτάλ Πιάνου»

Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00

στο Δημοτικό Κινηματογράφο  «ΑΛΕΚΑ»
(Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας 13  τηλ.210-7773608)

παίζουν οι πιανίστες: Ευτυχία Παπαγεωργοπούλου,
                                        Μαριλένα Μωραϊτη, Γιώργος Πολιτόπουλος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των Διευθυντών & του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν με ευθύνη των δ/ντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμώνων των σχολείων, για τη δημιουργία θεατρικής σκηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων και για την αντικατάσταση και επέκταση των βρυσών του προάυλιου χώρου

.Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το αρχικό ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, «εκφράστηκε η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να πάρουμε το ενημερωτικό δελτίο για την επικείμενη διαδικασία διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Είναι μια διαδικασία για την οποία έχουμε προκαταρκτικό ενδιαφέρον». Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, λέγοντας πως είναι «πολύ νωρίς να αναφερθούμε σ? αυτή τη διαδικασία. Να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός πρώτα και μετά θα δούμε το ενδιαφέρον μας».

.Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896 αναβίωσαν στο Καλιμμάρμαρο


Περισσότεροι από 35.000 μαθητές και μαθήτριες από 400 σχολεία όλης της χώρας, παρακολούθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 μέσα από τις τέχνες, στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», που διοργάνωσε σήμερα η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. 

Το πρόγραμμα, που εντυπωσίασε τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σκηνοθέτησε και χορογράφησε ο Φωκάς Ευαγγελινός και συμμετείχαν 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝΟΑ, 50 χορευτές και χορεύτριες από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. 


Μπροστά στα μάτια των παιδιών, ξετυλίχθηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με τους ερμηνευτές να φοράνε παραδοσιακές στολές και κοστούμια και να μεταφέρουν το κλίμα εκείνης της μακρινής εποχής με την αναπαράσταση των αγώνων, που συμπεριελάμβανε και την ιστορική 

.Ισπανογερμανικές μονομαχίες στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ


Ισπανογερμανικές μονομαχίες ανέδειξε η κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, που έγινε σήμερα στη Νιόν. Δεσπόζει αναμφίβολα η αναμέτρηση της περσινής φιναλίστ Μπάγερν Μονάχου με την Μπαρτσελόνα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν επί γερμανικού εδάφους, στις 23 και 24 Απριλίου, και οι ρεβάνς στην Ισπανία στις 30 Απριλίου και 1η Μαϊου.

."Ξεκινούν άμεσα τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους"


Πριν το Πάσχα, ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.

Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την επανεκίνηση των έργων "ως επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας", προσθέτοντας ότι "στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25 χιλιάδες άτομα".

Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Ήδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.

.«Γεννιέται» το κόμμα Λοβέρδου


Από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας η ιδρυτική συνδιάσκεψη, ξεκινά την πορεία του το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Ο πρώην υπουργός, όπως αναφέρει το Έθνος, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, μετασχηματίζοντας τη ΡΙΚΚΣΥ σε έναν νέο πολιτικό φορέα με χαρακτηριστικά και δομή οργανωμένου κόμματος, το οποίο, όμως, φιλοδοξεί να κατοχυρώσει μια διακριτή θέση στο πολιτικό σύστημα...

Το όνομα του νέου κόμματος φυλάσσεται -προς το παρόν- ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραπέμπει σε σύνθημα που αναδεικνύει την ανάγκη ενότητας του λαού. Ο Α. Λοβέρδος επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «εμπροσθοβαρές» σχήμα, που θα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν αποξενωθεί από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

Το στελεχικό δυναμικό του κόμματος θα αποτελείται, κατά κύριο λόγο, από εκπροσώπους όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών στρωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ανθρώπους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Τα στελέχη με καριέρα στην πολιτική θα είναι ελάχιστα, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής (νυν ανεξάρτητος και πρώην ΠΑΣΟΚ) Χρ. Αηδόνης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνης.


Οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν με ομιλία του Α. Λοβέρδου, ο οποίος θα περιγράψει αναλυτικά τις θέσεις του νέου κόμματος. Οπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, όχι όμως για την ουσία των βασικών πολιτικών επιλογών της, αλλά για τις καθυστερήσεις και τις ανεπάρκειες που παρατηρούνται σε πολλούς τομείς του μεταρρυθμιστικού έργου...

Κατά τα λοιπά, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και η οργανωτική δομή του νέου κόμματος, ενώ ο Α. Λοβέρδος και οι συνεργάτες του φιλοδοξούν, φυσικά, να γεμίσουν το (χωρητικότητας 2.500 θέσεων) γήπεδο του Σπόρτιγκ. Υπόσχονται μάλιστα εκπλήξεις και πρωτοτυπίες...

.Αισιόδοξος ο Γλέζος για την υπόθεση των πολεμικών αποζημιώσεων


«Με βάση στοιχεία που μου έχουν δώσει δικηγόροι που ασχολούνται με αυτά τα διεθνή θέματα, μπορούμε να κερδίσουμε την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων σε 15-20 μέρες – το πολύ ένα μήνα», αποκάλυψε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα» σε αυτό το θέμα.

