.Τα ονόματα των 24 από τα 32 λαμόγια που ερευνά το ΣΔΟΕ


Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ “ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ”
Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!
Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής.
Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή!
Τα υπόλοιπα ανακοινώνονται από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην έκδοση της Κυριακής.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, παρουσιάζουν λίστα με πρώην και νυν εκπρόσωπους του κοινοβουλίου και του ευρωκοινοβουλίου για ν’ ασχολείται ο κόσμος και να ξεχάσει τα προβλήματα του.

Για την ιστορία στην λίστα υπάρχουν 16 ονόματα από τον χώρο της ΝΔ (!!!), 1 από το ΚΚΕ, 1 από το ΛΑΟΣ, 1 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 5 από το ΠΑΣΟΚ!

Τα ονόματα είναι:
1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)
2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)
3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης)
4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)
5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)
8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α’ Πειραιά)
9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)
10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)
11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)
12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)
13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)
15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)
16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)
17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)
18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α’ Αθηνών)
20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β’ Αθηνών)
21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α’ Αθηνών)
22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)
23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ – Ηρακλείου)
24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)

.Σχεδίαζαν κατάρριψη αεροσκάφους στο Αιγαίο για να ανατρέψουν τον Ερντογάν


Βαριές ήταν οι ποινές που επιδίκασε πρωτόδικα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης χθες στην Τουρκία, κατά 364 ατόμων, 363 εκ των οποίων στρατιωτικοί, για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση «Βαριοπούλα». 
Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια αξιωματούχων του τουρκικού στρατού για πραξικόπημα που θα ανέτρεπε την Εθνοσυνέλευση και την κυβέρνηση Ερντογάν. 

Μεταξύ των ποινών, ο στρατηγός Τσετίν Ντογάν, πρώην διοικητής της Α’ Στρατιάς, ο ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και ο πτέραρχος Ιμπραχίμ Φιρτίνα, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, 
καταδικάστηκαν σε εικοσαετή κάθειρξη, ενώ σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν 11 αξιωματικοί, καθώς κι ένας βουλευτής των εθνικιστών «Γκρίζων Λύκων».

Το σχέδιο συνωμοσίας προέβλεπε τη δημιουργία κλίματος αστάθειας, ακόμη και με προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας, όπως την κατάρριψη αεροσκάφους στο Αιγαίο, αλλά και με τοποθέτηση βόμβας στην Κωνσταντινούπολη, για να προκληθεί χάος.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου 2010. Σημειώνεται ότι οι στρατιωτικοί προχώρησαν τρεις φορές στο παρελθόν σε πραξικόπημα στην Τουρκία και υποχρέωσαν σε παραίτηση τη κυβέρνηση το 1997.

.«Επικοινωνιακά παιχνίδια και στημένες τριβές»


Επικοινωνιακά παιχνίδια και στημένα σκηνικά αντιπαράθεσης «βλέπουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης πίσω από τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
«Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας είναι μια κακογραμμένη παράσταση με ατάλαντους ηθοποιούς και προβλέψιμη κατάληξη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, «η επικοινωνιακή διαχείριση των προειλημμένων αποφάσεών τους, οι ψευτομαγκιές προς την τρόικα και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού, είναι τόσο πειστικά όσο οι προεκλογικές τους εξαγγελίες για αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, την οποία τώρα υλοποιούν με ακόμα πιο σκληρό τρόπο».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι « οι ιδιωτικοποιήσεις, η νέα φορολογική λεηλασία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, συνιστούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα οικονομικής και οικονομικής καταστροφής και υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου».

Καταλήγει τέλος ότι μοναδικός δρόμος για μια «κοινωνικά δίκαιη έξοδο» από την κρίση είναι «οι αγώνες του ελληνικού λαού και το εναλλακτικό σχέδιο της αριστεράς για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη, φορολόγηση του πλούτου και στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους».

«Στημένα» είναι σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα περί «τριβών» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

«Στη θέση της δήθεν διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που υποσχέθηκαν προεκλογικά για να εξαπατήσουν και να υποκλέψουν την ψήφο των Ελλήνων, 

οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι στήνουν ένα νέο σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης για τη σύνθεση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ με πρωταγωνιστές τον «αντιστασιακό» κ. Στουρνάρα, τον «σκληρό» κ. Τόμσεν και τους «διαλλακτικούς» κ. κ. Μαζούχ και Μορς της τρόικας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης.

«Δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανένα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο και ότι η συνέπεια τους είναι η ανακύκλωση της κρίσης και η εξαθλίωση των Ελλήνων», πρόσθεσε.
Τ
ο ΚΚΕ από τη μεριά του καλεί σε εγρήγορση τους πολίτες το ΚΚΕ εν όψει της ανακοίνωσης των νέων «αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των εξοντωτικών περικοπών».

Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο λαός πρέπει να απαντήσει στα νέα μέτρα με «άρνηση υποταγής» απορρίπτοντας ταυτόχρονα και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τα επιβάλλουν.

Αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον Περισσό, με την μετατροπή της απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου «σε αφετηρία οργανωμένης πάλης με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και την Ε.Ε.».

.Έκαναν τσακωτό Έλληνα βουλευτή που έχει αδυναμία στο… μπαρμπούτι!


Μια ιστορία με πρωταγωνιστή ένα εν ενεργεία βουλευτή που έχει αδυναμία στα ζάρια φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Πρόκειται για βουλευτή προοδευτικού κόμματος, ο οποίος βρέθηκε μάλιστα πρόσφατα σεμπαρμπουτιέρα της Γλυφάδας, όπου έκανε έφοδο η αστυνομία.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ οδήγησαν τους παρευρισκόμενους στην κλούβα που ήταν απ’ έξω, για τους πάνε στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσα στους παίχτες εκτός από τον βουλευτή είναι και ένας δάσκαλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον εξής διάλογο:

Την ώρα που ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης φωνάζει: «Μπρος όλοι μέσα», πετάγεται ο δάσκαλος και τον επιπλήττει:
«Σας παρακαλώ κύριε, σας παρακαλώ. Λίγο σεβασμό. Να περάσει πρώτα ο κύριος υπουργός!«.

.Πρόβλημα χρηματοδότησης των δημοτικών ωδείων


Πολλά δημοτικά ωδεία αδυνατούν φέτος να λειτουργήσουν, καθώς δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το υπουργείο Eσωτερικών οι ετήσιες συμβάσεις του διδακτικού προσωπικού, την ίδια στιγμή που η προσέλευση των μαθητών είναι αυξημένη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι εκπρόσωποι των ωδείων τονίζουν ότι η έλλειψη χρηματοδότησης δεν σημαίνει για τα ωδεία μείωση εξόδων αλλά συρρίκνωςση, αφού συνεπάγεται την περικοπή των ωρομισθίων καθηγητών, άρα και μείωση των μαθητών και των εσόδων που προέρχονται από αυτούς, σύμφωνα με το kathimerini.gr

. Αλβανοί και Ελληνες κόβουν παράνομα ξύλα από δάση


Αλβανοί κόβουν παράνομα ξύλα στα δάση μας, κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Καστοριάς.
Είναι ενδεικτικό ότι έγιναν συλλήψεις το τελευταίο διάστημα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από αστυνομικούς της Καστοριάς, οι οποίοι εντόπισαν νεαρούς Αλβανούς που έκοβαν ξύλα από την περιοχή του Τριλόφου, αποψιλώνοντας ένα παρθένο δάσος.

Όπως αποκαλύπτει η «Κάτοψη», τα πάνε στην Αλβανία και μετά τα μοσχοπουλάνε στη χώρα μας. Και αγοράζουν πολλοί, γιατί τα βρίσκουν φτηνά, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Κτηνοτρόφος στη Θεσπρωτία, είπε στην «Κάτοψη» 
ότι βλέπει και ακούει Αλβανούς να πριονίζουν δέντρα μέσα στο δάσος σχεδόν καθημερινά. Αλλά για να μην τα καταλογίζουμε όλα στους Αλβανούς και οι Έλληνες δεν πάνε πίσω.

