.Δωρεάν Δημιουργική Απασχόληση το καλοκαίρι για παιδιά 6-12 ετών..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

.Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ανακοινώνει το Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων ανασφάλιστων


Η Περιφέρεια Αττικής, εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό, στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων της, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου πρόγραμμα παροχής
ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις
·  ανασφάλιστων γυναικών με ψηφιακή μαστογραφία
και
·  ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών με μαγνητική τομογραφία,
βάσει προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Το εν λόγω πρόγραμμα εκτελείται από τη Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Δήμητριος Α. Κελέκης, Ομ. Καθηγητής Ακτινολογίας, ΕΚΠΑ) στο:

ΕΥΓΕΝΙΔΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ
Παπαδιαμαντοπούλου 20, 115 28 – ΑΘΗΝΑ
Για τηλεφωνικά ραντεβού απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 7227488 – 210 7258550.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1.   Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
2.   Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας ή Οικονομικής Αδυναμίας, το οποίο εκδίδεται από τον οικείο Δήμο
3.  Παραπεμπτικό ιατρού για την αιτούμενη εξέταση

.ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο-φωτιά του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», το οποίο ζητά από τους δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή... 
των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Τ
ο υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου που είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.

Από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους το μεγάλυτερο ποσοστό για τις 2.500 διαθεσιμότητες και τις 4.000 υπαλλήλους.

Η πλειονότητα των δήμων θα ενταχθεί στο δεύτερο πακέτο αξιολόγησης δομών που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ενώ ολοκληρώνονται τα νέα οργανογράμματα 13 δήμων μέχρι τα μέσα Ιουνίου. 

Οι πλεονάζοντες, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα έτος.

.Ο EYAΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ''ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ''...


Το ζήτημα της δημιουργίας κοινού μετώπου «του ευρωπαϊκού πολιτικού -και όχι απλά γεωγραφικού- Νότου» προκειμένου να αντιμετωπιστεί ...
η κρίση στην Ευρωζώνη αναμένεται να θέσει στις επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος άνοιξε επίσημα το ζήτημα την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με την ομιλία του στο Woodrow Wilson Center. 

Παράλληλα, με την ευκαιρία της ιδρυτικής συνάντησης της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στη Λειψία ο κ. Βενιζέλος είχε σειρά επαφών με σοσιαλιστές ηγέτες τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος.

Όπως προαναγγέλλει μάλιστα η Ιπποκράτους, εν όψει και των εκλογών του Μαΐου 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις επόμενες εβδομάδες «θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με την ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ».

Πιο συγκεκριμένα στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων του Νότου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα) με πρωτοβουλία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του γραμματέα του Αρλέμ Ντεζίρ.
Στις 21 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί στη Σόφια η Σύνοδος των ηγετών των κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά από πρόσκληση του ηγέτη του βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Προέδρου του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ενώ οι σοσιαλιστές ηγέτες θα συναντηθούν στις 8 Ιουλίου στη Λισαβόνα με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

. Ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές του 2014


Το 53% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ προτίθεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το 27% των συμπολιτών μας, ηλικίας έως 30 ετών και το 28% στην ΕΕ δηλώνουν ότι σίγουρα θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και συμμετείχαν 13.000 νέοι ηλικίας από 15 έως 30 ετών.

Αναφορικά με όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν, το 74% των νέων στην Ελλάδα και το 64% των νέων στην ΕΕ αναφέρουν ότι «η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα». 

Παράλληλα, το 50% των νέων Ελλήνων και το 54% στην ΕΕ, στην αντίστοιχη κατηγορία, σημειώνουν ότι «δεν τους ενδιαφέρουν η ευρωπαϊκή πολιτική και οι εκλογές». Μάλιστα, το 30% των συμπολιτών μας έως 30 ετών και το 18% στην ΕΕ δηλώνουν ότι «είναι κατά της Ευρώπης και της ΕΕ».

Εξάλλου, το 13% των νέων Ελλήνων και το 19% των νέων στην ΕΕ «θα εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα σε πολιτικές εκλογές κάποια στιγμή στη ζωή τους».

.Πρόγραμμα για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο


«Πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι το πρόγραμμα που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τονίζεται ότι «η σχετική δράση σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίησή του».

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη και αφορά κοινωφελή εργασία με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή 490 ευρώ για ανέργους άνω των 29 ετών και 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει επίσης ότι «η ανεργία και η αντιμετώπισή της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα για το υπουργείο».

.Άνοιξε το TAXIS NET για τις φορολογικές δηλώσεις


Άνοιξε τις πύλες του το ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS net  για τη υποβολή των δηλώσεων των φορολογούμενων. Σημειώνεται ότι από φέτος υπόχρεοι σε ηλεκτρονική υποβολή είναι όλοι οι φορολογούμενοι, με εξαίρεση μόνο τις περιπτώσεις εκείνες, όπου διαπιστώνονται τεχνικοί λόγοι που δεν μπορούν να ξεπερασθούν, οπότε η δήλωση θα υποβάλλεται χειρόγραφα στην εφορία.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους αναμένεται να αυξήσει το ποσό των τόκων πάνω από το οποίο οι κάτοχοι λογαριασμών καταθέσεων θα πρέπει να τους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση. Εξετάζεται το όριο αυτό να είναι 250 ευρώ.

.ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή ηγετικής ομάδας, στρατηγικής και πολιτικής πρότασης, ζητεί ο Γ. Παναγιωτακόπουλος


Αλλαγή ηγετικής ομάδας, στρατηγικής και πολιτικής πρότασης, ζητεί ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του κόμματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με ανοικτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ).

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί η χώρα και ο λαός μας», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος θέτει ερωτήματα για ορισμένες επιλογές της ηγεσίας του κόμματος και ασκεί κριτική.

«Τα αποτελέσματα στην πολιτική τα παράγουν οι πολιτικές σας πράξεις, τα λόγια, οι αδυναμίες, η έλλειψη στρατηγικής, η έλλειψη ενότητας στους στόχους, ο πολιτικός σας δυϊσμός, που ενώ αποδέχεστε τη στρατηγική της συντήρησης, μιλάτε στο όνομα του προοδευτικού χώρου», αναφέρει, μεταξύ άλλων και διερωτάται: 

«Η σημερινή κατάσταση της εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχεί κανέναν;», «δεν φταίνε οι πολιτικές μας επιλογές;», «δεν φταίει δηλαδή ότι ταυτιστήκαμε στη συνείδηση του κόσμου σαν παρακολούθημα της δεξιάς;», «δεν φταίει δηλαδή ότι καταγραφήκαμε ως οι συνοδοιπόροι του Σαμαρά;».

.Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των δημοσίων υπαλλήλων


Το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που θα αποφασίσει για τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, από το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με την αναγνώριση, για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη, της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, που διαθέτουν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4024/2011. 

Ωστόσο η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, έπειτα από τη διασύνδεση του βαθμολογίου και του μισθολογίου με βάση το Ν. 4024/2011.

Όπως εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, επειδή η εν λόγω ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, ζήτημα επί του οποίου επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο είναι εκείνο να απαντήσει.

Το έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα σχετικής με τη μη εφαρμογή του Ν. 4024/2011 ως προς την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

.«Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σ΄ολόκληρη την Ευρώπη»


Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σ΄ολόκληρη την Ευρώπη, ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), Ανδρέας Αγγελάκης, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Συμμαχία για το Νερό".

 Η διήμερη συνάντηση διοργανώνεται από το Δίκτυα "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS" και "Ελληνικών Πράσινων Πόλεων" και την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.

"Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σημειώνονται στη Δυτική Ελλάδα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα αυτό το γεγονός. Πρέπει να κάνουμε μικρά έργα για να αξιοποιήσουμε τους μη συμβατικούς υδατικούς πόρους. 

Και αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι όλο το νερό που καταναλώσουμε δεν χρειάζεται να είναι πόσιμο", είπε ο κ. Αγγελάκης. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, ο άνθρωπος δαπανά για τις ανάγκες του πολλά λίτρα, αλλά μόνο το 47% του νερού πρέπει να είναι πόσιμο και το υπόλοιπο 53% μη πόσιμο. 

Επισήμανε ακόμα, ότι το 2050 τα 2/3 του νερού θα είναι ελλειμματικό σε πολλές χώρες, άρα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι εξοικονόμησης, ενώ και στην Ελλάδα η κατάσταση θα δυσκολέψει,καθώς ο πληθυσμός αναμένεται να παραμείνει στις μεγάλες πόλεις.

."Η ζώνη του ευρώ διέπεται από μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο"


Η ζώνη του ευρώ διέπεται από μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ωστόσο οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν απαιτητικές και οι κυβερνήσεις πρέπει να προωθήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο Λονδίνο, σχεδόν ένα χρόνο αφότου υποσχέθηκε να κάνει «ότι είναι αναγκαίο» προκειμένου να διασωθεί το ευρώ, ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τους δεσμούς τους και να υποστηρίξουν τα σχέδια για τα οποία δεσμεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ενοποιημένου τραπεζικού συστήματος. 

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι οι χώρες θα πρέπει να κάνουν ορισμένες θυσίες σχετικά με την εθνική τους κυριαρχία επί του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών πολιτικών.

«Η απάντηση στην κρίση δεν είναι μια μικρότερη Ευρώπη αλλά μια μεγαλύτερη», δήλωσε ο Ντράγκι σε ομιλία του με θέμα τη «δόμηση της σταθερότητας και τη βιώσιμη ευημερία στην Ευρώπη». «Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η Οικονομική και Νομισματική μας Ένωση (EMU) είναι πιο σταθερή σε σχέση με το περασμένο έτος», είπε.

Ο Ντράγκι παρότρυνε επίσης τη Βρετανία να ενισχύσει τους δεσμούς της με άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: «Η Ευρώπη έχει τόσο την ανάγκη ενός πιο ευρωπαϊκού Ηνωμένου Βασιλείου όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την ανάγκη μιας πιο βρετανικής Ευρώπης».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.