.Τα...παραλειπόμενα της δεύτερης ψηφοφορίας

Ενδιαφέροντα πηγαδάκια, ενθουσιώδεις αντιδράσεις και χειροκροτήματα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επιλογή ορεινών εδράνων από τους περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές, αντιδράσεις ορισμένων από τη στάση συναδέλφων τους και πολιτικοί αρχηγοί που, άλλοι νωρίς και άλλοι αργά, μπήκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ήταν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα στιγμιότυπα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με μοναδικό υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα. 

*Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπήκε στην Ολομέλεια στις 12:04*, υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ. Δίπ... περισσότερα »

.Για «αβεβαιότητα» και «ανησυχία» στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα ΜΜΕ των ΗΠΑ

Στο αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ, σε ανταποκρίσεις από την Αθήνα, κάνοντας λόγο για «αβεβαιότητα» και «ανησυχίες» μπροστά στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. 

Στη Νιου Γιορκ Τάιμς, που καταγράφει την ανταπόκριση του Ασοσιέιτεντ Πρες, όπως και άλλες ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ, αναφέρεται ότι «οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν σήμερα να εκλέξουν νέο Πρόεδρο, υποδαυλίζοντας τις ανησυχίες πως η χώρα πλησιάζει σε πρόωρες εκλογές», και επισημαίνει την πιθανότητα να κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σημει... περισσότερα »

.Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές

Με 168 «ναι» στον Σταύρο Δήμα, 131 «παρών» και μια απουσία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της κυβέρνησης ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών που θα στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα. 

Παρά το άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, εξακολουθεί να είναι αμφίβολο εάν είναι εφικτός ο στόχος της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία ώστε να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές. Έξι μέρες μετά την πρώτη ψηφοφορία αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές... περισσότερα »

.Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ.Στ.Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους αριθμό μακράν των 180 που απαιτούνται στην Τρίτη ψηφοφορία όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει τελεσίδικα σε εκλογές. 

Την ίδια στιγμή οι διεργασίες σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές με τον κοινοβουλευτικό χάρτη να εμφανίζεται κυριολεκτικά ως κινούμενη άμμος.

 Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η προσχώρηση βουλευτών της έιτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Ποτάμι δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του κέντρου, ενώ η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου σύμφωνα με πολλές της πληροφορίες ανακατεύει και πάλ... περισσότερα »

.Ποιοι είναι αυτοί που άλλαξαν στάση στην προεδρική εκλογή

Έχοντας εξασφαλίσει 8 επιπλέον ψήφους βγήκε από την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κυβερνητικός συνασπισμός, με το τελικό άθροισμα των 168 βουλευτών ωστόσο να καθιστά δυσπρόσιτο στόχο τους απαιτούμενους 180 για την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.

 Στις εφεδρείες της κυβέρνησης εντάχθηκαν και οι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. *Ποιοι είναι αυτοί που άλλαξαν στάση από την πρώτη ψηφοφορία* *Παναγιώτης Μελάς *- Ψήφισε "Ναι" στη δεύτερη ψηφοφρία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει "Παρών" *Βασίλης Οικον...περισσότερα »

.Τα 10 φορολογικά «δώρα» που μοίρασε το υπουργείο Οικονομικών

Δέκα χριστουγεννιάτικα φοροδώρα για χιλιάδες φορολογούμενους έφεραν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή και αφορούν μία σειρά από ζητήματα. Αναλυτικότερα τα 10 φορο-δώρα έχουν ως εξής *1. Απόσυρση.* 

Παρατείνεται μέχρι 20-12-2015 (έληξε 20-12-2014) η προθεσμία για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε. και με τα υφιστάμενα κριτήρια (απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης). Οι παραπάνω ρυθμίσεις επεκτείνονται και καταλαμβάνουν αυτοκίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31-12-20... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.