Επιδρομή λαθροϋλοτόμων αποψιλώνει, μαζί με τους Αλβανούς, τα ορεινά της Ηπείρου. «Στην πλειονότητά τους οι λαθροϋλοτόμοι είναι ιδιώτες που κόβουν τα ξύλα για δική τους χρήση. 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που τα διαθέτουν στο εμπόριο, υλοτομούν δηλαδή παράνομα με σκοπό το κέρδος, αφού είναι έμποροι καυσόξυλων. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος είναι αμείλικτος και οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα δάση», λένε οι δασάρχες.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους των δασαρχείων, 
οι ίδιοι καλούνται να γίνουν ντετέκτιβ, ορειβάτες, νυχτοφύλακες και αστυνομικοί, κάτω από αντίξοες συνθήκες και μέσα σε δύσβατα σημεία, προκειμένου να εντοπίσουν τους λαθροϋλοτόμους, 

ενώ καταγγελίες κάνουν και τα μέλη των δασικών συνεταιρισμών που έχουν άδειες για υλοτομία και όταν πηγαίνουν στα σημεία βρίσκουν μόνο τους κορμούς, κομμένους σχεδόν από τη ρίζα. Το κακό έχει παραγίνει…

.Ο Πολύδωρας απαντά με ένα βιβλίο «φωτιά»


Η επίθεσή του στο πολιτικό σύστημα και η απάντηση του στο θέμα της πρόσληψης της κόρης του
Το εν λόγω βιβλίο ονομάζεται «Κατά κηνσόρων» και έχει ως υπότιτλο: Απάντηση στους σύγχρονους «βυρσοδέψες» των Αθηνών: «Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει; Τις πταίει;» (Ανάλυση χωρίς φόβο και πάθος. Προπαντός χωρίς φόβο!)
Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί απάντηση, στους «θρασύδειλους υποκριτές και άνανδρους διώκτες» του. Όπως τονίζει:«Δεν έχουν εκείνη την εσωτερική ηθική ουσία που παράγει σεβασμό και εκτίμηση. 

Είναι θέμα ψυχικής υγείας. Τα άτομα είναι άρρωστα», ενώ αναφορικά με την κόρη του υπογραμμίζει: «Δεν παριστάνω τον Αγαμέμνονα, ούτε διανοούμαι να θυσιάσω τη Μαργαρίτα μου. 

Δεν έκανα τίποτα παράνομο και τίποτα ανήθικο. Δεν θυσιάζω την άξια συνεργάτιδά μου. Δεν γίνομαι «θυσιαστής» της θυγατέρας μου για οποιουσδήποτε λόγους», σύμφωνα με το parapolitika.gr

Είναι γεγονός πως μέσα αποτο βιβλίο του ο Βύρωνας Πολύδωρας, επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα, σε πολιτικούς που έκαναν διορισμούς στο παρελθόν, ακόμα και σε βουλευτή του κόμματός του.

«Πώς και δεν χάλασε η εθνική και παγκόσμια τάξη και ηθική όταν το 2009 υπουργοί και μάλιστα ένας «ευαίσθητος» υπουργός σε ευαίσθητο και λεπτό υπουργείο διόριζε μονίμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη «αξιοκρατία», 

οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό «αξιοκρατικό» χαρακτηριστικό, ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του «αδιάφθορου» υπουργού; Δεν ήταν τότε κρίση; Ή το 2012, όταν διόρισε δεκαπέντε ή και περισσότερους μετακλητούς στη Βουλή με τα αυτά προσόντα καταγωγής, ο ίδιος «αντιφαύλος» πολιτικός, υπό άλλην ιδιότητα τώρα;», δηλώνει.

.Χαμός στη Νέα Δημοκρατία: Διαρροή όλων των προσωπικών δεδομένων των μελών του κόμματος


Χαμός γίνεται όπως μαθαίνουμε από το πρωί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Συγγρού!
Αιτία η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ πληροφορία για διαρροή όλων των προσωπικών δεδομένων των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας: Από σταθερά τηλέφωνα και email μέχρι και διευθύνσεις κατοικίας αλλά και αριθμοί κινητών!

