.Άνγκελα και Άδωνις

Νίκος Δήμου Μπορείτε να φανταστείτε τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνδιαλέγεται με την Άνγκελα Μέρκελ; Τη λαχανιασμένη, αγχώδη φλυαρία του ενός, απέναντι στην αργή και στοχαστική στάση της άλλης;

 Δύσκολο έτσι; Κι όμως, αν ο Άδωνις εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να συνδιαλέγεται με την Μέρκελ και τον Κάμερον και άλλους βαρύγδουπους.

 Μπορεί η παράταξή του σήμερα να είναι σε ύφεση, αλλά δεν παύει, εκτός από αξιωματική αντιπολίτευση, να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι το μεγαλύτερο στο Ευρωκοινοβούλιο. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι περισσότερες ευ... περισσότερα »

.Υποκριτές και τιμωροί

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 *Νόμιζα ότι η υποκρισία *ήταν γνώρισμα και χαρακτηριστικό μόνο όσων ασχολούνται με την πολιτική και τη διπλωματία. 

Ανατρέχοντας στην πρόσφατη Ιστορία, όμως, και έχοντας αποκτήσει μια μικρή εμπειρία στα μυστικά των οικονομικών εγκεφάλων του πλανήτη, κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν χωράει τίποτα μπροστά στο κέρδος, στην προστασία του καπιταλιστικού ονείρου και στην ανεπάρκειά τους. 

Εμείς οι άνθρωποι δεν μετράμε, είμαστε απλώς αριθμοί. *Η χώρα μας φτάνει *από μέρα σε μέρα στα όριά της. Στο ΔΝΤ υπολογίζουν ότι τα μετρητά τελειώ­νουν την πρώτη εβδομάδα Δεκεμ­β... περισσότερα »

.Η φαντασίωση στην εξουσία

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 

Τα κόμματά μας επιμένουν στις δήθεν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι σαφές ότι η μόνη επιλογή που έχουν είναι ή να προσπαθήσουν να σταματήσουν την κατρακύλα στον γκρεμό ή να αγνοήσουν τον κίνδυνο και να αφεθούν στη μοιραία πτώση. 

Επειτα από έξι χρόνια πρόσκρουσης στην πραγματικότητα, θα ήταν χρήσιμο, αντί να μιλάμε είτε υπερήφανα είτε χλευαστικά για την «πρώτη φορά Αριστερά», αντί να τα βάζουμε με τον καπιταλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, να αποδεχθούμε την αλήθεια: στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η ουσιαστικότερη διαχωριστική... περισσότερα »

.Ο πρώτος αλλά και ο τελευταίος προϋπολογισμός που καταθέτει αυτή η κυβέρνηση;

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε σήμερα ο Τσακαλώτος θα είναι ο πρώτος αλλά και ο τελευταίος που καταθέτει αυτή η κυβέρνηση. 

Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι από τα 49 δις έσοδα που προσδοκάει από την οικονομία τα 5,7 δις ευρώ είναι πρόσθετα μέτρα εκ των οποίων 3,2 δις νέοι φόροι και 2,5 δις από μείωση δαπανών εκ των οποίων δαπανών στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν λεπίδι στις συντάξεις και ψαλίδι σε μισθούς ένστολων, γιατρών και άλλων τέτοιων κατηγοριών υπαλλήλων του δημοσίου. 

Ουσιαστικά με το νέο προϋπολογισμό ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση αν όχι... περισσότερα »

..Σακοράφα κατά Τσίπρα και Βούτση: Μετατράπηκε η Βουλή σε λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων και βάρβαρων πολιτικών επιλογών

Σε απάντηση σε επιστολή του Προέδρου της Βουλής σχετικά με την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους, η Σοφία Σακοράφα έστειλε με τη σειρά της επιστολή στον Νίκο Βούτση. Σε αυτήν ασκεί εντονότατη κριτική τόσο στο Πρόεδρο της Βουλής, αποκαλώντας τον πρώην αριστερό. 

Από τα βέλη της κα Σακοράφα όμως δεν ξεφεύγει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Τσίπρας φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για την συγκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν αλλά και όλων όσων μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, με τις μίζες και τις λεόντειες συμβάσεις», γράφει χαρακτηριστικά. *"Κύριε Πρόεδρε... περισσότερα »

.Τέλος στην ομηρία σε ξενοδοχείο του Μάλι

Oι ένοπλοι που επιτέθηκαν εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu στο Μπαμακό, την πρωτεύουσα του Μαλί, δεν κρατούν πλέον άλλους ομήρους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ. 

«Δεν κρατούν πλέον κανέναν όμηρο αιχμάλωτο και μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας διεξάγεται για τον εντοπισμό τους» επισήμανε ο Τραορέ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου έπειτα από μια ομηρία που διήρκησε πολλές ώρες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Oι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA) βρήκαν περίπου 27 πτώματα σε δύο διαφορ... περισσότερα »

.Μία απόσυρση και δύο διαγραφές σημάδεψαν την κυβέρνηση

Αποδυναμωμένη βγήκε η κυβέρνηση από την πρώτη σοβαρή κοινοβουλευτική δοκιμασία υλοποίησης του μνημονίου. Χθες, στην ψηφοφορία των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση των 10 + 2 δισ., η κυβέρνηση που στηριζόταν σε 155 βουλευτές έχασε δύο βουλευτές και, πλέον, η πλειοψηφία της περιορίζεται στις 153 έδρες. 

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος, ακολουθώντας την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα παρέδωσε την έδρα του και αντικαταστάθηκε από τον κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο ίδιος ανέφερε ότι αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέ... περισσότερα »

.Επίδειξη πυγμής από το Μαξίμου με το βλέμμα στο Ασφαλιστικό

Με εύθραυστες ισορροπίες πορεύεται μετά και τις χθεσινές «εξώσεις» από την κυβερνητική πλειοψηφία η κυβέρνηση στο ναρκοπέδιο του Ασφαλιστικού. 

Η διαγραφή του Στάθη Παναγούλη και του Νίκου Νικολόπουλου και η συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στους 153 βουλευτές στενεύουν περισσότερο το μονοπάτι στο οποίο καλείται να βαδίσει η κυβέρνηση προς τον τρίτο και μεγαλύτερο κάβο των προαπαιτούμενων που είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τους πιστωτές να έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθενται να κάνουν πίσω στις σκληρές απαιτήσεις τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.