Μιλώντας την Παρασκευή το μεσημέρι στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο Μανώλης Γλέζος εξήγησε: «Εχουμε ένα άτοκο δάνειο 99 ετών. 

Εάν δεν το δούμε ως κομματική εκμετάλλευση, εάν δεν το δούμε ως ένα θέμα κομματικής προβολής και δημιουργήσουμε ένα πανεθνικό μέτωπο από όλες τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις – γιατί δεν αποκλείω κανέναν – και αγωνιστούμε μαζί με τον ελληνικό λαό, θα πετύχουμε.

Με βάση στοιχεία που μου έχουν δώσει δικηγόροι που ασχολούνται με αυτά τα διεθνή θέματα, μπορούμε να κερδίσουμε την υπόθεση σε 15-20 μέρες – το πολύ ένα μήνα. Γνωρίζω και προσωπικά τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Παπούλια και έχουμε επανειλημμένα συζητήσει το θέμα και δεν είναι προσχηματική (η συζήτηση). 

Θέλω να τη χαιρετίσω, αλλά και να προσθέσω το εξής: δεν είναι νομικό το ζήτημα. Για ποιο λόγο έρχεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να μας πει τι πρέπει να γίνει; Το θέμα είναι πολιτικό.

Ερχομαι στις δηλώσεις Σόιμπλε. Τι θέλει να πει, αφού όλοι ξέρουμε ότι κάθε λέξη από έναν διπλωμάτη έχει σημασία; "Το θέμα έχει λήξει". Δηλαδή, υπήρχε θέμα, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Οφείλει, λοιπόν, να απαντήσει πώς έχει λήξει, πότε έχει λήξει και μέσα από ποια διαδικασία».

.Ανησυχεί το ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


Την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκφράζει για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος, θεωρώντας ότι η γρήγορη ολοκλήρωσή τους αποτελεί «ζωτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εσωτερική ψυχολογία και τη διεθνή εικόνα της χώρας» και ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «έτσι δεν θα υπάρχει αβεβαιότητα σε κάθε επίσκεψη της τρόικας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, η ανησυχία αφορά στο ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και όσο μένουν ανοιχτά θέματα όπως η δημόσια διοίκηση, οι ρυθμίσεις στα δάνεια και τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο το πλήρες πρόγραμμα δανεισμού της χώρας ή και να επηρεαστεί από τάσεις που διαμορφώνονται στην ΕΕ μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

«Η πανευρωπαϊκή νευρικότητα και η κυπριακή εμπειρία καθιστούν επιτακτικά αναγκαίο η Ελλάδα να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεγονός ότι διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα «παλαιού» (προ Κυπριακού) τύπου, με δάνειο συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ μέσα από το οποίο γίνεται και η πλήρης ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Αυτή είναι η ουσία του θέματος».

Οι επισημάνσεις- προειδοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους της Ιπποκράτους, έχουν ως αποδέκτη την κυβέρνηση, μέλη της οποίας δεν συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά και στα δύο κόμματα - εταίρους στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί μείζον το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, όπως δε αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank. 

Μετά τη ματαίωση της συγχώνευσης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του στην Εθνική Τράπεζα, θεωρώντας ότι «έχει μείζονα σημασία να συγκροτηθεί, με κορμό την Εθνική Τράπεζα, ένας τραπεζικός πυλώνας δημοσίου συμφέροντος», ο οποίος θα έχει σαφή συνείδηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών της εθνικής οικονομίας και θα λαμβάνει υπόψη του και τις κοινωνικές ανάγκες.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει επίσης ότι δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, «τα οποία επιδεινώνουν ή αγνοούν την κατάσταση στην πραγματική οικονομία». Αυτό, όπως διευκρινίζεται, αφορά, κυρίως, στο θέμα των ρυθμίσεων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπου οι λύσεις που θα δοθούν πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. 

Ειδικότερα για τα δάνεια τονίζεται ότι οι ρυθμίσεις «πρέπει να είναι επωφελείς για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, αλλά επωφελείς και για το τραπεζικό σύστημα». Και αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το τραπεζικό σύστημα «είναι προτιμότερο να έχει ρυθμισμένα και όχι «κόκκινα» δάνεια».

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται με ικανοποίηση το γεγονός η τρόικα, όπως λένε, αντέδρασε θετικά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία και ειδικά για τη μεταφορά κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχετικά με το θέμα της δημόσιας διοίκησης το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι όλα τα ζητήματα θα συμφωνηθούν μέχρι την Κυριακή.