Όλα αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του troktiko.eu, έχουν περιέλθει στην κατοχή εταιρείας που εκδίδει εβδομαδιαία εφημερίδα, με προφανή στόχο να επικοινωνήσει τις προσφορές και τα θέματα στους φίλους και τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Η πληροφορία για αυτήν την ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ήδη αναζητείται ο «ποντικός» που διέρρευσε τα δεδομένα.

Και μάλιστα όπως μαθαίνουμε ή έρευνα έχει καταλήξει σε δύο ή τρία πρόσωπα που έχουν πρόσβαση στο αρχείο των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος διερευνάτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, τα αρχεία να έχουν ΠΩΛΗΘΕΙ έναντι κάποιου υψηλού αντιτίμου…

TROKTIKO...

. Αμνηστία για όσους εντάχθηκαν στον Τειρεσία εν μέσω κρίσης

Τη χορήγηση αμνηστίας σε όσους εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία την περίοδο της κρίσης, προβλέπει η ρύθμιση στην οποία καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες. 

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του και η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το βάρος της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται υπέρογκα οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως έχουν υπολογιστεί στα 50 δισ. ευρώ.

Οι προτάσεις των τραπεζών θα κατατεθούν, όπως αναφέρει η Καθημερινή στο υπουργείο Ανάπτυξης την άλλη εβδομάδα αλλά τον τελικό λόγο θα έχει η τρόικα, που χρηματοδοτεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Η χορήγηση αμνηστίας θα αφορά εκείνους που εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» από το 2009 και μετά, αλλά έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξοφλώντας τις οφειλές τους. 

Το μέτρο θα ισχύσει έως και το 2014 και σύμφωνα με τις τράπεζες θα λειτουργεί ως επιβράβευση εκείνων που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους

. «Κόβουν» την ασφάλεια ζωής οι Έλληνες


Συνεχίζεται η πτώση των ασφαλίσεων ζωής σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία - αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις» - η παραγωγή των ασφαλίσεων ζωής είναι συνολικά μειωμένη κατά 10,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (ζωής και ζημιών) είναι μειωμένη κατά 11,1%.

Για το σύνολο των κλάδων (Ασφαλίσεις Ζωής, Ασφαλίσεις κατά Ζημιών, Αστική ευθύνη οχημάτων, Λοιποί κλάδοι κατά Ζημιών) η παραγωγή εμφανίζεται στο επτάμηνο να φτάνει στο -6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη πτώση εμφανίζεται στον κλάδο «Αστική Ευθύνη Οχημάτων» (-13,2%).

Συνολικά, στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 62 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες συγκέντρωναν το 93,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά ζημιών και το 99,3% των ασφαλίσεων ζωής το 2011. Από τις επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις ζωής και 51 στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.

.«Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο»


Με ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην Ομόνοια, αυτή την ώρα, ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης. Με σύνθημα «ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο», εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν νωρίτερα την Πανεπιστημίου κάνοντας ποδήλατο, χορεύοντας και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά. 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου παρέμειναν ανοιχτά έως τις 7μμ. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να επικρατήσει στο κέντρο ο πεζός, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τελευταίο το αυτοκίνητο», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τα κονδύλια για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις στο κέντρο.
Όπως υπογράμμισε «έχει αποδειχθεί, ότι όπου έγιναν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, βελτιώνεται σημαντικά όχι μόνο η ποιότητα ζωής, αλλά τονώνεται και η τοπική οικονομία».
Μιλώντας επίσης στον σταθμό μας, ο ομότιμος καθηγητής Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Γιάννης Φραντζεσκάκης, τόνισε ότι «η εικόνα της Αθήνας και η ζωή των κατοίκων της μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, μέσα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις».
Χθες Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 οι δημόσιες διαβουλεύσεις για τις μετακινήσεις στην Αθήνα. 
Στη διαβούλευση με θέμα Πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Αθηναίων, επισημάνθηκε η ανάγκη επέκτασης και σε άλλες σχολικές μονάδες του πιλοτικού προγράμματος «Προσέχω», το οποίο έχει εφαρμοστεί ήδη σε δύο σχολεία και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. 
Το πρόγραμμα αφορά κανόνες πρόληψης των μαθητών για την ασφαλή μετακίνηση τους στους δρόμους της Αθήνας 

.Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 2-1 και Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0


Στην πρώτη ήττα του φέτος υποχρέωσε ο Λεβαδειακός τον Πανιώνιο επικρατώντας, 3-0, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με δύο γκολ του Στέλιου Βασιλείου στο 3ο και στο 9ο λεπτό και ένα του Γιώργου Ζησόπουλου στο 17΄, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στην αρκαδική πρωτεύουσα. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ράγιος (43΄) και Περόνε (48΄). Μείωσε για την ομάδα της Κρήτης ο Ουντότζι στο 71΄.

