.Υπεροψία και πανικός

Δεν πάει πολύ καιρός που οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να συμφωνούν, τουλάχιστον σε ορισμένα από τα μείζονα: ποιο είναι το πρώτο κόμμα και ποια η διαφορά του από το δεύτερο, φθείρουν ή όχι τη Χ.Α. οι απανωτές αποκαλύψεις, που θα ’πρεπε να υποψιάσουν και τους τελευταίους «παραπλανημένους» (πλην των ποικίλων Μπαλτάκων φυσικά), σε ποια βάθη καταποντίστηκε το ΠΑΣΟΚ, πόσο νερό τρέχει στο «Ποτάμι», επιβιώνει ή όχι η ΔΗΜΑΡ. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας αρκετοί που θα πιστεύουν ακράδαντα πως έχουμε να κάνουμε με πανδημοσκοπική συνωμοσία, στην οποία αποφάσισαν να συμμετάσ... περισσότερα »

.Επιχείρηση αποκλιμάκωσης με το βλέμμα στις αγορές

Με την πλάτη στον στοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ελληνική οικονομία και την εκ νέου στοχοποίηση της χώρας από τις αγορές. Μετά τους ατυχείς χειρισμούς περί πρόωρης εξόδου από το ΔΝΤ και την αντίδραση των αγορών η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδιπλωθεί και να στείλει ένα μήνυμα κατευνασμού προς τις διεθνείς αγορές. 

Αντίστοιχες κινήσεις γίνονται και στο ΣΥΡΙΖΑ για να πέσουν οι τόνοι. Ήδη οι δηλώσεις στήριξης ευρωπαίων αξιωματούχων χθες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και όλα δείχνουν ότι η πρόωρη έξοδος από την αγκαλιά του ΔΝΤ, αποτελεί ... περισσότερα »

.Τα πέντε «καρφιά» του ΣΥΡΙΖΑ για την «υπονόμευση» της χώρας

Με αναφορά σε πέντε γεγονότα των τελευταίων ημερών επιχειρεί η Κουμουνδούρου να αποδομήσει τις κατηγορίες του κυβερνητικού συνασπισμού περί αποσταθεροποίησης της οικονομίας από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η εκτόξευση των spreads και η καταβαράθρωση του ελληνιοκύ χρηματιστηρίου οφείλεται στους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς. 

Παράλληλα, από το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ιδιαίτερη μνεία στις «συνεχείς προσπάθειες απαξίωσης των μετοχών που ανήκουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο, με την μέθοδο των α... περισσότερα »

.«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν έχουμε ανάγκη από στήριξη ευρωπαϊκή»

«Η χώρα βεβαίως κι έχει επιτύχει πολλά κι έχει εξαιρετικά καλά δεδομένα, αλλά η κατάσταση είναι εύθραυστη, γιατί χρειάζεται συναίνεση, ενότητα και προοπτική, σταθερότητα εθνική, όχι απλώς κυβερνητική. 

Αν αυτά δεν ισχύουν, τότε φυσικά δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τα επτά σημεία τού σχεδίου εξόδου από την κρίση, το οποίο παρουσίασε αν... περισσότερα »

.«Κατέρρευσε το σχέδιο Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο»

Η αποδέσμευση από το μνημόνιο δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα υποστηρίζουν αναλυτές και οικονομολόγοι, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι αγορές αντέδρασαν έντονα στις δημόσιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο και απεμπλοκή από την τρόικα. 

Το Bloomberg παρουσιάζει τα στοιχεία έρευνας που έκανε μεταξύ κορυφαίων οικονομολόγων και δείχνουν ότι το 85% θεωρούν λανθασμένη και οικονομικά δίχως νόημα την κίνηση Σαμαρά, ειδικά από τη στιγμή που ο Μάριο Ντράγκι επιμένει ότι οι χώρες σαν την...περισσότερα »

.Ευρωπαϊκή επίθεση «στήριξης» υπό το φόβο του κραχ

Σε διαδοχικές προσπάθειες στήριξης της Ελλάδος προβαίνουν από χθες οι ξένοι πιστωτές, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό κραχ. Ο ένας μετά τον άλλον ευρωπαίοι αξιωματούχοι προβαίνουν σε δηλώσεις στήριξης ούτως ώστε να κατευναστούν οι αγορές, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν βάλει ξανά στο στόχαστρό τους την Ελλάδα μετά τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο, αλλά και την ένταση δίχως όρια με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι καθώς και το ΔΝΤ πιέζουν για την προληπτική γραμμή πίστωσης και το νέο μνημόνιο. Η πρώτη δήλωση στήρι...περισσότερα »

.Ράλι ανόδου στο χρηματιστήριο

Ράλι εκτόνωσης κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το «ξεπούλημα» των τριών προηγούμενων ημερών που προκάλεσε «ελεύθερη πτώση» του Γενικού Δείκτη κατά 13,56%. 

Καταλυτικές για την επιτάχυνση της ανοδικής αντίδρασης ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι συζητείται η προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές, ενώ συνεχίσθηκαν και σήμερα οι δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα. Μετά την Κομισιόν και την ΕΚΤ και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διαμήνυσε πως η Ε.Ε. θα εξακολουθ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.