Ικανοποίηση εκφράζεται και για το ότι την Τετάρτη 17 Απριλίου αρχίζει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών από μελλοντικά έσοδα των υδρογονανθράκων με στόχο τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Μια μέρα πριν, την Τρίτη 16 Απριλίου, θα γίνει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στα γραφεία της Ιπποκράτους

.Ετοιμάζεται ρύθμιση εξπρές για απολύσεις επίορκων υπαλλήλων


Αιφνιδίως όλοι δηλώνουν ότι θα βρεθεί λύση με την τρόικα έως την Τρίτη ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξαναπήγε στο υπουργείο Οικονομικών χθες το βράδυ για νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Ο κ. Μανιτάκης φέρεται να έχει συμφωνήσει με νέα νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει νέο πλαίσιο για την απομάκρυνση των επιόρκων χωρίς να μπορούν να προκύψουν νομικά κωλύματα. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα δέχθηκε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός των επιόρκων που θα απολυθούν αλλά θα γίνει συμφωνία για επιτάχυνση των συνεδριάσεων των Πειθαρχικών ανά υπουργείο και ανά μήνα με ταυτόχρονο προσδιορισμό του αριθμού των υποθέσεων που θα εξετάσουν έω ς τον Ιούνιο. 

Ουσιαστικά εάν και εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί με αυτή τη βάση μέχρι τον επόμενο έλεγχο της τρόικας θα έχουν απομακρυνθεί σχεδόν όλοι οι επίορκοι που θα έχουν κριθεί ή θα έχουν τεθεί σε αργία χωρίς να αμοίβονται, ενώ θα υπάρξει ειδική πρόνοια για όσους επανέλθουν εάν δεν κριθούν ένοχοι για τις αμοιβές που έχασαν. 

Δεν αποκλείεται, δε να καταργηθεί το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή να παραπέμπονται σε αυτό μόνον περιπτώσεις όπου υπάρχει ισχυρή μειοψηφία ή αμφιβολίες για τις κατηγορίες. 

Σε κάθε περίπτωση κορυφαίος υπουργός αναφέρει πως «όταν κλείσει το θέμα του Δημοσίου , τότε όλα τα άλλα δεν θα χρειαστούν περισσότερη από μισή ώρα για να τελειώσουν». 

Πάντως, φαίνεται ότι η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια δε θα αφορά πολλούς αφού στη χθεσινοβραδινή διαπραγμάτευση έδειξαν να συμφωνούν να ισχύσει 48μηνη περίοδος χάριτος για ενήμερους οφειλέτες και για πρώτη κατοικία έως 180.000 ευρώ. 

Οι ωφελημένοι θα περιοριστούν περισσότερο εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες ότι η ρύθμιση αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, δηλαδή 1000 ευρώ μηνιαίως για κάθε σύζυγο. 

Αν και στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν γιατί συμφωνήθηκε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα ούτε για φέτος, ούτε για το επόμενο έτος , εντούτοις κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν οι αποκλίσεις στα έσοδα ο Ιούνιος θα γίνει πολύ «καυτός». 

Πάντως, οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο δείχνουν ότι το χαράτσι ήταν εκείνο που έσωσε την παρτίδα ενώ δεν αποκλείεται τελικά η μείωση να είναι μόλις 10% κι όχι μεγαλύτερη ενώ εάν εφαρμοστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες θα εξανεμιστεί η ωφέλεια κυρίως για τις φτωχές περιοχές.

.Ζουν μέσα στις σπηλιές στου Φιλοπάππου


Έχασαν τη δουλειά τους από τη μια στιγμή στην άλλη. Βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς χρήματα, τελείως αποξενωμένοι και εγκαταλελειμμένοι από την ίδια την Πολιτεία. Έψαξαν για δουλειά, ζήτησαν (κάποιοι τουλάχιστον) βοήθεια αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες. Το αποτέλεσμα ήταν να αναζητήσουν το δικό τους… σπίτι, διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Όμως, δεν έχασαν στιγμή την αξιοπρέπειά τους. 

Σήμερα, κρύβονται μέσα στις σπηλιές του Φιλοπάππου. Περίπου δέκα άτομα, στην πλειοψηφία τους 50άρηδες, που βρέθηκαν στο δρόμο, έφτιαξαν, ανάμεσα στα δέντρα και τις σπηλιές, το δικό τους… κατάλυμα. 

Κάποιοι μένουν σε σκηνές, σκεπάζονται με βρώμικα σεντόνια και κοιμούνται επάνω σε φθαρμένα στρώματα. Σιτίζονται από ό,τι καταφέρουν να βρουν στα σκουπίδια ή ό,τι μπορούν να φάνε από τα συσσίτια του δήμου ή των εκκλησιών που βρίσκονται κοντά στου Φιλοπάππου. 

Χρήματα δεν έχουν. Ούτε και δουλειά, αφού όπως λένε, δουλειές δεν υπάρχουν. Πίνουν νερό από μια βρύση που υπάρχει εκεί. Μπάνιο δεν μπορούν να κάνουν. Πλένονται μόνο επιφανειακά μεταφέροντάς το σε πλαστικά μπουκάλια 

και στη συνέχεια κρύβονται πίσω από τα δέντρα για να πλυθούν και να μην ενοχλήσουν τους περαστικούς, τους ανθρώπους και τα παιδιά που επισκέπτονται το λόφο είτε για να τρέξουν είτε για να βγάλουν τα σκυλιά τους βόλτα είτε ακόμη και για να περπατήσουν… Δεν ενοχλούν κανέναν και δε ζητούν βοήθεια από κανέναν. Άλλωστε, η Πολιτεία τους έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει…

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.