Το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγ ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Ξάνθη-ΠΑΟΚ, που διεξάγεται αυτή την ώρα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής έχει ως εξής: 
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
======================
16:00 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Αρης-Κέρκυρα
18:15 ΟΦΗ-ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός-Πανθρακικός

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
======================
20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

."Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας" ο Αλ.Τσίπρας, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου


Σε ιδιαίτερα καυστικούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στις αιτιάσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρα, στην ΚΠΕ του κόμματός του, στη διάρκεια της οποίας επιτέθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Κενός προγράμματος, εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ο κ. Τσίπρας επιμένει σε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία, ποντάροντας στον ξεπερασμένο λαϊκισμό του κρατισμού. Δικαιολογεί, έτσι, πλήρως την καταβαράθρωση της όποιας πολιτικής του αξιοπιστίας", σημείωσε ο κ.Κεδίκογλου 

και πρόσθεσε: όταν, επίσης, ο κ. Τσίπρας υιοθετεί συκοφαντική ανθελληνική φημολογία περί αμερικανικών προεκλογικών συνωμοσιών και επιμένει να θεωρεί διαπραγματευτικό «όπλο» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τότε δικαιολογεί και την εκτίμηση ότι είναι ο πλέον συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής».
 
Σε ό,τι αφορά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης:
 
«Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Τσίπρα τη διαφορά μεταξύ των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου και των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Πάλι βιάστηκε να μιλήσει πριν ενημερωθεί. Του έχουμε ξαναπεί πρώτα να μελετάει και μετά να μιλάει. Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού».

.Έτοιμη να εγκαταλείψει τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είναι έτοιμη να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.
"Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών", 

επισημαίνεται στην ανακοίνωσε της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες.

Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τα οποία προβλέπουν για την επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών των μισθωτών, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλη την Πορτογαλία.

.Αλ. Τσίπρας: Αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης


Το τρίπτυχο, ακύρωση του Μνημονίου, αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί την κεντρική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο Α.Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, ενώ παράλληλα διακήρυξε ότι το κόμμα του θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα πρωταγωνιστήσει στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας, που τόνισε ότι η κρίση στη χώρα αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με πολιτική λύση, αναπτύσσοντας τη θέση του, είπε ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα σημάνει το τέλος των μέτρων και της ύφεσης, η αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης 
θα έχει στόχο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμενό χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους

και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης» 
και η πολιτική ανασυγκρότησης της χώρας θα θέσει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή και παραγωγική κατεύθυνση, με ευρεία αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου, με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο.

.Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει νέα δημοσκόπηση


Πρώτος στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδισμένη, τρίτη η "Χρυσή Αυγή", ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταγράφει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του (36%), ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την κυβέρνηση στο σύνολό της,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής".

Πιο συγκεκριμένα και βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis που έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 1.002 ατόμων ηλικίας 18 και άνω το διάστημα 18-19 Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 20,8%

ΝΔ 19,6%

Χρυσή Αυγή 8,8%,

ΠΑΣΟΚ 7,3%,

Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4%

Δημοκρατική Αριστερά 4,8%

ΚΚΕ 3,9%

Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%
Με την αναγωγή στα έγκυρα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, η εκτίμηση ψήφου δίνει προβάδισμα 1,6% στο ΣΥΡΙΖΑ (27,7% έναντι 26,1% της ΝΔ), η Χρυσή Αυγή αγγίζει το 11,7% (από 6,9%), ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 9,8% ( από 12,3%) και η ΔΗΜΑΡ διατηρεί τις δυνάμεις της (6,3%).
Αναφορικά με την πορεία της χώρας, οι εκτιμήσεις των πολιτών είναι αρνητικές. Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (68%) δηλώνουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση περιορίζεται στο 25%. 

.Έρωτας Μέρκελ - Ολάντ: Η Ευρώπη θα νικήσει, ζήτω η γαλλογερμανική φιλία


Η γαλλογερμανική φιλία αλλά και η επίλυση της
κρίσης στην Ευρωζώνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγεκλα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λουντβιχσμπουργκ και πριν από το γεύμα εργασίας που είχαν, μίλησαν για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η ενωμένη Ευρώπη για να βγει από την κρίση.

«Ζήτω η γαλλογερμανική νεολαία, ζήτω η ευρωπαϊκή νεολαία», είπε στα γαλλικά η Άνγκελα Μέρκελ, στο τέλος της ομιλίας της ενώπιον πολιτικών, οργανώσεων νέων και κατοίκων της πόλης αυτής στην νοτιοδυτική Γερμανία.

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ ακολούθησε το παράδειγμα της Γερμανίδας καγκελαρίου και την ώρα που ολοκλήρωνε την δική του ομιλία είπε στα γερμανικά: «Ο ρόλος σας είναι να κάνετε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο και να του χαρίσετε ένα μέλλον. Ζήτω η γαλλογερμανική φιλία».

Οι ομιλίες τους εκφωνήθηκαν στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Λούντβιχσμπουργκ, το οποίος είναι από τα μεγαλύτερα γερμανικά κάστρα της εποχής μπαρόκ, ενώ στο ίδιο σημείο είχε μιλήσει πριν από μισό αιώνα και ο Γάλλος στρατηγός, Σαρλ Ντε Γκωλ.

Κατά την ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ενωμένοι. Παράλληλα είπε πως την εποχή που ο Ντε Γκωλ μιλούσε στο ίδιο σημείο, η ίδια βρισκόταν στην Ανατολική Γερμανία και ήταν οχτώ χρονών,

 συμπληρώνοντας πως «Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από την φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ».
Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος, όσο και ο Φρανσουά Ολάντ τόνισαν πως «η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση».

.Αντ. Σαμαράς: Να διαφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξέθεσε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του επίσκεψη στη Ρώμη όπου συνάντησε τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ιρλανδίας και τους εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσει το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση. 

Ο κ.Σαμαράς επισήμανε επίσης την ανάγκη, μαζί με την λήψη των μέτρων, να υπάρξει και πρόνοια για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη σημασία δε, έδωσε στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. 

Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όπως και την πρόοδο που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ συμφώνησαν ότι πρέπει να συνδυαστεί η εξυγίανση με την ανάπτυξη.

Το μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός από τον Πάπα.

."Ρήτρα απόκλισης" για να κλείσει το πακέτο μέτρων


Ισόποσα μέτρα από τον «σκληρό πυρήνα» (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα) θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2014, για κάθε μονάδα απόκλισης από τον στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013. 
Πρόκειται για το «σχέδιο Β» ή τη «ρήτρα απόκλισης», που συζητείται με τους επικεφαλής της τρόικας να ενταχθεί στη συμφωνία, 

στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ από το σκέλος των δαπανών και των 2 δισ. ευρώ από το σκέλος των εσόδων, 
ώστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική πλευρά και να κλείσει το πακέτο.

Αυτό επισήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η τρόικα διατηρεί ακόμη ισχυρές επιφυλάξεις για ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα (Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, ΟΤΑ), μην πιστεύοντας ότι θα αποδώσουν όλα όσα υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο εν λόγω παράγοντας, τόνισε ότι «ελπίζω να συνεισφέρουν περισσότερο» αυτά τα υπουργεία που «στοχοποιούνται».

Σημειώνεται τέλος, ότι στο Euro Working Group (Eurogroup σε τεχνικό επίπεδο), το οποίο θα συνεδριάσει στις 28 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, θα παρουσιάσει την έως τότε συμφωνία με την τρόικα. 

Έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, επισήμανε ο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί τόσο μέτρα στο σύνολό τους, όσο και οι όροι της «ρήτρας απόκλισης».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.